Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2013

Βασιλόπιτα χωρίς Φλουρί

Η διαδικασία της κατ όνομα κοπής της βασιλόπιτας του Δήμου βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν κάποια φίλη μας ρώτησε:
«αν γίνει δημοτική εξουσία ο Κρεμμύδας θα κάνει τα ίδια»;
Αυτή η ερώτηση είναι στην κυριολεξία η απάντηση στο τι πραγματικά ήταν η τελετή που έλαβε χώρα στο θεατράκι του Πολιτιστικού Κέντρου.
Μια πατροπαράδοτη διαδικασία μετατράπηκε σε μια αηδιαστική φανφάρα την οποία υπέστησαν οι ανυποψίαστοι παρευρισκόμενοι και την ανέχθηκαν οι με βροχή sms προσκληθέντες οπαδοί της δημοτικής αρχής.

Η πραγματική κοπή της πίτας απωθήθηκε στα πέρατα του μεσημεριού, όχι τυχαία υποψιαζόμαστε, ώστε όταν έρθει η ώρα να ευχηθούν ή να μιλήσουν οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να βρεθούν κατά το δυνατόν, είτε προ άδειων καθισμάτων, είτε προ αποχωρούντων πανηγυριστών, είτε προ απηυδισμένων θεατών.
Την θέση του εθίμου πήρε η ανερυθρίαστη προπαγάνδα υπέρ ενός δημάρχου που στο πρώτο μέρος αγκομαχώντας προσπαθούσε επί πολύν ώρα να περιγράψει ένα ισχνό έργο (της αυτοκριτικής απούσης) και να υποσχεθεί ένα μπαράζ από έργα που απλά αναμένονται να ‘ρθουν!!!
Μάλιστα ο εμπνευστής και ανιματέρ της προπαγανδιστικής υπέρ της δημοτικής αρχής παράστασης της κοπής της πίτας, ήθελε τον δήμαρχο να μη βάζει κώλο στην θέση του κάτω στην πλατεία, αλλά να στέκεται πάνω στην σκηνή και να μοιράζει (στο δεύτερο μέρος των κοινωνικών βραβεύσεων) χειραψίες ή χάρτινα διπλώματα της οκάς.

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε με λεπτομέρειες στα όσα αναφερθήκανε στο αυτοδοξαστικό της δημοτικής αρχής με τα δεκάδες επιτεύγματα που μας περιέγραψε ο δήμαρχος από το πολυσέλιδο παραμυθάκι που είχε μπροστά του.
Απλά να επισημάνουμε εντυπωσιασμένοι την παντελή απουσία χειροκροτημάτων όταν δις ή τρις ο δήμαρχος αναφέρθηκε στον κ. Παπαντώνη, με τους βαρόνους και τις βαρονέσες της πλειοψηφίας να κρατάνε τις παλάμες τους σε παγερή ακινησία.
Θα μπορούσε βρε αδελφέ κάποιος απ’ αυτούς τους να κάνει την αρχή, έστω και για να προκαλέσει ή ενθαρρύνει το κοινό για ένα κάποιο ευγενικό και τιμής ένεκεν χειροκρότημα, έστω ίδιο με αυτά που κατά τυχαίο και αμήχανο τρόπο γίνονται από ανίδεους στο τέλος κάποιου κομματιού κλασσικής μουσικής, ακολουθώντας τους γνώστες.
Αλλά πώς να χειροκροτήσουν, όταν πια έχει γίνει σύστημα κάθε τι κακό που περιγράφεται και συζητείται στο δημοτικό συμβούλιο να το αποδίδουν (με τον ένα ή τον άλλο τρόπο) στον παλιό δήμαρχο ή όταν ο νυν δήμαρχος μιλάει για τις υπερπροσπάθειές του να ξεπληρώσει παλιά χρέη (!) δημιουργώντας μια εντύπωση ότι πιθανώς τα χρέη να προκλήθηκαν κακώς και παράλογα!

Κατά τον ίδιο τρόπο δεν θέλουμε να πολυλογήσουμε για το πλήθος και την ποιότητα των βραβεύσεων, όπου στο one-man-show αυτονόητα κανένας Σπανάκης, Κρεμμύδας ή Σωπάκης δεν χωρούσε στην διαδικασία απονομής των βραβείων και στην οποία διαδικασία η μόνη που δεν προσκλήθηκε για να βραβευτεί ήταν η προγιαγιά μου από την Σαντορίνη.
Απλά θα δηλώσουμε εντυπωσιασμένοι από το γεγονός ότι στο όνομα της άρον – άρον εξομάλυνσης των σχέσεων και στο «μαλάγρωμα» λες και ψαρεύανε κέφαλους, συμπεριληφθήκανε σωματεία (όπως η RSF Hellas και η Μεσοποταμία) προς τα οποία η δημοτική αρχή δεν έχει επιδείξει ούτε και τόσο πολύ συμπάθεια, αλλά ούτε και την καλύτερη διαγωγή.

Έχει η δημοτική αρχή το δικαίωμα να παρουσιάσει το έργο της;
Φυσικά και το έχει εφόσον η συμπεριφορά της είναι αντίστοιχη του διαχειριστικού ρόλου που της έχει ανατεθεί και του υπερπαραταξιακού χαρακτήρα που οφείλει να έχει τόσο κατά την άσκηση των καθηκόντων της, όσο και κατά τις επίσημες δημόσιες εκδηλώσεις.
Αν αντί προπαγανδιστικής φιέστας κατά την κοπή της βασιλόπιτας ήθελε να προβάλει την υλοποίηση και τα κατορθώματα της δημοτικής παράταξης από την οποία προέρχεται η δημοτική αρχή, δεν είχε παρά να υποβάλει αίτημα προς τον Δήμο για να της χορηγηθεί η αίθουσα του Πολιτιστικού, όπως ακριβώς κάνουν και οι άλλες παρατάξεις ή φορείς.
Εκεί θα μπορούσε να διαλέξει προπαγανδιστικό ύφος και ρεπερτόριο, και θα μπορούσε να πανηγυρίζει για «περισσότερους από 600 συμμετέχοντες»
Έτσι λειτουργεί η Δημοκρατία.
Γιατί κόμμα και κράτος ή παράταξη και δήμος δεν ταυτίζονται στα δημοκρατικά καθεστώτα, εκτός και στον δήμαρχο και την ηγετική του παρέα έχει δημιουργηθεί κάποιο είδος μέθεξης του "έγω" τους, όπου καταστροφικά και παράλογα μπερδεύονται οι έννοιες και οι καταστάσεις.

Πέρα όμως από αυτήν την σύγχυση, φαίνεται να υπάρχει και άλλη μία!
Κοπή της πίτας και Απολογισμός έργου δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Ούτε μπλέκονται, ούτε διαπλέκονται, ούτε το ένα αβαντάρει το άλλο.
Ο πρόθυμος δήμαρχος και η ομάδα του από τότε που ανέλαβαν, ουδέποτε συμμορφώθηκαν με την επιταγή του Νόμου, ο οποίος ρητά και κατηγορηματικά απαιτεί από τον δήμαρχο και τα όργανα άσκησης διοίκησης να κάνουν Δημόσιο Απολογισμό ενώπιον των δημοτών!
Κάποιες κομπορρημοσύνες, φληναφήματα και παρουσιάσεις εντός των τειχών του δημοτικού συμβουλίου είναι υπεκφυγές και αυτοκατανάλωση.
Η δημοτική αρχή κάτω από την σκοπιά του τυπικού, παρανομεί.
Υπάρχει όμως και η ηθική πλευρά του ζητήματος:
αυτή που λέει ότι η Λογοδοσία, πέρα από τυπικό απαιτούμενο σημαίνει δημοκρατική υποχρέωση και προαπαιτούμενο στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού μας.

Δυστυχώς όσο νόστιμη κι αν ήταν η πίτα, κι όσο αν ήχησε ωραία ο ισχυρισμός ότι ο Δήμος οικονομικά πάει καλά, η παραδοσιακή βασιλόπιτα που έκοψε ο δήμαρχος ήταν χωρίς φλουρί για την πόλη και την κοινωνία της…

35 σχόλια:

 1. Ούτε η κυβέρνηση Τσολάκογλου δεν έκανε τέτοια αίσχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπορεί να βρέχει υπερβολικά τούτη τη στιγμή εκεί έξω, όμως ας μην υπερβάλουμε εδώ στο blog. Άλλωστε ο Τσολάκογλου είναι γνωστός πια για προδοσία και συνεργασία με τους ναζί και όχι ως προπαγανδιστής.

   Διαγραφή
 2. Δηλαδή για να πω την αλήθεια μου αμα ημουνα ο δήμαρχος θα νόμιζα ότι μου κάνουνε φάλαγκα η μου ρίχνουνε ηλεκτροσόκ.Φοβερό ξεχεστήρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλα ρε Ανώνυμε φίλε. Ε, όχι και να μας κατατάσσεις στους ΕΑΤ-ΕΣΑ Βασανιστές...

   Διαγραφή
 3. ν.υ.χ.τ.ο.λ.ο.υ.λ.ο.υ.δ.ο16 Ιανουαρίου 2013 - 1:15 π.μ.

  Κυριολεκτικά εξαιρετικό.
  Είναι τόσο λυπηρό να παγιδεύεσαι από την εξουσία και να λειτουργείς με αυτό τον τρόπο.
  Αλήθεια αυτή η φίλη σας εκανε τέτοια προχωρημένη ερώτηση?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κυριολεκτικά ευχαριστούμε!!! χαχα.. Συμφωνώ ότι δεν είναι και το καλύτερο να σε πλανεύει η ¨"ντόλτσε εξουσια" και να παραδίδεσαι στους παλατιανούς και τους αυλικούς που το παίζουν επί παντός επιστητού, αλλά τι να κάνουμε;
   Όσο για την φίλη μας που είναι απόλυτα πραγματικό πρόσωπο και όχι εύρημα του άρθρου μας, δεν είμαι σίγουρος αν είναι τόσο προχωρημένη αισθητικά, αλλά πολιτικά είναι ανήσυχη παρ' ότι fan του Ευθυμίου... εισέτι!

   Διαγραφή
  2. Ρε Νυχτολούλουδο σταμάτα τις κολακίες (γλείψιμο). Έχεις τίποτα δικό σου να γράψεις κι αφησε τους αναγνώστες να κρίνουν το πόσο εξαιρετικό είναι. Συνέχεια την ίδια δουλειά κάνεις. Στάζεις κι εσύ φαρμάκι.

   Διαγραφή
  3. Αλοίμονο να μη συμφωνούσες με τα λιβανιστήρια.

   Διαγραφή
 4. Μαρτίνη Θεοδώρου16 Ιανουαρίου 2013 - 9:09 π.μ.

  Επειδή ήμουν παρούσα, θέλω να επισημάνω αυτό που περισσότερο απ' όλα ενόχλησε και, κυρίως, στενοχώρησε εμένα. Βραβεύτηκαν αρκετοί καθηγητές σχολείων για το αξιέπαινο, αναμφισβήτητα, έργο τους να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σε παιδιά. Αυτό εξυψώνει το λειτούργημα των δασκάλων στο βάθρο που του αρμόζει. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, όμως, περίμενα από τους συμπαθέστατους συναδέλφους μου να υψώσουν τη φωνή τους και να πουν ή έστω ας το έλεγαν ταπεινά ότι τα σχολεία κρυώνουν, πεινάνε και συγχωνεύονται. Οτι αυτοί οι δάσκαλοι που έχουν τη μεγαλοψυχία να κάνουν μαθήματα τσάμπα, καλούνται να υπηρετούν όπου γης, ότι αμείβονται απαράδεκτα χαμηλά. Περίμενα να ζητήσουν τη συμπαράσταση των γονιών και των μαθητών τους και της κοινωνίας, εκεί που είχαν την ευκαιρία και το μικρόφωνο. Δεν λύνεται το πρόβλημα με φιλανθρωπία, που είναι καλή αλλά λίγη. Χρειάζεται ριζική αντιμετώπιση. Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνούμε.
   Όπως θα έπρεπε να μιλήσουν και για τα κακώς κείμενα της παιδείας και της εκπαίδευσης μέσα στο Μοσχάτο.

   Διαγραφή
  2. Αλοίμονο κι αν δεν συμφωνούσες με τα λιβανιστήρια.

   Διαγραφή
  3. Λιβανιστήρι κι εσείς κα Θεοδώρου. χαχαχαχαχα

   Διαγραφή
 5. Το να θέλει κάποιος να διατηρήσει την εξουσία για άλλη μια τετραετία θα πρέπει να έχει να πει κάτι στην κοινωνία και θα πρέπει να φτιάξει πέντε πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εγώ θα μείνω στην τελευταία σας παράγραφο που είναι το ζουμί ότι δηλαδή η βασιλόπιτα με τα γιορτινά τις ευχές και τις γλυκίσματα δεν ειναι Απολογισμός και συμφωνώ απόλυτα με αυτό που γράφετε ότι "η Λογοδοσία, πέρα από τυπικό απαιτούμενο σημαίνει δημοκρατική υποχρέωση και προαπαιτούμενο στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού μας"
  Μια απογοήτευση είναι άνθρωποι και τους ψηφίσαμε έστω και με κομματικό επηρεασμό.
  Λ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Με τη ντουντούκα στο χέρι16 Ιανουαρίου 2013 - 11:57 π.μ.

  ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ 14/ 1 / 2013
  Γραφείο τύπου graftip.mt@gmail.com
  τηλ.: 21320919612
  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  Μεγάλη επιτυχία με μαζική προσέλευση στην εκδήλωση για την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου.
  Με συγκίνηση και ευαισθησία οι τιμητικές διακρίσεις στους εθελοντές
  Σε μια ασφυκτικά από κόσμο στην κεντρική αίθουσα, στο φουαγέ και στους περιβάλλοντες χώρους του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου μας, με περισσότερους από 600 συμμετέχοντες, ο Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου διοργάνωσε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου την εκδήλωση της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
  Στην καθιερωμένη ομιλία που εκφώνησε ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, αναφέρθηκε στη γενικότερη κατάσταση της χώρας και έκανε ένα απολογισμό στα σημαντικότερα θέματα που αφορούν το Δήμο. Πιο συγκεκριμένα έγιναν ιδιαίτερες αναφορές στην καλή οικονομική κατάσταση του Δήμου, στα σημαντικά έργα υποδομής που έχουν ήδη δρομολογηθεί και, τέλος, στο δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης που ο Δήμος μας λειτουργεί για την υποστήριξη των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.
  Κλείνοντας την ομιλία του, ανέφερε τα εξής: «Κάθε μέρα είμαστε μαζί σας, μας βλέπετε και μας κρίνετε. Καλούμε όλες και όλους εσάς, τους φορείς, τις οργανώσεις και το σύνολο των τοπικών δυνάμεων να συστρατευθούμε για το συλλογικό καλό και το κοινό όφελος. Τα συμφέροντα του Δήμου είναι ταυτισμένα με το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας, δηλαδή με το δικό σας συμφέρον. ……Είναι χαρά και τιμή που σήμερα κόβουμε όλοι μαζί την πίτα για το 2013. Θέλω να σας ευχηθώ από την καρδιά μου χρόνια πολλά και καλή χρονιά με αγάπη, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή».

  ΚΑΛΟ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 600? χαχαχαχα... το πολύ 300 ατομα που αμα τινάξης τους βραβευόμενους, συγγενείς των βραβευομενων, τα παιδιά της χορωδίας και τους συγγενείς τους πάμε στους 200 με 240. ήρεμα ρε μάγκες της ιωαννίδειας και μπούτσιας προπαγάνδας.

   Διαγραφή
 8. Μοσχατουπολις
  Οι Σκαφάτοι της οδού Κοραή δε χαμπαρίζουν !!! από τέτοιες ευαισθησίες,μόνο φανφάρες και παραπληροφόρηση ,
  όπως και οι μεγάλοι προστάτες τους .
  Κατά τον δάσκαλο και το κοπέλι του !η οπως λένε στο χωριό μου ,
  Κατα το ζώο και το φόρτωμα!!!


  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για πους σκαφάτους μιλάς? Της αντιπολίτευσης???

   Διαγραφή
  2. Ανωνυμε 6,18
   Η αντιπολίτευση δεν επιτελεί τώρα έργο ,οι
   σκαφάτοι πλέον , είναι εκείνοι που ανήκουν στην πολιτική στέγη αυτών που απάλλαξαν χθες το φόρο για τα συμφέροντα άνω των 6 μέτρων σκάφη !!! δηλαδή οι < ημετεροί τους>.
   Είπαμε κατά το ζώο και το φόρτωμα .
   Δεν αλλάζουν με τίποτα τ αστέρια του Μοσχάτου .Είναι καθαρόαιμοι-- ες !!!

   Διαγραφή
 9. Αγαπητή Μοσχατούπολη νόμιζα ότι μόνο ο Κρεμμύδας είχε Οιδιπόδειο με τον Παπαντώνη, αλλά δεν πας πίσω κι εσύ. Αυτό δεν είναι πιά πρακτικό σαν πολιτική στάση αλλά ειλικρινά το εκτιμάω να αγαπάς κάποιον που πιθανά σε αγάπησε και να τιμάς κάποιον που οπωσδήποτε σε τίμησε (αν κι εσύ Στέφανε ήσουν από τους ριγμένους ως προς τα αξιώματα). Δεν χρειάζεται βέβαια να πω ότι το κείμενο είναι πάρα πολύ καλό και παρόλο που είναι μεγάλο είναι πολύ ισορροπημένο .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. φιλος απο Σφαγεια16 Ιανουαρίου 2013 - 4:44 μ.μ.

  Μπράβο ΜοσχατουΠολις. Τέτοια κριτική δικιολογεί το ρόλο υπαρξης των μπόγκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν μπορώ να καταλάβω το κόμπλεξ τους. Ρε αντρεοευθυμιακοί πρέπει να συνέρθετε. Ο κόσμος έχει τα προβλήματα του κι αυτά έχουν σημασία και όχι η φιγούρα. Οι οικογένειες ζορίζονται χοντρά και σεις για το μόνο που καιγόσαστε είναι σε καθετί να έχετε τα πρωτεία και τον πρώτο λόγο. Αμάν πιά. Μαζεύτε σενα τραπέζι παρατάξεις, σωματεία, , αστυνομία τοπικό τμήμα, μαγαζια, βιοτεχνίες-βιομηχανλιες, εκκλησία, σχολεία, πρόσκοπους και ότι άλλο είναι οργανωμένο και κάντε ενα γενικό σχέδιο κι αφήστε τις πίπες μπλε που μας ρίξατε με το πατσαβούρικο το βιβλιαράκι που μας μοιράζατε. Σιγά που είσαστε στο πλευρό κάθε πολίτη. Αφού είσαστε μόνοι σας και είσαστε γιατί το θέλετε. Και γιατί το θέλετε να είσαστε μόνοι σα το λεμόνι έχει να κάνει με τα καθαρά πολιτικά οφελήματα που θέλετε να πάρετε. Πάντα αυτό στο νου σας. Βάλτε πια μυαλο. Αντε. Σαχλαμαροφιγουρατζίδες. Και σεις στην αντιπολίτευση τι κανετε ρε, πατσάδες ξύνετε. Αντε βάλτε μια τέτοια πρόταση στα φόρα και να δούμε αν θα αρνηθούνε που ευτυχώς που βρέθηκε η αρχιεπισκοπή και έφτιαξε το μπακάλικο στον Ταύρο που κορδώνονται ότι το κάνανε αυτοί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Κατ' εμένα τη χειρότερη εντύπωση προκάλεσαν οι λεγόμενοι εθελοντές (και του μεσοποτάμιου συμπεριλαμβανομένου) που ντύθηκαν, στολίστηκαν και ανέβηκαν εν χορώ στην σκηνή οπου καμάρωναν την απονομή σαν γύφτικα σκεπάρνια.Και οχι μόνο αυτό, μας έβγαλαν σχεδόν ολοι και από εναν "περισπούδαστο" λόγο ηθικοπλαστικού περιεχομένου μετα πολλών επαίνων προς το Δήμαρχο και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
  Μόστρα και θεαθήναι και μεγάλη γλώσσα !!!
  Εθελοντές χωρίς σύνορα και όρια !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είπε ο Μεσοποταμίτης τέτοια πράγματα?
   Μήπως τον μπέρδεψες με κάποιον άλλο?
   Νομίζω ότι για Αλληλεγγύη μίλησε και
   όχι περί ηθοπλασίας. Αν είμαι λάθος
   σε παρακαλώ να με διορθώσεις γιατί
   άλλα έμαθα. Παναγιώτης

   Διαγραφή
 13. Καλά Στέφανε,σε εντυπωσίασε ότι οι βαρόνοι καί οι βαρονέσες δεν χειροκρότησαν τον κ. Παπαντώνη; Το δελτίο τύπου δεν το διάβασες; Αναφέρουν την παρουσία καί της κουτσής Μαρίας εκτός από τον επί 24 χρόνια Δήμαρχο καί ευεργέτη τους!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τώρα επιβεβαιώνεται η αγάπη που του είχαμε, παρά τις γκρίνιες μερικών. ΠΑΠΑΝΤΩΝΗΣ λοιπόν.

   Διαγραφή
 14. Ανώνυμε(Παναγιώτη) 11,47
  Η αλληλεγγύη οταν διακυρήσσεται εν μέσω τυμπανοκρουσιών ,φανφαρών,απονομών και εκατέρωθεν φιλοφρονήσεων καταντάει ηθοπλασία και μυθοπλασία.
  Δεν γίνεται και η (βασιλο) πιτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.
  Η συγκυρία απαιτεί ο σκύλος να είναι νηστικός...
  Και να δαγκώνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπράβο κ. Κατίνα. 'Ολο μόστρα ειναι,φρου φρου κι αρώματα και κόντρα ξύρισμα.

   Διαγραφή
 15. ΕΝΑΣ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΩΝ ΦΑΤΡΙΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ. ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ Η ΦΑΤΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΟΥΑΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ. ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΤΥΠΙΚΟ ΤΗΣ ΚΟΠΗΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕ ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΕΣ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ ΕΚ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΠΡΟΒΑΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕΤΑ ΕΜΜΟΝΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΚΥΡΙΕΣ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΛΕΘΡΙΟ ΛΑΘΟΣ. ΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΔΟΘΗΚΕ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ (ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΗΣΥΧΟ)!Ο ΜΕΣΟΚΟΠΟΣ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ (ΟΛΑ ΤΑ ΣΦΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΧΑΙΡΩΝΩ) ΑΝΕΛΑΒΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΗ-ΚΟΜΦΕΡΑΣΙΕ!! ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. μα το φλουρί δεν το κέρδισε η απούσα κυρά Κατίνα Μοστραλίάκου; έμαθα ότι της έστειλαν την πίτα στο σπίτι και βρήκε το φλουρί, έσπασε το δόντι της και βγήκε στα ιστολόγια να ξεκατινιαστεί: για όλα φταίει η καφετζού και όχι ο σκηνοθέτης. Η καφετζού που είναι στη λίστα Τατσόπουλου, η ντυμένη και στολισμένη καφετζού γιατί έσπασε το δόντι της. Η καφετζού που καμάρωνε στην απονομή σαν γύφτικο σκεπάρνι γιατί ήταν πιο σέξυ από την Κατιναβγή και όλο εκείνη κοίταζε ο Αντώνης. Η καφετζού γιατί μίλησε για τους πέντε άρτους της αλληλεγγύης και όχι για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των φουρναραίων. Η σκύλα η καφετζού που στήνει τράπεζες χρόνου, δεν είναι νηστική, δεν δαγκώνει αυτόν που ακρίβυνε το ψωμί, αλλά γαβγίζει και μαζεύει τα κοπρόσκυλα να ζυμώσουν παρέα. Η καφετζού που συμμετέχει στο Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο αύριο και στη συναυλία που θα ακολουθήσει στην Πλατεία Συντάγματος. Η καφετζού που δώσε ένα ποτήρι νερό στον Αιγύπτιο συμπολίτη μας, θύμα του παρακράτους στην γειτονιά μας. Η καφετζού που στον Κουρτ Τζάφερ βλέπει τον αγωνιστή κι όχι τον παραπληγικό με το σπασμένο αμαξίδιο. Η καφετζού που υπερασπίζεται τους δημόσιους χώρους και θέλει να γίνει πάρκο η παραλία. Η καφετζού που μελετάει τους "Ελευθερους πολιορκημένους" του Σολωμού κι όχι "τις συνταγές Βατοπεδίου" της Σώτης Τριανταφύλλου.

  Για όλα φταίει η «πόρνη Βαβυλών» και η σύγχρονη εκκοσμικευμένη Μεσοποταμία, η Κατίνα Μόστρα έριξε το τελευταίο ξύλο απ το μπουφέ της γιαγιάς στη σόμπα κι άρχισε να χαϊδεύει το πληκτρολόγιο

  Κυρία Κατίνα σας εύχομαι να κάψετε σύντομα και τον καναπέ σας, να κάψετε και την τηλεόρασή σας και να δείτε την αλληλεγγύη μοναδικό όπλο ενάντια στο θόρυβο της μπότας και την ησυχία της παντόφλας

  η γάτα Μπουμπουλίνα του Σεπούλβεδα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Μ' αρέσουν οι γάτες ειδικά οι γάτες με πέταλα που τους αρέσει να ασκούν κριτική στους πάντες αλλά για αυτές δε δέχονται το παραμικρό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Καλά σας είχε πάρει πρέφα ο Ναυπλιώτης πως στο τέλος θα ξαναπροσκυνήσετε τον Παπαντώνη.
  Γατάκια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Τι σχέση έχει ο μπάρμπα Φώτης με την καφετζού; Έχετε διαβάσει τον ύμνο προς τη φιλία, την αγάπη,την ελευθερία, την εμπιστοσύνη της "γάτας με πέταλα" Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ Σ' ΕΝΑ ΓΛΑΡΟ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ του Λουίς Σεπούλβεδα και βρήκατε την Μπουμπουλίνα να της "αρέσει να ασκεί κριτική στους πάντες αλλά για εκείνη να μη δέχεται το παραμικρό";

  Το όνομα Θοδωρής Βουλγαρίδης
  , Μόναχο 2006, σας λέει τίποτα;

  Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να τη ξαναζήσει.

  Έξω οι φασίστες απ' το Μοσχάτο

  Alerta antifascista

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. ο Ναυπλιώτης δεν είναι το κοράκι που είπε πως ήταν της ΔΗΜΑΡ ο μακαρίτης ο Γρηγοράκος και τον διέψευσε η χήρα;

  ο νοσοκόμος

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια