Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013

Ένας αντιπλημμυρικός υπόνομος
που τον κάνανε Όραμα...

Επί 25 και βάλε χρόνια, όσοι Μοσχατιώτες επιχειρούσαν κατά τη διάρκεια βροχής να διαβούν την διασταύρωση Χρ. Σμύρνης και Σολωμού έπρεπε περίπου να παραστήσουνε τους εξερευνητές που μπαίνουν μέχρι τη μέση για να περάσουν κατά πλάτος τον Αμαζόνιο, τον Ορινόκο ή κάποιο ποτάμι στους τροπικούς.

Διάφοροι λόγοι πάντα ανέβαλαν τα αντιπλημμυρικά που μετέβαλαν την πολύπαθη διασταύρωση, αλλά και άλλα κοντινά τμήματα της οδού Χρ. Σμύρνης σε απέραντες θάλασσες.

Στα αρνητικά κόστη αυτού του προβλήματος συμμέτοχοι και συνυπεύθυνοι για μια εικοσαετία και πλέον οι σημερινοί διοικούντες τον Δήμο.

Ακούγεται χοντρή αναίδεια σήμερα να εκδίδει το γραφείο τύπου της Κοραή ένα ακόμη «κίτρινο» Δελτίο Τύπου, όπου η δημοτική αρχή θριαμβολογεί ότι το έργο εντάχθηκε στο περιφερειακό πρόγραμμα και σύντομα τα τακούνια των κυριών και τα μπατζακλίκια των συνοδών τους θα παραμένουν στεγνά κατά την διέλευση τους από την εποχιακή λιμνοθάλασσα της Χρ. Σμύρνης.

Δηλαδή έξη τετραετίες υπό τον Ταξιάρχη Παπαντώνη τι παριστάνανε, τους μικρούς για τα θελήματα ή τις μικρές φιλιππινέζες;

Σήμερα έρχονται να κομπάσουν ότι υποσχεθήκανε λύση του προβλήματος και το πετύχανε!!!

Μάλιστα γνωστής ούσης της βλαχαδεριάς του συντάκτη των Δελτίων Τύπων του κ. Ευθυμίου, που πολλάκις καταντάνε ευθυμιάδες, το μέλλον να πραγματοποιηθεί έργο αναβιβάζεται σε «ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ» και σε μια «ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ»!

Σιγά δηλαδή να μην τους φύγει κανένας πόντος.

Εκεί όμως που ξηλώνεται ολόκληρο το καλσόν είναι όταν διαβάζει κανείς για «Όραμα» που χτίζει «το μέλλον για τις επόμενες γενιές»!!!

Ένα έργο ρουτίνας, που ένας αποφασιστικός δήμαρχος θα το είχε πραγματοποιήσει πριν πολλά χρόνια αν δυό – τρεις φορές κατέβαζε τους δημότες σε κλείσιμο του δρόμου, πάνε να μας το πλασάρουν για κάτι συγκλονιστικό και σπουδαίο.

Λιγάκι σεμνότητα καϋμένοι.
Διατελέσατε Πρόεδροι Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, μέλη Δημαρχιακής Επιτροπής, κλπ, κλπ, και τώρα μας παριστάνεται τους άρτι γεννηθέντες και πρωτοπαρουσιαζόμενους δια της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος.
Εικοσιτόσα χρόνια τι κάνατε; Μπρίκια κολλάγατε;

Το αντιπλημμυρικό που θα φτιαχτεί για να αποκαταστήσει μιά κατάσταση που πρόσβαλε το Μοσχάτο και το σχολίαζαν ρίχνοντας μπινελίκια ντόπιοι και ξένοι, είναι ένα έργο μικρού βεληνεκούς και η εκτέλεση του αυτονόητη.

Και ένα τελευταίο, που το έχουμε ξαναπεί και έχουμε επ' αυτού ξανασυμβουλεύσει στους ένοικους της Κοραή.
Ότι κι αν είναι… μικρό ή μεγάλο έργο… ανακοινώνεται με την δέουσα σοβαρότητα.
Σε ένα δημοτικό πίνακα ανακοινώσεων, σε ένα αντίστοιχο έντυπο ή ηλεκτρονική σελίδα στο διαδίκτυο οφείλετε να μιλάτε χωρίς προπαγανδιστικό ύφος και φυσικά χωρίς να αυτοεκθειάζεστε.

Ο Δήμος δεν είναι ούτε λάφυρο, ούτε ιδιοκτησία, ούτε εφαλτήριο σκοπιμοτήτων.
Ο Δήμος είναι για όλους και δεν ανήκει σε κανένα.

13 σχόλια:

 1. Εχεις απόλυτο δίκιο.Ακόμα θυμάμαι πως χτυπάγατε το χέρι στο τραπέζι εσύ ο Πίτας ο Μασουράκης ο Παπαδόπουλος Ο Δημητριου Κ. οΜαγλαρας και αργότερα οΚρεμμυδας για 14χρόνια.Φυσικά συμφωνώ οτι τα αυτονόητα για αστικες περιοχες του 2012 με κοστος κτησεις διαμερισματος πριν 3χρόνια 3000το τετραγωνικο δεν αποτελούν οράματα και θέμα για προπαγάνδα αλλά υποχρέωση του Δήμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πενία τέχνας κατεργάζεται. Α ρε φουκαρά Ευθυμίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ζώταλης Δημήτρης12 Ιανουαρίου 2013 - 10:55 π.μ.

  Τα έργα για τα οποία το γραφείο δημάρχου δηλαδή ο δήμαρχος πανηγυρίζει το τελευταίο καιρό είναι αρκετά. Ευχής έργο είναι να πραγματοποιηθούν για το καλό του Μοσχάτου και του Ταύρου. Η νοοτροπία όμως να πανυγηρίζει κάποιος για πολλά εκατομμύρια που μόνο στα χαρτιά υπάρχουν δείχνει την πλήρη αδυναμία εύρεση λύσεων στα μικρά καθημερινά προβλήματα. Τα εκατομμύρια που έχουν εγκριθεί μετά από μελέτες σέ όλη τη χώρα είναι πολλά πάρα πολλά. Ταυτόχρονα όμως είναι και πολλά πάρα πολλά αυτά που δυστυχώς μένουν μόνο στις εγκρίσεις και ουδέποτε υλοποιούνται. Θα ήταν λοιπόν φρόνιμο πρώτα να μπαίνουν οι μπουλντόζες και στη συνέχεια να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί για λύσεις που πραγματικά βλέπουμε στην πράξη και όχι στα χαρτιά.Χρόνια τώρα ακούμε για "παραλία"" και παραλία δεν βλέπουμε,χρόνια τώρα ακούμε για "σχολείο" στο βόρειο Μοσχάτο και σχολείο δε βλέπουμε,χρόνια τώρα ακούμε για "βρεφονηπιακό" στο βόρειο Μοσχάτο και βρεφονηπιακό δε βλέπουμε,χρόνια τώρα ακούμε για αντιπλημμυρικούς "αγωγούς" και αγωγούς δεν βλέπουμε, Χρόνια τώρα ακούμε για "παρακηφίσια" και παρακηφίσια δε βλέπουμε. Ακούμε ακούμε ακούμε αλλά τίποτα δε βλέπουμε. Όταν λοιπόν κάτι δούμε τότε πραγματικά εγώ τουλάχιστον αλλά και όλοι οι δημότες θα το αναγνωρίσουμε και θα το πιστώσουμε. Μέχρι τότε όμως απαιτείται σοβαρότητα με μετρημένα λόγια και όχι πανηγύρια χωρίς αντίκρυσμα και ουσία.Άλλωστε φρόνιμο είναι να "ΒΛΕΠΟΥΜΕ" έργα και όχι να "ΑΚΟΥΜΕ" για έργα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Θα σας πω εγώ γιατί δεν γινότανε το έργο.
  Εκτός από κάποιες δυσκολίες που υπάρχούνε εξαιτίας υπογειων καλωδίων και σωληνωσεων, το φαινόμενο της τοπικής πλημμύρας και το αδιάβατο της διασταύρωσης της Χ. Σμύρνης @ Σολωμού κρατούσε για 1-2 ώρες όταν έπεφτε μια καλή βροχή και αρκετές περισσότερες όταν "ανοίγανε οι ουρανοί" για μιά ολόκληρη ημέρα. Μας αγανακτούσε όταν πηγαίναμε σπίτι μας στην Νεαπόλεως αλλά ξεχνιότανε γρήγορα. Ξεχνιότανε. Και για να πούμε την αλήθεια σαν περίοικοι δεν κάναμε ισχυρές κινητοποιήσεις, αλλά ούτε η Δήμοτική Αρχή κουνιώτανε σε μια κυβέρνηση που ήτανε ομοιδεάτισσα.
  Τώρα ότι εντάχθηκε σε ένα πρόγραμμα για εκτέλεση είναι θετικό αλλά όχι και να πανηγυρίζουμε. Τα πανηγύρια κύριε Ευθυμίου κρύβουνε ενοχές και καλά κάνει το παρόν μπλόγκ να σας κράζει, λέγοντας "έξη τετραετίες υπό τον Ταξιάρχη Παπαντώνη τι παριστάνανε, τους μικρούς για τα θελήματα ή τις μικρές φιλιππινέζες;"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η επιτέλους αποκατάσταση του προβλήματος στην Σολωμου & Χρυσοστόμου δεν είναι ένα μεγάλο έργο αλλά είναι μπελαλίδικο και δημιουργεί παρενέργειες στο κυκλοφοριακό (σύνδεση νότιων προαστίων με εθνική οδό και κέντρο, κλπ). Στην πόλη βέβαια λύνει πραγματικά, ψυχολογικά και δυσφημιστικά ζητήματα. Μας έγινε πιά η χάρη γιατί ενδώσαμε σε αλλαγές συντελεστών δόμησης στην Παραλία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Για να μιλήσουμε επί της ουσίας και για την ιστορία του θέματος της κατασκευής του αγωγού ομβρίων υδάτων στην οδό Χρ.Σμύρνης από το ύψος της Λ.Κατσώνη έως την οδό Κοραή η ιστορία για να είμαστε ακριβοδίκαιοι έχει ως εξής.Προ του 1990 ξεκίνησαν πολλές και επίπονες διαβουλεύσεις με το τότε ΥΧΟΠ για την κατασκευή του αγωγού.Πολλές προσπάθειες έγιναν από την τότε δημοτική αρχή για την ένταξη του συγκεκριμμένου έργου σε κάποιο πρόγραμμα ΚΠΣ ( 3 ΣΥΝΟΛΙΚΆ ) με μελέτη και αποτυπώσεις από το ΥΧΟΠ ΜΕΤΈΠΕΙΤΑ ΥΠΕΧΩΔΕ. Μια πλειάδα υπουργών (Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ ΨΆΞΤΕ ΚΑΙ ΒΡΕΊΤΕ ΟΝΌΜΑΤΑ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ)έταζαν το έργο ως έργο υποδομής για την πόλη με πολλές συναντήσεις - επαφές - επισκέψεις εκ μέρους τους .Ειδικά την προολυμπιακων αγώνων περίοδο , όπως και την εποχή που έγιναν οι πλημμύρες του 2002 έγιναν ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για τον αγωγό της Χρ. Σμύρνης από υπεύθυνα χείλη για επίλυση του προβλήματος .Μέχρι εκεί όμως .Αν όμως σκεφτούμε ώριμα και ψύχραιμα και με όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια από την πολιτική κατάσταση και την διαπλοκή και τις μίζες που βγήκαν στην επιφάνεια για το πολιτικό μας σύστημα εύκολα βγαίνει το συμπέρασμα γιατί δεν υλοποιήθηκαν οι υποσχέσεις τόσα χρόνια για την κατασκευή του συγκεκριμμένου αγωγού.Το εν λόγω έργο έχει πολύ μικρό ποσό προυπολογισμού ,και ναι μεν για την πόλη είναι έργο υποδομής και μάλιστα σοβαρό γιατί μπορεί να λύσει μια πλειάδα προβλημάτων όχι μόνο επί της Χρ. Σμύρνης αλλά και των γύρω δρόμων (βλέπε Κοραή, Αργοστολίου, Θερμοπυλών, Κεφαλληνίας) αλλά για τους υπουργούς και τους εργολάβους δεν θα είχε κανένα όφελος.Τώρα στην εποχή των ισχνών αγελάδων της κρίσης και της εργολαβικής απραξίας το σύνθημα είναι ένα για όλους αυτούς. ΜΑΖΕΥΕ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝ' ΚΑΙ ΡΩΓΕΣ. Για αυτό το λόγο υπάρχουν πολλές ελπίδες να γίνει το έργο.
  Κρεμμύδας Άρης
  Δημ.Σύμβουλος
  Επικεφαλής Συνδυασμού
  ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία το πάς. Αν επιτέλους γίνει το έργο προσπαθείς να το εμφανίσεις σαν ελάχιστο. Τσάμπα πράγμα δηλαδή. Από την άλλη μ ένα σμπάρο 2 τρυγόνια που λέει ο λαός. Λές να κολακευθεί ο Παπαντώνης? χαχαχα.

   Διαγραφή
 7. Μένω σε 2 πράγματα.
  ΣΤην γενναιότητα του κ. Κρεμμύδα να πει θετικά πράγματα για τον κ. Παπαντώνη και στην ανόητη προσπάθεια να παρουσιαστεί το έργο σαν κάτι γιγαντιαίο.
  Αγαπητή Μοσχατούπολις μπράβο για το εξαιρετικό κείμενο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αυτοί που διοικούν το δήμο ξέρουν πάντα να μαυρίζουν τις πράξεις τους κι ας είναι καλές ενδεχομένως. Θα γίνουν λένε εργα για να μη βαλτώνει η Χρ Σμύρνης και μιλάνε λες και πήραμε την Πόλη. Τι θέλουνε τις φιοριτούρες και τις υπερβολές. Νομίζουν ότι είμαστε ινδιάνοι; Γιατί δεν περιμένουν να ακούσουν τη δική μας γνώμη για το κατα πόσο είναι σωστό και ουσιαστικό ένα έργο. Ασε που οπως τα λένε βγάζουν σκάρτο τον δήμαρχο που τους έκανε ανθρώπους και τον δικιολογεί κατά κάποιο τρόπο αυτός που θίχθηκε από τον Ταξιάρχη. Φάρσες της ζωής; Αγνομοσύνη; Ειλικρίνεια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σιγά ρε εσείς εκεί στην Κοραή μας γεμίσατε σάλια. Κάντε πρώτα το έργο και μετά ελάτε για ψήφο, μας τρελάνατε με της βαρύγδουμπες ανακοινώσεις και όλοι αυτοί από γύρο που σας γλύφουνε.
  Κάτοικος που θέλει βάρκα στη Σολωμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ένα καταλαβαίνω διαβάζοντας απο τη μιά το Δελτίο Τύπου του Δήμου και από την άλλη κάποια πράγματα που αναφέρει ο κ. Κρεμμύδας: Οτι κ. Δήμαρχος αποσιώπησε ΕΚ ΠΡΟΘΕΣΕΩΣ είτε την πρόοδο του θέματος από τον κ. Παπαντώνη, είτε την ευθύνη της προηγούμενης δημοτικής αρχής που κι ο ίδιος συμμετείχε σαν δελφίνος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια