Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Μιά βαρυσήμαντη αποχώρηση...!!!

Ασυζητητί δεχθήκαμε το αίτημα του κ. Γιώργου Δαμηλάκου, Αντιδήμαρχου Μοσχάτου – Ταύρου να δημοσιεύσουμε κάποιο κείμενο του.
Και το διατυπώνουμε έτσι ("κάποιο κείμενο") γιατί δεν γνωρίζαμε ούτε το περιεχόμενο, ούτε και το θέμα.
Απλά η επιθυμία του δημοσίου ανδρός αποτελούσε για μας αυτονόητη υποχρέωση για δημοσιοποίηση.
Στην συνέχεια, η έκπληξή μας ήταν μεγάλη όταν διαβάζοντάς το, διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για μια δημόσια ανακοίνωση αποχώρησής του από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ!
Η ανάρτηση της ανακοίνωσης του κ. Δαμηλάκου θα μείνει ανοιχτή σε σχόλια, τα οποία θα δημοσιοποιούνται εφόσον τηρούν την αρμόζουσα ευπρέπεια και μένουν σε επίπεδα πολιτικού σχολιασμού.
…………………


Φίλες και Φίλοι, 
Εδώ και αρκετό καιρό προσπαθώ να βάλω σε ένα κομμάτι χαρτί τα συναισθήματά μου και να τα μοιραστώ μαζί σας. 
Μαζί με όλους εσάς τους αφανείς και κατά άλλους «αφελείς», που εμπνευστήκαμε από τις αρχές και τα ιδεώδη της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη. 
Μετά από 36 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ, οι λέξεις και τα συναισθήματα που προσπαθώ να γράψω μου φαίνονται φτωχά για να περιγράψω την απογοήτευση, την αγανάκτηση, την ντροπή και την λύπη μου. 
Τα τελευταία 3 χρόνια το κίνημα που γαλούχησε με τις αξίες και τις αρχές του εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων, έχασε τον κινηματικό του χαρακτήρα, έχασε κάθε δεσμό που διατηρούσε με την κοινωνία. 
Στο όνομα μιας οικονομικής κρίσης, που δημιούργησε η νεοφιλελεύθερη πολιτική των ισχυρών του βορρά, της ΕΚΤ και των κερδοσκόπων, ξεπεράσαμε ακόμα και τις κόκκινες γραμμές της ιδεολογίας μας. 
Επιλεχθήκαμε ως χώρος δοκιμών κερδοσκοπικών σχεδίων, με απώτερο σκοπό την εξάπλωση αυτού του σχεδίου και σε άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. 

Αποκομμένοι από την βάση που ήταν και η δύναμη του κινήματος αποδεχθήκαμε μοιρολατρικά της όποιες αποφάσεις του διευθυντηρίου της Ευρώπης και του ΔΝΤ, αποδεχθήκαμε την θεωρία του λιγότερου κακού, αποκομμένοι από τα μαζικά κινήματα και αγκιστρωμένοι σε μια επίπλαστη ανάγκη «σωτηρίας της πατρίδας», απεμπολήσαμε κάθε κοινωνική κατάκτηση που αυτό το κίνημα και ο ιδρυτής του είχαν κατακτήσει με μπροστάρη τον Λαό. 

Εξοργίζομαι όταν το κίνημα που εξέφραζε την μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη, έγινε συνιστώσα στο κόμμα που προκάλεσε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Χώρας. 
Θυμώνω με όλους αυτούς τους μανδαρίνους της Τρόικας, που μας κατέστησαν πειραματόζωα και οδηγούν τους Λαούς του Νότου της Ευρώπης, στην εξαθλίωση επιβάλλοντας τους μια συνταγή, η οποία αποδεδειγμένα και με παραδοχή από τους ίδιους έχει αποτύχει. 
Λυπάμαι που πείστηκα ότι όλα αυτά τα επώδυνα και σκληρά μέτρα που πάρθηκαν εις βάρος των ίδιων και των ίδιων, ήταν μέτρα που θα μας οδηγούσαν στην ανάπτυξη, την ευημερία και το νοικοκύρεμα του σπάταλου κράτους, την πολυπόθητη έξοδο από την ύφεση και την κρίση. 
Ντρέπομαι να βλέπω το ΠΑΣΟΚ αποκομμένο από τις ρίζες του και από τον λόγο για τον οποίο ιδρύθηκε, αποξενωμένο από εκείνες τις δυνάμεις που το κατέστησαν πρωταγωνιστή της μεταπολίτευσης και που πίστεψαν στο τρίπτυχο για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, να έχει γίνει ένα «άδειο πουκάμισο»
Θλίβομαι για την εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους απέναντι σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού που οδηγούνται στην εξαθλίωση και την φτωχοποίηση. 
Φοβάμαι να κοιτάξω στα μάτια την νέα γενιά, τους νέους άνεργους επιστήμονες, γιατί αδυνατώ να δώσω απαντήσεις στα ερωτήματα τους για το πώς φτάσαμε ως εδώ. 
Αγανακτώ με τον υφέρποντα κρετινισμό και τους τακτικισμούς αξιωματούχων που αποσκοπούν στο να οικειοποιηθούν το «άδειο πουκάμισο», τακτικισμούς που μόνο σκοπό έχουν να κεφαλαιοποιήσουν την μωροφιλόδοξη ματαιοδοξία τους και την αλαζονεία τους. 
Αναρωτιέμαι αν αυτή η παρελκυστική πολιτική, αποτελεί αντικείμενο επαναδιαπραγμάτευσης και βελτίωσης ενός ευνομούμενου κράτους ή είναι μέρος ενός σχεδίου της αστικής τάξης με διάφορους επώνυμους Ηρακλειδείς, που εσχάτως εμφανίζονται ως σωτήρες των εργατικών κεκτημένων. 
Διαπιστώνω ότι αυτές οι πολιτικές δεν επαναδιαπραγματεύονται, αλλά ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ από αυτούς είδαν να γκρεμίζονται ιδέες, όνειρα, αξίες και αρχές. 

Ενδεχομένως αγαπητοί φίλες και φίλοι που θα διαβάσετε αυτό το κείμενο, κάποιοι από εσάς να βιαστούν να με χαρακτηρίσουν φυγόπονο και ρίψασπι. 

Αρνούμαι να δικαιολογήσω περαιτέρω τις πολιτικές που στο παρελθόν πείστηκα παρόλο που δυσπιστούσα για την εγκυρότητα τους, να συνεχίζω να υποστηρίζω. 
Αρνούμαι πλέον να συμβιβάζομαι και να κάνω εκπτώσεις σε θέματα αρχών, αξιών και συνείδησης, θέσεις με τις οποίες μεγάλωσα, ανδρώθηκα και πορεύτηκα 36 ολόκληρα χρόνια σε αυτόν τον χώρο. 
Αρνούμαι να παραμείνω συμμέτοχος έστω και κατ’ ιδέα στην αποδόμηση και του τελευταίου ψήγματος κοινωνικού κράτους. 
Αρνούμαι να συμμετέχω περαιτέρω στην εμμονή και στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται από την νομενκλατούρα της ηγεσίας του Κινήματος. 

Κλείνοντας, να δηλώσω ότι η μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ σε ένα μόρφωμα αστικού νεοφιλελεύθερου κόμματος δεν με εκφράζει και γι αυτό δηλώνω την αποχώρηση μου από αυτόν τον πολιτικό χώρο. 

Για όλους τους παραπάνω πολιτικούς λόγους και αρνήσεις και μη έχοντας άλλο τρόπο να υποβάλλω την παραίτηση μου στα αρμόδια όργανα του κινήματος σε τοπικό αλλά και νομαρχιακό επίπεδο, αποφάσισα να δημοσιοποιήσω την απόφαση αποχώρησης μου από το ΠΑΣΟΚ, εφόσον δεν υπάρχουν πλέον Τ.Ο. οργανώσεις και Σ.Ε. που η ηθική και η δεοντολογία μου θα μου υπέβαλαν να καταθέσω. 

Επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω όλους εκείνους τους συντρόφους των 36 χρόνων που μαζί πορευτήκαμε σε καλές αλλά και δύσκολες στιγμές, η μακροχρόνια ενασχόληση μου με τα κοινά αλλά και η αξιοπρέπεια μου, μου επιβάλλει να καταθέσω δημόσια τις απόψεις μου χωρίς φοβικά σύνδρομα και ιδεοληψίες. 

Είναι προφανές ότι δεν «θα κάτσω σπίτι», ούτε θα μείνω απαθής και αμέτοχος στις όποιες πολιτικές διεργασίες συντελούνται, είμαι βέβαιος ότι με πολλούς φίλους και φίλες, συντρόφους και συντρόφισσες σύντομα θα ανταμώσουμε και θα παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ισοπεδώνει την κοινωνία. 

Με εκτίμηση 
Γιώργος Δαμηλάκος

26 σχόλια:

 1. Δεν Τσιμπάμε.11 Μαΐου 2013 - 11:04 π.μ.

  Η απόλυτη υποκρισία στα λόγια του κατά τα άλλα συνπαθή κ. Δαμηλάκου.Ο λαός Κ. Δαμηλάκο άρχισε να υποφέρει όταν εσείς και η παράταξη του ΠΟΣΟΚΟΥ δημάρχου δήλωνε ότι ο Γ.Παπανδρέου θα γραφόταν με χρυσά γράμματα.Όταν οι μισθοί κόπτονταν,όταν οι συντάξεις μειώνονταν,όταν οι άνεργοι υπέφεραν,όταν τα δώρα έκαναν φτερά,όταν τα φάρμακα άρχισαν να πληρώνονται από το λαό,όταν κάποιοι ήδη έψαχναν στα σκουπίδια εσείς ο κ. Μπούτσης και ο πασόκος δήμαρχος ΕΥΘΥΜΙΟΥ τρέχατε σε συνέδρια και σε συζητήσεις ανασυγκρότησης του κόμματος που έκανε το λαό να υποφέρει.Απλά τώρα που αρχίσατε να συνειδητοποιείτε την κατάρευση του κόμματος που σας έκανε αντιδήμαρχο προσπαθειτε να το αποκυρήξετε μιας και δεν έχετε τίποτα να ελπίζετε από αυτό.Ο Κόσμος όμως γνωρίζει πολύ καλά ότι εσείς και ο ΠΑΣΟΚΟΣ δήμαρχος ΕΥΘΥΜΙΟΥ αδυνατείτε να αλλάξετε ταμπέλα. Είσαστε και θα παραμείνετε ένας εξ αυτών που αργίσατε να πράξετε αυτό που σήμερα πολύ υποκριτικά πράττετε.Δεν έχετε τίποτα να ελπίζετε από το ΠΑΣΟΚ και γι αυτό αντιδράτε. Αν το κόμμα που μέχρι και χθες υποστηρίζατε κατέγραφε μια δύναμη έστω 20% ουδέποτε θα κάνατε τέτοια δήλωση.ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΗΛΙΘΙΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σοσιαληστης σαν και σενα.11 Μαΐου 2013 - 12:09 μ.μ.

  Συγχαρητήρια σ. Γιώργο.
  Αν και λίγο αργά έπραξες αυτό που έπραξε και πράττει ο κάθε ανιδιοτελής δημοκρατκός πολίτης που έβγαζε μα κόπο και ιδρώτα το ψωμί του και δεν συμμετείχε επαγγελματικά μ αυτό που λέγεται σήμερα ΠΑΣΟΚ. Διαβάζοντας τους λόγους της παραίτησης σου τόσο πολύ συγκινήθηκα ώστε αν αυτά σου τα έγραφα σ επιστολή θα την ελάμβανες ποτισμένη με τα δάκρυα μου.
  Έτσι είναι. Ανήκες στο δημοκρατικό σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, το κινηματικό ΠΑΣΟΚ, κι όχι στο μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και συνιστώσα τής Ν.Δ. Κι όλα αυτά τ αντιλήφθηκες μόλις χθές Γιώργο μου,ένα χρόνο πρίν της επόμενες Δημοτικές εκλογές. Λόγω επαγγέλματος διαθέτεις την εμπειρία αλλά μάλλον έχεις κι αυτό το χάρισμα την έκτη αίσθηση που λένε για να επιβιώνεις σ' όλα τα πολιτικά περιβάλλοντα. Τέτοιες χαρισματικές πολιτικές προσωπικότητες και φυσικά δεν πρέπει να κάθονται σπίτι. Σας έχει ανάγκη η δημόσια ζωή καί μάλιστα Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου με τα προβλήματα που δεν πρόλαβες να λύσεις σ αυτή τη θητεία. Είμαι σίγουρος ότι θα βρείς το χώρο που σου πάει για να συνεχίσεις το λίαν παραγωγικό σου έργο έστω και σαν μια μικρούλα συνιστώσα.
  Καλή πολιτική περιπλάνηση και καλή επαγγελματική σταδιοδρομία από βάθους καρδίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλέξανδρος Π.11 Μαΐου 2013 - 1:37 μ.μ.

  Μια πράξη θαρραλέα. Τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να ξεκαθαρίζουν τη στάση τους δημόσια. Τώρα τα πριν και τα μετά είναι πάντα υπό κρίση. Ας μην καννιβαλίζουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Δαμηλακος πρεπει να πει στον Συριζα ταιριαζει πιο καλα εκει θα εχει παρεα πιο σωστη μοσχατιωτες ταυριωτες και τους δημαριτες που θα πανε με το δημαρχουλη μας τ=στο τελος να του κανουν αντιπολιτευση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πράσινος μέχρι να καεί.11 Μαΐου 2013 - 3:32 μ.μ.

  Κύριε Δαμηλάκο έχετε την καλοσύνη να παραιτηθήται και απο έμισθος αντιδήμαρχος και εκπροσωπος της παραταξης σε ΚΕΔΑ καιΠΕΔΑ.Οχι απο αντιδήμαρχος αλλά από ΕΜΙΣΘΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Παράγκα μου Μυρίζει11 Μαΐου 2013 - 3:38 μ.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΔΑΜΗΛΑΚΟΥ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΗ, ΣΕΙΣΜΟΣ 7 ΡΙΧΤΕΡ. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΔΑΜΗΛΑΚΟ ΛΕΒΕΝΤΗ. ΕΔΟΣΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΓΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΟΝ ΠΑΣΟΚ. ΡΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΣ. ΑΥΤΗ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΟ ΣΑΚΚΑΚΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΩΜΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΙ ΑΠ' ΟΤΙ ΑΚΟΥΣΑ ΘΑ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ. ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟ? ΠΕΣ ΤΟ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΔΕΣΜΕΥΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΠΑΡΑΤΗΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΜΙΣΘΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΡΩΜΟΠΑΣΟΚ? ΑΝ ΤΟ ΕΠΡΑΞΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΝΕ ΤΟ ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. νανα ιωαννιδου11 Μαΐου 2013 - 5:38 μ.μ.

  Φιλτατε Κε Δαμηλακο
  Εχετε καθε δικαιωμα στην πολιτικη αλλαγη των συναισθηματων σας!Ομως ,δεν φθανει μονο αυτο .Σαν ανθρωπος που ασχολειται με τα θα επρεπε η αλλαγη σας αυτη να τεκμηριωνεται και με επιστημονικη πολιτικη αναλυση. Η παραταξιακη θεωρηση των πραγματων,
  του σαπιου ΠΑΣΟΚ , δεν ενδιαφερει κανεναν πια.
  Μονο αυτους που γλυφουν κανενα κοκκαλο ακομα!
  Θελω να πιστευω οτι ,δεν επενδυετε στη θλιψη του σημερα , για τη χαρα της επαυριον ! Καλη τυχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Κύριε Δαμηλάκο πότε θα ανακοινώσει ο Δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Κ. Ευθυμίου την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ ακολουθώντας το δικό σας θεατρικό έργο; Βλέπετε τη μαυρίλα στις δημοτικές και αλλάζετε ρότα.Βρε αφήστε αυτά τα θεατρινίστικα.Υπάρχουν και άλλες δουλειές να κάνετε.Αρκετά σώσατε τις δυο πόλεις .Δεν χρειαζόμαστε άλλο σώσιμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ποια βαρυσήμαντη αποχωρηση ρε Μπιζανη.Ποιος ειναι ο δαμηλακος.Να σου πω εγω.Τον εβαλε ο δημαρχος και θα κατεβουν σαν ανεξαρτητοι.αντε που μου την κανεις και βαρυσημαντη.το τομαρι τους θελουν να σωσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κε ΔΑΜΗΛΑΚΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ???? ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ...ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΕΠΕΙ !!!!ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ,ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ....ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΣΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Πολύ λίγα σχόλια. Περίεργο. Λέτε να το είδαν το πράγμα πονηρά οι κύριοι τών αντιμνημονιακών και ΑΝΕΞΑΡΤΉΤΩΝ διαχειριστών του ιστολογίου και είπαν "ρε μάζευε κι ας ειν και ρόγες" δηλαδή Δαμηλάκος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ηθελα να ρωτησω τον Κο Δαμηλακο.''Εισασταν ή οχι μαζι με το Κο Ευθυμιου και τον Κο Μπουτση στο προσφατο συνεδριο για την ανασυγκροτηση του πασοκ??? Αν ναι ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ. Ο κασμος δεν μασαει πια...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ο γιάννης ο φονιάς12 Μαΐου 2013 - 1:58 π.μ.

  Ο Γιάννης ο φονιάς
  παιδί μιάς Πατρινιάς
  και ενος Μεσολογγίτη
  προχτές την Κυριακή
  μετά τη φυλακή
  επέρασε απ΄το σπιτι
  τον κέρασα γλυκό
  τον κέρασα και μέντα
  μα γιά το φονικό δεν ειπαμε κουβέντα...

  Εσείς κ. Γιώργο θα μας πείς κάτι για το φονικό??
  36 ολόκληρα χρόνια και το πήρες χαμπάρι τώρα???
  Τόσα χρόνια σε είχανε φυλακίσμένο παρά την θέλησή σου?? Και τις θεσούλες και τα οφίτσια ελέω ποιανού τα έπαιρνες τόσα χρόνια επαγγελματία Δημοτικέ Αρχοντα ???
  Μην μου πεις οτι "προχθές την Κυριακή" στις εκλογές του Πασοκ σε πήγανε δεμένο πισθάγκονα???
  Πως αφου το σκέπτεσαι τόσο καιρο είχες το κουράγιο να πας να ψηφίσεις σαν μέλος του ΠΑΣΟΚ και μετά από λιγο να κάνεις την μεγάλη τούμπα???
  Ανάγκα και θεοί πείθονται..Οι"πελάτες" ψηφοφόροι ομως ΟΧΙ.
  Σφίξανε τα πράγματα Γιώργο μου..Παρα πολύ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ο Νεκροθάφτης12 Μαΐου 2013 - 11:26 π.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. @ Νεκροθάφτης
  Καταλαβαίνεις ότι παρότι το σχόλιο σου έχει κάποιο είδος πολιτικής τοποθέτησης, δεν μπορεί να δημοσιευθεί εξαιτίας της φρασεολογίας που χρησιμοποιείς...
  [...... σε πάρουν στο ΣΥΡΙΖΑ? ...... που έγινε τον τελευταίο μήνα......]
  Ξαναγράψε διαφορετικά αν θέλεις δημοσιοποίηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νεκροθάφτης12 Μαΐου 2013 - 3:24 μ.μ.

   Λυπάμαι για τη λογοκρισία αλλά δεν νομίζω ότι η φρασεολογία μου στο συγκεκριμένο σχόλιο είναι χυδαία η προσβλητική αν μάλιστα συγκριθεί με φρασεολογίες παλαιότερων σχολίων. Την θεωρώ καθαρά πολιτική. Παρακαλώ να την δημοσιοποιήσετε και ας την κρίνουν οι επισκέπτες της σελίδας.
   Ευχαριστώ

   Διαγραφή
 17. ανθρακωρυχος13 Μαΐου 2013 - 1:16 π.μ.

  k. Δαμηλακο
  Εισασταν η δεν ησασταν αυτος που ζητιανεψε το κουκουλωμα του σκανδαλου της προσληψης των καθαριστριων απο τους Πολιτες Μπροστα ? Και μαλιστα την ιδια στιγμη που "αηδιασμενος" σκεφτοσουνα να φυγεις απο το αμαρτωλο Πασοκ.
  Πως τα καταφερες και τα δυο συγχρονως ρε "αθεοφοβε"???
  Εξοργιζομαι,Θλιβομαι, φοβαμαι,αγανακτω...αρνουμαι να σε καταλαβω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  2. @ Ανώνυμος13 Μαΐου 2013 - 2:23 μ.μ.
   Το σχόλιο διαγράφεται λογω μη αποδεκτών χαρακτηρισμών
   [Τι να καταλάβεις ...... ανθρακωρύχε μου?]

   Διαγραφή
 18. Πολλοί ξαφνιάστηκαν από την αποχώρηση του Κου Δαμηλάκου από το ΠΑΣΟΚ και αντιδρούν με ένα συναισθηματικό τρόπο, όπως φαίνεται από τα σχόλια που ανάρτησαν παραπάνω.
  Εστιάζουν κύρια, στο ότι αυτά που λέει πιθανά δεν τα εννοεί, αλλά λόγω πολιτικής συγκυρίας προσπαθεί να πλασαριστεί έγκαιρα στο νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί ενόψει των Δημοτικών Εκλογών σε ένα χρόνο. Άλλοι πάλι μπορεί να θεωρούν ότι λειτουργεί ώς λαγός του Δημάρχου, ο οποίος και αυτός προκειμένου να επανεκλεγεί θέλει να ηγηθεί ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου μιάς και η στήριξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ πλέον αποτελούν βαρύδια για τον συνδιασμό του και όχι πλεονέκτημα.
  Καταρχήν να συμφωνήσουμε ότι αποτελεί αναφέρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη και άρα και των αιρετών της Αυτοδιοίκησης, να επανακαθορίζουν την στάση τους απέναντι στα πολιτικά κόμματα και την πολιτική τους σε σχέση με την εφαρμοζόμενη πολιτική της τρικοματικής μνημονιακής κυβέρνησης ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΚΟΥΒΕΛΗ.
  Τώρα αν κάποιος εννοεί αυτά που δημόσια δηλώνει, μένει να αποδειχθεί στο μέλλον από την στάση που θα κρατήσει στο μαζικό κίνημα και στα αιρετά όργανα που μετέχει. Πάντως τόσο ο Κος Δαμηλάκος όσο και ο Κος Δήμαρχος, δεν έχουν μέχρι σήμερα δημόσια διαφοροποιηθεί από τον προπομπό του μνημονίου στην Αυτοδιοίκηση που είναι ο Καλλικράτης, αντίθετα τον στήριξαν όλο το προηγούμενο διάστημα και τον στηρίζουν ακόμα.
  Η καλύτερη απόδειξη των όσων κάποιος επικαλείται, είναι οι θέσεις που δημόσια θα πάρει για τα προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες από την εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική, όταν μάλιστα επιλέξει τον ανηφορικό δρόμο του απλού πολίτη και όχι του Αντιδημάρχου ενός συνδιασμού που στηρίζει την μνημονιακή πολιτική στην Αυτοδιοίκηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μέ αυτά τα ΕΞΟΡΓΙΖΟΜΑΙ, ΘΥΜΩΝΩ, ΘΛΙΒΟΜΑΙ, ΛΥΠΑΜΑΙ, ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ και λοιπές πομφόλυγες και δανειζόμενος φράσεις άλλων πολιτικών ανδρών με άλλο διαμέτρημα προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία το. Ποιός είσαι μωρέ? Ένας επί πολλά έτη μην πώ όλη σου τη ζωή βολεμένος αυτού του πολιτικού συστήματος που σημερα καταγγέλεις. ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ. Άν θέλεις να γίνεις εις το ελάχιστο πιστευτός κι έχεις κι ελάχιστο φιλότιμο παραιτήσου και από Δημοτικός Σύμβουλος κι από Αντιδήμαρχος και βγές στο στίβο της ελέυθερης οικονομίας να δεις πως βγαίνει το ψωμί. Δεν σού λέω να παραιτηθείς απο αξιώματα γιατί τέτοια δεν είναι για σένα. Μας λες θα κάτσεις σπίτι σου, θα σου έλεγα αλλά σέβομαι τους αναγνώστες. Ένα είναι βέβαιο ότι πολίτες με τέτοιεςσυμπρεριφορές δεν τιμούν το κόμμα που ανήκουν όποιο κι αν είναι αυτό και δεν τιμούν ούτε στο ελάχιστο το αξίωμα που κατέχεις. Έπρεπε να ήμουνα εγώ ο Ευθυμίου και θα σου έλεγα εγώ που θα ήσουνα σήμερα και μη μου πεί κανένας ότι θα σέκανε ήρωα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ΕΓΩ ΑΝ ΗΜΟΥΝ Ο Κος ΔΑΜΗΛΑΚΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ πασοκ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ πασοκ.ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΙΛΕΩΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΘΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΧΕ ΨΗΦΙΣΕΙ. ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ Κε ΔΑΜΗΛΑΚΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ;;;ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.
  ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ,ΤΑ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΛΙΚΙΑ,ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
 21. Συμφωνω με τη θεση του Ανωνυμου 15Μαιου 2013-11;38μ.μ.
  θα ηθελα ομως να διαβασω και τις αποψεις και τις απαντησεις του Κου Δαμηλακου,για ολα που γραφονται στο blog,μετα τη παραιτηση του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ.ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια