Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Λάκκοι και συντριβάνια

Στη ζωή και στην εξέλιξη μιας πόλης υπάρχουν κρίσιμα ζητήματα που μπορούν να σφραγίσουν την τύχη της. 
Στην περίπτωση του Μοσχάτου και του Ταύρου έχουμε παραδείγματος χάριν προσδοκίες και απαιτήσεις για το παραλιακό μέτωπο, για τον Ελαιώνα, κλπ, αλλά κατανοούμε ότι αυτά δεν λύνονται απ τη μια μέρα στην άλλη, δοθέντος του κράτους που διαθέτουμε και της οικονομικής λιτότητας που έχει επιβληθεί με τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα…. 

Υπάρχουν όμως μικρά θέματα και προβλήματα της καθημερινότητας, και τα οποία σημαδεύουν θετικά ή αρνητικά την καθημερινή ζωή του Μοσχάτου και του Ταύρου, που δεν επιδέχονται καμίας ανοχής και υπομονής. 
Μιλάω για λεπτομέρειες του αστικού εξοπλισμού, που όμως έχουν τεράστια σημασία στην γενικότερη απαιτούμενη καλαισθησία, στην εξυπηρέτηση των δημοτών, στην αίσθηση νοικοκυριού ή της ευταξίας, και ενός πολιτισμένου περιβάλλοντος, όπως: καθιστικά, παρτέρια, διαβάσεις πεζών, οδοσημάνσεις, πινακίδες ενημέρωσης, κάδοι σκουπιδιών, πεζοδρόμια, στύλοι φωτισμού, βρύσες, συντριβάνια, κλπ, κλπ…… 

Εδώ οι απαιτήσεις για μια διαρκώς σωστή εικόνα, δεν αποτελούν παραλογισμό εκ μέρους των δημοτών! 
Όταν δε, η παραμέληση διαρκεί χρόνια, τότε γίνεται δίκαιη αγανάκτηση και απορία… που δημιουργεί σε κάποιους την ανάγκη (πέρα από τα συνήθη σχόλια στους κοινωνικούς κύκλους και στα στέκια που κινούνται) να στέλνουν διαδικτυακά μηνύματα, όπως αυτό που λάβαμε και παρακίνησε για την συγγραφή του παρόντος άρθρου… 

«Σαν πολίτες του Μοσχάτου αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο ΟΛΑ τα συντριβάνια της πόλης έχουν εγκαταλειφθεί, από τότε ειδικά που ανέλαβε η παρούσα δημοτική αρχή. 
Είναι η κρίση η δικαιολογία; (σε άλλους -φτωχότερους δήμους- λειτουργούν κανονικά). 
Ειδικά αυτό της πλατεία Ηρώων μπαζώθηκε με χώμα (!!) και τώρα δείχνει ένας άσχημος όγκος στη μέση της πλατείας. 
Την ώρα που υποτίθεται αξιώνουμε την ανάπλαση της παραλίας μας, τα πολύ πιο απλά υδάτινα στοιχεία του Μοσχάτου παρουσιάζουν άθλια εικόνα. 
Για ποιο λόγο αυτή η υποβάθμιση του δημόσιου χώρου μας; 
Πολύ θα θέλαμε να δούμε λίγο ενδιαφέρον για την σύντομη επαναλειτουργία τους. 
Σαν μέσο θα ταν καλό να προβάλλετε το θέμα. 
Σας ευχαριστώ. Αντώνης Σ….» 

Σαν ΜοσχατουΠολις έχουμε κατ επανάληψη γράψει για τα προβλήματα που παρουσιάζουν όλα όσα αποτελούν τον αστικό εξοπλισμό του Δήμου και πολλάκις έχουμε δείξει φωτογραφίες που εμφανίζουν τα χάλια ΚΑΙ στα συντριβάνια. 

Μια ολάκερη τετραετία άνυδρο το συντριβάνι της πλατείας Μεταμόρφωσης, να μοιάζει πια (γυμνών όντων των υδραυλικών σωληνώσεων και των ηλεκτρικών στοιχείων) σαν εγκαταλειμμένο εργοτάξιο ή κατεστραμμένος ιπτάμενος δίσκος. 

Επι τετραετία επίσης αδρανές το συντριβάνι και το κανάλι ρέοντος νερού στο αλσάκι του ΚΑΠΗ στην οδό Ελευθερίας αποτελεί μαζί με το μικρό κανάλι ένα βρωμερό λάκκο, γεμάτο διαρκώς με κάθε είδους σκουπίδια. 

Στην ίδια κατάσταση και το μικρό συντριβάνι και οι σωλήνες τρέχοντος νερού δίπλα στο εκκλησάκι του Άγιου Παντελεήμονα, στην οδό Μακρυγιάννη. 

Μέχρις να καταλήξει να γίνει …παρτέρι (αλήθεια για ποιο λόγο και εξυπηρετώντας ποιόν?) τα ίδια συνέβαιναν επί χρόνια και στο μεγάλο συντριβάνι της πλατείας Δημαρχείου, όπου είχαμε και το γελοίο φαινόμενο να εφοδιάζεται η γούρνα του με νερό που κουβαλούσε η υδροφόρα του Δήμου!!!!!! 

Η δημοτική αρχή είναι αδικαιολόγητη. 
Η υποχρέωση να κάνει κάτι δεν είναι μόνον εμφανής, αλλά και αναγκαστική στο να διορθωθεί η κατάσταση τώρα!!! 

Θα κλείσω με ένα χαριτολόγημα φίλου στο facebook, που συνέπεσε με την εμφάνιση κροκοδείλων σε λίμνη της Κρήτης και με την πρόθεση συγγραφής αυτού του άρθρου…. 
«Πριν λίγο έφαγα χοντρή ήττα... πήγα να πάρω ένα κουλουράκι από την πλατεία και προς μεγάλη μου έκπληξη είδα με τα μάτια μου ότι στο συντριβάνι μέσα υπήρχε ένας κροκόδειλος... Αμέσως φώναξα και άλλους να τον δουν αλλά δυστυχώς εξαφανίστηκε στον πυθμένα.... περίμενα καμία 20αριά λεπτά αλλά δεν ξαναεμφανίστηκε... » 

Θα λέγαμε ότι σε τέτοιους λάκκους ούτε οι κροκόδειλοι δεν είναι δυνατόν να καταφύγουν… 
Φυσικά ούτε η ματιά μας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια