Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2012

Οι Πολίτες Μπροστά καταγγέλουν: Κλέβουν τα σχολεία μας!!!

Σοβαρότατες διαστάσεις παίρνει η κλιμακούμενη επίθεση που δέχονται τα σχολεία του Μοσχάτου από διαρρήκτες που κλέβουν σημαντικό εξοπλισμό για την λειτουργία δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, προβαίνουν σε βανδαλισμούς των χώρων και αποκαλύπτουν την γύμνια της Δημοτικής αρχής. 
Στις 12 Σεπτεμβρίου 2012 είχαμε δημοσιεύσει άρθρο με τίτλο "Κύριε Δήμαρχε, η Παιδεία είναι υπόθεση όλων μας" που αναφερόμασταν στην άρνηση Ευθυμίου να δει θετικά την ανάγκη μιας διευρυμένης συζήτησης για τις ανάγκες των σχολείων, κλπ.
Σήμερα φτάσαμε σ' αυτήν την κατάσταση η οποία όχι μόνον πλήττει τα σχολεία και την λειτουργία τους, αλλά προσβάλει την πόλη και τον δήμο μας συνολικά.
Αυτή η κατάσταση ανάγκασε του "Πολίτες Μπροστά" να εκδώσουν μιαν ανακοίνωση την οποία και δημοσιεύουμε. 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Με την παρούσα ανακοίνωση θέλουμε ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ να καταγγείλουμε την Δημοτική αρχή για την αδιαφορία που επιδεικνύει μπροστά το κύμα διαρρήξεων και κλοπών που δέχθηκαν και δέχονται στη σειρά τα σχολεία του Μοσχάτου και για την αναποτελεσματικότητα να προστατεύσει τον εξοπλισμό και τις κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολείων.

Η εκστρατεία των κακοποιών εναντίον των σχολείων της πόλης μας ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου με πρώτο «θύμα» το 3ο Δημοτικό όπου εκτός των κλοπών έγινα και βανδαλισμοί.

Την παραμονή της 28ης Οκτωβρίου σημειώθηκαν τα ίδια πράγματα στο 4ο και στο 5ο Δημοτικά σχολεία.

Παρόλο που στη συνέχεια σε συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τέθηκε θέμα τοποθέτησης συναγερμών, καμία ενέργεια υπέρ της προστασίας των σχολικών κτηρίων δεν έγινε.

Αποτέλεσμα της ολιγωρίας και της εξασφαλισμένης αδυναμίας φύλαξης και προστασίας των σχολείων, ήταν η αποθράσυνση των διαρρηκτών, οι οποίοι το τελευταίο εικοσαήμερο πραγματοποίησαν εισβολές και κλοπές και στα Δημοτικά σχολεία 1ο και 2ο,  με αποκορύφωμα την χθεσινή κλοπή στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο.

Στην τελευταία περίπτωση, μάλιστα, ανάμεσα στα άλλα αφαιρέθηκαν και χρήματα που προορίζονταν για την εκδρομή των μαθητών.

Σημειώνουμε με θλίψη αλλά και αγανάκτηση ότι αυτές η κατά συρροή εγκληματικές επιδρομές κατά των σχολείων του Μοσχάτου είχαν σαν αποτέλεσμα την απώλεια χρήσιμου εξοπλισμού (laptops, διαδραστικούς πίνακες, προτζέκτορες,  μεγαφωνικές, κασετόφωνα, τηλεοράσεις, κ.α., …αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ.

Όλα αυτά αποδεικνύουν πόσο δίκιο υπήρχε σε κείνους που στην αρχή της σχολικής περιόδου δημόσια ζητούσαν την σύγκλιση διαπαραταξιακής σύσκεψης για ζητήματα παιδείας και εκπαίδευσης ώστε να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα που θα βοηθούσαν κάθε εκπαιδευτική βαθμίδα στην πόλη μας να λειτουργήσει κατά τον καλύτερο τρόπο.

Επειδή δεν μπορούμε να ανεχθούμε κανενός είδους θρίαμβο των κακοποιών και εγκληματικών στοιχείων, αλλά ούτε και τα κατά συρροή πλήγματα σε βάρος της λειτουργίας και των περιουσιακών στοιχείων των σχολείων,
καλούμε την Δημοτική αρχή
1) να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, και
2) επιτέλους να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των σχολείων, αλλά και ολόκληρης της πόλης…

ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
Εκτελεστική Γραμματεία

6-12-2012

6 σχόλια:

 1. Κατά τα άλλα ο κ. Ευθυμιου διατείνεται ότι ενδιαφέρεται για τα σχολεία. Κοροιδεύει ασύστολα τον κόσμο. Το 1ο δημοτικό ακόμα άφτιαχτο είναι. Δήμαρχος για κλάματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έρχομαι μέσω facebook. Μένω κατάπληκτη από το πόσο μεγαλο είναι το πρόβλημα. Κι εμείς δεν ξέρουμε τίποτα. Κοιμόμαστε. Παω μιά φορα τη βδομάδα στην σελίδα τη Δημοτική κι εκει δεν διαβάζεις τέτοια πράγματα και αναρωτιέμαι τώρα που αρχίζει και που τελειώνει η υποκρισία. Χρειάζονται απαραίτητα εξηγήσεις Αντρέα μου που σε ψηφίσαμε ελπίζοντας σε κάτι καλό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το αλλο με την πλατεία και την ενοικιαση των περιπτερων ποτε βγαινει?Εκει να δεις που η αριστερα δεν ηξερε τη εκανε η δεξια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΛΗΣΑΝΤΑ!! ΑΡΓΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΣ ΣΕ ΑΓΩΝΙΑ! ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΧΤΑΡΜΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;;(ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΣΟΥΤΟΣ ΒΓΗΚΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΣΤΟ "ΦΙΛΙΚΟ" SITE!!BEBAIA OI ΤΑΥΡΙΩΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΟΚΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Νά κάνει ομάδες περιφρούρησης η καταγγέλουσα παράταξη και να τα φυλλάει. Θα πάρουν ψήφους με το τσουβάλι στις δημοτικές εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια