Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013

Το Κατεστημένο, η Άλλη πλευρά και η Κοινωνία

Το Κατεστημένο πάντα είχε και έχει τον τρόπο του να αντιμετωπίζει κρίσεις ή εκλογικές διαδικασίες. 
Η ενότητα στους κόλπους του σχεδόν δεδομένη αφού τεράστια είναι η πειθώς που προκύπτει από την αίσθηση της άσκησης προσωπικής και συλλογικής εξουσίας, από την ενθυλάκωση χρήματος από μισθούς, αντιμισθίες και αποζημιώσεις, από την εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων και από την ωφέλεια άλλων υλικών και άυλων αγαθών. 

Το πρόβλημα πάντα το έχει και το είχε η ..."Άλλη" πλευρά!
Αυτή που με όποιο τίτλο ή ονομασία παλεύει υπέρ της πόλης και των κοινών, υπέρ αξιών και μιας άλλης δημοκρατικής λειτουργίας. 
Αυτή όμως έχει να ξεπεράσει φοβίες στο άνοιγμα και στις συνεργασίες, ιδεολογήματα και τσιτάτα, αφορισμούς, καθαρότητες, την αιχμαλωσία από ιδεοληψίες και φορμαλισμούς ή τέλος την προσχηματική μεν, βλακώδη δε, θεοποίηση των διαδικασιών στο όνομα αφηρημένων και εσφαλμένων αυτοεπιβεβαιώσεων. 
Με το πρόβλημά της να γίνεται πραγματικό Δράμα, ένα Δαντικό κολαστήριο, όταν προελαύνοντος του εχθρικού Κατεστημένου, αυτή η "Άλλη" πλευρά ομφαλοσκοπεί, όντας ψυχοπαθολογικά γαντζωμένη στις εμμονές της. 

Η χαμένη πάντα, είναι η Κοινωνία...

4 σχόλια:

 1. Τουφεξιδης Χαρης11 Δεκεμβρίου 2013 - 7:25 μ.μ.

  Ο ηγέτης αποκτά κύρος με το να είναι είτε αληθινός φίλος είτε πραγματικός εχθρός. Δηλαδή παίρνει θέση, καθαρά, υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς. Αυτή η τακτική έχει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από την απλή ουδετερότητα.

  Νικολό Μακιαβέλι,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ζώταλης Δημήτρης11 Δεκεμβρίου 2013 - 7:49 μ.μ.

  Πες τα έξω από τα δόντια βρε Στέφανε . Φοβάσαι κάτi; Τα μασημένα λόγια δεν οφελούν κανένα. Απλώς και συ βάζεις ένα λιθαράκι σε αυτό που λέμε "χτύπα αλλά μην ξεκουφαίνεις".Τα μισόλογα δεν ρίχνουν ΦΩΣ. Συσκοτίζουν περισσότερο.. Ανέφερε διαλόγους ,απαιτήσεις και αγκιλώσεις με τις οποίες μεγάλωσαν κάποιοι και δυστυχώς τις διατηρούν ακόμα.ΜΙΛΑ. Ενημέρωσε σωστά αφού το αποφάσισες. Αλλωστε έχεις αποδείξει ότι δεν ΜΑΣΑΣ.Ελπίζω στην " Πένα " σου που όπως μου είπες δεν θα διστάσει να περιλάβει και εμένα που καιρό τώρα συμπλέει μαζί σου. Αυτά για τα οποία κάποιοι βάζουν όρους και δίνουν άφεση αμαρτιών βγάλτα όλα στη φόρα.Άλλωστε δεν είναι μακριά η μέρα που κάποιος ή κάποιοι που μπούχτησαν πια με " Διαδικασίες "Θα σε προλάβουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ν.υ.χ.τ.ο.λ.ο.υ.λ.ο.υ.δ.ο12 Δεκεμβρίου 2013 - 3:13 π.μ.

  Το κείμενο όντως λέει αλήθειες. Θα σταθώ μόνο στο ζήτημα της πολιτικοποίησης που νομίζω βγαίνει απο την ΑΛΛΗ πλευρα οπως την ονομάζει ο Στέφανος Μπιζάνης. Καταλαβαίνω ότι κατι δεν πήγε καλά σε αυτό που απο καιρό φημολογείται περί συνεργασίας Κρεμμυδα - Σωπακη. Αν έτσι είναι που το πρόβλημα; Οι δημότες πριν 4 χρόνια τιμήσανε εναν πραγματικά ἊΝΕΞΑΡΤΗΤΟ συνδιασμό με αν θυμάμαι καλά 20 και πλέον τοις εκατό που είχε να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ (Ανδρέας Ευθυμίου) και ΝΔ (Σπανιάκης). Γιατί όχι και τώρα το ίδιο και μάλιστα σαν επιλογή των κατοίκων του Μοσχάτου και του Ταύρου που δεν θέλουν ούτε τους εκπρόσωπους της κυβέρνησης ούτε τίποτα άλλο κομματικά καθοδηγούμενο; Συμφωνώ ότι η κοινωνία της πόλης μας θα είναι η χαμένη, αλλά οι ψηφοφόροι είναι αυτοί που τελικά αποφασίζουν για αυτό που τους αξίζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τελικά ο "αλλος" ειναι στην δική μας ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ή ειναι με τους "αλλους" τους κατεστημένους?
  Μήπως σαν καλόγεροι βαφτίσαμε τελικά το κρέας ψάρι ?
  Ιδού κ. Στέφανε οι ιδεοληψίες, οι εμμονές και οι αγκυλώσεις.
  Προς τι λοιπόν τα δάκρυα και ο αλληλοσπαραγμός?
  Επιτέλους η Αλλη Πλευρά ή ας αλλάξει Πλευρό ή ας αλλάξει Πλεύση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια