Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Πριν αλέκτωρ λαλήσει...
(ή πως εννοεί ο Δήμαρχος την ενότητα)

Την Τετάρτη που μας πέρασε (13 Φεβρουαρίου) στην δημοτική «Αίθουσα 7» του Ταύρου πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετικά σημαντική εκδήλωση υπό τον τίτλο «Η δημόσια υγεία στο στόχαστρο». 

Την διοργάνωσε η Κίνηση «Δράση Τώρα» και είχε σαν κυρίαρχο σύνθημα το «Όχι στην υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ (ΙΚΑ) στην πόλη μας». 

Εκτός από το μεγάλο πλήθος κόσμου, παραβρεθήκανε και μιλήσανε Γιατροί από νοσοκομεία, Γιατροί από το τοπικό κατάστημα του ΕΟΠΥΥ, αλλά και Φαρμακοποιοί του Ταύρου. 

Πέρα από την με παραστατικό τρόπο απεικόνιση της τραγικής πραγματικότητας των νοσοκομείων, όπου αναδείχτηκε ο χωρίς έλεος πόλεμος της νεοφιλελεύθερης τρικομματικής κυβέρνησης ενάντια στην Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, περιγράφτηκε η κατάσταση των Ιατρείων ΕΟΠΠΥ (πρώην ΙΚΑ) στον Ταύρο, όπου μια σειρά κρίσιμων ιατρικών ειδικοτήτων απουσιάζουν ή θα παύσουν συντομότατα να υπάρχουν, αφού δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις. 

Σε αυτήν την δημόσια συζήτηση είχε προσκληθεί ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, κ. Ευθυμίου ο οποίος προκλητικά απουσίασε

Και λέω προκλητικά, γιατί λίγες μέρες πριν, 
α) έτρεχε να κάνει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να μην φανεί ότι ολιγωρεί μπροστά σε Δημοτικές Παρατάξεις που ανάγγελλαν εκδηλώσεις και σε πολίτες που μάζευαν υπογραφές υπέρ της παραμονής των ιατρείων, 
β) ικέτευε για ενότητα (ώστε όλες οι δημοτικές παρατάξεις να πάνε μαζί του στην συνάντηση με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ για να διατρανώσουν την συνολική αντίθεση των Μοσχατιωτών και των Ταυριωτών στο κλείσιμο των τοπικών ιατρείων), 
και γ) τσαμπούναγε λόγια ενότητας (δηλαδή πόσο καλά αποτελέσματα κερδίζει η πόλη όταν όλοι παλεύουν από κοινού). 

Αναρωτιέμαι αν κάποιος έδωσε το σύνθημα «παύσης του πυρός ενότητας» ή μπας και λυθήκανε τα προβλήματα τα σχετικά με τα Ιατρεία. 

Δεν νομίζω όμως να συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Απλά είμαστε μπροστά στην παθολογική αδυναμία του κ. Ευθυμίου όχι μόνον να κατανοήσει πως δρούνε οι πραγματικές δημοτικές αρχές, αλλά να ανταποκριθεί με μια στοιχειώδη πολιτική ευπρέπεια απέναντι στους αντιπάλους του, (που σωστά – τύποις και ουσία – τον προσκάλεσαν σε μια εκδήλωση που αφορούσε στο ζέον και εν εξελίξει πρόβλημα της παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας προς τους δημότες), έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί πόσο πολύ πιστεύει και υπολογίζει στην Ενότητα ή εν πάση περιπτώσει σε κάποιες έστω και μεμονωμένες πράξεις αυτονόητης συνεργασίας υπέρ σκοπών που υπηρετούν το συμφέρον του Δήμου και των συνοικιών του

Προσωπικά πια είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για πρόβλημα πολιτικής αλλά και πρόβλημα ατομικής αλαζονείας ορισμένων της ηγετικής ομάδας Ευθυμίου. 

Δεν μπορούν να ανεχθούν κάποιοι άλλοι να έχουν προβάδισμα σε κάποιο θέμα, αλλά και το να φανούν ολιγορούντες στα μάτια των δημοτών

Αυτό, αποδείχθηκε και με την υπόθεση της εκδήλωσης για την Παραλία που προ καιρού οργάνωσε η Μεσοποταμία. 

Όμως αυτή η μονολιθικότητα, η απληστία, ο ξερολισμός, η οικειοποίηση των πάντων, η μανία του φαίνεσθαι και η αλαζονεία της υπεροπλίας οδηγεί σε σφάλματα και σε ζημίες την δημοτική αρχή. 

Αν ο Δήμαρχος και οι Σύμβουλοι του (γιατί κι αυτοί προσκλήθηκαν) έδιναν το παρόν στην εκδήλωση μόνον κέρδος θα αποκόμιζαν, καθώς στην "Αίθουσα 7" δεν ήταν όλοι οπαδοί του κ. Σωπάκη (αυτό είμαι σε θέση να το γνωρίζω), γιατί θα δικαιολογούσε την περί ενότητας διδαχή που μας έκανε μέσω δελτίου τύπου που έβγαλε το γραφείο προπαγάνδας του και γιατί θα κατέρριπτε τα όσα μετά βεβαιότητας …υποψιαζόμασταν (!!!) περί της αφερεγγυότητας των εκδηλώσεων πίστης του στην ενότητα και στην ενιαία δράση κόντρα στα σκοτεινά σχέδια της τρικομματικής, όσον αφορά στην συνέχιση της λειτουργίας (και μάλιστα με επάρκεια) των ιατρείων ΕΟΠΥΥ του Μοσχάτου και του Ταύρου. 

Δημότες και Δημοτικές Παρατάξεις να έχουν το νου τους από εδώ και πέρα. 

................................ 

Το παραπάνω κείμενο αποτελεί φυσική συνέχεια (δυστυχώς) του προηγούμενου άρθρου μας με τίτλο:  
Τι προτιμάει ο Δήμαρχος; Ενότητα από γύψο ή από παριανό μάρμαρο;

11 σχόλια:

 1. ΕΤΣΙ ΕΞΩ ΑΠΤΑ ΔΟΝΤΙΑ. Τ.Κ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Χρονόπουλος? Ο Δαμηλάκος? που ησαντε αυτοί?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τα ιατρεία θα μείνουν και αυτό καλός το πιστώνετε ο Δήμαρχος μας τα αλλά είναι πικρόχολα αν θέλετε ρόλο στην κοινωνία κάντε προτάσεις ουσιαστικές και όχι μπαταριές στον Αέρα…….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κώστας Ε. Β προσφυγικές15 Φεβρουαρίου 2013 - 11:12 μ.μ.

  Δεν γνωρίζω αν οντως είχε προσκληθεί ο Ευθυμίου. Αν ναι, κακώς δεν πήγε. Το άρθρο σας πολύ καλό.
  Όσο για τον Ανώνυμο πιό πάνω ξέρω ότι ενώ στις γειτονιές του Ταύρου ο Σωπάκης μάζευε υπογραφές για να μη πανε τα ιατρεία του ΙΚΑ στον Κεραμεικό και για να έχουμε γιατρούς ο δήμαρχος ξυνότανε. Μόλις έμαθε τα σκούρα και ότι ο κόσμος τον βρίζει τότε έτρεξε να τα μαζέψει. Διαφορετικά γιατι πηρε όλους της αντιπολίτευσης μαζί του; Γιατί πολύ λαϊκά ήταν χεσμένος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ο κ. Δήμαρχος δεν βάζει των κόσμο να κάννη επαναστατική γυμναστική κάννη δουλειά ουσίας είχε προνοήσει και ήρθε το αποτέλεσμα ,σίγα μην συγκινήθηκε η κυβέρνηση επειδή ο Κ Σωπακης κτλ,,,,, θυμήθηκαν στο παρά δυο να μαζέψουν υπογραφές που δεν χρειάστηκαν καν ……….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δεν έχω αμφιβολία για τα όσα λογικά γράφεις. Αυτό που κάνει εντύπωση ειναι η μαζική απουσία των σύμβουλων του κύριου Ευθυμίου. Αν αυτός δεν μπορούσε να πάει ή δεν ήθελε να πάει έπρεπε τυπικά να στείλει εκπρόσωπους. Αλλά καλά οι μοσχατιώτες αλλά οι ταυριώτες όμως λείπανε από κάτι που άμεσα αφορά το ιατρείο της Ευγενικου? Λιγάκι ντροπή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΣΕ 16 ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!! ΔΙΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ ΤΟΤΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ωραίος ο κ. Ευθυμίου. στα δύσκολα όλοι μαζί οπου σα δήμαρχος εχει τα μέσα για να καρποθεί τη νίκη και στα εύκολα μόνος για να πάρει παλι τις εντυπ΄ωσεις της νίκης. ωραίος εισαι κ. Ευθυμίου. Θα λεγα μάλιστα πολύ ωραίος. Και να το φάμε αυτό. Όμως ενω δεν είχαν περάσει καν λίγες μέρες από το ομαδικό ραντεβού στον ΕΟΠΥ αρνληθηκε να πάει στην συγκέντρωση του κ. Σωπάκη ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ γιατί αυτό δείχνει η μαζική απουσία και των δημ.συμβούλων του. Ουτε καν οι ταυριότες δεν πήγαν. Τέτοια ξεδιαντροπιά μιλάμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σε λίγο χάνουμε τη θέση του νευρολόγου - ψυχίατρου και ενός παθολόγου και ο δήμαρχος συμπεριφέρεται κατ αυτό το τρόπο. Εξεπειτηδες δεν ήρθε ειναι φανερό. Να κοπιάσουνε για ψηφαλάκια στην Παναγίτσα και τα λέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο...αλλά
  Οι Πολίτες Μπροστά πήγανε?
  Πολίτες Μπροστά ή Παράπλευρα(του Δήμαρχου εννοώ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΚΑΙ Πήγανε (Κρεμμύδας, Μπιζάνης) ΚΑΙ Μιλήσανε

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια