Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Ο NUREMBERGιος...

Το παρόν άρθρο γεννήθηκε τυχαία… από σχόλιο που αναρτήσαμε στο facebook σχετικά με την εκδήλωση που διοργανώνει σήμερα (ή διοργάνωσε – ανάλογα με το πότε διαβάζετε το κείμενο μας) στην ταβέρνα «Καταρράχτης» νεαρός υποψήφιος του συνδυασμού Ευθυμίου, με «θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του Οι Έλληνες Νέοι για την Κρίση».

Στην facebookική ανάρτησή μας, λοιπόν, με διάθεση χιουμοριστική και ολίγον ειρωνική (γιατί όχι)… γράψαμε: 
Να σκάσετε απ τη ζήλεια σας εκεί στη λέσχη Degas..... 
Το δοκίμιο (?): "Οι Έλληνες Νέοι για την Κρίση", παρουσιάζεται από τον NUREMBERGιο νεαρό και χωρίς τη δική σας βοήθεια... 
Τι αντιπρόεδροι τραπεζών, τι πανεπιστημιακοί διδάκτορες, τι δημοσιογράφοι, τι τραγουδιστάδες.... (και τι μπουφέδες παρακαλώ)... θα συμβάλουν στην ανάδειξη των σκέψεών του.... 
Όλοι και όλες στον Καταρράχτη.... (α και που σαστε.... το βιβλίο θα μοιραστεί δωρεάν --- κάτι σαν τις προεκλογικές υποσχέσεις) 

Όμως αμέσως μετά, πιο σοβαρές σκέψεις ταλαιπώρησαν το μυαλό μας, πολύ πέρα από την κλασσική προεκλογικού και αυτοδιοικητικού τύπου αντιπαράθεση… 
Και έτσι μπήκαμε σε ιδεολογικά και κοινωνικά μονοπάτια. 
Μια αναζήτηση στο internet μας αποκάλυψε ότι το βιβλίο με θέμα την παρουσίαση του βιβλίου του «Οι Έλληνες Νέοι για την Κρίση» δεν είναι παρά μια συλλογή κειμένων από έξη άτομα που εκεί μέσα διατυπώνουν τις απόψεις τους περί της Ελληνικής Κρίσης (Δράματος, θα λέγαμε εμείς) 

Ιδού η λίστα των συγγραφέων και των θεμάτων που ανέπτυξαν: 

Απόστολος Σιώκας : 
Και τώρα τι κάνουμε? 
Μια ιστορική ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης στην Ελλάδα. 

Νικόλ Πρεβεζάνου : 
Ο σύγχρονος ρόλος των φιλελεύθερων κομμάτων. 
Οι προκλήσεις για τους Έλληνες φιλελεύθερους στην κρίση. 

Ιωάννα Παππά : 
Η ασθμαίνουσα Τοπική Αυτοδιοίκηση. 
Υπάρχει διαθέσιμο οξυγόνο? 

Βασιλική Κωτσικοπούλου : 
Από το «Σπάσε το Συμβόλαιο» στο «Φτιάξε το Συμβόλαιο». 
Η διέξοδος της αρνητικής ελευθερίας. 

Βασιλική Μισσιρά : 
Η κρίση του Κράτους ∆ικαίου. 
Χρειάζεται η Ελλάδα ένα περισσότερο αποφασιστικό κράτος? 

Δικαίωμα των συγγραφέων (απόφοιτων των Σεμιναρίων Πολιτικής Σκέψης του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία – έτσι γράφει ο υπότιτλος του βιβλίου) είναι να δηλώνουν φιλελεύθεροι ή ακόμη και νεοφιλελεύθεροι. 
Είναι όμως το αντιπροσωπευτικό δείγμα που θα εξέθετε τη γνώμη της νεολαίας για το τι συνέβη, συμβαίνει και τι πρόκειται να γίνει στην Ελλάδα των Μνημονίων? 
Και προκύπτουν τα ερωτήματα: 
Ποιος επέλεξε τα συγκεκριμένα άτομα? (αυτό υποσχόμαστε να το ανακαλύψουμε σύντομα) 
Με ποια κριτήρια? 
Για ποιο σκοπό? 
Τι είδους σεμινάρια παρακολούθησαν? 

Μια περαιτέρω διαδικτυακή έρευνα σχετικά με το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν, αποκάλυψε ότι βρίσκεται σε ευθεία συνεννόηση με το γερμανικό κράτος και χρηματοδοτείται (εκτός των άλλων) από το υπουργείο εξωτερικών της Γερμανίας! 
Το γεγονός αυτό (πέρα από την θεματολογία των «δοκιμίων» που έγραψαν οι νεαροί συγγραφείς) σηματοδοτεί αυτονόητα ζητήματα πολιτικοϊδεολογικής επιρροής, αν όχι εξάρτησης. 
Με άλλα λόγια το Ίδρυμα και η Γερμανία ετοιμάζει τη γενιά εκείνη που θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της και θα διευκολύνει την διαχείριση των μεταμνημονιακών επιπτώσεων στην Ελλάδα. 
Γιατί κάποτε ο Φούχτελ θα πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα του… 

Κλείνοντας (προσώρας) δύο παρατηρήσεις: 
Πρώτον, είναι κενοδοξία του νεαρού «NUREMBERGιου» και υποψήφιου με τον συνδυασμό Ευθυμίου, να ισχυρίζεται ότι το επίμαχο βιβλίο «Οι Έλληνες Νέοι για την Κρίση» είναι δικό του, όταν από τις περίπου 30 στα ελληνικά σελίδες του, απλά οι 6 σελίδες είναι με δικό του κείμενο… 
(Το ότι μοιράστηκε δωρεάν είναι προφανώς στα προπαγανδιστικά πλαίσια του Ιδρύματος που το εξέδωσε και όχι της δικής του γαλαντομίας). 
Δεύτερον, η παρουσίαση του βιβλίου ή καλύτερα του «δοκιμίου» του πτυχιούχου των γερμανικών σεμιναρίων και τώρα υποψηφίου στις δημοτικές εκλογές στο Μοσχάτο και στον Ταύρο, μειώνει ακόμη και αυτές τις φιλελεύθερες απόψεις και προθέσεις του, όταν αυτό γίνεται ως show προς ίδιον όφελος μεσούσης της προεκλογικής περιόδου…

40 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στον νέο συγγραφέα και του εύχομαι καλή σταδιοδρομία και στο συγγραφικό του έργο αλλά και καλή πολιτική σταδιοδρομία. Η πόλη μας θα πρέπει να νιώθει περήφανη για την όρεξη του για δουλειά και για τις μέχρι σήμερα επιτυχίες του. Είναι φιλόπονος κι έξυπνος. Παιδί μικροαστικής οικογένειας που εργάζεται για να βγάλει το ψωμί του. Το ότι του μένει χρόνος να γίνεται και ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΙΟΣ είναι στα υπέρ του. Κάποιοι έχουν διακρίνει σε αυτόν το νέο κάποια χαρίσματα και τον προωθούν και καλά κάνουν. Τον βλέπω μακράν 1ον σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο Μοσχάτου - Ταύρου και εύχομαι να συνεχίσει εδώ στο τόπο του την πολιτική του καριέρα γιατί στις επόμενες θα είναι πανέτοιμος για το αξίωμα του Δημάρχου. Οι κάτοικοι του Μοσχάτου και του Ταύρου θα πρέπει να τον ενθαρρύνουν με την ψήφο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε όχι και συγγραφέας μην τρελλαθούμε τελείως. Η πόλη μας δεν ξέρω γιατί μπορεί να αισθανθεί περίφανη όμως σίγουρα όχι για τον Τόλη που δεν έχει να δείξει τιποτα. Ούτε στο ΤΟΣΥΝ, ούτε και στην κοινότητα Μοσχάτου. Το οτι έγινε ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΙΟΣ είναι μόνο για τις φιλοδοξίες του κι από αυτή την άποψη καλά κάνει το παλικάρι. Φυσικά και δεν ψηφίζω Ευθυμίου, αλλά έχω μια πρόταση για όσους φουκαράδες θα ψηφίσουν Ευθυμίου / μαυρίστε το απόλυτο μηδέν που αντιπροσωπεύει ο ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΙΟΣ που μόνο λόγια είναι και φρου-φρου κι αρώματα

      Διαγραφή
    2. Μήπως είσαι του Αντωνάκη? Δεν κάνεις καλά πάντως.

      Διαγραφή
    3. Μοσχατιώτη μου, σε παρακαλώ, μη με βρίζεις

      Διαγραφή
  2. Καλό. Για να μαθαίνουμε. Αλλά νομίζω ότι χρειάζεται μια πιο αναλυτική προσπάθεια στον ρόλο τέτοιων νυρεμβέργιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μεγάλες προσδοκίες έχει ο Απόστολος και φουρτούνες ο Αντωνάκης. Μάεστρος στα κονέ ο φίλος μας και ώρες ώρες απορώ πως και καταφέρνει και τρυπώνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωχ,δεν μας φτάνανε οι άλλοι, στο πρασινομπλέ κοτέτσι κλωσάνε ήδη τον επόμενο νεοφιλελέ υπάλληλο του συστήματος.Σε άλλη συσκευασία αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα συμφωνήσω με τον Μοσχατιωτη ,με το μόνη διαφορα, ούτε καν μικρό αστική αλλά εργατική οικογένεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλτατοι
    Μακαρι να ελθει πρωτος ο Αποστολακος , ετσι θα επιβεβαιωθει ο Αντωνακης , για τα γιδια - εκλογεις ! Λοιπον και για να το σοβαρεψουμε , εκτος οτι δεν κατεχει τον πολιτικο λογο δεν ειναι και ερωτευσιμος Οι Γερμανοι τα προσεχουν αυτα , δεν μοιραζουν γκλιτσα σε γαλατα Νουνου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καινούργιος που είναι παλιός6 Μαΐου 2014 στις 12:54 π.μ.

    Πολύ εντυπωσιακά τα περί ιδρύματος και σχέσεων με το γερμανικό κράτος. Προσπαθώ όμως να καταλάβω την πορεία του ήρωα μας. ΠΑΣΟΚ, ακούστηκε μετά φλερτ με ΔΗΜΑΡ, τώρα φιλελεύθερος!!!!!!!!!!!!! Σκέτος μακιαβελλισμος. Διάβασα προσεκτικά το άρθρο του και δε βγάζω άκρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν ζηλεύουμε εμείς στη λέσχη Degas...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπορείτε στο http://fnfeurope.files.wordpress.com/2013/05/young-greeks_web-version.pdf να διαπιστώσετε για ποιο "βιβλίο" σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα τι λέσχη Degas, o κύριος Σιώκας έχει φτιάξει το σοσιαλκαφέ και μέσα από αυτό δική του λέσχη 'ανάγνωσης'.
    Τώρα για το βιβλίο 'του' θα πω ότι είναι μια γλυκιά καραμέλα στην υπερεσία των γερμανών που συμφωνώ απόλυτα μαγειρεύει τα 'θέλω' της Γερμανίας για την επόμενη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπήκα στη σελίδα του για να πάρω αντιδράσεις κλπ. και έμεινα άναυδος από τις βλακείες που γράφουνε κάποιοι θαυμαστές του. Ναι θαυμαστές (!) γιατί η συστηματική δουλειά στις δημόσιες σχέσεις αποδίδει σε μια χώρα που καταφεύγει σε ποτάμια και καταρράχτες. Αλήθεια σαν πολύ καραρράχτης δεν δουλεύει αγαπητοί μου; Γράφει κάποιος “Με τις καλύτερες ευχές μου για επιτυχία, εκλογική και εκδοτική. Να θυμάσαι ότι είσαι ακόμη στα πρώτα σκαλοπάτια. Ο δρόμος πηγαίνει μόνο προς τα πάνω”. Δηλαδή ο άνθρωπος δεν κατάλαβε ότι δεν πρόκειται για εκδοτικό εγχείρημα; Ισως βέβαια να προβλέπει το μελλοντικό συγγραφικό έργο του Απόστολου. Ένας άλλος (που είναι και αντιδήμαρχος και που υποτίθεται είναι σοσιαλιστής) λέει “Αποστόλη μου δεν μπόρεσα να έλθω , συγχώρα με , έπεσα για ύπνο και από την κούραση που κουβάλαγα ξύπνησα μετά τις εννέα το βράδυ....” Τυχερός ήσουνα αγαπητέ. Μια άλλη γράφει “αν δεν ήταν και της Αγίας Ειρήνης.....” Ναι τότε θα γινότανε του Καραϊσκάκη. Να την μαλώσουμε την Αγία Ειρήνη. Διαβάζοντας πάντως όλα αυτά κάθομαι και σκέφτομαι που πάμε σαν τόπος. Το μέλλον φαντάζει μαύρο με τέτοια φαινόμενα και τέτοιους εκκολαπτόμενους πολιτικούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Βιβή Γ. - 6 Μαΐου 2014 - 1:26 π.μ.
    Φίλη Βιβή ασφαλώς και δεν ζηλεύετε... άλλωστε η Λέσχη Degas έχει άλλους σκοπούς και άλλη φιλοσοφία... για να μην πούμε ότι το φυλλάδιο ["Οι Έλληνες νέοι για την κρίση", Κείμενα από τους αποφοίτους των Σεμιναρίων Πολιτικής Σκέψης του Ιδρύματος Φρίντριχ Νάουμαν για την Ελευθερία] είναι απλά ένα προπαγανδιστικό έντυπο επιρροής.... edited by Markus Kaiser... κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 100 και 200 φίλους έχουν πάρα πολλοί υποψηφιοι στο Μοσχάτο και στον Ταύρο. Ομως είναι άλλο πράγμα να κατορθώνεις να μαζέψεις σε ένα κέντρο 100 ανθρώπους για να παρουσιάσεις και καλά μου ένα βιβλίο, που και καλά μου είσαι ο συγγραφέας. Αυτό δείχνει οργάνωση και δίχτυο που δουλεύει ρολόϊ. Αλλά κάτι ακόμα - γράφεις ότι {αυτό γίνεται ως show προς ίδιον όφελος μεσούσης της προεκλογικής περιόδου} Θέλω να ξέρω αν αυτό ήταν ή δεν ήταν προεκλογικό show. Για μένα ήταν. Οπότε να δούμε αν τα έξοδα που έγιναν θα περαστούν στα εκλογικά κατάστιχα του υποψήφιου ή θα ισχυριστεί ότι ήταν ένα λογοτεχνικό γεγονός άσχετο με την προβολή του λόγω δημοτικων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γράφει το αγόρι μας "Οι Έλληνες πρέπει να εργαστούν για ένα νέο μοντέλο παραγωγής, στο οποίο ο ρόλος του κράτους θα είναι αυτός του επόπτη, και η ιδιωτική πρωτοβουλία θα απελευθερωθεί. Το κράτος ως επιχειρηματίας δεν έχει καμία θέση στον 21ο αιώνα"
    ΕΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εγώ προτείνω να γραφτεί κανένα βιβλίο με τίτλο "Η κενή ματαιότητα του μπαμπα" ή "Τα μάτια μου έχουν κατάθλιψη επειδή ο πατέρας μου είναι κρυφή" από καμιά κόρη υποψήφιου δημοτικου συμβουλου για να εχουμε ποικιλια στα συγγραματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΠΑΝΤΑ.
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΠΑΛΗΣ ΣΤΙΣ ΦΑΜΠΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΗΛΗΒΕΡΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΑΝΕΡΓΑ ΣΤΙΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΠΑΤΣΑ ΝΑ ΓΛΕΙΦΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝΕ ΥΠΕΡΕΤΕΣ ΤΗΣ.ΑΛΛΑ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΑ. ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΞΟΑΝΑ ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΩ
    Τ,Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαρτινη Θεοδωρου6 Μαΐου 2014 στις 5:01 μ.μ.

    Ο Ηρακλής τελικά δεν την ξεπάστρεψε τη Λερναία Υδρα. Ζει και βασιλεύει.. Τρυπώνουν παντού οι υπηρέτες της Καταστροφής. Το λυπηρό είναι ότι παίρνουν δύναμη από όλους αυτούς που κοιτούν μόνο την πάρτη τους και τους χειροκροτούν. Αυτός ο κύριος δε θα είχε τόπο να σταθεί αν δεν τον κολάκευαν συμπολίτες μας και λοιποί άλλοι .... Δε λυπάμαι κανέναν που πλήττεται απο την κρίση. Μόνο τον εαυτό μου, τους αγαπημένους μου και τους πολιτικούς συντρόφους μου λυπάμαι, που είμαστε έρμαια εγκληματιών και των συνεργών τους. Αν είχαμε κόψει την καλημέρα και τις παρεούλες με κνώδαλα, ίσως είχαμε κάνει ένα βημα μπροστά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αριστερή Αγάπη....♥6 Μαΐου 2014 στις 5:31 μ.μ.

    διαβάζω το υπερδοκίμιο (χαχαχαχα) του κ. Σιώκα:
    /Η ελεύθερη αγορά και ο ανταγωνισμός πρέπει να καταστούν το
    επιχειρηματικό μοντέλο της Ελλάδας, συμπεριλαμβάνοντας σαφείς
    και αυστηρές ποινές για όσους παραβιάζουν τους κανόνες. Η χώρα
    χρειάζεται ένα εστιασμένο και αποτελεσματικό κράτος πρόνοιας για
    εκείνους που το έχουν πραγματικά ανάγκη - όχι για τις κοινωνικές
    τάξεις που εγείρουν τις πιο αυστηρές απαιτήσεις. Έχει έρθει η ώρα
    για τους μη-προνομιούχους πολίτες της μετά το 1974 εποχής,
    δηλαδή τις νεότερες γενιές και τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα,
    να αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την εθνική ανάκαμψη./
    Ο τύπος είναι ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και παντελώς επικίνδυνος. Το κυριώτερο όμως άσχετος. Φαίνεται ότι αυτό που γράφει για Κράτος πρόνοιας στα πλαίσιο του νεοφιλελευθερισμού του, είναι κατάλοιπο από όσα άκουσε στο ΠΑΣΟΚ της παρακμής. Σύντροφοι Ευθυμίου, Δημητρίου, Δαμηλάκο, Μπούτση και Καραβασέλα να τον χαιρόσαστε όπως λέει παραπάνω και ο φίλος @ Ανώνυμος 1:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραίο του Τόλη. / Έχει έρθει η ώρα για τους μη-προνομιούχους πολίτες της μετά το 1974 εποχής / Τα πεντακοσάρικα! Τα πεντακοσάρικα!

      Διαγραφή
  19. τελικά ξέρω γιατί έμμεσα διαφημίζετε τον Αποστόλη . για να ενσπείρετε ζιζάνια και τριβόλους στο στρατόπεδο Ευθυμίου και στην ομάδα Μπουτση - Δαμηλάκου - και σία.... αν χάσουν θα γίνει κατακλυσμός . αν κερδίσουν θα γίνει στη συνέχεια σφαγή . με πιάνετε, ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έπιασες το νόημα. Επί τέλους κι ένας νοήμων αντιπολιτευόμενος.

      Διαγραφή
  20. α θα κάνω μια ακόμη προβοκάτσια . απορώ πως και δεν έχει μιλήσει ο Πολύδωρος . θα είχε ενδιαφέρον . με πιάνετε, ναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν θα το κρύψω, ψηφίζω για Δήμαρχο τον κ. Ευθυμίου διότι τον θεωρώ συγκριτικά με τους άλλους ικανότερο γι' αυτό το έργο. Αλλά και τ άλλα ψηφοδέλτια έχουν συμπολίτες μας ικανούς κι εργατικούς που θα μπορούσαν η θα μπορέσουν κι από τη θέση της αντιπολίτευσης ως δημοτικοί σύμβουλοι να προσφέρουν πολλά στο τόπο. Τώρα για τον Απόστολο Σιώκα ,θα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί και δίκαιοι.
    Σ αυτόν τον νέο άνθρωπο διακρίνω ευγένεια, ταπεινότητα. εξυπνάδα, εργατικότητα, πολλές γνώσεις γύρω από το αντικείμενο τις οποίες απέκτησε με προσπάθεια τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδος. Θα πρέπει αυτούς τους νέους ανθρώπους να τους στέλνουμε πολύ ψηλά με την ψήφο μας. Πολύ μακράν του 2ου αν αυτός είναι και τύπος αλαζονικός και βιάζεται να κάτσει στη καρέκλα του δημάρχου χωρίς να το αξίζει κιόλας. Μακριά από ανθρώπους που κρατούν στο χέρι τους πριόνι.
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ρε γιδια σας κανει πλακα ο Τόλαρος ότι κι αν λέτε ,γουστάρετε δεν γουστάρετε αντιπολίτευση θα είστε μετά τον καζαντζή κιόλας ενώ μόνος του χωρίς πλάτες μπαμπάδων και αδερφάδων θα είναι αντιδήμαρχος. Χτυπάτε επειδή ξέρετε την δυναμική που έχει. Αντε που ότι θυμάστε χαίρεστε. Η εκδήλωση είχε πιο πολύ κόσμο από την εκδήλωση σας ως συνδυασμού. πουθενάδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προ ολίγου ο κ. Μαρίνος Παπανικολάου έγραψε στην facebookική σελίδα του κάποια πράγματα σχετικά με το παρόν άρθρο μας, και ειδικότερα για σχόλια που είναι κριτικά σε βάρος του κ. Σιώκα. Γράφει λοιπόν ότι:
    “Βλέπω το βρίσιμο, που ρίχνουνε διάφοροι ανώνυμοι σε γνωστό blog στον Apostolos Siokas και σκέφτομαι και το πόσο κόσμο είχε χτες στην εκδήλωση του. Μάλλον κάτι κάνει πολύ καλά ο Απόστολος και ήδη κάποιοι έχουν αρχίσει και ζαλίζονται και να χάνουν τον ύπνο τους. Είπαμε εμπάθεια ρε παιδιά αλλά τέτοια προπαγάνδα αγγίζει τα όρια του γραφικού. Και δεν με πειράζει γιατί ακούει το "σκατό" ο Απόστολος, ούτε θα το παίξω βασιλικότερος του βασιλέως, αλλά γιατί είμαι σίγουρος ότι όποιος νεαρός/α και να ήταν στη θέση του θα αντιμετώπιζε το ίδιο. Έχουν μόνο μίσος για όποιον τολμά να χτίσει τη δική του προσωπικότητα και πολιτική παρουσία, χωρίς να περιμένει την επετηρίδα και το δασκαλίστικο ύφος.”
    Από την πλευρά μας θα πούμε τα εξής:
    ΠΡΩΤΟΝ, η κριτική μας είναι πολιτική και κυρίως ιδεολογική.
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, αν κάποιοι από τους σχολιαστές έχουν ζαλάδα, απώλεια ύπνου ή εμπάθεια κατά του κ. Σιώκα, κάνουν λάθος και σε τελευταία ανάλυση είναι δικό τους πρόβλημα.
    ΤΡΙΤΟΝ, όντως κάποιοι έκαναν και καυστικά σχόλια, όμως κανένα δεν έφτασε στα όρια της απρέπειας. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η λέξη «σκατό» που χρησιμοποίησε ο κ. Παπανικολάου θα υπονοεί το νεαρό της ηλικίας και όχι έκφραση που παρεισέφρησε σε κάποιο σχόλιο και διέφυγε της προσοχής και του ελέγχου μας.
    ΤΕΤΑΡΤΟΝ, είναι ωραίο νέα παιδιά να μπαίνουν στο στίβο της πολιτικής, όμως φαίνεται πως και σ’ αυτήν την περίπτωση λειτουργεί ένα είδος «πόθεν έσχες»…
    ΠΕΜΠΤΟΝ, θα λέγαμε ότι ένα πολυπληθές ακροατήριο, δεν σημαίνει αυτόματα ή πάντοτε και ποιότητα…
    ΕΚΤΟΝ, και τελευταίο… θα λέγαμε ότι πέραν των σχολιαστών που τον υποστήριξαν (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι), όσοι αντέδρασαν μπορεί να έχουν και άδικο, αλλά και δίκιο… μερικώς τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αρνητική κριτική μου αφορά κάποια από τα σχόλια και όχι το άρθρο, γιατι μπορεί μεν να διαφωνώ με το άρθρο αλλά είναι επώνυμο και η επώνυμη άποψη είναι σεβαστή. Τα ανώνυμα γαβγίσματα από την άλλη απλά με ενοχλούν αισθητικά.
      Τη καλημέρα μου και να θυμάστε ότι όλα εδώ μένουν.

      Διαγραφή
    2. Κώστας Μπιθυμήτρης8 Μαΐου 2014 στις 12:11 μ.μ.

      Βρε Στέφανε...αυτό το πολιτικό "πόθεν έσχες" που λές: Πολύ μονόπαντα πάει...! Όλο από δώθε έρχεται, κείθε δεν πάει καθόλου...μη το αναλύσω, με κατανοείς έτσι?

      Όσο αφορά τον Τόλη, αυτός όπως όλοι μας θα κριθεί. Για να κριθεί όμως, βγήκε μπροστά, εκτέθηκε, τόλμησε. Η προσωπική μου άποψη δεν έχει καμία σημασία. Εκείνο που διαπιστώνω όμως είναι οτι ΠΡΩΤΟΝ, είθισται πέραν του δέοντος πλέον να βανδαλίζονται ανώνυμα και με άσχημο τρόπο υπολήψεις και άνθρωποι που θαραλέα και επώνυμα εκτίθενται (αυτό αποτελεί διαστρέβλωση του δικαιώματος της ανωνυμίας) και ΔΕΥΤΕΡΟΝ, καταλαβαίνω οτι μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων θεωρεί χρήσιμους τους νέους ανθρώπους, μόνο όταν είναι "φιλικά προσκείμενοι". Το να θέλουμε νέοι άνθρωποι να χαράξουν έναν νέο δρόμο, αλλά να επιμένουμε να τον χαράξουν όπως βολεύει εμάς, αποτελεί μεγάλη αντίφαση!

      Διαγραφή
  24. Παρακολουθώ απτήν αρχή την εξέλιξη των σχολιασμών και τώρα που καταλάγιασε η μπόρα άντε να πω κι εγώ δύο πράγματα. Ο αποκληθείς νυρεβέργιος έχει μια πορεία από ένα θολό ΠΑΣΟΚ σε μια κεντροδεξιά κατάσταση που για μένα τον παλιότερο Πασόκο (όχι πιά) δεν είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Προς τα κει πήγαν Σημίτης, ΓΑΠ και Βενιζέλος, αυτό το δρόμο τράβηξε κι αυτός. Άσε που μπορεί από την αρχή η κούτρα του να το είχε μέσα της τον δεξιό λιμπεραλισμό, κουλουπου, κουλουπού. Είδε και έκανε επιλογές. Αν θέλει να είναι έτσι και να κάνει έτσι δικαίωμα του. Όμως για να σταθούμε στο ζήτημα του ειδικού βάρους του ανθρώπου. Πως απόχτησε δημοφιλία, συνοδοιπόρους και οπαδούς. Από κάποιο έργο που έκανε; Ηξερα και είχα ακουστα λίγα, ρώτησα και έμαθα σήμερα από σοβαρές πηγές. Δεν έκανε τίποτα που να δικιολογεί λοιπόν όλον αυτόν τον ντόρο. Απλά ήξερε και ξερει φαίνεται, να κάνει επιλογές και συμμαχίες και το σίγουρο είναι πως έχει σχέδια. Με άλλα λόγια είναι προϊόν του παρασκηνιων, των σχέσεων και του λαμπερού κόσμου των μίντια. Αυτό το συμπερασμα δύο πράγματα προδικάζει - 1. μια 'λαμπρή' καριέρα λόγω του πολιτικού μοντέλου που κυριαρχεί στη χώρα μας η ένα μαύρο μέλλον, γιατί οι πολιτικές φούσκες σκάνε με παταγο σαν τις τσικλόφουσκες και 2. πως αν ποτέ αυτός αποφασίσει για την πόλη παραλία για παραλία δεν θα μείνει, να το πω γενικά και χρωματισμένα. Κλεινω με το γνωστό: πάρτε μπόλικο νερό μαζί σας γιατί το μέλλον μας σαν κοινωνία, σαν χώρα και σαν Μοσχάτο θα έχει πολύ ξηρασία. Γιατί ο νυρεβέργιος δεν είναι ένας. Δεν είναι μόνος του. Υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται και φέρονται το ίδιο. Οπότε πρέπει να ενθαρρύνουμε τους νέους και τις νέες με δημοκρατική συνείδηση να ορθώσουνε ανάστημα. Γεία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. # Εγώ ξέω ότι στο ΤΟ+ ήταν νούλα και στο Κοινοτικό το απόλυτο μηδέν. # Φαίνεται πως δεν του πάνε οι συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες. #Στο παρασκήνιο και στα δημοσιοσχεσιτικα πάντως σκίζει. #Αλλά τέτοια κοινωνία έχουμε, οπόταν και τέτοιους έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Η πολιτική, ιστορική, ιδεολογική, κοινωνική προσέγγιση του κυρίου Σιώκα είναι εφάμιλλη της των απανταχού καφενόβιων. Δηλαδή αφενός δεν έχει κανένα βάθος, αφετέρου διαστρέφει την πραγματικότητα, ελπίζω λόγω άγνοιας, για να μην το κακολογήσω το παιδί. Δυστυχώς όμως, μιας και όμοιος ομοίω αεί πελάζει, και οι ημιμαθείς νέοι είναι κάμποσοι, ο κύριος Σιώκας θα εκλεγεί, ενδεχομένως πανηγυρικά. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα ως κοινωνία μέχρι να αποκτήσουμε τη λεπτότητα της κρίσης που απαιτείται για να ξεχωρίζουμε τους αληθινά άξιους και ικανούς.

    ΥΓ Κύριε Παπανικολάου υποθέτω ότι επιθυμείτε να εκλεγείτε (διορθώστε με αν ισχύει το αντίθετο). Σας βεβαιώνω ότι αυτό είναι απίθανο να συμβεί μόνο με τις επώνυμες ψήφους. Ως εκ τούτου μου φαντάζει λίγο υποκριτική αυτή η διάκριση μεταξύ ανώνυμης και επώνυμης άποψης. Είναι αστείο να ισχυρίζεται κανείς ότι μια άποψη είναι άξια σεβασμού μόνο όταν διατυπώνεται επωνύμως και βαθέως αντιδημοκρατική. Όπως ίσως γνωρίζετε όχι μόνο η ψήφος είναι μυστική, αλλά και κάποιες ειδικές ψηφοφορίες στην ίδια τη Βουλή είναι επίσης μυστικές. Όλες οι απόψεις είναι άξιες σεβασμού. Ίσως μάλιστα κάποιες φορές οι ανώνυμες να είναι ακόμη αξιότερες, μιας και δεν υπάρχει η περίπτωση να διατυπώνονται προς πορισμόν δόξης ή έστω αναγνωρισιμότητας. Πάντως δε σας αδικώ... είναι παράδοση γιαι την πολιτική (όχι δημοτική) παράταξη που υπηρετείτε να σέβεται μόνο τους επώνυμους και να θεωρεί σκυλιά (μιας και αναφερθήκατε σε γαβγίσματα) τους ανώνυμους.

    ΥΓ Τα ελληνικά του κυρίου Σιώκα παρουσιάζουν χαρακτηριστική ομοιότητα με αυτά του βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη, αλλά και του google translate.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είμαι υπηρέτης κανενός, μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

      Διαγραφή
    2. Κύριε Παπανικολάου διεκδικείτε την ψήφο των συνδημοτών σας, γι' αυτό θα ήταν πιο σώφρον εκ μέρους σας, οι απαντήσεις σας να αφορούν την ουσία των σχολίων που γίνονται για τις θέσεις σας, και όχι να αναλώνεστε σε παιδιαριώδη φραστικά πυροτεχνήματα. Εξάλλου η φράση "πολιτική παράταξη που υπηρετείτε" είναι απολύτως καλοπροαίρετη και πάντως δεν έχει το νόημα που εσείς προσπαθείτε να της αποδώσετε. Θα έλεγα μάλιστα ότι έχει το εντελώς αντίθετο, υπό την έννοια ότι η λέξη "υπηρετώ" σημαίνει προσφέρω χωρίς να προσδοκώ ανταλλάγματα. Αλλά ας μη μπλέκουμε με αυτά... θα με υποχρεώνατε αν μου απαντούσατε επί της ουσίας

      ΥΓ Με την ευκαιρία να διορθώσω το προηγούμενο σχόλιό μου: "αντιδημοκρατικό" αντί για "αντιδημοκρατική"

      ΥΓ Θα ψηφίσω τον Αντρέα, όπως έκανα και στις προηγούμενες εκλογές, και μάλιστα ανεπιφύλακτα. Αυτό το λέω για να συζητάμε με ανοιχτά χαρτιά

      Διαγραφή
    3. Δεν βλέπω κάποια ερώτηση, οπότε δεν χρειάζεται να απαντήσω σε κάτι.
      Πήρα την απόφαση να εκτεθώ στη κρίση των συμπολιτών μου και ελπίζω να τους πείσω, τα υπόλοιπα για "υπηρεσίες" κλπ είναι λογοπαίγνια.
      Όσον αφορά την ανωνυμία, έχω μια στάση σταθερή εδώ και χρόνια και δεν την αλλάζω όπως τα πουκάμισα. Ελπίζω να σας κάλυψα.
      Αν πάλι είστε ψηφοφόρος της παράταξης Ευθυμίου και μάλιστα από το Μοσχάτο, θα χαρώ να γνωριστούμε για να έχω και την ευκαιρία να σας πείσω για την υποψηφιότητά μου.

      Διαγραφή
  27. O Απόστολος για τον οποίο γράφτηκαν τόσα σχόλια πιο πάνω ένα θα πω με λίγες λέξεις. Αν ήταν στόφα πολιτικός, τώρα θα έπρεπε να είχε κάνει τη σωστή πολιτική κίνηση. Μια δεξιά που παρέπαιε και μέχρι τελευταία στιγμή δεν είχε συγκροτήσει ψηφοδέλτιο, κι αυτό που κατεβάζει είναι λειψό και αδύναμο. Μία διοίκηση που προέκυψε κατόπιν συμφωνιών και συναλλαγής , κι αυτό φάνηκε στα 4 χρόνια διοίκησης του Δήμου από τις θέσεις ευθύνης, που το οικονομικό ήταν το μοναδικό κριτήριο. Τι περιμένει για να αποδείξει αυτά που διαλαλεί. Να γίνει κι αυτός πρώτα μέρος ενός σάπιου και πεπερασμένου πολιτικού συστήματος που καταγγέλλει? Τώρα ήταν ο σωστός χρόνος να κάνει τη δική του κίνηση. Στη πολιτική το παν είναι ο ΣΩΣΤΟΣ χρόνος το TIMING που λέμε. Εύχομαι ότι αυτό του το λάθος να ξεχαστεί και να φροντίσει να μη το βρει μπροστά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. 37% , 36% , 15%, 12%. Στις 25 Μάη βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μια μικρή ομάδα φιλόδοξων νεαρών με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες νόμισαν ότι θα καταλάβουν τον Κόσμο αρχής γενομένης από τον Δήμο Μοσχάτου.
    Βέβαια τα παιδάκια δεν καταλαβαίνουν ότι το Ίδρυμα Φρίντριχ Νάουμαν, όπως και κάθε ίδρυμα που χρηματοδοτεί φιλόδοξους νέους, κατασκευάζει ΠΡΑΚΤΟΡΙΣΚΟΥΣ για να τους χρησιμοποιήσει όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο από αυτούς.
    Σε άλλες εποχές θα σας βλέπαμε με στολές άστρα και γαλόνια και σε καμία περίπτωση όλα αυτά Ελληνικά.
    Νομίσατε ότι κάτι γίνατε; Ορτινάτσες των Γερμανών καθοδηγητών γίνατε (με ενδιάμεσο τον Σιώκα) και τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΣΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ?
    ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ.
    ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΟΛΗ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΟΥΤΣΗΣ - ΔΑΜΗΛΑΚΟΣ Ο.Ε.ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια