Πέμπτη, 6 Μαρτίου 2014

Το Μοσχάτο και ο Ταύρος πρέπει να κερδίσουν

Χτες παρακολούθησα την ανάδειξη του Άρη Κρεμμύδα σαν υποψήφιου δήμαρχου επικεφαλής του συνδυασμού ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ.

Η στιγμή μπορεί να αποδειχτεί ιστορική, αφού έχει σαν στόχο όχι μόνο ένα άλλο ύφος διοίκησης στα δημοτικά πράγματα και την ύψωση κοινωνικού αναχώματος στα όσα δραματικά υφίσταται η Πατρίδα μας, αλλά έχει βάσιμες δυνατότητες να διώξει οριστικά τους ανίκανους διάδοχους ενός δήμαρχου σαν τον Παπαντώνη που άφησε πίσω του ένα αδιαμφισβήτητα πλούσιο έργο.

Υπάρχει λοιπόν ελπίδα για το Μοσχάτο και τον Ταύρο.

Χρειάζεται πια εντατική δουλειά και παρουσία του νέου συνδυασμού.

Δεν είναι αργά, παρά την καθυστέρηση στην ενοποίηση των συνδυασμών Κρεμμύδα και Σωπάκη, για να προβληθεί η νέα πρόταση για τον Δήμο και να αναδειχθεί η προβληματική δημαρχία Ευθυμίου.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει ανάγκη να διευρυνθεί η γκάμα του συνδυασμού ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ώστε να συμπεριλάβει κάθε δημότη που νοιώθει ότι χρειάζεται μια πιο αποτελεσματική και φιλοκοινωνική δημοτική αρχή.

Κατά συνέπεια δε χρειάζεται κάποιοι να υπερτονίζουν τον κομματικό πατριωτισμό, αλλά αντίθετα να προβάλουν την ανάγκη για νίκη που θα φέρει την ανατροπή και την αλλαγή.

Ένας πολυσυλλεκτικός συνδυασμός (όπως εξ αντικειμένου είναι οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ) που είναι ανοιχτός στην κοινωνία και αποφασισμένος στην κάλυψη των αναγκών του δήμου, πρέπει να απαιτεί από τα στελέχη και τους φίλους του που δίνουν αγώνα για τη νίκη του, την προβολή των θέσεων του συνδυασμού και όχι κομματικών απόψεων.

Χρειάζεται λοιπόν σοβαρότητα και μαχητικότητα, γιατί οι γειτονιές του Μοσχάτου και του Ταύρου παλιώνουν, δεν επικοινωνούν, τα μεγάλα ζητήματα μένουν άλυτα ή προχωράνε σε λύσεις υπερ της κερδοσκοπίας και όχι των κατοίκων, δομές και δράσεις εκχωρούνται στην φιλανθρωπία τρίτων, κλπ 

Πρώτα και πάνω απ'όλα βρίσκεται το Κοινό Αγαθό.

Την παλιά αντίληψη ενός δήμου που είναι κομματικό λάφυρο πρέπει να την πετάξουμε στα σκουπίδια.

Το μπορούμε!

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ σε ΔΡΑΣΗ μαζί με την κοινωνία πρέπει να κερδίσουν.

9 σχόλια:

 1. Με ποιους πηγε ο παπαντων.αυτο το πλουσιο εργο;Απαντω μετην ιδιο κορμο που διοικηται και σημερα ο δημος εκτος κρεμμυδα παπαδοπουλου.Αν θεωρεις οτι ολα αυτα συμβαινουν γιατι λειπουν αυτοι οι δυο τοτε το χασαμε το κορμι πατριωτη.Για νσ ειμαστε πιο προσεκτικοι γιατι αν δε κανεις ολικη ρηξη με το πσρελθον τοτε κλαφτα ελληνοδιδασκαλε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ελληνοδιδάσκαλε , μ όλο το σεβασμό προς τον διδάσκαλο θέλω να κάνω λίγες παρατηρήσεις.
  Η βασικότερη είναι το λιβάνισμα ΄προς τον άξιο Παπαντώνη αλλά που άφησε πίσω του ανίκανους διαδόχους. Αυτή με συγχωρείς είναι μία κουτοπόνηρη προσέγγιση του όλου θέματος και πολύ αντιφατική. Επίσης ωραία λόγια, αλλά για εκλογή εκκλησιαστικής επιτροπής, αν ποτέ γίνει με εκλογές. Δημοτικές εκλογές έχουμε και καθαρός, ειλικρινής και σκληρός πολιτικός λόγος χρειάζεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @ Ανώνυμος 6 Μαρτίου 2014 - 3:29 μ.μ.
  Ο Παπαντώνης εκανε έργο βασικά τις πρώτες τετραετιες όταν στην δημοτική αρχή υπήρχαν σύμβουλοι σαν τον Μασουράκη, τον Μπιζάνη, τον Κώνστα, τον Παπαδόπουλο, τον Πίττα, κλπ. Τα Παιδάκια που κυβερνάνε σήμερα ήρθαν μετά, όταν μια σειρά πράγματα είχαν πάρει το δρόμο τους. Αυτά τα ξέρει το Μοσχάτο. Όσο για το παρελθόν χρειάζεται όσο αυτό δίνει κάποια διδάγματα. Θα πω φυσικά ότι η παρα φύση μακριά θητεία Παπαντώνη ανάμεσα στα άλλα χαρισε στα σημερινα παιδάκια μια παρα φύση αλαζονεία που πιστεύω πως ο ίδιος ο Παπαντώνης θα μετάνοιωνε που έφερε στο φως τέτοια άτομα. Όμως το άρθρο μου καθόλου δεν ήθελε να αναδείξει κάτι που απλά ήταν ένα παράδειγμα σύγκρισης και τίποτα άλλο. Εγώ επιχειρώ να δείξω ότι η τωρινή δημοτική αρχή πρέπει να πάρει δρόμο και είναι χρέος όποιοι έχουν τις δυνατότητες να το κάνουν πραγματικότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. @ Ανώνυμος 6 Μαρτίου 2014 - 9:20 μ.μ.
  Όπως είπα και στον παραπάνω φίλο, η αναφορα στον Παπαντώνη ήταν μια σύγκριση. Αν έκανε έργο το μαρτυράει ό,τι σήμερα υπάρχει στο Μοσχάτο, μιάς και ο Ευθυμίου δεν έκανε τεχνικό έργο ούτε για δείγμα. Θα συμφωνήσω ότι όντως πάμε σε κρίσιμες εκλογές και χρειάζεται "καθαρός, ειλικρινής και σκληρός πολιτικός λόγος"... Αυτόν που τρέμει ο Ευθυμίου. Ώρα να δούμε λοιπόν πόσα απίδια πάει ο σάκκος του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αν μπορέσει ο συνδυασμός του κ Κρεμύδα και δημοσιοποιήσει στο Λαό του Μοσχάτου-Ταύρου να μάθουν όλοι τα (κερατιάτικα) ποσά που έχει πληρώσει αυτή η Δημοτική Αρχή για κάλυψη των δυο πρώην Δημάρχων συν τα σπασμένα τα δικά της, τότε ίσως δεν θα χρειάζονταν καν εκλογές, θα άφηναν της καρέκλες και θα φεύγανε όπως δεν πέρασε η τροποποίηση για τους Δημάρχους και ΔΣ αλλά να τα μάθει ο Λαός. ΒΓΑΛΤΕΤΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. μπλέ του κοβαλτίου7 Μαρτίου 2014 - 10:38 π.μ.

  Είμαι αυτό που γενικόλογα θα λέγαμε αριστερός, αλλά δεν γουστάρω ταμπέλες και καπελώματα. Συμφωνώ ότι τον πρώτο λόγο τον έχει η πόλη και οι κάτοικοι κι αυτο πάει να πει πως χρειάζεται άνοιγμα στην κοινωνία. Τα προβλήματα είναι κοινά και λύνονται με αγάπη και ευαισθησία, με δημοκρατία και καθαρές πράξεις χωρίς διαπλοκές. Όσο για τη στάση μιας σωστής δημοτικής εξουσίας είναι αυτονόητο καθήκον ο αγώνας για λεφτά στην αυτοδιοίκηση, για κινητοποιήσεις ενάντια στα μνημονιακά μέτρα κλπ. Περάσαμε απραξία με Ευθυμίου και πρεπει ο δήμος να νοιώσει κάτι καινούργιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αλέξανδρος Π.8 Μαρτίου 2014 - 7:21 μ.μ.

  Ήρθα να γράψω ένα σχόλιο γιαα κάτι που είδα στο σαϊτ moschatotavros που αναφέρει οτι ο Άρης Κρεμύδας θα είναι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ σε Μοσχάτο Ταύρο. Καταλαβαίνουμε όλοι γιατί το γράψανε που στοχευανε. Ρωτάω να μας πουν με ποιόν και σαν τι κατεβαίνει ο Ευθυμίου. Δεν είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δε με πειράζει καθόλου να έχω δίπλα μου και να ψηφίσω συριζέους, συντηρητικούς, ανεξαρτητους Ελληνες, κουμμουνιστές κλπ που έχουν σα στόχο μια καλύτερη πόλη. Δεν μπορώ όμως να υποστηρίξω μνημονιακούς και κείνους πουτίποτα δεν κάνανε ουσιαστικό 4 χρόνια. Η κοινωνία δεν θέλει διλληματα και προβοκάτσιες αλλά πρόταση για το αύτριο. Η πολιτική όπως είδα σε κάτι εδώ στη σελίδα σας και το λέει ο Γεννηματάς ο μακαρίτης είναι βρομερό επάγγελμα και καρέκλες αλλά είναι στάση ζωής. Προσωπικά αυτή θα διαλέξω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΗ.... ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ.....ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ.....ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΚΥΡΟΣ, ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΚΑΙ ΕΥΡΕΙΑΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Ή ΟΧΙ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΤΙ ΕΡΓΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ;ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΗ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια