Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2014

Το Άλας της Γης (η φυλή των επηρμένων)

Είναι κάποιες φορές που η ιδεολογία σου σε αναγκάζει διαρκώς να προσπαθείς, ώστε οι αρχές σου να συμβαδίζουν με την πράξη, με την μεθοδολογία και με τους καθαρούς τρόπους δράσης. 

Ειδικά όταν συνεργάζεσαι με κάποιους άλλους, οφείλεις να δείχνεις τις αρχές σου ακόμη και βάζοντας πλάτη για να ισορροπήσεις μια ζυγαριά που σε κάποια στιγμή (και για τον όποιο λόγο) αυτή γέρνει αδικαιολόγητα μονόπατα υπέρ σου... 

Για να δείξεις ότι είσαι πραγματικός αριστερός κι ότι σέβεσαι τους άλλους και ειλικρινά επιθυμείς την ισότιμη συνεργασία και το άνοιγμα στην κοινωνία. 

Τα παιχνίδια των τάσεων και της ομαδοποίησης, τα κρατάς στις διαδικασίες του οίκου σου, όπου εκεί υπάρχει και η σχετική προϊστορία, η εμπειρία και η διαλεκτικά αποδεκτή λογική της διαμόρφωσης τέτοιων φαινομένων. 

Με αυτούς όμως που θέλεις να συνεργαστείς, τέτοιες συμπεριφορές και χειρισμοί αποτελούν ύβρη προς τους συνεργαζόμενους και στα ίσια επιβολή καπέλου, με την προκλητική μάλιστα δημόσια παραδοχή των σκοπών σου. 

Τότε δεν υπάρχει συνεργασία, ούτε κοινωνικό μέτωπο... 

Ούτε φυσικά είσαι το άλας της γης, καθώς πιστεύεις σε μια καθαρότητα έναντι των άλλων, που όντας φθαρμένοι (συ είπας) δεν πολυαξίζουνε και κατά συνέπεια πρέπει να σε ακολουθούν ως βήτα διαλογής κουλάκοι! 

Οποία πολιτική αποκοπή και αλαζονεία. 

Επιλέγοντας όμως τον καθαρό δρόμο της ατεκμηρίωτης ιδεοληψίας σου ή σαν μέλος μιας φυλής επηρμένων, οφείλεις να παλέψεις για το αποτέλεσμα του αγώνα που έχεις μπροστά σου. 

Με τα όποια κέρδη, που αποζητάει ή έστω και με ήττα αυτοαπομόνωσή σου… 

Με τα όποια κόστη, που κοινωνικά θα συνεπάγεται η επιλογή σου… 

Όμως της μικρής γιορτής, έπεται η μεγάλη (κι αυτή πονάει – ή μήπως κι εκεί δεν τρέχει τίποτα;)… 

Καλή τύχη, σε κάθε περίπτωση!

6 σχόλια:

 1. Αριστερή Αγάπη....♥22 Φεβρουαρίου 2014 - 5:42 μ.μ.

  Υπέροχη επιστολή. Περιγράφει τόσο καλά την κατάσταση στην οποία βρίσκονται κάποιοι στο χώρο της αριστεράς. Εξηγεί και γιατί υπάρχει αυτή η ασυμφωμία και η αδυναμία καθοδήγησης του κόσμου και των κινημάτων. Όμως και για τον δήμο μας υπονοεί πολλά και τα οποία εξηγούν το ότι ακόμη να εμφανιστεί ένας συνδυασμός που να μιλήσει στον κόσμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όταν όμως θέλεις να συνεργαστείς και η συνεργασία να αποφέρει τα προσδοκώμενα τέτοιες συμπεριφορές και χειρισμοί δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Και αυτό διότι ο μεν ένας βάζει στόχους την αλλαγή μια μίζερης κατάστασης, ο άλλος αρκείτε στη συμμετοχή και την απλή καταγραφή, τότε λοιπόν δεν έχει λόγο η συνεργασία.
  Κάποια στιγμή πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους και ανοιχτά, διότι θα κατηγορηθούμε για τον τρόπο διαχείρισης των πραγμάτων.
  Αγαπητή Μοσχατούπολι το άρθρο σου καλό. αλλά είναι πως λένε : (Γύρο – γύρο ν’άρχετε και μέσα να μην μπαίνει) Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

 3. Μα είναι ώρα φίλτατε Στέφανε τούτη την ύστατη ώρα που ο πόλεμος μαίνεται να μιλάμε σαν Πυθίες με χρησμούς και υπεκφυγές ?
  Τέλος πάντων για να μην στο χαλάσω...
  Που είναι εκείνοι οι χιλιάδες πολιτοφύλακες? Ποιός τους έστειλε στα μετόπισθεν?
  Ποιός θα τους σώσει?
  Γιατί κιότεψε ο Αρχηγός?
  Το 3% κερδίζει και το 27% ψηφίζει?
  Ο Δικός μας ή το κίνημα για την προστασία της καφέ αρκούδας, του βαθυγάλαζου κορμοράνου και του σφυροκέφαλου καρχαρία?
  Η εύφορη Μεσοποταμία του Μοσχάτου κατά του Ασιατικού Ταύρου?
  Ο σκληρός ο Λαφαζάνης,ο Ανδρέας οΤσίπρας ή η γλυκύτατη Σοφία?
  Για γέλια ή για κλάματα?.....................................
  .....................................
  Στέφανε με ακούς? Η Πυθία σου μιλάει :
  Ηξεις,αφίξειςουκ, εν πολέμω θνήξεις.
  Οι Βάρβαροι οι Πέρσες ήρθαν και θα μείνουν.Οι Μήδες άρχισαν ήδη να μειδιούν.
  Ειναι πολλά τα λεφτά ΑΡΗ!!!
  Κάποιος μόνο να συντονίσει την κάθοδο των Μυρίων προς τη θάλασσα που τώρα ειναι εγκλωβισμένοι στην Βαβυλώνα της Μεσοποταμίας.  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το πρόβλημα που θίγεις Στέφανε δεν γνωρίζω αν φωτογραφίζει μία συγκεκριμένη εικόνα στο τοπικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση όμως περιγράφεις το "αιώνιο" πρόβλημα της αριστερής ιδεολογίας , που έχει μέσα της τον σπόρο της αμφισβήτησης και είναι εξαιρετικά δύσκολο να" υποταχθεί " σε μία κοινή δράση. Αυτή είναι μία φιλοσοφική διάσταση που κατα την ταπεινή μου άποψη ,εξηγεί ότι τα "κομμάτια" της αριστεράς - είναι δύσκολο να γίνουν ένα καλοραμμένο ύφασμα.Ενώ όμως όλοι αναγνωρίζουμε την ανάγκη για κάτι καινούργιο -νέο - άφθαρτο και κάποιες νέες δυνάμεις σχηματίζουν ένα οργανωμένο σύνολο που διερωτάται , «πώς κάνουμε πολιτική, πώς προσπαθούμε να γίνουμε ελκυστικοί, να πείσουμε τον κόσμο να έρθει με το μέρος μας», οι περισσότεροι προβάλλουμε τις απώλειες, τις απειλές, τις δυστυχίες, και όχι λέγοντάς του ότι θέλουμε να φτιάξουμε κάτι μαζί του. Ποιά είναι η "κοινωνική συνεργασία"που πρότεινε κάποια νέα πολιτική δύναμη στον τόπο μας (γενικώτερα) ;που είναι οι διαφορετικές ρεαλιστικές προτάσεις που πείθουν για πραγματική σύγκρουση με το κατεστημένο; Πόσοι έχουν αντιληφθεί ότι κόσμος έχει υπερβεί τη «μονογαμική» ένταξη με πολιτικά κόμματα και έχει μια πιο χαλαρή σχέση με την αντιπροσώπευση και την έμμεση δημοκρατία; Εχει μελετηθεί απο κάποιους που οφείλεται η δυσπιστία του πλήθους απέναντι στον παραδοσιακό τρόπο πολιτικής δράσης της αριστεράς; γιατί οι άνθρωποι δεν βλέπουν και μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα αριστερά και τα μη αριστερά κόμματα; Κλείνοντας , πάντα με λύπη μου έβλεπα- έστω και απο μακρυά- ότι όσα άτομα ασχολήθηκαν με τα κοινά και είχαν ανάστημα και δυνατότητα παραγωγής έργων , σε μία τετραετία να εγκαταλείπουν τον αγώνα τους αηδιασμένοι και πληρως απογοητευμένοι. Αυτό με έχει πείσει ότι το υπάρχον δημοτικό κατεστημένο πρέπει να φύγει. Προσδοκώ λοιπόν και εγώ τη νέα δύναμη που θα "αγκαλιάσει " τον κόσμο της πόλης μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μαρτίνη Θεοδωρου23 Φεβρουαρίου 2014 - 12:50 μ.μ.

  Μόνο που εγώ δεν έχω καταλάβει ποιοι είναι οι επηρμένοι. Γιατί αν είσαι στο 2%, με μια κοινωνία να σε βρίζει, είναι θράσος να βαζεις όρους...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Θα πω όπου φτωχός και η μοίρα του. Αυτά που υπονοεί η ανάρτηση του Στέφανου είναι βούκινο στο Μοσχάτο. Θα πω απλά ότι όσοι θέλουν να ρίξουν το #τέρας# ας ενωθούνε κι ας το πολεμήσουνε. Ακόμα υπάρχει χρόνος. Αλλά δεν μπορεί επειδή ενφανιστηκε έστω και σπροχτή μια υποψηφιότα ο Κρεμμύδας να κάνει κόλπα και να λέει δε βάζω. Αμαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια