Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2012

Το ολισθηρό παγοδρόμιο της πλατείας Μεταμόρφωσης

Δεν πρόκειται να μηρυκάσω τα ίδια και τα ίδια. 

Η αντίληψη τους για το πώς ασκείται η πολιτική και για το πως διοικείται μια πόλη κι ένας δήμος είναι δεδομένη. 

Έχω γράψει κατ’ επανάληψη για την ιδιοκτησιακή νοοτροπία, για την καθεστωτική πρακτική και για την ατομική και συλλογική υπεροψία τους. 

Τούτη τη φορά όμως θέλω να μιλήσω για την δυνατότητα τους να επιδοθούν με επάρκεια στον τομέα που αγαπάνε: τις ψηφοθηρικές δημόσιες σχέσεις μέσω χαρίτων, παροχών και άλλων αναλόγων πράξεων… 

Προκύπτουν ενδείξεις, για να μην πω αποδείξεις, ότι το αυτοεπαναλαμβανόμενο σπιράλ που διαγράφει η από μέρους τους άσκηση διοίκησης επί ένα τέταρτο του αιώνα, τους ζαλίζει και εξαντλεί πια την ικανότητα να στέκουν με επάρκεια. 

Τα μπερδεύουν... 
Κάνουν λάθη… 
Πέφτουν! 
Ειδικά πάνω στον πάγο. 

Κάνοντας λοιπόν εξυπνάδες και πιρουέτες, σάμπως η Καταρίνα Βίττ ή ο Εβγκένι Πλουσένκο, σκάνε σαν κεφτέδες πάνω στην παγωμένη επιφάνεια του παγοδρόμιου. 

Και στην παγωμένη επιφάνεια μουσκεύουν την στολή του πατινέρ που έχει μασκαρευτεί με τα ρούχα της εμπορικής συντεχνίας και χύνονται τα χαρτιά που μιλάνε για το δικαίωμα του επιχειρηματία του παγοδρομίου να νοικιάσει τα μικρά ξύλινα σπίτια που βρίσκονται δίπλα στην πίστα… 

Αποκάλυψη! 

Το σοβαρότερο και αστειότερο, όμως, είναι η σπασμένη από τον πόνο φωνή που την επέβαλε η πτώση πάνω στον πάγο. 

Ήταν η κραυγή αυτών που δάνεισαν και έντυσαν τα ζαλισμένα θύματα από το αυτοεπαναλαμβανόμενο σπιράλ των τακτικών τους, και που δήλωνε για λογαριασμό τους ότι τέρμα τα τερτίπια με το νοίκιασμα των καλυβών… 

Άγιες μέρες είναι… 
Αγάπης και φιλευσπλαχνίας… 

Τζάμπα θα τα πάρουν όσοι σύλλογοι και όσες οργανώσεις ασχολούνται με την βοήθεια και την ανακούφιση των αδύναμων και των ενδεών. 
(χώρια τα δωρεάν εισιτήρια στους μικρούς μαθητές των σχολείων) 

Κι όλα αυτά τα καλά να έχουν ξεκινήσει από ένα ολισθηρό παγοδρόμιο. 


ΥΓ 
Για τα κακά και τα σοβαρά ας μιλήσουν αυτοί που πρέπει και ας πράξουν όπως πρέπει. 
Ας μην μείνουν και πάλι σε άοσμες κριτικές στα πλαίσια ενός λοβοτομημένου δημοτικού συμβούλιου… 

................................................

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ "ΠΟΛΙΣ ΟΡΑΜΑ" :
http://moschatotavrosmazi.blogspot.gr/2012/12/normal-0-false-false-false-el-x-none-x.html

13 σχόλια:

 1. ο "πατινέρ που έχει μασκαρευτεί με τα ρούχα της εμπορικής συντεχνίας" είναι ο δήμος?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο πρόεδρος της κοινότητας πάντως είναι λευκός σαν περιστεράκι. Για ψάξε και κάτι άλλο αδελφέ. Ένας από τους λόγους της κατάληψης του 1ου λυκείου από τους μαθητές ήταν η τιμή του νερού στο κυλικείο. 50 αντί 35 λεπτά. Επιτροπή παρακολούθησης τιμών δεν υπήρχε. ΤΟ ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΧΕΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μοχθηρός παρατηρητής 195912 Δεκεμβρίου 2012 - 4:05 μ.μ.

  Είναι μεγάλη η πλάκα ή μεγάλο το σκάνδαλο; Δίνει και καλά μου ο Δήμος το ΟΚ να στηθεί ενα παγοδρόμιο στην πλατεία μετά από αίτηση του εμπορικού συλλόγου και ο σύλλογος αυτός βγάζει χαρτί ότι όποιος θέλει να πάρει άνα από τα σπιτάκια που είναι κολλητα με το παγοδρόμιο πρέπει να δώσει λεφτά στον ιδιοκτήτη του παγοδρόμιου; Με ποιό δικαίωμα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ωραία τα γράφεις αλλά καντα πιο λιανά ρε Στέφανε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. @ Ανώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2012 3:27 μ.μ.
  Καλά μαντεύεις.
  Γράφω ότι μασκαρεύτηκε γιατί ο ίδιος ο δήμαρχος μίλησε (σε ανύποπτο χρόνο) για συνομιλίες με 3-4 παγοδρόμια.
  Στη συνέχεια εμφανίστηκε ο Εμπορικός Σύλλογος Μοσχάτου σαν αυτός που αιτείται την εγκατάσταση παγοδρομίου για τόνωση της τοπικής αγοράς, αυτός που χειρίζεται το θέμα και αυτός που έφτασε μέχρι του σημείου να εκδίδει ενημερωτικό κείμενο (που το μοίρασε στα καταστήματα της πόλης) γράφοντας πως όποιος καταστηματάρχης ενδιαφέρεται να πάρει ένα από τα ξύλινα περίπτερα που στήθηκαν μπροστά από την πίστα με τον πάγο θα πρέπει να δώσει 1500 ευρώ ως ενοίκιο στον ... επιχειρηματία με το παγοδρόμιο ο οποίος είναι αυτός που καθορίζει και απαιτεί το τίμημα!
  Είναι προφανές ότι εδώ έχουμε μία αυθαίρετη συμπεριφορά και πρακτική από κάθε άποψη και αναρωτιέται κανείς που είναι κρυμμένος ο Δήμος κι αν ο Εμπορικός Σύλλογος θα αποτολμούσε τέτοια πράγματα παρά την θέληση της δημοτικής αρχής.
  Και μόνον η απόσυρση της απαίτησης ενοικίων και η διάθεση των περιπτέρων στο "Χαμόγελο του Παιδιού", στην οργάνωση "Η Αγάπη Υπάρχει" ή στην Κοινότητα Μοσχάτου για φιλανθρωπικές καμπάνιες αποτελεί παραδοχή ενοχής.
  Δεν είναι εξωφρενικό ο Εμπορικός Σύλλογος να φτάνει να γίνεται ακόμη και ευεργέτης ενός θεσμού όπως η δημοτική κοινότητα Μοσχάτου;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ειναι ολοφάνερο τι έχει συμβεί. Τελικά κύριε δήμαρχε που στην περίπτωση του παγοδρόμιου κρύβεσαι, μόνο η τόνωση 6-7 καταστηματαρχέων παίζει για σένα? Όλο για την τοπική αγορά κόφτεσαι. Και για την Κοινωνία τι? Ξέρεις αυτά με τα παντοπωλεία της εκκλησίας που τα παρουσιάζεις δικά σου και που και που χαλασμένες πατάτες και μέλι δεν σώνεται η κατάσταση αλλά ούτε και τσιμπάμε. Για λέγε λοιπόν εδώ και ασε ότι δε μιλάς στα μπλογκ όταν το fb που έχεις έχει γίνει καναρίνι και παπαγάλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Tελικά η αντιπολίτευση που ψήφισε ομόφωνα, δεν το είχε διαβάσει το μνημόνιο???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πηγαίνετε να ακούσετε Μπούτση στο μπλογκ του γνωστού φωτογράφου και βιντεολήπτη του δήμαρχου. Καμαρώνει για το παγοδρόμιο που θα τονώσει την αγορα και ότι ο εμπορικός σύλλογος έχει κι άλλες καλές ιδέες που θα τις χώσουν μεσα στο χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του δήμου. Φαίνεται ότι την φτώχεια του Πνευματικού Κέντρου θα την παραγεμίσουν με άρπα – κόλα γεγονότα. Όσο γι αυτά που γράφετε κάνει την πάπια σε όσα γίνανε, όπως κάνει και το αφεντικό του ο Ευθυμίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Καλημέρα. Γράφω επειδή μου έδωσε αφορμή το σχόλιο του "Βίας" που γράφει για την αντιπολίτευση. Σίγουρα θα έχει κι αυτή μεγάλη ευθύνη να συμφωνεί στην επινοικίαση ενός δημόσιου χώρου. Νομίζω ότι κάποιος πρέπει να απαντήσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Συμπληρώνω το σχόλιο μου για να μην γίνει παρεξήγηση. Θα έχει ευθύνη η αντιπολίτευση εφόσον γνώριζε περί ενοικίασης κλπ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δημήτρης Ζώταλης13 Δεκεμβρίου 2012 - 3:31 μ.μ.

  Η αντιπολίτευση όχι μόνο δεν γνώριζε αλλά ήταν και αυτή που έβγαλε το θέμα δι εμού και του κ. Τουφεξίδη με αποτέλεσμα να επέμβει ο Αντιδήμαρχος κ. Δαμηλάκος και να μην επινοικιαστούν τα περίπτερα.Τώρα ότι κάποιοι από τη δημοτική αρχή ήξεραν το αφήνω στην κρίση σας. Εμείς πάντως αφελείς δεν είμαστε. Όσο για την τόνωση της αγοράς που επικαλούνται κάποιοι μάλλον να μας κάνουν να γελάσουμε θέλουν. Καλό κι αυτό. {Κάποιος φίλος που πήγε τα παιδιά του σε αυτό το πράμα που λέγεται παγοδρόμιο ήταν τόσο ενθουσιασμένος που αμέσως μετά πήγε για κοστούμι , γραβάτα , πουκάμισο , παπούτσια , και παιχνίδια. Τα έδωσε όλα και στο τέλος δεν είχε για καφέ και γλυκό}.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Εύγε κ. Ζώταλη, ευτυχώς που είσθε κι εσείς στην τοπική κοξνότητα και τα προλαβαίνετε όλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Καθίστε να σας δουλευει ο Ευθυμίου κι ο Μπουτσης ρε παιδιά. Πως ανεχόσαστε να σας κάνουν έτσι οι πιο εύκολοι αντίπαλοι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια