Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2014

Σαπίλα

Δεν θα ασχοληθούμε με την ουσία του ζητήματος της απόπειρας δωροδοκίας Χαϊκάλη. 

Τι χρεία αποδείξεων έχουμε άλλωστε όταν γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις τις σχετιζόμενες τουλάχιστον με την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας, γίνεται ο χορός του διαβόλου. 

Απλά θέλουμε να μιλήσουμε περί των αδύναμων κρίκων και της επιχείρησης συγκάλυψης. 

Στις βρώμικες υποθέσεις, που τίθενται σκοπιμότητες και εξυπηρέτηση στόχων, είναι προφανές ότι επιζητούνται «εύκολοι» στόχοι και άνθρωποι που θα τους χαρακτηρίζαμε αδύνατους κρίκους. 

Το πλησίασμά τους γίνεται μέσα από φιλίες και γνωριμίες, από το ευεπίφορο του χαρακτήρα, την οικονομική κατάσταση του θύματος, κλπ… 

Αυτό φαίνεται να ισχύει στην «περίπτωση Χαϊκάλη», ο οποίος από καταγγέλλων τείνει (με τη βοήθεια βέβαια μερίδας ΜΜΕ και ύποπτης διαγωγής δημοσιογράφων) να μπει στο ρόλο του κατηγορούμενου, ένεκα των σχέσεών του με τον φερόμενο ενεργούντα την δωροδοκία και την ευκολία να παραδίδει τον εαυτό του βορρά σε αμφίβολης αντικειμενικότητας και ποιότητας τηλεοπτικά panels… 

Ο κάθε εχέφρων σιωπούσε και θα έδινε το λόγο στην δικαιοσύνη, αντί να υφίσταται την βάσανο των ερωτήσεων κακόπιστων, γελοίων και εις διατεταγμένη υπηρεσία τελούντων δημοσιογραφίσκων, οι οποίοι παλιές δοσοληψίες τις προβίβαζαν ως μέγα θέμα και το πραγματικό γεγονός το κλωτσούσαν στην εξέδρα ή εκτός γηπέδου. 

Και έτσι πολύ φυσιολογικά φθάνουμε στην επιχειρούμενη συγκάλυψη της «υπόθεσης Χαϊκάλη», που εκτός της υπεράσπισης της κυβέρνησης ή της επίθεσης κατά των ΑΝΕΛ, προεκτείνεται μέχρις της ανάμιξης άλλου κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) σ αυτό το γαϊτανάκι της βρώμας! 

Είναι προφανής η εντολή και η κατεύθυνση που χαράζει το «Μαξίμου», και δια του κυβερνητικού παλατιού το «Σύστημα», όταν διακινεί φωτογραφία σε όλα τα ΜΜΕ (και η οποία παίζεται σε υπερθετικό βαθμό) όπου ο φερόμενος που επιχείρησε την δωροδοκία εικονίζεται ανάμεσα στα μέλη της αντιπροσωπείας των ΑΝΕΛ, κατά την επίσκεψή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν βέβαια αποχωρήσει από τη θέση του συμβούλου του Καμμένου. 

Μια φωτογραφία, που λίγη ώρα μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου των ΑΝΕΛ, εμφανίστηκε στο κρατικό κανάλι της ΝΕΡΙΤ, όταν υποτίθεται ότι κανείς δεν γνώριζε ποιο ήταν το όνομα του επιχειρήσαντος την δωροδοκία!!!... 

Και το βρωμερό εγχείρημα, είτε γελοιοποίησης της υπόθεσης, είτε μετάθεσης των ευθυνών συνεχίζεται με την άποψη πως «μια πνιγηρή ατμόσφαιρα για την ίδια τη δημοκρατία απειλεί να δημιουργήσει η «μονταρισμένη» υπόθεση Χαϊκαλη», όπως γράφουν ΤΑ ΝΕΑ (20/12/2014). 

Εκτός των άλλων, τα δεκανίκια της κυβέρνησης και της συγκάλυψης προκαταλαμβάνουν την δικαστική διερεύνηση του θέματος!!! 

Είτε πρόκειται για μια ιστορία που έχει βάση, είτε όχι, είναι ώρα να γρηγορούμε… 
Αρκετά με τη σαπίλα.

1 σχόλιο:

  1. Κύριε αρθρογράφε όποιος είσαι μήπως γερνάς καί "ξεχνάς"
    Δέν βλέπω αναφορά στό άρθρο σου γιά τόν γελωτοποιό/θεατρίνο πού έκανε ουρανοκατέβατα "πρεμιέρα" τήν υπόθεση?
    Τό από πού,πώς καί γιατί κάνει νιάου νιάου στά κεραμίδια φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια