Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Μπαξέ τσιφλίκι το δημαρχείο μας

Ο εκάστοτε δήμαρχος άμα τη αναλήψει των καθηκόντων του, είθισται να δηλώνει με κάθε σοβαρότητα ότι θα είναι δήμαρχος όλων των δημοτών
Όμως πέρα από κρυόπλαστες ή και από καρδίας δηλώσεις, το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο τον υποχρεώνει σε κάποια πράγματα, σε κάποια αναγκαστική συμπεριφορά. 
Ο ίδιος σαν θεσμική παρουσία και σαν λειτουργία πρέπει να είναι ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ, από το Α έως το Ω, σε κάθε του ενέργεια σχετιζόμενη με το δημόσιο λειτούργημα που ασκεί. 
Ακομμάτιστος και απαραταξιακός την ώρα που ασκεί τα καθήκοντά του

Το ίδιο πρέπει να είναι και το προσωπικό του Δήμου, είτε ως υπάλληλοι, είτε ως άτομα που συναποτελούν κάποια υπηρεσία ή διεύθυνση του Δήμου. 

Το ίδιο πρέπει να είναι και το δημαρχείο. 
Ένα κτήριο που ανήκει σε όλους τους δημότες και το οποίο, κατά την εικόνα και την εμφάνιση των χώρων του, πρέπει μεν αισθητικά να είναι πρόσχαρο, κατά δε την ουσία του ρόλου του, οι χώροι του πρέπει να είναι ουδέτεροι και μακριά από την ανάρτηση σε τοίχους, σε βιτρίνες, σε ταμπλό ή σε stands, κάθε είδους κομματικού και κυρίως δημοτικοπαραταξιακού (sic) προπαγανδιστικού υλικού. 
Ειδικά, μάλιστα, σε περίοδο δημοτικών εκλογών. 

Θα αναρωτηθείτε εύλογα γιατί τα λέμε όλα αυτά τα αυτονόητα. 
Τα λέμε γιατί τελικά κατά την πολιτική ηθική και πρακτική κάποιων, τα παραπάνω δεν ισχύουν… 

Χθες, Παρασκευή 9/5/14 η εικόνα του δημοτικού καταστήματος, δεν είχε να κάνει με δημαρχείο όλων των Μοσχατιωτών και των Ταυριωτών, αλλά με παράρτημα του Εκλογικού Κέντρου του κ. Ευθυμίου. 
Στην κυριολεξία! 

Κατά την επίσκεψη του υποψήφιου δήμαρχου κ. Άρη Κρεμμύδα και του υποψήφιου δημοτικού σύμβουλου κ. Θανάση Μελίστα στο δημαρχείο για πρωτοκόλληση κάποιου έγγραφου, τα stands του ισογείου ήταν κατάφορτα με προπαγανδιστικά έντυπα του συνδυασμού του κ. Ευθυμίου ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ!!! 

Η αντίδραση τους ήταν να τοποθετήσουν κι αυτοί κάποια λίγα διαφημιστικά έντυπα που είχαν μαζί τους, του συνδυασμού ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ, μπας και συμμορφωθούν οι Λουδοβίκοι της οδού Κοραή

Όταν μετά λίγη ώρα τελείωσαν με την πρωτοκόλληση του εγγράφου τους, διαπίστωσαν ότι τα έντυπα που διαφήμιζαν τον κ. Ευθυμίου ως υποψήφιο δήμαρχο παρέμεναν στα stands, ενώ τα δικά τους είχαν εξαφανιστεί!!! 

Στις διαμαρτυρίες «κάνατε τον δήμο τσιφλίκι σας», οι δικιολογίες του Γραμματέα και ορισμένων υπαλλήλων του Δήμου ήταν αστείες και απαράδεκτες:  
κάποιος γέρος πήρε όλα τα έντυπα του Κρεμμύδα… 
μπορεί οι πολίτες που επισκέπτονταν το δημαρχειακό μέγαρο!!! 
Gone with the wind, που λένε...
(σουξέ ο Κρεμμύδας μέσα σε λίγα λεπτά, δηλαδή…) 

Πολιτική σκέψη και πρακτική Ολοκληρωτισμού και παράτυπη Οικειοποίηση του χώρου. 
Παράγκα και Τσιφλίκι. 

Έχουμε γράψει ένα σωρό άρθρα σχετικά με την νοοτροπία της παρούσας δημοτικής αρχής. 
Δεν υπάρχει καταλληλη διδασκαλία γι αυτούς! 

Η μόνη λύση είναι η καταγγελία τους σε κάθε θεσμική αρχή που ελέγχει τέτοιες συμπεριφορές και πρακτικές. 

Ίσως – ίσως η προτροπή προς όλους τους αλλους δημοτικούς συνδυασμούς να εγκαταστήσουν τραπεζάκια και κιόσκια μέσα στο ισόγειο του δημαρχείου και να μοιράζουν τα φυλλάδιά τους… 

Αν μη τι άλλο να υπάρξει και ένα είδος ισότητας στην Παράγκα του Καραγκίοζη και στο Μπαξέ τσιφλίκι… 
Τσιφλικάδες και κολήγοι επί ίσοις όροις, βρε αδερφέ!!!

11 σχόλια:

 1. Στην κυριολεξία άφωνη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν πειράζει . Το μόνο που κάνουν με αυτό τον τρόπο είναι να διαλαλούν το έτσι κι αλλώς κακό ποιόν τους. Αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι σημερινές. Από την πρώτη μέρα της Δημαρχίας Ευθυμίου τέτοια φαινόμενα χαρκτήριζαν τη δημοτική αρχή. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΑ..ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΚΑ,,,ΗΜΕΤΕΡΟΙ...Να τους Χαίρεστε...Ήλθε η ΏΡΑ ΟΜΩΣ............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν βρέθηκε ένα κινητό με κάμερα για να απαθανατίσει του λόγου το αληθές;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι περιμένετε ρε παιδιά. Είναι πολλά τα συμφέροντα και γλυκειά η καρέκλα. Τα παίζουν όλα οι άνθρωποι. Τα ρέστα τους. Όμως Μοσχατούπολη χρωστάς ένα άρθρο που όλο το ανεβάζεις κι όλο δεν ανεβαίνει. Υπάρχει κάποιος λόγος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Σα να το παρακάνανε. GONE WITH THE WIND αληθεια ποιά κάνει την Βίβιαν Λή; Ας πάνε στον άνεμο λοιπόν.
  Στέλα Ζ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αυτό φαίνεται να ισχύει στην κωμικοτραγική επιλογή να βάλουν φυλλάδια του Ευθυμίου σε σημείο πώλησης μέσα στο δημαρχείο. Είναι επίσης ολοφάνερο ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η εξουσία είναι για την ικανοποίηση των εαυτών τους και όχι για τον δήμο. Εγώ ξέρω ότι η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός αλλά μέσον για την επίτευξη του κοινωνικού καλού. Η πολιτική πρέπει να είναι μέρος των ηθικών ενεργειών του ανθρώπου. Καταλήγω πως δοκιμαστήκανε, αποτύχανε, κάνουν τώρα και τέτοια, οπότε πρέπει να φύγουν πριν είναι αργά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δυστυχώς για το Μοσχάτο και τον Ταύρο. Βλέπω να πηγαίνει χαμένη κι άλλη μία θητεία που είναι και πενταετής. οι λόγοι πάρα πολλοί , αλλά ο βασικότερος ένας. Δεν μπορείτε κύριοι της αντιπολίτευσης να εξηγήσετε στο λαό γιατί δε πρέπει να επανεκλεγούν. Δεν μπορείτε να τους εξηγήσετε ότι λειτουργούν με άλλους ,δικούς τους κανόνες!!!! Ελάχιστες μέρες απέμειναν και με με μεγαλύτερη προσπάθεια μπορείτε να το πετύχετε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καιρό έχω να γράψω εδώ αλλα δεν σταμάτησα να παρακολουθάω όσο γίνονται γιατί πιο καλή η πλροφόρηση εδώ μέσα από άρθρα παρα οι 'ειδήσεις' του μοσχατόταυρου και μαιμοσχάτο που είναι γνωστός ο ρόλος τους. Παρακινήθηκα από το τελευταίο σχόλιο και θα πω πως για το αν ο Ευθυμίου δεν είναι το καλό παιδί που νομίζουνε οι δημότες φταίει οτι 4 χρόνια δεν φανηκε κανεις ουτε να πληροφορήσει ουτε να σταθεί δίπλα στο πρόβλημα π.χ, κηφισός, κουνούπια, βρώμα των υπονόμων, αρουρέοι που βγαινουν βόλτα από τις σχάρες, μια παιδική χαρά και ένα μπάσκετ ερειπια στην κωσταντινουπόλεως και μεταμορφώσεως εκει ακριβώς που σήμερα θα μιλήσει ο Κρεμμύδας. ότι κι αν συμβεί στις εκλογές θα έχουμε μιά από τα ίδια; αν και πιστεύω αυτή τη φορά πως έφτασε η ώρα να χάσει ο Ευθυμίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μενω στο βόρειο Μοσχάτο και θα πω ότι στην κυριολεκτικό υστερική και χωρίς αρχές τακτική του κ. Ευθυμίου δεν είναι μόνο τα διαφημιστικά του στο δημαρχείο. Στα σπίτια μας βρήκαμε έντυπο του επίσημου δήμου που διαφημίζει τον παράδεισο που θα γίνει η γειτονιά μας. Τίτλος 'βιοκλιματική βελτιστοποίηση και μερική ανάπλαση οδών και κοινοχρήστων χώρων βορειοανατολικού Μοσχάτου κλπ' Όλα στη μάχη για να ξαναβγούνε. Ντροπή τους. Δεν θέλω ρε μερική ανάπλαση ΘΕΛΩ ΟΛΙΚΗ. Δεν θέλω βελτιστοποίηση, ΘΕΛΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΩ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη το συμβάν στο Δημαρχείο. Έκπληξη θα ήταν το αντίθετο...
  Εν μέσω Μούχλας και Ναφθαλίνης, δημιουργήθηκε ένα καθεστώς, βασιζόμενο στις πελατειακές σχέσεις και χτισμένο στην αφέλεια ευκολόπιστων. Κι αυτό ακριβώς είναι που κάνει πιο επιτακτική την ανάγκη για ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κύριοι και Κυρίες,νομίζω ότι κάνετε λάθος....Δεν υπήρχε ΜΟΝΟ stent και τραπεζάκια με προεκλογικό υλικό του Κου Ευθυμίου....Οι υπάλληλοι του Δήμου...οι Δημοτικοί Υπάλληλοι που τους πληρώνουν οι Δημότες,ετοίμαζαν το προεκλογικό υλικό του Κου Ευθυμίου...μέσα στο Δημαρχείο.Τα ψηφοδέλτια...τα φάκελλα που ταχυδρομούν....τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια κάποιων υποψηφίων.....Λυπάμαι και θλίβομαι για κάποιους υποψηφίους του Κου Ευθυμίου που τρέχουν και ξεποδαριάζονται, για να επωφελούνται μόνον λίγοι....ΑΛΛΑ Η ΩΡΑ ΕΦΘΑΣΕ.....ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 26/5/2014, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ''ΟΡΚΩΤΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ'' ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια