Παρασκευή, 5 Απριλίου 2013

Ο Τζώρτζ Όργουελ
είχε μιλήσει για μας...

Εξήντα τέσσερα χρόνια πέρασαν από τότε που ο Τζώρτζ Όργουελ έγραψε το βιβλίο του «1984». 

Επίκαιρο παρά ποτέ! 
Προφητικό! 

Με μαθηματική ακρίβεια περιγράφει τον εφιάλτη που ζούμε! 

Γράφτηκε ως πολιτική σάτιρα, αλλά είναι μια πολιτική προφητεία με ακριβείς πληροφορίες! 

Περιγράφει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της ανθρώπινης σκέψης και όπου οι άνθρωποι δεν έχουν την δυνατότητα να είναι σε διαφωνία με τις αρχές!!! 
(Τι λέμε τώρα!) 

Στο βιβλίο, το κράτος διευθύνεται από τον Big Brother και οι αφίσσες που είναι διασκορπισμένες παντού, γράφουν ότι «ο μεγάλος αδελφός, σας παρακολουθεί»! 

Εκείνο όμως που με νυστέρι χειρουργικό αποτυπώνει το τώρα, είναι τα υπουργεία του! 

1) Υπουργείο Ειρήνης! Στόχος του η εξασφάλιση πάντως είδους πολέμου… 
2)Υπουργείο Αφθονίας! Ο έλεγχος τροφίμων και όλων των αγαθών, μέσω δελτίου! 
3) Υπουργείο Αγάπης! Η παρακολούθηση και ο εντοπισμός των αντιφρονούντων και βέβαια η σύλληψη τους και η τιμωρία τους. 

Είναι τώρα άραγε έτσι τα πράγματα? 
Παρακολουθώντας και τον περίγυρο μου, θα έλεγα Ναι! 
Ζώντας παράλληλα τη νιρβάνα μας μέσα στην έσχατη φτώχεια (παντός είδους), και στην εξαθλίωση μας, θα έλεγα Ναι! 

Έχοντας ζήσει ολόκληρη την ιστορία του εμφυλίου στο πετσί μου (και έχοντας τακτοποιήσει μέσα μου, τώρα πια, τόσο τα λάθη της Αριστεράς, όσο και της Δεξιάς, εδώ στον Ελλαδικό χώρο), δεν θα ήθελα να ξαναζήσω την τραγικότητα αυτής της εποχής. 

Όμως σκέπτομαι πόσο υπάρχουν περιθώρια μ αυτά τα λεφούσια των ανέργων, αλλά και όλων των άλλων που εργαζόμαστε νύχτα μέρα για να πληρώνουμε τον «Μεγάλο Αδελφό»? 
Ποσό θ αντέξει η βαλβίδα ασφαλείας στο κλειστό καζάνι που σιγοβράζουμε? 

Η εποχή μας ΔΕΝ πρέπει να ψάχνει για ΗΡΩΕΣ. 
Ο ήρωας εργάζεται για σένα κι εσύ παραμένεις αδρανής, άσε που μπορεί να κάνει και λάθη τακτικής! 

Είναι γεγονός αυτό που έγραψε ο Χ. Γιανναράς ότι «Κοινότητα δεν υπάρχει, μετοχή στα κοινά είναι άγνωστη εμπειρία για τους νέους. Τα κοινά έγιναν θέαμα τηλεοπτικό και η μετοχή μόνο εταιρισμός για επιδίωξη συμφερόντων, επί των ημερών μας»

Στην ερώτηση, «τι κάνω εγώ γι’ όλα αυτά?», η απάντηση είναι δύσκολη. 

Βέβαια μη ξεχνάμε τον δικό μας Πλάτωνα που έγραψε το «φιλοσοφούμεν γνησίως τε και ικανώς»

Από αυτή την άποψη, στην ιστορία, πολλοί λαοί αφανίστηκαν επειδή επέτυχαν στην πολιτική ζωή τους μόνο το γνησίως, όχι το ικανώς. 

Ζούμε τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας? 

Αυτό εμένα, μου πιστοποιεί το γεγονός, ότι όλο και περισσότεροι άνεργοι, χωρίς περίθαλψη εκλιπαρούν όπου μπορούν, με δακρυσμένα μάτια, για δύσκολες αρρώστιες τους φάρμακα, σέρνοντας την YΠΑΡΞΗ ΜΑΣ… 

Στην Πομπηία, οι άρχοντες θάφτηκαν μαζί με τον λαό!

3 σχόλια:


 1. Για μια ακόμη φορά η κ.Ιωαννίδου, η Νανά, είναι μοναδική. Μέ τόσες λίγες γραμμές, γεμάτες όμως ουσία, περιγράφει την Ελληνική τραγική πραγματικότητα. Ας ευχηθούμε στην .....Πομπηία να θαφτούν μόνο οι άρχοντες και όχι ο λαός, ο "πάντα ευκολόπιστος και πάντα προδομένος" κατά τον Σολωμό.
  Απορώ μόνο με το εξής: Οι πνευματικοί άνθρωποι του τόπου( και η Νανά είναι κορυφαία πνευματική προσωπικότητα) γιατί αφήνουν την Νανά μοναχή της( θα πρόσθετα και τον κ.Γιανναρα) να αγκομαχά για να ξυπνήσει από τον λήθαργο αυτό το λαό; Ξυπνήστε κύριοι. Η Νανά σας δίνει το παράδειγμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ν.υ.χ.τ.ο.λ.ο.υ.λ.ο.υ.δ.ο5 Απριλίου 2013 - 11:23 μ.μ.

  Θυμήθηκα αυτό το αρθρο σε ένα μπλογκ που διαβαζα (Παγιδευμένα “όνειρα” σε…οργουελικό σκηνικό) και το βαζω σαν συμπληρωματικό του πραγματικά ωραίου κειμένου της κυρίας
  "...Μεθοδικά στήνεται ένα οργουελικό σκηνικό φόβου με μαζοποιημένους πολίτες, που ακολουθούν τις τάσεις που τους επιβάλλονται. Σ’ όλους τους τομείς, χωρίς προσωπική βούληση και βούλευμα. Με τους πολιτικούς να προβαίνουν σε μονοσήμαντες και επιδερμικές ερμηνείες της κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα. Και να κοροιδεύουν ασύστολα το λαό!
  Έτσι φτάσαμε στην πολιτική παράλυση. Και επικρατεί ο ανεγκεφαλισμός. Χάθηκε η προοπτική θεώρησης των πραγμάτων. Ο έλεγχος, η κριτική και ο καθορισμός μιας στάσης για διέξοδο από το αδιέξοδο! Οι πολίτες έγιναν ουραγοί της φοράς των γεγονότων. Και η πολιτική μετακινεί τα επίπεδα της ζωής ή τους δίνει την όποια κλίση επιλέγει. Και το κοινωνικο σύνολο παίρνει την ανάλογη τάση, ροπή και κλίση…Κι ας γνωρίζουμε την καχεξία της πολιτικής να αντισταθεί στις επιβολές και στις παλινωδίες. Και που αναγάγει το εφικτό σε μυθοπλασία. Κι ας έχουμε εμπεδώσει ότι η πολιτική δεν ασχολείται με τους πολίτες, αλλά με τις κλίσεις των επιπέδων, πάνω στα οποία “τσουλούν” τα όποια συμπλέοντα συμφέροντα.
  Οδηγείται ο λαός έτσι σε ανόητα και στημένα διλήμματα: Δόση του δανείου ή καταστροφή, ανοχή της πολιτικής αυθαιρεσίας ή εκλογές, προδευτικός ή συντηρητικός, κυβέρνηση των εταίρων και ευρώ ή ΣΥΡΙΖΑ και ” lobby της δραχμής”.
  Οι διαφθορείς γνωρίζουν την πρακτική. Οι πολιτικοί γνωρίζουν ό,τι οι διαφθορείς γνωρίζουν. Κι ας υποκρίνονται το αντίθετο. Κι ας ανταλλάσσουν διαξιφισμούς για τα αυτονόητα. Όλοι τελικά γνωρίζουν γιατί η χώρα κατάντησε “αποικία τιμωρημένων πολιτών”. Κι όμως συνεχίζουν να τρέφουν με προσδοκίες τον λαό. Κι αυτός, θρεμμένος με προσδοκίες κάνει “όνειρα” για έξοδο από την κρίση, εγκλωβισμένος στο οργουελικό σκηνικό, που στήσανε η διαφθορά και η ανικανότητα του πολιτικού συστήματος......"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. νανα ιωαννιδου6 Απριλίου 2013 - 12:50 π.μ.

  Φιλτατο νυχτολουλουδο
  Ο Hans Peter Keitel ειναι εγγονος του Wilhelm Keitel, του στραταρχη του Χιτλερ και αρχηγου των ταγματων ασφαλειας που καταδικαστηκε δια απαγχονισμου στη δικη της Νυρεμβεργης Τωρα ειναι προεδρος των Γερμανων Βιομηχανων ,πατηστε το ονομα του και θα διαβασετε μια του συνεντευξη για τους Ελληνες πολιτικους ,που γραφει το .Καμια
  εκτιμηση για το των πολιτικων μας και της νομεκλατουρας μας και να σκεφθειτε οτι ακριβως επειδη το λεει παντου πολλες φορες , προωθει την ιδεα της ευρωπαικης εποπτειας, ετσι ωστε καθε δοση να συνδεεται με την εγγραφη ενεχυρων (Χρυσου)σε περιπτωση που δεν εφαρμοζουμε τα αποικιακα μετρα!Κι εδω μιλαμε για και θεσεις εργασιας που ταζουν οι απολυτοι διαφθορεις , στους πεινασμενους συνανθρωπους μας.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια