Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2013

Ανάγκη για ουσιαστική Δημοτική βοήθεια στα Αθλητικά Σωματεία

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΘΛΗΣΗ, δυο έννοιες γνωστές σε όλους, δε χρειάζονται μεγάλη ανάλυση για να καταλάβει κάποιος την αναγκαιότητά τους.
Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ σε μικρή ηλικία ξεκινά σαν παιχνίδι, πράγμα που οξύνει τη δημιουργικότητά και επακολούθως το δημιουργικό εγωισμό κάθε παιδιού.
Καθώς το παιδί μεγαλώνει δέχεται όλο και περισσότερες επιδράσεις στο χαρακτήρα του από τον Αθλητισμό, αναπτύσσει το αίσθημα της συνεργασίας και της συλλογικότητας, ενώ παράλληλα μαθαίνει να σέβεται τον συναθλητή του αλλά και τον αντίπαλό του.
Υιοθετεί την ευγενή άμιλλα, μένοντας συγκροτημένος στη χαρά της νίκης και αποδέχεται την ήττα σαν κίνητρο βελτίωσης και αυτοκριτικής.


Ένας αθλητής παραμένει αθλητής και εκτός του αγωνιστικού χώρου.
Αυτό τον καθιστά καλύτερο άνθρωπο με σφαιρική μόρφωση και παιδεία, καλύτερο μαθητή, εργαζόμενο, φίλαθλο, έναν άνθρωπο που σέβεται τους γύρω του και πάνω απ όλα τον εαυτό του.
Αν όλα αυτά γίνουν άκρως κατανοητά από τους εκάστοτε διοικούντες, τότε και μόνο τότε θα δοθεί η απαραίτητη σημασία προς τα σωματεία που υπάρχουν στο δήμο μας.

Τα σωματεία του Μοσχάτου αλλά και του Ταύρου μαζί με τα τμήματα αθλητικών δράσεων του Δήμου, απασχολούν πάνω από 1500 παιδιά διαφόρων ηλικιών.
Το μεγάλο πρόβλημα των σωματείων αυτών δεν είναι άλλο παρά το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.
Προς αυτή λοιπόν την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί ο ΔΗΜΟΣ για να δοθούν οι απαραίτητες βοήθειες στους ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ των σωματείων που πραγματικά επιτελούν ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ έργο μεγάλης διάστασης.
Η βοήθεια του Δήμου αυτή τη στιγμή σταματά στην παραχώρηση κάποιων χώρων, στη συντήρηση  αθλητικών εγκαταστάσεων και στην πληρωμή της ΔΕΗ και του νερού.
Δεν ισχυρίζομαι ότι ο Δήμος θα πρέπει να αναλάβει τα έξοδα όλων των σωματείων, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει κάποια σοβαρή προσπάθεια ώστε τα σωματεία να ελαφρωθούν από διάφορα πάγια έξοδα.
Θα μπορούσε ό Δήμος να συστήσει μια ολιγομελή επιτροπή για να εξετάσει προς αυτή την κατεύθυνση διάφορες λύσεις.

Ένα μεγάλο κόστος για τα σωματεία είναι οι μετακινήσεις τους.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε η επιτροπή αυτή να έλθει σε συμφωνία με κάποιο πρακτορείο που θα αναλάμβανε όλες τις μετακινήσεις των σωματείων με χαμηλότερο κόστος μέσα από μια σύμβαση.
Θα μπορούσε να έλθει σε συμφωνία με κάποιο εργομετρικό κέντρο που θα αναλάμβανε όλους τους αθλητές της πόλης μας με αποτέλεσμα το κόστος αυτό να έπεφτε αρκετά και να είναι εύκολο στο δήμο να ανταποκριθεί στο εν λόγω έξοδο των σωματείων.
Μια συμφωνία του Δήμου με ορθοπεδικούς και φυσικοθεραπευτές του δήμου μας, θα έδινε μεγάλη ανακούφιση στα σωματεία που προς αυτή την κατεύθυνση διοχετεύουν αρκετά χρήματα με προσωπικό κόστος ενός εκάστου παράγοντα.
Μια επαφή του Δήμου με κάποια εταιρεία αθλητικών ειδών που θα έντυνε όλα τα σωματεία και θα τους προμήθευε όλο το αθλητικό υλικό, θα αποτελούσε άλλη μια ενέργεια που θα βοηθούσε τα σωματεία να φέρουν σε πέρας το έργο που έχουν αναλάβει.
Αν σε όλα αυτά τα έξοδα των σωματείων ο Δήμος με κάποια σοβαρή προσπάθεια που όμως απαιτεί κόπο και αρκετες ώρες εργασίας έδινε κάποιες λύσεις τότε θα ήταν ευκολότερο στα σωματεία να υπάρξουν και να προσφέρουν άριστες υπηρεσίες στους αθλούμενους και στις οικογένειές τους.
Κατά την άποψη μου ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με τα σωματεία και πιστεύω ότι τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλά.
Το να λέει ο Δήμος ότι αδυνατεί να προσφέρει οικονομικά και το θέμα να τελειώνει εκεί είναι σαν να λέει ότι ξέρει μόνο ένα μονοπάτι να ακολουθεί.
Αυτό της εύκολης λύσης που ακούει στο όνομα της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ.
Μα αυτό ακριβώς είναι που αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή πρέπει να εκμεταλευτεί για να ελαφρώσει τα έξοδα των σωματείων των πόλεών μας.
Η προσπάθεια αυτή αξίζει να γίνει και είμαι σίγουρος ότι ο Δήμος θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε ορισμένα από αυτά τα έξοδα των σωματείων για τον απλούστατο λόγο ότι θα έχει πετύχει πολύ καλές τιμές που δεν θα αποτελούν ΑΒΑΣΤΑΧΤΟ ΚΟΣΤΟΣ για το ΔΗΜΟ μας.

Ζώταλης Δημήτρης
Τοπικός σύμβουλος Μοσχάτου.

11 σχόλια:

 1. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες - σε μερικές συμφωνώ σε άλλες όχι. Σημασία έχει σίγουρα η μαγαλύτερη βοήθεια από μεριάς Δήμου. Όχι μόνο οικονομικά άλλα και οργανωτική. Κοιτάξτε με τα φώτα στο γηπεδο του Ταύρου. Ο Φωστήρας θα παίξει με τα Γιάνενα στον Πανιώνιο!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πληρώνουνε τσάμπα αντιδημάρχους, γενικό γραμματέα και ειδικούς συμβούλους και αφείνουνε χωρίς επιχορήγηση σωματεία ιστορικά αλλά και δημιουργικά. αλλά όταν δεν έχεις ουσιαστικά αθλητική επιτροπή τι να περιμένεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όσοι προβάλλονται και θέλουν να το παίζουν παράγοντες να πληρώνουν από την τσέπη τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είσαι παρα πολύ σωστός κύριε μου. Λεφτά λεφτά . Από που θα τα βρεί να τα δόσει και μάλιστα στους ΠΑΡΑΓΟΝΕΣ, ωραίος!!!!!!!!!

   Διαγραφή
  2. ΥΓ΄.. ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.

   Διαγραφή
  3. Τα παιδιά μας παίζουν ρε βλαχομπαροκ 7.56. Τόσο κεφάλας και κολλημένος είσαι;

   Διαγραφή
  4. Δηλαδή οι παράγοντες ανακατεύονται με τα αθλητικά σωματεία για την φιγούρα τους. Ας πούμε ότι μπορεί να είναι κι έτσι. Με τους δημοτικούς σύμβουλους όμως; Αυτοί γιατί μπαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο; Μπορείς να μας απαντήσεις κύριε 7.56; Τι κόμπλεξ και κακία κουβαλάς τελικά;

   Διαγραφή
  5. Σου απαντώ ευθέως. Δεν υπάρχει κακία.
   Με τουσ Δημοτικούς συμβούλους δεν έχω τίπτε απολύτως. Τ έχς όμως με κάποιουσ κοινοτικούς συμβοόυλους, βλέποντας τους μάλιστα με συμπάθεια αλλά και με λύπη, που προσπαθούν ντε και καλά να διακρίνονται αδιακρίτως. Αυτοί ξέρουν γιατί.

   Διαγραφή
 4. 7.56.
  Αν θέλουν μπορούν να τον παίζουν στο σπίτι μαζί σου,αν θες πάρε και αυτούς που υποστηρίζεις στο νέο άθλημα του μαζικού αυνανισμού.Που είναι και σε έξαρση αυτή την περίοδο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. εδώ κόβονται βασικά πράγματα από την αυτοδιοίκηση λόγω έλλειψης πόρων κι εσείς θέλετε μεταξωτές κορδέλες για τα σωματεία. Ό,τι να ναι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. @ Ανώνυμος 23 Ιαν 8,46
  Διάβασε τον προϋπολογισμό του δήμου και πιο πολύ παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που κάνει και θα δεις φίλε τιεστι 'φυκια και μεταξωτές κορδέλες'... Με άλλα λόγια όπου γουστάρουνε τα σκάνε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια