Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Άρης Κρεμμύδας: Διαλύουν τους Δήμους!
Ώρα της "οριστικής ρήξης με το σάπιο και το κακό παρελθόν"

Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων ως αυτοδιοικητικοί και ως εκπρόσωποι των συμπολιτών μας στα δημοτικά έδρανα. 
Η τοπική αυτοδιοίκηση, ο κοντινότερος θεσμός στα προβλήματα των πολιτών αλλά και ο θεσμός που παρέχει κοινωνικές παροχές στους πολίτες , με την αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική πνέει τα λοίσθια.
Τέσσερα χρόνια τώρα η αυτοδιοίκηση απαξιώνεται και εμπαίζεται. 
Η εναντίωσή μας πρέπει να είναι καθολική, ρηξικέλευθη μέχρι τελικής πτώσεως. 
Αν κάποιοι εσωτερικοί και εξωτερικοί ''νάνοι'' ευελπιστούν να γυρίσουν στην εποχή που η λειτουργία των Δήμων περιοριζόταν στην έκδοση ληξιαρχικών πράξεων ας το ξεχάσουν.
Αν όλοι οι αυτοδιοικητικοί λειτουργοί υπερασπιστούμε τις συνταγματικά κατοχυρωμένες λειτουργίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν θα μπορέσουν να περάσουν την ισοπέδωση που επιθυμούν και για το θεσμό αλλά και για τους πολίτες.
Αν στοχεύουν να μας καταστήσουν φοροεισπράκτορες για να αποπληρώνουν τις μίζες τους ας το ξεχάσουν. 
Οι εκλεγμένοι τοπικοί άρχοντες και τα δημοτικά συμβούλια μαζί με τα τοπικά συμβούλια έχουν μόνο έναν έντιμο δρόμο να περπατήσουν.
Αυτόν της οριστικής ρήξης με το σάπιο και το κακό παρελθόν. 
Ο οποιοσδήποτε άλλος δρόμος θα σημαίνει την συμμετοχή και τη σύμπραξη στην οριστική διάλυση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με ότι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες και το κοινωνικό κράτος (αυτό που έχει απομείνει).
Θα σημαίνει ότι είμαστε ανάξιοι να υπηρετούμε και να προασπιζόμαστε αυτόν τον θεσμό.

6 σχόλια:

 1. Πολύ σωστά τα λες αλλά αργείς ΑΡη μου να μιλήσεις και γύρω μας γίνεται χαλασμός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Κώστας από το Μοσχάτο12 Ιουλίου 2013 - 5:06 μ.μ.

  Πραγματικά σωστα. Μετράει όμως τι κάνουμε. Θα γίνει άμεσα καμιά συγκέντρωση η καποια εκδήλωση στο Μοσχάτο και στον Ταύρο; Καταριόμαστε το μνημόνιο και τίποτα δεν τρέχει. Αλλά εδω που τα λέμε γιατί σωπάινει ο Δήμος. Τι λέει ο Πασοκατζής ο Ευθυμίου και οι κολλητοί του Δημητρίου και Μπούτσης; Ακόμα είναι με το Πασόκ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Με τη ντουντούκα στο χέρι12 Ιουλίου 2013 - 5:14 μ.μ.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  Καλείσθε στην 23η έκτακτη συνεδρίαση του ΔηΜοτικού ΣυΜβουλίου που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο –Μοσχάτου στις 15 Ιουλίου 2013 ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 Με θέμα: 1. Συζήτηση για τις επιπτώσεις που δημιουργεί η ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ( διαθεσιμότητα δημοτικών υπαλλήλων, ¬δημοτική αστυνομία, σχολικοί φύλακες παρατηρητήριο).
  Η συνεδρίαση συγκαλείται ως κατεπείγουσα βάσει του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν.3852/2010 , λόγω της ψήφισης του Πολυνομοσχεδίου που περνάει στην Βουλή των Ελλήνων εκτάκτως. Ο Πρόεδρος Θανάσης Ντερέκας
  http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/eisigiseis/ds/ds_15_7.pdf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. min kopteste o dimarxos tha praksei opos panta to sosto.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ;; ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΓΙ' ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΑΡΓΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΑΝΑΠΕΙ ΤΗ ΓΝΩΣΤΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ:"ΑΝ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΩ ΠΑΣΟΚ ΝΑ ΜΟΥ ΚΟΠΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ"ΑΡΗ ΜΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΝΑ ΔΟΜΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΠΟΥ ΝΕΜΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΛΠ ΚΛΠ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κε ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ...ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΤΕ
  ΠΤΣΤΑ....ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΣ ΞΥΝΙΖΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΠΟΥ ΣΠΕΡΝΑΤΕ, ΤΩΡΑ ΘΕΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΘΥΕΛΛΕΣ,ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΟΛΟΙ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΠΑΣΟΚ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑΤΕ,ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΗΤΙΚΗ ΣΑΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ... ΚΑΙ ΑΝ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΜΕ ΘΑ ΣΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ...ΣΑΝ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΣΑΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια