Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014

Το κουτί της Πανδώρας για τον Ευθυμίου

Χθες το πρωί, Πέμπτη 22/5, ο κ. Άρης Κρεμμύδας, επικεφαλής του συνδυασμού Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή, τόλμησε να ρίξει το γάντι στον αντίπαλό του, προτείνοντας έναν τετ-α-τετ δημόσιο διάλογο καταμεσής της πλατείας Μεταμόρφωσης, που «θα βοηθούσε αναμφίβολα τους πολίτες να αποφασίσουν συνειδητά για το ποιο θέλουν να είναι το μέλλον της πόλης τα επόμενα πέντε χρόνια». 

Μετά περίπου 12 ώρες ήρθε η αρνητική απάντηση διαμέσου διαπρυσίας υπέρ του κ. Ευθυμίου ιστοσελίδας: 
«…Οι θέσεις μας και οι απόψεις μας έγιναν ευρέως γνωστές… Εάν εσείς πιστεύετε ότι δε δώσατε στους πολίτες πειστικές απαντήσεις σχετικά με τις θέσεις σας και θεωρείτε ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε μία συνάντηση μιας ώρας, αυτό αφορά εσάς και μόνο εσάς»!!! 

(δεν μπορείς να πεις: αλαζονική, ιησουίτικη και μοχθηρή απάντηση)

Περιμέναμε ότι ο κ. Ευθυμίου θα προφασιζόταν ανεπάρκεια χρόνου ώστε να πραγματοποιηθεί σωστά ένα debate, πράγμα που ως ένα βαθμό θα του έδινε την ευκαιρία να αποφύγει τον πολιτικό σκόπελο και την βάσανο μιας αναμέτρησης που θα ρισκάριζε το απίστευτα υψηλό ποσοστό που έλαβε την πρώτη Κυριακή. 

Αντί αυτού κατέφυγε στην δικαιολογία ότι οι ψηφοφόροι άκουσαν ότι είχαν να πουν οι δύο συνδυασμοί στις ιδιαίτερες συγκεντρώσεις και στα φυλλάδια τους και αυτό είναι αρκετό. 

Θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει πιο κουτοπόνηρη στάση και φυγόμαχη τακτική απ αυτήν, δεδομένης της σύνθεσης των ακροατηρίων (τόσο του κ. Κρεμμύδα, όσο και του ίδιου του κ. Ευθυμίου), αλλά και της απουσίας (άρα και άγνοιας) των χιλιάδων Μοσχατιωτών και Ταυριωτών. 

Το ζήτημα λοιπόν είναι η δυνατότητα να κρίνουν απευθείας οι δημότες ως αυτήκοοι του Ανοιχτού Διαλόγου, γιατί ο καθένας μπορεί να σερβίρει όπως του συμφέρει την αλήθεια στις ομιλίες – συγκεντρώσεις του συνδυασμού του. 

Και φυσικά το ζητούμενο, πέρα από τα «θα» των εκατέρωθεν προγραμμάτων για την επόμενη πενταετία, είναι ο Απολογισμός για το τι έγινε τα 3 χρόνια που πέρασαν. 

Τότε μόνον ο πολίτης έχει πλήρη εικόνα...

Και υπάρχει μια αλυσίδα προβλημάτων και ζητημάτων που πρέπει να αναδειχθούν στην κοινωνία των δημοτών και των ψηφοφόρων, και τα οποία μείνανε με επιμέλεια κρυμμένα στα πρακτικά των συνεδριάσεων και στους τέσσερις τοίχους της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Ένα debate είναι όντως επικίνδυνο για τον κ. Ευθυμίου και μοιάζει σαν άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας, απ όπου μπορούν να ξεχυθούν κακά δώρα και πράγματα που μπορεί να του στοιχίσουν 

Κιοτεύει κι αποφεύγει. 
Και έτσι ο άνθρωπος καταφεύγει απευθείας στην κυριακάτικη εκλογική αναμέτρηση. 

Ο θρόνος της Κοραή είναι γλυκός… 
Με την πόλη όμως τι γίνεται; 
Με το δικαίωμα των Πολιτών να γνωρίζουν, ώστε να κρίνουν και να αποφασίσουν σωστά;
Με την Δημοκρατία;

18 σχόλια:

 1. η κότα η στρουμουλή23 Μαΐου 2014 - 9:54 π.μ.

  μου αρέσει αυτό που βάλατε στο fb ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΗΝ ΚΟΤΑ απο ανθρώπους που μόνο το συμφέρον τους ψάχνουν τι debate περιμένατε... ΜΕ ΣΗΜΑ ΤΗΝ ΚΟΤΑ για 5 χρόνια κο-κο-κο-κο-κοοοοο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα συμφωνήσω με το κείμενο και πιο πολύ ότι δεν υπήρχε χρόνος κι από κει έπρεπε να πιαστει ο δήμαρχος. Τότε μάλλον θα εκτίθονταν ο Κρεμμύδας. Καλά τόσες μέρες τι έκανε; Γιατί δεν το ζητούσε για να είναι κι από πάνω;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν τον συμπαθούμε - και δικαίως - αλλά ο Οικονόμου αποδεικνύεται η μεγαλύτερη γάτα από όλους και δεν δημοσιεύει καμία από αυτές τις επιστολές. Γιατί άραγε; Από την άλλη μεριά, μην τα ρίξουμε όλα στο debate αν χάσουμε την Κυριακή, ειδικά αν η διαφορά είναι μεγάλη. Χρειάζεται να δούμε τι έγινε λάθος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Για να έχετε πλήρη εικόνα, προσθέτουμε την απάντηση Κρεμμύδα στην άρνηση Ευθυμίου να πάει σε ανοιχτό debate....
  << Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
  Ο στόχος ενός ανοικτού διαλόγου είναι η όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση των πολιτών. Στα πλαίσια ενός υγιούς διαλόγου, ένα debate δεν έχει ως στόχο ούτε να ενώσει ούτε να διχάσει, αλλά να πληροφορήσει και να προβληματίσει τους ψηφοφόρους.
  Είναι σαφές ότι δεν προτίθεστε να σταθείτε απέναντι σε μένα και στους συνδημότες μας, σε μια δημιουργική αντιπαράθεση απόψεων, σε έναν εκ βαθέων διάλογο για την πόλη μας.
  Προφανώς στα πλαίσια του «καθαρού» και «υπεύθυνου» λόγου σας έναντι των πολιτών παραβλέψατε να αναφερθείτε σε καίρια ζητήματα στα οποία δεν ρίξατε όσο φως χρειάζονταν για να φωτιστούν.
  Πιστεύω οτι οι πολίτες δικαιούνται να πληροφορηθούν απο πρώτο χέρι την έκταση του “έργου” σας. Γιατί είμαστε σίγουροι ότι πέρα από τις φιέστες και τις δημόσιες σχέσεις, οι συμπολίτες μας θα ήθελαν να ακούσουν δημόσια τις τοποθετήσεις σας αναφορικά με μερικά σοβαρά ζητήματα όπως:

  • Tο ειδικό τέλος ακινήτων που παρακρατείται για την αγορά των 4 οικοπέδων και το ποσό ύψους 2.000.000 ευρώ το οποίο δεν υπάρχει δεσμευμένο, όπως έπρεπε, στους αντίστοιχους κωδικούς

  • Το τείχος 11 μέτρων που θα σηκωθεί στην περιοχή της παραλίας με την δική σας ανοχή

  • Τους απλήρωτους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου

  • Την μη τήρηση της μοριοδότησης σε προσλήψεις υπαλλήλων του δήμου

  Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,
  Κατανοώ τον ενδοιασμό και τις επιφυλάξεις σας αλλά αναρωτιέμαι πώς θα μπορέσετε να διοικήσετε με μισές αλήθειες, αν οι αξιότιμοι δημότες σας εμπιστευτούν για ακόμη μία φορά.

  Με εκτίμηση,
  Άρης Κρεμμύδας
  Υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου >>

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. θα πω κατι πολυ θλιβερο / νομιζει κανεις και πως ντιμπέϊτ να γινότανε τα ζώα θα παίρνανε χαμπάρι /άμα έχεις αποφασίσει να δώσεις τη ψυχή σου στο διάολο, πάει και τέλειωσε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν θα ήταν άσχημη μια δημόσια αντιπαράθεση ανάμεσα στον Ευθυμίου και στον Κρεμμύδα. Όμως η ουσία είναι αλλού. Ο δήμαρχος έκανε απολογισμό και προγραμματισμό. Ο Κρεμμύδας είπε κάποια πράγματα, αλλά αν υπάρχουν σκάνδαλα, παρατυπίες και γκρίζες ζώνες έπρεπε να το αποκαλύψει έγκαιρα. Σήμερα κυκοφορεί ένα τέτοιο έντυπο στην Μακρυγιάννη και ειλικρινά εντυπωσιάζομαι. Πάντως οι κάτοικοι ΚΑΙ ξέρουν τη γενική εικόνα του Μοσχάτου ΚΑΙ εισπραττουν υποσχέσεις. Μένει να δούμε την απόφασή τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν θα εμπλακώ στη λογική με ποιόν είναι ο καθένας μας ή
  το σωστότερο ποιόν ψηφίζει ως εκπρόσωπό του. Αυτό όμως
  που γνωρίζω είναι ότι προεκλογικά υπήρχε πρόταση από
  κάποιους "γραφικούς" για debate ΟΛΩΝ των υποψηφίων,
  αλλά και πάλι ο νυν, την απέρριψε. Προσωπικά με βοήθησε
  να αντιληφθώ το τι πραγματικά πιστεύει περί διαλόγου κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η πρόταση καλή....,Ίσως να έγινε λίγο αργά.....
  Ακόμα κι αν γινόταν όμως η συζήτηση, θεωρώ αδύνατο να άλλαζε κάτι...... Έχουμε πολλές παθογένειες ως λαός. Αγαπάμε το εφήμερο, το πελατειακό, το δημοσιοσχετίστικο..... Κι ευθύνη έχουμε όλοι. Κι αυτοί που ανέχτηκαν.....
  Ο εγωκεντρισμός κάποιων, συνάντησε τον ωχαδερφισμό κάποιων άλλων, και ανέδειξε καθεστώτα και κατεστημένα.......
  Δυστυχώς, για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΤΑ Η ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΗ Η ΜΕΛΑΧΡΟΙΝΗ ΠΟΥΛΑΔΑ .ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΡΙΜΩΞΕΙ Ο ΚΟΚΟΡΑΣ
  .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. σταυροφόρος23 Μαΐου 2014 - 8:03 μ.μ.

  Στέφανε το δικαίωμα των πολιτών να γνωρίζουν εκτός του Ευθυμίου τους το στέρησε και ο Κρεμμύδας. 3,5 ολόκληρα χρόνια αντιπολίτευσης και 2 ολόκληροι μήνες προεκλογικής εκστρατείας τήρησε σιγή ασυρμάτου.
  Τώρα το θυμήθηκε ? Στην τούρλα του Σαββάτου ?
  Για να φτιάξεις ομελέτα πρέπει να σπάσεις αυγά και δυστυχώς ο Αρης ξέμεινε απο "αυγά".
  Οι καταγγελίες περί ειδικού τέλους ,παραλίας ,ωδείου και μοριοδότησης δεν συνιστούν ομελέτα αλλά νερόβραστα νερουλά αυγά ποσέ πιθανότατα κλούβια.
  Καμία αναφορά για παράνομες αναθέσεις σε ημέτερους συμβούλους και φίλους,καμία αναφορά για παράνομες προσλήψεις,καμία αναφορά για την υπερκοστολόγηση του πολιτιστικού,καμία αναφορά για την συνεργασία με την υπέργηρη μητέρα συμβούλου..τους ειδικούς συμβούλους.. τις ειδικες δικηγόρους...τα ταξίδια στην Ιταλία τις αδειες καταστημάτων στις κλεισμένες πρασιές , κλπ,κλπ.
  Αγαπητέ Αρη πότε θα τα πείς αυτά ? Την Δευτέρα ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Περίμενα ένα επίπεδο από τον Κρεμμύδα και να
  διαχειριστεί την ήττα του τουλάχιστον ως κύριος που όντως πιστεύω ότι είναι. Αυτές οι λαϊκιστικες εκφράσεις αλλά και η πρόταση για έναν δημόσιο διάλογο άνευ ουσίας τελικώς μου δείχνει το αντίθετο. Οι θέσεις και των δύο συνδυασμών είναι γνωστές καιρό τώρα και όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται για τον τόπο του όφειλε να τις γνωρίζει και την πρώτη Κυριακή. Τώρα ο Κρεμμύδας όπως φαίνεται θέλει να κάνει τροποποιήσεις και να "παρακαλέσει" για την ψήφο..Ντροπή τουλάχιστον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΄΄Αδιέξοδος΄΄,
  Συγνώμη Στέφανε , τι debate και πράσινα άλογα μας λες κι εσύ και ο Άρης;
  Αυτά είναι στάχτη στα μάτια και σπασμωδικές κινήσεις δικαιολόγησης των αδικαιολόγητων.
  Τι θα άλλαζε δηλαδή με το να λεχθούν αυτά μπροστά σε 200 ,300,...άντε 500 θέλεις ευαισθητοποιημένους πολίτες που θα στήνονταν στη πλατεία και θα το παρακολουθούσαν;
  Οι υπόλοιποι 15.000 - η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων -πως θα ενημερώνονταν ;
  Γιατί ο αρχηγός ( Άρης ) κώφευε στα κελεύσματα πολλών υποψηφίων και μελών της παράταξης να κυκλοφορήσουν όλες οι παρανομίες σε χιλιάδες φειγ βολάν 15 μέρες πριν τις πρώτη Κυριακή των εκλογών κι έτσι να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό;
  Είχε κακούς Συμβούλους η ίδιος έτσι εκτίμησε (κακώς κατά την άποψή μου) και αγνόησε τόσες φωνές γύρω του;
  Γιατί και πάλι θα μπορούσε το ΄΄χαρτί΄΄ να κυκλοφορήσει τη Δευτέρα αμέσως μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών.
  Ή μήπως κάτι σαθρό συμβαίνει στο....βασίλειο της παράταξης;

  Ο ''σταυροφόρος'' περιέγραψε ήδη το 40% των παρανομιών σε δυο αράδες.
  Συμφωνώ μαζί του ,ο Άρης δεν έσπασε αυγά , δεν τόλμησε.
  Αλλά αλλοίμονο , πόσοι διαβάζουν mosxatoupoli για να ενημερωθούν και να επηρεάσουν το αυριανό αποτέλεσμα ;
  Λυπάμαι ειλικρινά όχι γιατί χάθηκε μια μάχη αλλά γιατί χάθηκε ο πόλεμος!
  Και φοβάμαι ότι η ήττα θα είναι μεγάλη.
  Γιατί τώρα πια εγκλωβιστήκαμε σε ΑΔΙΕΞΟΔΟ.
  Κρίμα ,ειλικρινά κρίμα .
  ΄΄Αδιέξοδος ΄΄

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΓΙΟΥΣΓΙΟΥΝΗΣ24 Μαΐου 2014 - 11:54 μ.μ.

  ΑΡΗΣ ΤΗΝ ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΑΡΗΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΔΑΧΤΥΛΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Για τους αρχηγούς συνήθως πάντα υπάρχει μια ΄΄διέξοδος΄΄ , ένας ...τρίτος δρόμος.
  Έχω την αίσθηση ότι τώρα πια κοιτάζει με βεβαιότητα κατά Βρυξέλλες μεριά.
  Έστω κι από σπόντα ( Σακοράφα ) .
  Ίσως έτσι να είναι καλλίτερα όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για την παράταξή του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αδιέξοδε, στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
   Δεν έχει να πάει πουθενά.
   Εδώ θα μείνει,και θα κάνει σκληρή συμπολίτευση!!!!! Η αντιπολίτευση του ειναι πολύ βαρετή.

   Διαγραφή
 15. Στέφανος Ν. Μπιζάνης27 Μαΐου 2014 - 4:44 μ.μ.

  @ Αγνωστος 27 Μαΐου 2014 - 1:56 π.μ.
  Έχω την εντύπωση ότι αναφέρεσαι στις ψήφους που πήρε η Στέλλα Μπιζάνη στις εκλογές... Ξέρεις άγνωστε <> δεν μας χάλασαν καθόλου.... Κι εμένα και την κόρη μου... Απλά και οι δύο κάναμε το καθήκον μας... Εκείνη στις ώρες που της επέτρεπαν οι σπουδές της στο Πανεπιστήμιο να μοιράζει φυλάδια υπέρ του συνδυασμού κι εγώ να κάνω ότι μπορώ στην γραμματεία των Πολιτών σε Δράση...
  Ακατανόητα αυτά σε σένα..... ε??

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια