Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013

Με "άρωμα Βυζαντινισμού"
οι δημαιρεσίες στο Δήμο Μ&Τ

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της δημοτικής διακυβέρνησης Παπαντώνη υπήρξε η συνεκτικότητα της παράταξης με την οποία διοίκησε τον Δήμο Μοσχάτου επί ένα τέταρτο του αιώνα. 

Το Όραμα και οι στόχοι για ένα σύγχρονο Μοσχάτο και μια άλλη αυτοδιοικητική φιλοσοφία, οι καλές, φιλικές και έως συντροφικές διαπροσωπικές σχέσεις, οι ηγετικές ικανότητες του επικεφαλής και η ιδεολογικοπολιτική ευμάρεια του πολιτικού φορέα στην οποία στηριζόταν η παράταξη, συνέβαλαν αποφασιστικά στο δέσιμο, στην συνεκτικότητα και στην ενότητα. 
Αυτό (πέραν των άλλων) υπήρξε και το όπλο για την μακροημέρευση στην εξουσία, αλλά κυρίως για την επίτευξη σημαντικού έργου υπέρ της πόλης. 

Στην μεταπαπαντωνική περίοδο, παρότι ο κ. Ευθυμίου κατόρθωσε να διατηρήσει αρτιμελή την δημοτική του ομάδα επί μία διετία, δεν πέτυχε μίαν ανάλογη εικόνα στα πολιτικά χαρακτηριστικά και στην συμπεριφορά της σημερινής δημοτικής πλειοψηφίας. 
Σε αυτό δεν είναι άμοιροι παράγοντες και καταστάσεις, όπως: η πολιτική κατάπτωση του ΠΑΣΟΚ, η ύπαρξη ομαδοποιήσεων και φραξιών, ο ωφελιμισμός και η μισθοφορική αντίληψη σε σχέση με τα χρήματα που προκύπτουν από θέσεις και αξιώματα, κλπ. 

Οι δημαιρεσίες που διεξάχθηκαν την Δευτέρα 6/1/12 και τα όσα συνέβησαν κατά τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, απέδειξαν όλα τα παραπάνω, γεγονός όμως που δεν δίνει εγγυήσεις για το μέλλον του Μοσχάτου και του Ταύρου και μάλιστα σε χαλεπούς καιρούς όπου η Τρόϊκα εισβάλει στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι χορηγούμενοι πόροι προς τους Δήμους γίνονται εμφανέστατα ανεπαρκείς. 

Το πιο ανησυχητικό όμως έχει να κάνει με την εμφάνιση ενός παραδημαρχεύοντος κέντρου που σαν σκοπό έχει την επιβολή του στο εσωτερικό της πλειοψηφίας και σαν στόχο την καθιέρωση του σαν την διάδοχη κατάσταση μετά τον κ. Ευθυμίου. 

Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί η περιορισμένη υπερψήφιση (για να εκφραστούμε κομψά) δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, όταν μάλιστα ήταν προτεινόμενοι από τον ίδιο τον δήμαρχο; 
Πρόκειται για «μαύρισμα» όταν η δημοτική ομάδα Ευθυμίου διαθέτει 21 ψήφους και για παράδειγμα ο κ. Καραβασέλας λαμβάνει 10 ψήφους εκ των οποίων 3 προέρχονται βεβαιωμένα από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης! 

Το φαινόμενο αυτό είναι κάτι παραπάνω από «μαύρισμα», από αμφισβήτηση ή από μια διάθεση έκφρασης αντιπάθειας. 
Είναι ένα μήνυμα πολιτικής ισχύος και πολιτικής προειδοποίησης: εμείς κουμαντάρουμε και καθίστε ήσυχα (ή δηλώστε υποταγή), το οποίο εκείνοι που το συνέταξαν και το εξέπεμψαν με ποικιλλόμενη ένταση δεν περιορίστηκε μόνο στον κ. Καραβασέλα, αλλά επεκτάθηκε στους Χρονόπουλο, Φουστιέρη, Καπετανάκη… 
Μπορεί μάλιστα να είναι και πιο σύνθετο ζήτημα αν αρχίσει κάποιος τις γεωμετρικές αναζητήσεις στο τρίγωνο: Ευθυμίου – Ντερέκας – Μπούτσης/Δαμηλάκος και τις λογικές εξηγήσεις στα όσα έπονται με τους διορισμούς αντιδημάρχων, προέδρων νομικών προσώπων και επιτροπών, κλπ… 

Μάλιστα ως μια μικρή παρένθεση (που δεν έχει σχέση με τους Παπαντωνικούς επιγόνους και την αλληλοφαγωμάρα τους) θα σημειώναμε ότι η προκλητικότητα και η αλαζονεία του παραδημαρχεύοντος κέντρου επεκτάθηκε και προς τα αριστερά, στοχοποιώντας τον ενοχλητικό κ. Τουφεξίδη που ως γνωστόν ανήκει στην αντιπολίτευση, μη υπερψηφίζοντας τον κατά την πρώτη ψηφοφορία για την Οικονομική Επιτροπή. 
Και το κάνανε μόνο και μόνο γιατί ασκεί σκληρή κριτική, κάνει ορθολογικές παρεμβάσεις και γιατί στην υπόθεση του χαρατσιού +0,10% (Τέλος Κτήσης Ακινήτων) αποκάλυψε λάθη στην «γραμμή Δαμηλάκου» και φυσικά γιατί τολμάει για την υπόθεση αυτή να προχωρήσει σε καταγγελία στον ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης. 

Πολλά μέλλουν να αποκωδικοποιηθούν. 
Αυτό όμως που δεν μπορεί να κρυφτεί είναι η δυσοσμία του βυζαντινισμού που σκεπάζει την Κοραή, όπως η αιθαλομίχλη το λεκανοπέδιο. 
Η ίντριγκα, το παρασκήνιο, η σκοπιμότητα και η αλαζονεία προεξάρχουν, την ίδια ώρα που απουσιάζει κάθε έργο ουσίας υπέρ των πολιτών και της πόλης. 
Κάπως έτσι παρήκμασε το Βυζάντιο, άνοιξε η Κερκόπορτα και τελικά έπεσε η Κωνσταντινούπολις

Στις "βυζαντινές" δημαιρεσίες του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, με το πέρας της διαδικασίας ο κ. Ευθυμίου ζήτησε δημόσια (!) και φανερά προβληματισμένος να παραμείνουν οι δικοί του στην αίθουσα!
Είναι σίγουρο ότι στην συζήτηση που ακολούθησε (απόντων των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και κάποιων ανεπιθύμητων παρισταμένων) πολλά θα είχαν να πουν περί ενότητας και άλλων συναφών..

Όμως κ. Δήμαρχε, κλείνοντας η κερκόπορτα της αίθουσας συνεδριάσεων, οι πραγματικοί εχθροί έμειναν μέσα… 
Ήταν και είναι παρόντες!!!... 
(κάτω από οποιανδήποτε έννοια που ο καθένας θέλει ή μπορεί να δώσει)

21 σχόλια:

 1. ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΦΙΛΕ ΣΤΕΦΑΝΕ ΕΚΤΡΕΦΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΗΜΑΡΧΕΥΟΝ ΚΕΝΤΡΟ (ΚΑΙ ΝΑΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΝΑ);;ΠΟΙΟΣ ΑΣΚΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ "ΚΑΙ Η ΠΙΤΑ ΟΛΑΚΕΡΗ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ";ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΑΛΛΟΘΙ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΩΝ;ΠΟΙΟΣ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΕΞΕΛΕΓΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΑΒΟΥΝ;ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΨΑΡΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΛΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΑΤΗ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. καινούργιος που είναι παλιός7 Ιανουαρίου 2013 - 6:52 μ.μ.

  μπινγκο!!!! παραδημαρχεύον κεντρο. φοβερός όρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. κόοοοοτες, κοτόοοοοόπουλα, κοκοράαααααακια, ανέχτηκαν το ξεπουπούλιασμα και ούτε κοκοκο δεν έκαναν τα ξεπουπούλιασμένα παιδάκια του ΜΕΓΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ όταν έκλεισαν οι πόρτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Η παράταξη αυτή αγαπητέ Μπιζάνη φτιάχτηκε όπως φτιάχτηκε αφού πρώτα έπεσαν τα διάφορα μπινελίκια μεταξύ τους, μπρος στην ανάγκη να διαδεχθούν την εξουσία βλέποντας τον κίνδυνο ότι μπορεί αυτή να χαθεί. Τα άτομα που τελικά εκλέχτηκαν ήταν αυτά που επί δυο χρόνια σφάζονταν μεταξύ τους για το ποιος θα κυριαρχήσει. Κανείς τότε δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι τα ίδια άτομε θα μπορούσαν να συμπράξουν.Δεν υπάρχει τίποτε λοιπόν το παράξενο στη χθεσινή ψηφοφορία. Είναι η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων. Οι μεν , οι δε και οι λοχαγίνες. Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι επιμένουν σε πρακτικές τέτοιες που καθόλου δεν ωφελούν την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Πραγματικά έστω και αν είναι αντίπαλοι μου στα αυτοδιοκητικά θα προτιμούσα να τους βλέπω μονιασμένους γιατί ο μόνος που χάνει από την ματαιοδοξία τους είναι οι δυο πόλεις μας. Οι προσωπικές τους βλέψεις έχουν μπει πάνω από το συμφέρον των δυο πόλεων και ο βιοπορισμός ορισμένων, είναι το μόνο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.Βέβαια όσο κάποιοι εξ αυτών συνεχίσουν να ασχολούνται με το τρόπο που το κάνουν καμμιά ελπίδα δεν μπορεί να υπάρξει. Δυστυχώς όμως το έργο θα συνεχιστεί γιατί η ματαιοδοξία ορισμένων υπερβαίνει τη λογική τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ματαιοδοξία και αλαζονία μια χαρά πάνε με την λογική τους * Έτσι είναι δασκαλεμένοι φίλε Σαρανταποδαρουσα * Αυτό που υπερβαίνουν είναι οι πραγματικές τους δυνατότητες * Μπακίρια είναι σου λέω εκτος από μια σοβαρότητα που έχει η Λουκή, ο Δαμηλάκος και η Καπετανάκη που λένε ότι την 'τρώνε'.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μεταφέρουμε εδώ από το facebook μια ενδιαφέρουσα αντίδραση στο άρθρο μας από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Χρονόπουλο, την οποία κρίναμε ως χρήσιμη συμβολή στο θέμα και την άποψη που παρουσιάζομε
  ......................

  Κωστας Χρονοπουλος
  Σίγουρα το συμπέρασμα που ο κάθε καλόπιστος ή και κακόπιστος κριτής μπορεί να εξαγάγει είναι αυτό που "κλείνει" και τον προβληματισμό του γράφοντος το σχόλιο . Από εκεί και πέρα από την μεριά μου έχω να πω ότι η Δημοτική Παράταξη του Ανδρέα Ευθυμίου έχει ακόμα πολλά να δώσει στο λαό και στους κατοίκους του Δήμου μας . Ο Δήμαρχος ο ίδιος αποτελεί συνεκτικό κρίκο των διαφόρων απόψεων που εμφανίζονται στο εσωτερικό της παράταξης , και είναι κατ΄ αρχάς δείγμα υγείας να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις .Από εκεί και πέρα όμως όλοι μας πρέπει να δείχνουμε το πραγματικό μας πρόσωπο όχι κρυπτόμενοι πίσω από το "πλεονέκτημα" της μυστικότητας αλλά από το "μειονέκτημα" της με θάρρος έκφρασης ανοικτά της όποιας αντίθετης γνώμης , κάτι που εγώ προσωπικά χρόνια τώρα κάνω , και αυτό το ξέρει και ο Δήμαρχος τον οποίο εγώ προσωπικά τον στηρίζω και θα τον στηρίζω , αλλά και ο υπόλοπος κόσμος , ειδικά του Ταύρου .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για πέσμας ρε φίλε Κώστα τι δώσατε μέχρι σήμερα για να μας δώσετε και άλλα;

   Διαγραφή
 7. Εχεις δίκιο Μ. που μιλάς ότι οι εχθροί είναι μέσα στην παράταξη του δήμαρχου. Διαβάζω τόσο καιρό και τέρμα δεν έχουν τα κόλπα τους αλλα μην είσαστε σίγουροι ότι ο δήμαρχος δεν εγκρίνει όλα αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Έργο ΜΗΔΕΝ. Παραμύθα ΑΤΕΛΕΙΩΤΗ. Διαχείριση γίνεται κι αυτή κουτσή. Από την πρώτη μέρα το μόνο που σκέφτονται είναι να ξαναβγούνε. Υποσχέσεις - Εξυπηρετησούλες - Τζαμαρίες που σκεπάζουνε τους ακάλυπτους - Παγοδρόμια. Τέτοια δημοτική αρχή δεν έχει τύχει να τη σκαπουλάρει και στο μόνο που μπορεί να ελπίζει είναι η χαζομάρα του Θανάση και η ανικανότητα της αντιπολίτευσης. Μετά απο 2 χρόνια γκίνιας και ανυπαρκτου έργου τι περιμένατε κ. Μπιζάνη να γίνει στις σημερεσίες; Κάνανε αυτά που τους έπερνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Με τη ντουντούκα στο χέρι8 Ιανουαρίου 2013 - 4:17 μ.μ.

  Δήλωση στο facebook του κ. Στάθη Καραβασέλα.
  Διαβάστε να μείνετε κάγκελο.

  "Με σκοπό να προστατέψω το Δήμαρχο αλλά και την Παράταξη που υπηρετώ μα και την προσωπική μου αξιοπρέπεια και αξιοπιστία που ουδέποτε διαπραγματεύτηκα, την ψήφο του λαού του Μοσχάτου και του Ταύρου που με τίμησε ορίζοντάς με εκπρόσωπό του και πιστεύοντας ότι σκοπός του Δημάρχου είναι το καλό της Πόλης μας , Δηλώνω ότι ποτέ δεν θα μπώ σε λογικές "παρασκηνίου" αλλά αντίθετα όπως έως τώρα έπραξα θα τιμώ την ψήφο των συνδημοτών μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. κοκοκοκοοοοοοοοο

   Διαγραφή
  2. Τελικά κ. Καραβασέλα αυτό σου άξιζε αυτό πήρες.
   Λιβάνιζε λιβάνιζε ίσως μπορέσεις να εισπράξεις κάτι..Ουνα φάτσα ούνα ράτσα είστε όλοι εκεί μέσα.Γλου γλου γλου γλου και κοκο κο κο κο

   Διαγραφή
 10. Με αυτά που λεει ο κ Καραβασέλας κυριολεκτικά θ αξιζε όχι 10 αλλά με το ζόρι 2-3 ψήφους να πάρει. Τόσο μπορεί να αξίζει η υποταγή του. Καλά έγραψε ο Ανών. 7 Ιαν. 7,20 "ΚΟΚΟΚΟ"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Συγχαρητήρια. Το άρθρο είμαι σε θεση να γνωρίζω ότι έκανε αίσθηση. Τα "βυζαντινα" της δημοτικής αρχής δεν με εντυπωσιάζουν. Απλά θα ήθελα να πω στην αντιπολίτευση όπου αντικειμενικά είναι η μόνη πραγματική ελπίδα πια για Ταύρο και Μοσχάτο, ότι πρέπει να κινηθεί και να γνωρίζει τι έχει να αντιμετωπίσει απ εδω και πέρα. Τέτοια θα βρισκει μπροστά της γι αυτό πρεπει να γινει πιο δυνατή και αποκαλυπτική. Και χωρις να θελω να εκθέσω πρόσωπα θα πω κάποιοι να μην δίνουν καμία πίστη σε κάποιους /οραματιστές/ και /γεφυροποιούς/ που δήθεν θέλουν να διώξουν τον Ευθυμίου και τον Μπούτση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αντρεα Δημαρχε
  Δε ξερω δημοτικα κορακιστικα της λουφας και παραλλαγης ,επειδη σε ξερω απο μικρο,
  ενα θελω να σου πω , τοπε κι ο ποιητης
  Αχ , πουσαι νιοτη που δειχνες πως θα γινομουν αλλος !
  Πολυ λαθος , σε πολλα σε πιανω .Τι επαθες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ολα τα πήρε ο Πρόεδρος; Πρόεδρο,Αντιδήμαρχο Ταύρου,προέδρους Σχολικών επιτροπών,προέδρους Δημοτικών κοινοτήτων ,Πονηρός ο Αρτινός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Κύριε Καραβασέλα όσο θα είσαι ομάδα Ντερέκα , όσα και καλά να λες για την πλειοψηφία και τον Δήμαρχο θα τρως χώμα, έτσι μου είπε κάποιος. Για ποια αξιοπρέπεια μας λες και για ποιά αξιοπιστία; Για Αρκά αυτό είναι ΑΤΙΜΩΣΗ…..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καραβασέλας Στάθης9 Ιανουαρίου 2013 - 1:23 μ.μ.

   Κύριε Γονιέ ούτε σε ομάδες είμαι ούτε καλά λόγια για την πλειοψηφία λέω, στηρίζω πολιτικές που ασπάζομαι και που κατά την ταπεινή μου άποψη θα αφήσουν στα παιδιά μας έναν καλύτερο κόσμο απ αυτόν που βρήκαμε και τους φτιάξαμε, γιατί όλοι τις ευθύνες μας τις έχουμε, αυτό λέγεται αξιοπιστία και αξιοπρέπεια και με τιμά ως "ΑΡΚΑ"

   Διαγραφή
 15. ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΝΤΟΥΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΒΟΛΕΨΕ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙ ΤΟΥ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Γιατι ρε μαγκες αγχωνεστε τοσο πολυ και ψαχνετε να βρειτε την χρυσοτοκο ορνιθα μεσα σε ενα κοτετσι απο ομοσταβλες κοτες ?
  Το θεμα ειναι τελικα φιλοσοφικο :
  Την Κικη
  η τον Κοκο
  ποιον να διαλεξω?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια