Παρασκευή, 4 Απριλίου 2014

Απολογία στον Αθανάσιο Διάκο...

Την Κυριακή ξεκινά ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος....

Στην δύσμοιρη Πλατεία Αθανασίου Διάκου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση με θέμα την Παραλία, την οποία πραγματοποιούν οι συνδυασμοί Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας του Βαγγέλη Παπαδάκη και Πολίτες σε Δράση του Άρη Κρεμμύδα.

Το χρονογράφημά μας δεν έχει την πρόθεση να μιλήσει για την σημασία του θέματος συζήτησης και για τη σπουδαιότητα που έχει για την πόλη του Μοσχάτου, αλλά για τον τόπο που θα γίνει η συγκέντρωση....

Αν εκπλήσσεσθε, θα ρωτούσαμε τι ξέρετε για την Αθανασίου Διάκου, που βρίσκεται και πως θα πάτε εκεί, αν σας κατέβει η όρεξη να ακούσετε την πολιτική τοποθέτηση των δύο συνδυασμών ή η ευσυνειδησία να μάθετε του τι θα γίνει (αν ποτέ γίνει) και ποιες θα είναι οι ωφέλειες ή οι επιπτώσεις για το Μοσχάτο και τους κατοίκου του.

Χοντρικά ξέρετε την ιστορία του Θανάση Διάκου.

Σουβλίστηκε κατά απάνθρωπο τρόπο από τους Οθωμανούς.

Για την μοσχατιώτικη όμως ομώνυμη πλατεία δεν έχετε ιδέα, τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ υμών.

Είναι και μεταφορικά «σουβλισμένη», και πραγματικά αγνοημένη και πρακτικά παραμελημένη στο έπακρον.

Παρότι δίπλα στη Μακρυγιάννη και σε απόσταση αναπνοής από την Παραλία μας, δοξάζεται με τη λησμοσύνη ως τόπος, τόσο των κατοίκων όσο και της δημοτικής αρχής, εξαιρουμένων κάποιων συμπαθέστατων αλλοδαπών που μετά μανίας παίζουν εκεί κάποιου είδους επιτραπέζια παιχνίδια…

Και να φανταστεί κανείς ότι ισχύοντος (;) και υλοποιούμενου του σχεδίου Ρέντζο Πιάνο, όπου η παραλία και το πράσινό της εισδύουν μέσα στην πόλη του Μοσχάτου, θα μπορούσε να αποτελέσει ένας πρώτης τάξεως προγεφύρωμα στην συνολικότερη ανάπλαση της περιοχής.

Η ρημαγμένη πλατεία Αθανασίου Διάκου θα υποδεχθεί την Κυριακή (11 το πρωϊ) τον Άρη Κρεμμύδα, απ όπου με μια θεματικού χαρακτήρα εκδήλωση θα εγκαινιάσει την προεκλογική του εξόρμηση για την αλλαγή των κακοδιοικούντων τον Δήμο Μοσχάτου και Ταύρου και για ανατροπή μιας απαράδεκτης καθεστηκυίας κατάστασης κακών διαδόχων ενός ιστορικού δημάρχου.

Μια πλατεία το ίδιο ελεεινή και πριν 4 περίπου χρόνια, όπου κατά περίεργη σύμπτωση ο ίδιος ο Άρης Κρεμμύδας είχε ξεκινήσει την τότε προεκλογική του καμπάνια με τους πάλαι ποτέ Πολίτες Μπροστά, φυτεύοντας συμβολικά 100άδες φυτά και λουλούδια σε όλα τα παρτέρια της Αθανασίου Διάκου….

Τότε η συμβολική προσπάθεια όχι μόνον χλευαστηκε από τους βαστάζους οπαδούς της σημερινής δημοτικής αρχής (που φρόντισε όσα φυτεύτηκαν να μείνουν απότιστα και να ξεραθούν), αλλά «τιμήθηκε» από την διερευνητική επίσκεψη αυτοδιοικητικών προσωπικοτήτων του βεληνεκούς Μπούτση και Δημητρίου!!!

Τούτη τη φορά είναι ευκαιρία για τον Άρη Κρεμμύδα, όχι μόνο να μιλήσει για το δραματικό ιστορικό της πλατείας που φέρει το όνομα του εθνομάρτυρα, όχι μόνο να στηλιτεύσει την κατάσταση του χώρου, αλλά αποφεύγοντας την φτηνή κατασκοπία και τις γελοίες «επισκέψεις» να καλέσει επίσημα τον δήμαρχο και το επιτελείο του να παραβρεθούν στην εκδήλωση.

Να τοποθετηθούν (για την Παραλία) και να απολογηθούν στον Αθανάσιο Διάκο για την κατάσταση της πλατείας του…

6 σχόλια:

 1. Με τη ντουντούκα στο χέρι4 Απριλίου 2014 - 8:23 μ.μ.

  Τους ξέσκισες πάλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συνολικά η κατάσταση των πλατειών είναι χάλια και στον Ταύρο και στο Μοσχάτο κι αν αυτές είναι έτσι τότε με τι πράγματα ασχολούνται τελικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ωραίες φωτογραφίες. Αποστομώνουνε. Την Κυριακή θα πάω να δω με τα ματάκια μου την κατάσταση. Ωραία και η ανάρτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. νανα ιωαννιδου5 Απριλίου 2014 - 12:38 π.μ.

  Φιλτατη Μοσχατουπολις
  Ο Ανδρεας μας ειναι περιβαλλοντολογος , αλλα υπεκυψε στυλιστικα στις παραλλαγες του Πετρου του μεγαλοπρεπους , εξ ου κι αυτη η μετα-στρουκτουραλιστικη αποψη made in Moschato- - Tavros! Be good , be happy!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αθανάσιος Μοσχάτος6 Απριλίου 2014 - 1:23 π.μ.

  κ. Νανά μου θα αστειεύεστε υποθέτω.
  Οταν ο Αντρέας ο ΄περιβαλλοντολόγος΄προσλαμβάνει για περιβαλλοντολόγο εναν μεταλλειολόγο και οταν ο γραφικός Πέτρος ο αρχιεργάτης της καθαριότητας εχει άποψη επι παντός του επιστητού τότε δεν μπορείτε ούτε να αστειεύστε περί στυλιτιστικών παραλλαγών.
  Οι πλατείες κατήντησαν κατουρητήρια και χώροι μάζωξης περιθωριακών. Το σκατό των σκύλων πάει σύγνεφο,τα συντριβάνεια γίνονται ζαρντινιέρες από επιχειρηματίες που τις εκμεταλλεύονται.Κλείνονται οι πρασιές και γίνονται καταστήματα ...κλπ..κλπ.
  Και οι παραπάνω κύριοι αγρόν ηγόραζαν.
  Θέλουν λέει να μας ξανασώσουν.
  Αν γνώριζε ο κόσμος του Μοσχάτου τι τον περιμένει με το 11 μέτρων ανάχωμα που του ετοιμάζουν να του στήσουν στην παραλία του Μοσχάτου τότε και μόνο τότε θα καταλάβαινε το μαρτύριο του Αθανάσιου Διάκου.
  Ειμαστε ολοι εν δυνάμει Αθανάσιοι Διάκοι.
  Πέτρο και Αντρέα και λοιπές δημοκρ.δυνάμεις σας ευχαριστούμε απο βάθους καρδιάς.Μας κάνατε ολους μας Εθνικούς Ηρωες!!!!!
  Οι μελοθάνατοι σας χαιρετούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ελάχιστος δυστυχώς κόσμος..........
  Ίσως θα έπρεπε να είχε διαφημιστεί περισσότερο η εκδήλωση......
  Η μικρή συμμετοχή αποθαρρύνει (κυρίως τους αναποφάσιστους).......

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια