Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013

Ο Ηγεμόνας χαρίζει τα οφίτσια!

Μαζευτήκανε σήμερα οι βαρόνοι και οι βαρονέσες του Ευθυμίου για να τους μοιράσει το αφεντικό τους τις θέσεις που θα αναλάβουν την ερχόμενη κρίσιμη 2ετία.

Έχοντας από καιρού αποθάνει το κομματικό ΠΔΟ (Πρωτοβάθμιο Δημοτικό Όργανο) που υποτίθεται ότι θα καθοδηγούσε την σημερινή πασοκική (sic) διοικούσα τον δήμο αρχή, αλλά και ο ίδιος ο εναπομένον πολιτικός φορέας έχοντας ενδυθεί με τα κουρέλια της κεντροδεξιάς και του νεοφιλελευθερισμού, τότε καταντάει τύποις και ουσία Ηγεμονικό δικαίωμα για τον κ. Ευθυμίου ο ορισμός των αντιδημάρχων και των άλλων αμειβόμενων τίτλων διοίκησης που θα αποδοθούν από τώρα και μέχρι το Φλεβάρη στους πιο πιστούς του.

Λέμε πιστούς και όχι ικανότερους γιατί υποψιαζόμαστε τα ίδια και τα ίδια παιχνιδάκια υπέρ ανθρώπων που αποφεύγουν τα κρίσιμα πόστα (οικονομικά, τεχνικά έργα, καθαριότητα) και επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους θέσεις ΚΑΙ με παραδάκι, ΚΑΙ με διεισδυτικότητα στις μάζες των ψηφοφόρων, αλλά ΚΑΙ που αφήνουν (αν δεν κάνουμε λάθος) ακέραιες τις αποδοχές από την κανονική εργασία τους.
(δηλαδή, και ο σκύλος χορτάτος και η πίττα ολόκληρη)

Αθλητισμός και Πολιτισμός είναι συφερτικοί τομείς και μπορούν να αποδώσουν οφέλη, όταν μάλιστα δεν υπάρχει ένα απαιτητικό κοινό ή όταν θιγόμενα μέρη σταματούν μόνο σε κάποιες διαμαρτυρίες και φληναφήματα.

Βλέπεις το προεκλογικό πραξικόπημα (στα πλαίσια της πάλαι ποτέ τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ) και η ιδιοποίηση δεδομένων και ανθρώπων υπέρ του ηγεμόνα, είναι μια πράξη που δεν μπορεί με τίποτα να παραγνωριστεί.

Παρά ταύτα και για να μην έχουμε καμία αμαρτία για όσα μέλλουν να συμβούν, λέμε στον ηγεμόνα:
Η πόλη πέρα από τις αντιθέσεις και την όποια αντιπολιτευτική πρακτική πρέπει να διοικηθεί σωστά.
Να παραχθεί έργο με ουσία.
Και στον Αθλητισμό και στον Πολιτισμο υπάρχουν καλύτερες επιλογές στο προσωπικό που διαθέτεις.
Και το ξέρεις.
Άρα η ευθύνη θα είναι πλήρης και προσωποποιημένη.

Τα είπαμε, και ἁμαρτίαν οὐκ ἔχομεν...

12 σχόλια:

 1. Ήδη ο Εφθυμίου τον κάλυπτε. Πάμε για την τελική ευθεία, δηλ. τις δημοτικές και πάλι με τον Μπούτση. Σφάλμα. Με χαμηλότερες φωνές μπορεί να την έβγαζε καθαρή τώρα προβλέπεται να στηθεί πεδίο βολής αν κρίνω από την προειδοποιηση σου Μοσχατουπολι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχω ζητήσει και άλλη φορά από την Μοσχατούπολη
  να μας ενημερώσει για το τι λεφτά μας στοιχίζει
  ο δήμος σαν σύνολο. Δηλαδή τόσοι εργαζόμενοι με
  τόση μισθοδοσία, τόσα ο δήμαρχος τόσα οι σύμβουλοι
  τόσα τα δημοτικά συμβούλια κλπ κλπ. Νομίζω ότι
  θα καταλάβουμε όλοι πολύ πιο εύκολα που πάνε
  τα λεφτά και σε ποιούς. Έτσι απλά χωρίς σάλτσες
  και υπονοούμενα. Παναγιώτης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αλήθεια έχετε ξανακούσει να μην διεκδικεί ένας σύμβουλος την αντιδημαρχία, αλλά να θέλει να είναι πρόεδρος του Πνευματικού, ενώ δεν έχει σχέση με την τέχνη, τα πολιτιστικά και τα κουλτουριάρικά; Γιατί άραγε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κρατήστε αυτό. Καζάλας και Χρονόπουλος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. εσταυρωμένος δημότης και πολίτης5 Ιανουαρίου 2013 - 3:20 μ.μ.

   θες να πεις ότι οι αλλοι ειναι δεμένοι στο αρμα και αυτοί οι δύο ύποπτοι φυγής. ίσως. γιατι όλα πια σχεδιαζονται με τις επόμενες εκλογές. αλλα επειδή ο χρονόπουλος έχει σαφή ιδεολογική αντίληψη πολύ θα ήθελα να τον δω αντιδήμαρχο ταύρου για να ξαναψάξω να δω τι διάολο γίνεται πιά στο μυαλό και τις συνειδήσεις των ανθρώπων.

   Διαγραφή
 5. Ηταν μιά λύση η αποχώρηση Κρεμμύδα από τον προϋπολογισμό. όμως θα ήταν πολύ καλύτερο να μείνει και σε κάθε κωδικό να τους αλλάξει τα πετρέλαια. Ειδικά στις αμοιβές που δεν προκύπτουν υποχρεωτικά. Να ξεφτιλιστούν οι μισθοφόροι ή να περιμαζεφτούν τα ποσά που τους δίνουν. Ακου εκεί ισοψηφία και με τη διπλή ψηφο του ίδιου του Μπούτση να αμοίβεται για το ανύπαρκτο έργο του. Ακου εκεί να σουφρώνουνε λεφτά οι πρόεδροι - αντιπρόεδροι των σχολικών επιτρ. Ακου εκει Γενικός. Ακου εκεί ειδικοί σύμβουλοι που δεν κάνουνε τίποτα. Και κομμένα τα λεφτά από τα σωματεία. Τα είπα ετσι απλά χωρίς σάλτσες όπως ο φίλος παραπάνω θέλει και πρεπει να ακούγονται. Κάποιοι να τα πούνε αυτά φόρα παρτίδα στην πιτα του Δήμου. Τέρμα οι γλύκες και οι ευγένειες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καραβασέλας Στάθης7 Ιανουαρίου 2013 - 1:58 μ.μ.

   "για του Λόγου το Αληθές"
   Ανώνυμε υβριστή δεν απολογούμαι σε κανέναν , Δηλώνω όμως ότι ως αντιπρόεδρος της πρωτοβάθμιας ουδέποτε πήρα την όποια αμοιβή ούτε αποδέχτηκα την οποιαδήποτε αποζημίωση.

   Καραβασέλας Στάθης
   δημοτικός σύμβουλος
   αντιπρόεδρος της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής

   Διαγραφή
 6. Στούς δημοκρατικούς θεσμούς οι εκπρόσωποι της μειοψηφίας πρέπει να υπηρετουν το λαό από τη θέση όπου αυτός τούς ενέταξε. Η τακτική της αποχώρησης, μπορεί να σημαίνει έλλειψη θέσεων ή και αποδοχή των θέσεων της πλειοψηφίας οπότε ακολουθούν τη μέθοδο του στρίβειν δια του αρραβώνος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Λίγες κουβέντες μόνο στα όσα γράφει ο @Καχύποπτος.
  Δεν θα διαφωνήσω ότι η μειοψηφία έχει τον λόγο και τον ρόλο της.
  Όπως δεν θα διαφωνήσω επίσης ότι μία αποχώρηση από συνεδρίαση ΜΠΟΡΕΙ να σημαίνει κάποιου είδους ανεπάρκεια ή αδυναμία.
  Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πως παράλειψες και κάποιες άλλες παραμέτρους που έχουν να κάνουν με μια κατά συρροή αντιδημοκρατική τακτική των διοικούντων η οποία τελικά μπορεί να οδηγήσει και σε τέτοιου είδους αντίδραση.
  Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους για το μόνο που δεν μπορεί να κατηγορηθεί η αντιπολίτευση και ειδικά οι παρατάξεις ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ και ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ είναι η απουσία ιδεών, θέσεων και συνεχούς - ουσιαστικής αντιπολίτευσης.
  Η σαπίλα ας αναζητηθεί στην βασιλική αυλή και στις βαρονίες των ελλειποβαρών διαδόχων του Παπαντώνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αμάν τους τσάκισες ρε φίλε : "Η σαπίλα ας αναζητηθεί στην βασιλική αυλή και στις βαρονίες των ελλειποβαρών διαδόχων του Παπαντώνη". Και να περπατάγανε οταν το γραψες πρεπει να κουνηθήκανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια