Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

Φως, περισσότερο Φως!

Όταν η διαφθορά και η διαπλοκή έχουν οδηγήσει την χώρα στην παρούσα οικονομική και κοινωνική καταστροφή και όταν η ανεργία σαρώνει τα πάντα, χρέος για έναν Δήμο σε περίπτωση προσλήψεων (όποιας μορφής) είναι να δημιουργεί συνθήκες διαφάνειας και δικαιοσύνης ώστε η επιλογή προσωπικού (όποιας κατηγορίας και ειδικότητας) να στηρίζεται σε ξεκάθαρες και δημόσια ανακοινωμένες διαδικασίες, σε σαφή προσοντολόγιο, δίκαια κοινωνικά κριτήρια, κοκ. 

Πιστεύουμε ότι τα παραπάνω εν πολλοίς εκφράζουν το δημόσιο αίσθημα και την απαίτηση για άλλες μεθόδους που δεν θα έχουν σχέση με το ρουσφέτι

Όμως, αυτές τις γενικές προϋποθέσεις τις αποδέχεται και κυρίως τις εφαρμόζει η δημοτική αρχή Μοσχάτου – Ταύρου; 

Ρωτάμε γιατί περίεργα πράγματα συνέβησαν στην Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε σχέση με την διαδικασία πρόσληψης βοηθητικού κυρίως προσωπικού που θα κάλυπτε τις ανάγκες των 2ου και του 4ου Δημοτικών Σχολείων Ταύρου και των αντίστοιχων Νηπιαγωγείων. 

Θα δώσουμε πάραυτα δύο μαρτυρίες (επικαλυπτόμενες αρκετά μεταξύ τους, αλλά καταλυτικές ως προς την αλήθεια των γεγονότων) και τα μεν συμπεράσματα τα αφήνουμε στον κάθε αναγνώστη, τις δε προσήκουσες ενέργειες τις απαιτούμε τόσο από τους διοικούντες τον Δήμο, όσο και από τους ασκούντες την αντιπολίτευση.

Μαρτυρία 1η … (την λάβαμε μέσω facebook) 
Στις 7-3-2013 συνεδρίασε η πρ. σχ. επ. (Πρωτοβάθμια Σχολική Ειτροπή). 
Το πρώτο θέμα αφορούσε την υπογραφή 4 νέων συμβάσεων καθαριστριών, 4 συμβάσεων τραπεζοκόμων και μιας σύμβασης λογίστριας για 2 δημοτικά σχολεία του Ταύρου και 2 νηπιαγωγεία που λειτουργούν σαν ΖΕΠ (Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας), μέσω ΕΣΠΑ. 
Τα μέλη της σχολικής επιτροπής δεν είχαν καμιά ενημέρωση για το εν λόγω θέμα και καμιά εισήγηση επί τούτου
Ο πρόεδρος δεν μπήκε στον κόπο να εισηγηθεί επί του θέματος ταυτόχρονα με την επιστολή που καλούσε σε συνεδρίαση. 
Λογικό ήταν να αναφερθούν μερικά μέλη σε αυτή του την παράλειψη για να τους απαντήσει ότι θα μπορούσαν να ζητήσουν ενημέρωση αφού γνώριζαν το θέμα. 
Το μεγάλο πρόβλημα όμως δεν είναι εδώ. 
Το πρόβλημα είναι ότι η απόφαση για το ποιοι ή ποιες θα προσληφθούν ήταν αποφασισμένο, μιας και ανακοινώθηκαν και τα ονόματα χωρίς καν να μπουν στον κόπο να ενδιαφερθούν για το ποιοι ενδιαφέρονται για μια τέτοια εργασία. (*)

[* σημείωση δική μας: εννοεί ότι δεν υπήρξε δημόσια ανακοίνωση που να ενημέρωνε τους ενδιαφερόμενους και να τους καλούσε να υποβάλουν αιτήσεις]


Χωρίς καμιά διεργασία αποφάσισαν από κοινού με τους διευθυντές για το ποιοι θα προσληφθούν
Αν στις μέρες μας αυτό είναι ηθικό και θεμιτό ας το κρίνουν οι αναγνώστες σας. 
Οι καθαρίστριες οι οποίες ήδη υπάρχουν και καθαρίζουν τα σχολεία είναι αυτές που επελέγησαν και οι οποίες υπέγραψαν και μια δεύτερη σύμβαση παράλληλα με την πρώτη, δηλαδή μια δεύτερη δουλειά. 
Αν σκεφτούμε ότι τα ΕΣΠΑ απευθύνονται κυρίως σε ανέργους, τότε μπορεί κάλλιστα να αμφισβητηθεί και η εν λόγω απόφαση όχι μόνο σαν μη ηθική αλλά και σαν μη νόμιμη. 
Οι 4 τραπεζοκόμοι αποφασίστηκε να προσληφθούν κατόπιν εισήγησης των διευθυντών κατά τα λεγόμενα του προέδρου της Επιτροπής, χωρίς αυτός να μπει στον κόπο να ζητήσει εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλους που δυστυχώς στις μέρες μας είναι πολλοί. 
Όσον αφορά την λογίστρια αποφασίστηκε να υπογράψει και δεύτερη σύμβαση (πέρα από την πρώτη που ισχύει!!!) γιατί με τις εν λόγω προσλήψεις θα είχε περισσότερη εργασία. 
Η εν λόγω λογίστρια δεν είναι άλλη παρά η ανιψιά γνωστού και μη εξαιρετέου δημοτικού συμβούλου. 
Κατά την διάρκεια της συζήτησης εκδηλώθηκε αντίθεση από 5 μέλη της Σχολικής Επιτροπής και μάλιστα τα δυο από αυτά μπήκαν στην επιτροπή ύστερα από πρόταση δημάρχου, δηλαδή ανήκουν στην συμπολίτευση, τα οποία και καταψήφισαν αυτές τις νέες συμβάσεις με το αιτιολογικό του μη ηθικού, μιλώντας μάλιστα κάποιοι εξ αυτών για μεθόδευση και αδιαφανείς προσλήψεις. 

Μαρτυρία 2η … (την λάβαμε μέσω γραπτού σημειώματος) 
Συνεδρίαση Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής την Τσικνοπέμπτη. 
Πρόγραμμα ΖΕΠ επιδοτούμενο από ΕΣΠΑ για 4 σχολεία του Ταύρου. 
Κατόπιν «εισήγησης» των διευθυντών των 4 σχολείων και έγκριση από την πλειοψηφία της Σχ. Επιτροπής: 
1) Προσελήφθησαν 4 καθαρίστριες (μία ανά σχολείο) από τις ήδη εργαζόμενες και αμοιβόμενες (προσληφθείσες παλαιότερα). 
Αμοιβή 2.000 ευρώ για 6τάξιο σχολείο και 4.000 ευρώ για 12θέσιο. 
Δηλαδή για 9 μήνες «δουλειά» και για 12θέσιο σχολείο η extra αμοιβή είναι 4.000 : 9 = 444 ευρώ το μήνα!!! 
Και μάλιστα χωρίς καμιά extra προσφορά εργασίας αφού το σχολείο θα το καθάριζαν έτσι και αλλιώς...
Την στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι και οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, αυτοί δημιουργούν νέους διπλοθεσίτες 
και χωρίς κανέναν διαγωνισμό… 
και παράνομο και ανήθικο… 
2) Προσελήφθησαν ακόμη και 4 τραπεζοκόμοι άγνωστο από ποια λίστα βγαλμένοι (πάλι με εισήγηση των διευθυντών – δασκάλων!!!) 
3) Αύξησαν το μισθό της Λογίστριας κατά 150 ευρώ γιατί τάχα μου με τις παραπάνω προσλήψεις θα κουράζεται περισσότερο
Έπαιρνε 400 ευρώ το μήνα και της αύξησαν τον μισθό δηλ. κατά 37,5% !!! 
Δηλαδή αν ένα καφενείο εκτός από καφέ αποφασίσει να πουλάει π.χ. και γλυκά κουταλιού ο υπάλληλος κατά την Σχ. Επιτροπή δικαιούται αυτόματα αύξηση 37,5% !!! κ.ο.κ. 
…….. 

Υπάρχει ανάγκη για καθαρά λόγια και εξηγήσεις.
Υπάρχει χρέος για αποκατάσταση των παραφωνιών.
Το Σχολείο είναι διαδικασία φωτισμένη...
Ακόμη και στις ευτελέστερες και ασημαντότερες των διαδικασιών του, 
απαιτείται Φως, περισσότερο Φως!

35 σχόλια:

 1. ποιοι από τον ευθυμιου καταψηφισαν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. οπςςςςς... μοιάζει σαν το ψαρι τον κοκοβιό πιασμένο στο αγκίστρι. έρχεται πάνω χωρίς κουνήματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ν.υ.χ.τ.ο.λ.ο.υ.λ.ο.υ.δ.ο28 Μαρτίου 2013 - 12:35 π.μ.

  Μενω εντυπωσιασμένη και πραγματικά περιμενω να δω που θα καταλήξει αυτή η ιστορία. Βαρέθηκα τις σιωπες και τις συγκαλύψεις. Αν μη τι άλλο να ανακαλέσουνε μια τόσο προκλητική απόφαση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ ΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΥΝ (Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΦΤΕΙ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ, ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΗΜΕΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ) ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ! ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΗΘΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΙΑ ΕΝΕΡΓΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο Π ΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Κ. ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑΣ ΣΥΧΝΑ ΠΥΚΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ. ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΤΟ ΗΘΙΚΟΝ ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ. Ε ΡΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΙΨΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Βρε, βρε, βρε !!!!! ω ! τι έκπληξις !!!!! καλά τι περιμένατε ? με ανεξέλεγκτους τους προέδρους των σχολικών επιτροπών, με γνωστές τις διαθέσεις τους και με ανύπαρκτο προιστάμενο ? ποιος θα τους βάλει πάγο και θα τραβήξει τα γκέμια? ο Δήμαρχος ? Δεν αντέχω από τα γέλια.... Αχ! να 'στε καλά, γελάσαμε και σήμερα αντί να κλάψουμε για τα χάλια που το δίδυμο έχει αρχίσει να οδηγεί τα σχολεία μας. Αλήθεια, εκείνη η περίφημη ημερίδα επαγγελμάτων που υποσχέθηκαν πέρσι ότι θα ξαναγίνει φέτος και κάθε χρόνο για να βοηθούνται τα παιδιά μας, θα γίνει και πότε ? εχετε κάποια ένδειξη ? στο σχολείο της κόρης μου δεν έχουν ιδέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο δήμαρχος τι κάνει ρε παιδιά; Δεν μπορεί να τους βάλει λίγο πάγο;Αυτοί οι δυο κύριοι ποιοι νομίζουν ότι είναι. Ο ένας διορίζει αδελφή και ανιψιά και έρχεται ο άλλος σήμμερα να τις δώσει και άυξηση; Σαν δεν ντρέπονται λίγο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Bravo mosxatoupolis. Oraio xemaskarema. Na akirw8ei i apofasi twra.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δαπάνες χωρίς ανάρτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο site του φορέα είναι μη επιλέψιμες από το ΕΣΠΑ.Καιρός είναι να πληρώνονται πλέον από την τσέπη των ιθυνόντων για να βάλουν λίγο μυαλό και όχι από το κράτος, στο οποίο καταλογίζονται.Μοσχατούπολη φιλιά από το κρύο Λονδίνο,συνέχιζε να σηκώνεις το γάντι σε πρακτικές του παρελθόντος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εγώ προσωπικά δεν περιμένω τίποτα από τον δήμαρχο. Δηλαδή μια κίνηση που να αποκαθιστά την τάξη σε μια απαράδεκτη διαδικασία. Αυτό όμως που με περιέργια περιμένω είναι το τι θα κάνει η αντιπολίτευση - Σπανάκης, Κρεμμύδας και φυσικά οι ταυριώτες Σούτος και Σωπάκης, αφου αυτά που γίνανε έγιναν σε σχολεία του Ταύρου. Πάντως είμαι εντυπωσιασμένος ότι κάποιοι έκαναν προσλήψεις με έναν τέτοιο τρόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. γιαννης κερναει και γιαννης πινει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. κρίμα κρίμα κρίμα. Νομικές ευθύνες υπάρχουν. Δυστυχώς άλλη μια φορά θα κουκουλωθεί το θέμα και από Σπανάκη και απο Κρεμμύδα όπως την προηγούμενη.Όσο βλέπουν ότι δεν αντιδρούν έχουν δικαίωμα να το κάνουν. Μάλλον θα υπάρξει κι άλλο 'τηλεφώνημα' και θα κλείσει η υπόθεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ28 Μαρτίου 2013 - 4:30 μ.μ.

   Δεν είναι θέμα πλευρών .Και εγώ (προτεινόμενο λαικό μέλος από τη πλευρά "ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" αφού σας ενδιαφέρουν οι δημοτικές παρατάξεις) και ο κύριος Παρδάλης και ο κύριος Χριστόπουλος (προτεινόμενα μέλη απο τη δημοτική αρχή) εκφράσαμε τις ενστάσεις μας για τη διαδικασία αυτών των προσλήψεων και το μη καθορισμό των υποχρεώσεων των προσληφθέντων και καταψηφήσαμε την πρόταση. Τουλάχιστον σε ότι αφορά τα παιδιά μας και το σχολείο τους παρατάξεις δεν χωρούν.

   ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

   Διαγραφή
  2. Sταράτη εξήγηση και μπράβο σας κ. Δημητρίου. Περιμένω τις εξηγήσεις αυτών που πρότειναν και όλων όσων ψήφισαν υπέρ. Μάλλον κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι προς όφελος του Δήμαρχου θα ήταν να αρνηθούν τέτοια πράγματα και θα αναγκάζανε τους εμπνευστές να συμμαζευτούνε.

   Διαγραφή
  3. Σωστά και άγια όλα αυτά. Αλλά όταν ένας δήμαρχος δέχεται να τον εξευτελίζουν κάποιοι με τις πράξεις τους αυτοί αποθρασήνονται.

   Διαγραφή
 13. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ; ΝΤΡΟΠΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Στου κουφου την πορτα οσο θελεις κτυπα βροντα. Ευθυμιου παρε το μαχαιρι και κοψτους σε ξευτιλιζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Κώστας από το Μοσχάτο28 Μαρτίου 2013 - 3:27 μ.μ.

  Λένε για την γυναίκα, αλλά θα έλεγα ότι και τα παιδιά και τα εγγόνια του Καίσαρα πρέπει να δείχνουν και κυριότερα να είναι εντάξει. Καίσαρα, παρακαλούμε για τις ενέργειες σου. Ave!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Εγώ για να μαι ειλικρινής δεν γουσταρω και πολυ τη μοσχατουπολη. αφού όμως καταψηφισαν οι παρδαλης χριστοπουλος που τους εχω για πολυ σοβαρους τοτε μαλλον κατι βρωμαει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Παρακηφίσιος28 Μαρτίου 2013 - 6:10 μ.μ.

  Oλο ίδια και τα ίδια του μυαλού σας ροκανίδια...
  Θα γίνει μεγάλος ντόρος , η αντιπολίτευση θα ξιφουλκήσει, θα τα κάνει όλα άνω κάτω και στο τέλος θα τα κουκουλώσει οπως στο τελευταίο κρούσμα με την πρόσληψη της αδερφής του προέδρου της σχολικής επιτροπής κ. Σάββα.
  ΚΥΡΙΕ ΚΡΕΜΜΥΔΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΤΕ.ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΘΕ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. "ΜΠΡΑΒΟ" ΣΤΟΥΣ "ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ" ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΣΟΚ.
  ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΦΤΑΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ.
  ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΦΩΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΗ.ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Εγώ λεω ότι ξεκιναει η προεκλογική περίοδο με αποκαλύψεις από Μοσχατούπολις και ο Ευθυμίου να βγαίνει με Παπαντώνη για φαγητό σε γνωστό μεζεδοπωλείο στην Λ.Κατσώνη μπρος στην τζαμαρία για να φαινόμαστε κιόλας.Τον βλέπω πάλι τον πατριάρχη στο αναλόγιο να στηρίζει την διοικηση ως συνεχειά του και ας λένε άλλα οι δικοί του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Έτσι είναι Μοσχατούπολις Ευθυμίου,Παπαντώνης ξανά χέρι χέρι.Με μια καθαρά Ευθυμιακή ομάδα αυτή τη φορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτή την φορά μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος ο Παπαντώνης.

   Διαγραφή
 21. Η βρομιά βγαινει στη Δευτεροβάθμεια σχολική επιτροπη και επι προδρείας Βιλιοδέτη φίλου του Αντωνάκη και του δικού μας καλού παιδιού Δαμηλάκου. μιζες μιζες μιζες Κύριοι Σωπάκη ,Σπανάκη .Κρεμύδα, Σούτο Αν δέν μπεί εισαγγελέας μην παριστάνετε την αντιπολίτευση να πάτε σπίτια σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Δεν ξέρω αν ο νόμος δίνει δικαίωμα στον πρόεδρο της επιτροπής να προσλαμβάνει η αν είναι αρκετο να υπάρχουν τόσες υποψηφιες καθαρίστριες όσες και οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας. Αυτό που δεν μπορεί να δεχτει κανένας είναι να υπάρχουν τέσσερες εργαζομενες καθαρίστριες και να τις προσλαμβάνουν ξανά μέσω άλλης σύμβασης. Αλήθεια ποιές ωρες της ημερας οι καθαρίστριες αυτές θα εργαζονται με την παλιά σύμβαση και ποιές με την καινούργια; Εκτός από θλιβερό και προκλητικό καταντάει και κωμικό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. πληροφορίες λένε οτι εχουν ερθει οικονομικοί εισαγγελλείς.
  αλήθεια , ψέμα η ξεκάρφωμα ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Η ιστορία ακούγεται σαν μία από τα ίδια.
  Διαβάζω από καιρου την 'ΜΟΣΧΑΤΟΥΠΟΛΗ' και θα συμφωνήσω με αυτά που κατά καιρούς γράφετε
  Τίποτα δεν άλλαξε σ αυτή τη χώρα;
  Και στον δήμο μας τόση είναι αυτή η αλαζονεία όπου μερικοί νοιώθουν οτι κανεις δεν τους ακουμπάει.
  Θα συμφωμήσω με προηγούμενους αναγνώστες ότι εδώ πια πέφτει ο κλήρος που λένε, στην αντιπολίτευση για να δούμε τι θα κάνει αφου ο ρόλος της ειναι ακρογωνιαιος λίθος της λειτοΥργίας της δημοκρατίας.
  Γ.Α.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. -κ.Παπαγάλος : Καλοί μου μαθητές τις μάθατε τις εννοιες:ηθος,αξιοκρατία,αξοπρέπεια,αλληλεγγύη,κοινωνική ευαισθησία,φιλία..μπλα,μπλα...
  -Μαθητής:οχι κύριε, εχουμε μπερδευτεί παρα πολύ.Αλλα βλέπουμε και άλλα ακούμε.....
  -κ.Παπαγάλος: Πρέπει όμως να τις μάθετεεε.
  Ειναι μέσα στην εξεταστέα ύληηη.
  Και παπαγαλία να τις μάθετε το ίδιο μου κάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ο μέγας καθοδηγητής ΘΑΝΑΣΗΣ τι λεει για όλα αυτα; Αλλά ξέχασα αυτός έχει μεγάλα οράματα. ΧΑΧΕΧΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πνευματικά παιδιά του Θανάση και οι 2.
   Τους εδωσε επίτηδες ο Ευθυμίου την ωρολογιακή βόμβα των προέδρων των σχολικών επιτροπών και αυτοί οι κουτοπόνηροι την απασφάλισαν γιά να μάθουν τα μυστικά της και να φτιάξουν τη δική τους την καλή.
   Ηδη οδεύουν προς εμένα τα πουλάκια μου.
   Ειλικρινά ημέτερος
   Αγιος Πέτρος

   Διαγραφή
 27. μπραβο Παπαγαλε τα ειπες ολα με λιγα λογια
  δασκαλε που διδασκες και νομο δεν εκρατεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. οι δασκαλοι-διευθυντες των σχολιων εχουν ασχοληθει καθολου με το προγραμμα των ΖΕΠ και το τι μπορει να προσφερει στα παιδια τους,ασχολουνται καθολου με το να προσπαθησουν να μορφώσουν τα μικρα παιδια η το εχουν ριξει στο κομματικο και στο πως ο ενας θα φαει τον αλλον;
  Αναρωτιεμαι πως θελετε τα παιδια που διδάσκετε να μαθουν αξιες οταν ολοι σας εισαστε οι πρωτοι που τις εχετε χασει...πιο πολυ ασχολείστε με τα δημοτικα συμβουλια παρα με δημοτικα σχολεια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια