Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2013

Παιχνίδια πολιτικής παραπλάνησης και ωφελιμισμού

Στο παρελθόν πολλές φορές γράψαμε για το πώς πρέπει να ασκείται η πολιτική και για το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται τα πρόσωπα που υπηρετούν ή αντιπροσωπεύουν Θεσμούς. 

Πιο συγκεκριμένα, μιλήσαμε με πολύ σαφήνεια για μεθόδους που χρησιμοποιεί η Δημοτική αρχή στο επίπεδο χειρισμού των δημοτών μέσα από προπαγανδιστικούς εντυπωσιασμούς και δημοσιοσχεσίτικες πρακτικές. 

Σήμερα επανερχόμαστε εξ αφορμής της σημερινής συγκέντρωσης που πραγματοποιεί ο κ. Ευθυμίου στο Ίδρυμα Κακογιάννη στον Ταύρο. 

Καλεί λοιπόν τον κόσμο (χρησιμοποιώντας κάθε μέσον και τρόπο) να πάει το απόγευμα στην συγκέντρωσή του: 
α) γιατί αυτός και οι δικοί του είναι όλο αυτιά στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας («Ακούμε τους πολίτες» λέει το σύνθημα στην αφίσα) και 
β) γιατί ο ίδιος και οι συνεργάτες του δεν κάνουν τίποτα αν δεν το σχεδιάσουν και δεν το πάνε χέρι – χέρι με τους Μοσχατιώτες και τους Ταυριώτες («Συναποφασίζουμε για το μέλλον της πόλης μας» λέει ξανά η αφίσα)… 

Το τι έκανε τρία και χρόνια στον δημαρχιακό θρόνο δεν μας αφορά προς το παρόν, αν και έχουμε τεράστια περιέργεια να δούμε αν θα βρει έστω κι ένα έργο τη προκοπής για να αναφέρει και επιδείξει προς τους πιστούς του, αλλά και τους ανυποψίαστους που θα προσέλθουν στο Ίδρυμα της οδού Πειραιώς, δίπλα στο σουβλατζίδικο… 

Αυτό που σήμερα θέλουμε να διαρωτηθούμε και φυσικά να απαντήσουμε είναι: ποιος διοργανώνει την διαλογική φιέστα? 

Ο κ. Ευθυμίου θεσμικά ως Δήμαρχος, ή ο κ. Ευθυμίου ως επικεφαλής ενός δημοτικού συνδυασμού που αποτολμά νωρίς - νωρίς να μας πει ότι θα είναι παρόν στην διεκδίκηση μίας νέας τετραετίας? 

Σαν δήμαρχος δεν φαίνεται να το διοργανώνει, γιατί ούτε ανέβασε την καμπάνια του στην επίσημη διαδικτυακή σελίδα του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, ούτε προσκάλεσε ως θα όφειλε σε τέτοια περίπτωση να τις δημοτικές ομάδες των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, κλπ, κλπ 

Άρα το κάνει ως δημοτική παράταξη και ως αρχηγός αυτής, πράγμα που τελικά ομολόγησαν κάποιοι από τα πρωτοπαλίκαρά του. 

Γιατί όμως, εφόσον πρόκειται για έναρξη του προεκλογικού αγώνα και ψηφοθηρική εκδήλωση, δεν χρησιμοποίησε τον τίτλο του συνδυασμού του? 

Από πού αντλεί την δύναμη να χρησιμοποιεί τον θεσμικό του ρόλο κατά παράβαση των κανόνων σωστής πολιτικής συμπεριφοράς? 

Πως είναι δυνατόν να επιχειρείται τέτοια πολιτική παραπλάνηση των Ταυριωτών? 

Αλλά και ένα ακόμη ερώτημα: Το Ίδρυμα Κακογιάννη σε ποιόν παραχωρεί (και πως) την αίθουσά του? …στον δήμαρχο ή στον υποψήφιο δήμαρχο της προσεχούς τετραετίας?

13 σχόλια:

 1. Ποίοι είσαστε εσείς που με αυθεντικότητα κάνετε μαθήματα για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται τα πρόσωπα που υπηρετούν ή αντιπροσωπεύουν θεσμούς? Το κάνουν πολύ σωστά απότι θα το κάνατε εσείς με τα μάτσα μούτσα σας και τα κτυπήματα στη πλάτη.
  Το τελευταίο σας ερώτημα να το απευθύνετε στη διοίκηση του ιδρύματος " ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευλογα ερωτηματα...ευλογες και οι απαντησεις!!!
  1ον Δεν ειναι εναρξη προεκλογικης περιοδου...ειναι αντιδραση φοβου μπροστα στην δυναμη που αποκτουν απλοι πολιτες οταν συσπειρωνονται και βιαστικη αντιδραση μαλιστα για να τους
  προλαβει εν οψει της μεγαλης συγκεντρωσης που ετοιμαζουν!!!
  2ον Αυτες ειναι κλασσικες παρατυπιες απο τους ασκουντες οποιασδηποτε μορφης εξουσιας με τις οποιες δεν ασχολειται κανεις σοβαρα στην Ελλαδα!!!
  3ον Ειναι μεχρι να μας παρουν χαμπαρι και οι Ταυριωτες...γιατι οι δικοι μας εδω στο Μοσχατο ειναι πιο ψυλλιασμενοι!!! και
  4ον Το τελευταιο ερωτημα θελει διερευνηση ξεκινωντας απο τον υπευθυνο που αποφασιζει σε ποιον παραχωρει το Ιδρυμα Κακογιαννη και με ποια ιδιοτητα...ειναι κατι που δεν το γνωριζω!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ;Oταν είσαι δήμαρχος φερεσαι σαν δήμαρχος. Οπότε όταν ολα είναι επίσημα είναι παρόντες οι δημ. και κοιν. σύμβουλοι. Που είναι σήμερα ας πουμε ο κύριος Σπανακις; Ο Αντρεούλης νομίζει ότι ο τίτλος του είναι κάτι σαν τσιφλίκι του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Με τη ντουντούκα στο χέρι17 Οκτωβρίου 2013 - 5:44 μ.μ.


  Καλλικράτης, Αρμοδιότητες – Υποχρεώσεις Δημάρχου – Αντιδημάρχων


  Rate This


  Το Πρόγραμμα Καλλικράτης (NOMOΣ ΥΠ’ΑΡΙΘ. 3852 - Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) είναι η βάση πάνω στην οποία στηρίζονται όλες οι αλλαγές στην τοπική Αυτοδιοίκηση. Θεωρώ, λοιπόν, πως είναι υποχρέωση όλων μας να γνωρίζουμε τις βασικές αρχές γιατί έτσι θα γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αιρετών μας αλλά και τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα όλων εμάς, των απλών πολιτών – δημοτών. Ξεκινάμε, λοιπόν, σήμερα μια σειρά από δημοσιεύσεις για να κάνουμε πιό γνωστές μια σειρά από τις βασικές αρχές.

  ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄
  ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  Άρθρο 58
  Αρμοδιότητες του δημάρχου


  1. Ο δήμαρχος προασπίζει τα τοπικά συμφέροντα, κατευθύνει τις δράσεις του δήμου για την υλοποίηση του σχεδίου ανάπτυξης, διασφαλίζει την ενότητα της τοπικής κοινωνίας και ασκεί τα καθήκοντά του με γνώμονα τις αρχές της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας.
  Ειδικότερα, ο δήμαρχος:
  α) Eκπροσωπεί το δήμο στα δικαστήρια και σε κάθε δημόσια αρχή.
  β) Eκτελεί τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, της οικονομικής και της επιτροπής ποιότητας ζωής. H μη εκτέλεση των αποφάσεων αυτών συνιστά σοβαρή πειθαρχική παράβαση καθήκοντος.
  γ) Ορίζει τους αντιδημάρχους, συγκαλεί και προεδρεύει της εκτελεστικής επιτροπής και συντονίζει την υλοποίηση των αποφάσεών της.
  δ) Eίναι προϊστάμενος των υπηρεσιών του δήμου. Ως προϊστάμενος όλου του προσωπικού του δήμου εκδίδει τις πράξεις που προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις για το διορισμό, τις κάθε είδους υπηρεσιακές μεταβολές και την άσκηση του πειθαρχικού ελέγχου.
  ε) Συνυπογράφει τους βεβαιωτικούς καταλόγους και τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των δαπανών, οι οποίες έχουν εκκαθαριστεί από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.
  στ) Υπογράφει τις συμβάσεις που συνάπτει ο δήμος.

  ζ) Εκδίδει τις άδειες που προβλέπονται από τις διατάξεις που διέπουν τις αρμοδιότητες του δήμου.
  η) Εκδίδει πιστοποιητικά προσωπικής και οικογενειακής κατάστασης των δημοτών, καθώς και τις βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας.
  θ) Συνιστά ομάδες εργασίας και ομάδες διοίκησης έργου από μέλη του δημοτικού συμβουλίου, υπαλλήλους του δήμου, υπαλλήλους του δημόσιου τομέα ή ιδιώτες για τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων του δήμου, καθορίζοντας τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι σχέση έχουν όλα αυτά που μάς τσαμπουνάσ , και κουράστηκες!!!! να τα συντάξεις με το θέμα μας. Κατά το άρθ. 20ο του κ....ς του κ....υ και της.... κ.......ς καταδ...ζω το μ......ί τον κ.....ο αθ.....ω. κλπ . Αυτά....

   Διαγραφή
 5. Τώρα τον θυμήθηκε τον Ταύρο ο Αντρίκος;; Τόσο καιρό είχε αφήσει τον Αντωνάκη τον Καλοχαιρέτα να κόβει και να ράβει!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΠΙΝΑΚΑ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΥΡΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΕΤΗ 2011,2012,2013 ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΥ ΞΑΝΑΜΑΓΥΡΕΥΤΟΥΝ ΕΝΑΝΑΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ 2014 :

  1 Εργασίες διαμόρφωσης "Πράσινου σημείου" στη ΔΚ Ταύρου 0,01 €
  2 Ολοκλήρωση Ανάπλασης περιοχής "Τέρμα 72" ΔΚ Ταύρου 0,01 €
  3 Ανακατασκευή χώρου πρασίνου στη συμβολή των οδών Χρ. Σμύρνης & Επταλόφου (τρίγωνο Σφαγείων) ΔΚ Ταύρου με αυτεπιστασία 0,01 €
  4 Ανάπλαση περιοχής σταθμού Προαστικού ΔΚ Ταύρου 0,01 €
  5 Παροχή υποστηρικτών υπηρεσιών, τεχνικη συνδρομή από τεχνικό σύμβουλο για την ωρίμανση του έργου "Ανάπλαση διατηρητέας Οικίας Βασσάλου" 0,01 €
  6 Ανέγερση 4ου Παιδικου Σταθμου στην οδό Κλαζομενών ΔΚ Ταύρου 0,01 €
  7 Διαμόρφωση ισογείου χωρου και α' ορόφου στο κτίριο της οδού Τιμοθέου Ευγενικού της Δ.Κ. Ταύρου σε ΚΑΠΗ 0,01
  8 Ανάπλαση πλ. Λαού ΔΚ Ταύρου 0,01 €
  9 Ανάπλαση παιδότοπου πλατείας Λαού και διαμόρφωση χώρων περιπάτου και αναψυχής. 0,01 €
  10 Αναβάθμιση-βελτίωση 1ου & 2ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου ΔΚ Ταύρου (Μόνωση δωμάτων) 0,01 €
  11 Βιοκλιματικές παρεμβάσεις για την βελτίωση του σχολικού συγκροτήματος 1ου Δημοτικού Δ.Κ.ΤΑΥΡΟΥ(Αντικατάσταση κουφωμάτων, φυτεύσεις δωμάτων,βιοκλιματικές παρεμβάσεις στον περιβάλοντα χώρο.) 0,01 €
  12 Βιοκλιματικές παρεμβάσεις για την βελτίωση του σχολικού συγκροτήματος 3ου Δημοτικού Δ.Κ.ΤΑΥΡΟΥ(Αντικατάσταση κουφωμάτων, φυτεύσεις δωμάτων,βιοκλιματικές παρεμβάσεις στον περιβάλοντα χώρο). 0,01 €
  13 Κατασκευή Πράσινων δωμάτων σε δημόσια κτίρια - 2ος Βρεφονηπιακός Σταθμός Ταύρου, ΔΗΜΟΥ Μοσχάτου-Ταύρου 0,01 €
  14 Ανακατασκευή χλοοτάπητα - αποστραγγιστικό δίκτυο του δημ. Γηπέδου "ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΛΑΜΠΙΔΗΣ" (ΓΗΠΕΔΟ ΦΩΣΤΗΡΑ) ΔΚ Ταύρου 0,01 €
  15 Αντικατάσταση περίφραξης - ηλεκτροφωτισμού γηπέδου ΑΙΑΝΤΑ 0,01 €
  ΣΥΝΟΛΟ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ: 0,15 €

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΞΟΔΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΥΡΟ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ!!!
  ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΑΓΝΟΟΥΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ.
  ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. φιλος απο Σφαγεια18 Οκτωβρίου 2013 - 9:06 π.μ.

  Τα λέτε πολύ καλά. Και για την παραμύθα ότι σας μιλάει ο δήμαρχος αλλα και για όσα ακούσαμε. Και έχει απόλυτο δικιο ο παραπανω Ανώντμος 7,52. Λιγάκι ντροπή ρε παιδια αλλά βρίσκει και τα κανει μου φαίνεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. πολύ καλα του τα χώνεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. χίλιος δεκατος τεταρτος18 Οκτωβρίου 2013 - 7:08 μ.μ.

  Στέφανε καλοί οι μούστοι και οι τρύγοι...που μας πάσαρες στα τελευταία σου θέματα..αλλά σήμερα μπήκες (έστω και χλιαρά) στο ψητό.Δείχνεις (φυσιολογικά) ελαφρώς απροπόνητος αλλά σε κάνα μήνα ,αντε ενάμισυ πιστεύω οτι θα εισαι σε φούλ φόρμα.
  Τότε στα Νικολοβάρβαρα που θα γίνει και ο μούστος κρασί.
  Καλά κρασιά και καλή συνέχεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια