Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Υπερασπίζοντας το λάθος

Προ ημερών (Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013) δημοσιεύσαμε άρθρο με τίτλο «Φως, περισσότερο Φως» (http://mosxatoupolis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_27.html), όπου αποκαλύπταμε στην βάση μαρτυριών την πρωτοφανή διαδικασία που ακολούθησε η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την πρόσληψη καθαριστριών, τραπεζοκόμων και μίας λογίστριας. 

Παρόλο που το άρθρο μας προξένησε εντύπωση (είχε 359 επισκέψεις και 34 σχόλια), ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, κ. Στάθης Καραβασέλας δεν έστερξε να απαντήσει. 

Σήμερα όμως με επιστολή του που έστειλε σε διάφορα websites και blog του δήμου μας, πλήν του «ΜοσχατουΠολις», επιδίδεται σε μια ρητορική και σε μια πολυλογία που ουδόλως ακουμπάει την ουσία του προβλήματος. 

Εμείς ως ΜοσχατουΠολις δώσαμε μια πρώτη απάντηση κάτω από το κείμενό του (που φιλοξενεί το πολύ καλό MoschatoDaily) όπου λέμε: 

«Καλή η προσπάθεια κύριε Καραβασέλα, αλλά όσο κι αν παρουσιάζει δυσκολίες η "αρκαδική" διάλεκτος, την κατανοούμε. 
Αντί να πετάτε την μπάλα πλάγιο άουτ, δηλαδή να μας κατηγορείτε ότι κάνουμε κακό σε κάποιες φουκαριάρες καθαρίστριες, ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. 
Και παρακαλούμε όταν χρησιμοποιείς πληθυντικό να αποσαφηνίζεις ότι πρόκειται για "πληθυντικό ευγενείας" και όχι εκείνον που υπονοεί άλλα πράγματα. 
Μην συνδέεις κακοπροαίρετα την υποστήριξη κάποιων από τους αρθρογράφους της ΜοσχατουΠολις σε κάποια εκ των δημοτικών παρατάξεων, ως τον γενεσιουργό παράγοντα της κριτικής μας. 
Σαν blog δρούμε παντελώς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ. 
Φυσικά θα έχεις αντιληφθεί ότι έπεται απάντηση από την πλευρά μας, γιατί δεν ανεχόμαστε τα κολπάκια συσκότισης της υπόθεσης για την οποία είσαστε έκθετος, εσείς και όσοι αποδέχτηκαν αυτήν την διάτρητη διαδικασία πρόσληψης καθαριστριών (ενώ ήδη εργάζονται με άλλη σύμβαση), τραπεζοκόμων και λογίστριας (ενώ ήδη εργάζεται με άλλη σύμβαση). 
Επανερχόμαστε...» 

Όντως θα μιλήσουμε σε λίγες ώρες..

Απλά για σήμερα μία ερώτηση: 
Γιατί ο πρόεδρος της παραπάνω Σχολικής Επιτροπής στην νέα πρόσκληση που έστειλε στα Μέλη για συνεδρίαση αύριο, μεθαύριο, θέτει θέμα ανάκλησης της απόφασης πρόσληψης των τεσσάρων τραπεζοκόμων και της μίας λογίστριας;


...............................................................................
 
Σχετικά κείμενα
1. Η καταγγελία μας (http://mosxatoupolis.blogspot.gr/2013/03/blog-post_27.html)
2. Η απάντηση Καραβασέλα (http://www.moschatodaily.gr/index.php/kyriothema-2013/karabaselas-apantisi/)

9 σχόλια:

 1. ΕΚΘΕΤΟΣ Ο ΣΤΑΘΗΣ.
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τελειωμένος θα έπρεπε να είναι ο Στάθης και ο κάθε Στάθης της πόλης μας, σε όποια παράταξη και αν ανήκει, πολιτικά μιλώντας, αμιγώς. Θα έπρεπε να έχουμε τελειώσει, σαν κοινωνία, από κομματικές, συνδικαλιστικές, μικροπολιτικές, πελατειακές, χωρίς όραμα και διάθεση για προσφορά υπάρξεις. Ξαναλέω: Σε όποια παράταξη και αν ανήκει, γιατί δεν υπάρχει παράταξη που να μην φιλοξενεί τέτοιες μορφές πολιτικών. Ο Καραβασέλας γράφει σελίδες στην απάντηση του και λέει το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Έκθεση, σαν αυτές τις εκθέσεις που μαθαίνει στα παιδιά του δημοτικού. Συμπάθα με, Στάθη, αλλά κι εσύ πρέπει να γελάς με αυτά που γράφεις. Το θέμα είναι ότι περιμετρικά, κάθονται πολλοί Στάθηδες στο συμβούλιο. Αρκετά. Ασχοληθείτε όλοι σας με την κοινωνία και τα προβλήματα που την μαστίζουν και αφήστε της μικροκομματικές, μικροκαφενειακές ίντριγκες που δίνουν τόσο νόημα στη ζωή σας. Βγείτε λίγο έξω από το κουτί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κύριε Καραβασέλα απαντήστε πρώτα στους κυρίους Παρδάλη και Χριστόπουλο, που παρ ότι ορίσθηκαν από το Δήμαρχο, καταψήφισαν την εισήγησή σας περί των νέων συμβάσεων και μάλιστα με σοβαρότατες αιχμές και μετά κάνετε φανφαρωνικές βαρύγδουπες δηλώσεις. Καθάρισε πρώτα με αυτούς αναλύοντας το διάτρητο σκεπτικό σου και άσε τα μεγάλα αρκαδικά λόγια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κύριος υπεύθυνος γιά όλα αυτά είναι ο Δήμαρχος. Αυτός επέτρεψε στο κ.Καραβασέλα να προσπαθήσει να στήσει το μαγαζάκι του. Τον παραδέχομαι όμως γιατί μετά του λέει κάνε ανακληση και βγαίνει ο ίδιος και λέει "Βλέπετε τι κάνουν οι Ντερεκικοί για να μας εκθέτουν... αλλά εγώ ΒΡΑΧΟΣ. κ.Καραβασέλα την Πέμπτη θα αντιμετωπίσετε και το ξάδερφο που σασ τα έλεγε και δυστυχώς για σασ ισχύει που πας πε Καραμήτρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σφυροκέφαλος καρχαρίας4 Απριλίου 2013 - 12:27 μ.μ.

   k. Αχινέ
   Μεταξύ Σφύρας και Ακμωνος ο Καραμήτρος.

   Διαγραφή
 5. Ο Δήμαρχος πρέπει να ζητήσει την παραίτηση του κ.Καραβασέλα αν ο ίδιος δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί διότι θα είναι και αυτός υπόλογος ότι συναινεί σε τέτοιου είδους πρακτικές.Επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. οφείλει να καταγγείλει και να συναιτίσει τον συναδελφό του κι ας ανήκει στην ομάδα του.Αυτό είναι το ορθό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΔΕΞΙΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ3 Απριλίου 2013 - 8:24 μ.μ.

  Ο Σπανάκης μπορεί να μου πει κανείς εκτός απο τις φωτογραφίες με το μαραθώνιο ασχολείται με τα δημοτικά?
  Ο Πινιώτης εκτός απο το Μιχελάκη ασχολείται με τα δημοτικά?Γιατί όλα τα θέματα τα συγκαλύπτουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κύριε Καραβασέλα μετά τους όποιους θεατρινισμούς στο Δημ.Συμβούλιο όταν πήρες 10 ψήφους(σφαλιάρα) και χρειάστηκε δεύτερη ψηφοφορία για να πάρεις το οκ, το ότι δεν παραιτήθηκες εκείνη τη στιγμή σήμερα εμφαίνεται ότι περίμενες στωικά να πάρεις έστω μια προεδρία για να μας αποδείξεις πως κάτι αξίζεις τελικά πως λένε (μάπα το καρπούζι). Σαν πρόεδρος ακολουθείς την πεπατημένη του προηγούμενου που εσύ τότε κατηγορούσες, κρίμα ΔΑΣΚΑΛΕ όσο ποιό νωρίς την κάνεις τόσο καλύτερα……

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τελικά πραγματικό "καρφί" ο Αρκάς, έχει ταράξει τα ήρεμα νερά της κοιμώμενης λίμνης του ... Μοσχάτου.
  Τα μηνύματα όμως που έρχονται απο τα σχολεία του Μοσχάτου και του Ταύρου λένε ότι τέλικά υπάρχει ένας άνθρωπος για να τρέχει και να λύνει τα προβλήματα των σχολείων.
  Ευκολά καταλαβαίνει κανείς γιατί όλοι αυτοί θέλουν να φύγει απο τη μέση ο Δάσκαλος! Η τακτική γνωστή "είσαι ξένος" (ρατσισμός), "δε σε θέλουν ούτε οι δικοί σου" κ.α.
  Όμως κάθε έργο που κάνει και κάθε μέρα που περνάει μέσα στα σχολεία είναι και η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς τους κριτές του ... καναπέ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια