Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2012

Ο προστάτης των Εργαζομένων

Ασταμάτητα τα δελτία τύπου του δήμαρχου.
Σαν διάρροια που γίνεται εξαντλητική και ανυπόφορη.

Βγήκε πριν λίγες ημέρες η δημοτική παράταξη ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ και ζήτησε Έκτακτο δημοτικό συμβούλιο πάνω στα θέματα α) των απολύσεων στο δημόσιο και β) της επιβολής επιτροπείας στους Δήμους και αυτό έδωσε το έναυσμα να αστράψει και βροντήσει η συντηρητική Κοραή.

Πως το τολμήσανε οι παρακεντέδες;

Πιάσανε λοιπόν οι γνωστές κοπτοραπτούδες και συντάξανε ένα Δελτίο Τύπου που η κατινιά και ο κιτρινισμός του ξεπέρασε κάθε προηγούμενο...
(ολόκληρο θα το διαβάσετε στο τέλος του κειμένου μου)

Αφού μέσα από αυτό ανακοινώνεται ότι η δημοτική αρχή συγκαλεί έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου (ιδία πρωτοβουλία και φυσικά όχι συρόμενη από την αντιπολίτευση) και αφού κατά τα ειωθότα απονέμονται οι  γνωστοί αυτοέπαινοι ότι η δημοτική αρχή είναι ο στυλοβάτης και ο συμπαραστάτης των εργαζομένων, στο φινάλε του Δελτίου Τύπου πέφτει και η καθιερωμένη, πια, αυτοαποθεωτική δήλωση του δήμαρχου…
(αλήθεια που έγινε αυτή η δήλωση και σε ποίον;)

«…Η ευθύνη που αναλαμβάνω για την αποτροπή των διαδικασιών διαθεσιμότητας είναι πάνω από όλα θεσμική, πολιτική αλλά και προσωπική…» 

Έλεος βρε…
Τι τζάμπα μαγκιές είναι αυτές;
Ποια προσωπική μάχη, ποια θεσμική ανταρσία θα ξεσπάσει κόντρα στον Στυλιανίδη, και ποιος πολιτικός πόλεμος εναντίον του Φούχτελ θα ξεκινήσει, όταν μέσα από άλλες διαδικασίες η μνημονιακή κεντρική εξουσία ήδη κατέχει όλα (ή σχεδόν όλα) τα στοιχεία του προσωπικού;
Τι κοροϊδίες είναι αυτές;

Το καλύτερο όμως της «δήλωσης» βρίσκεται στα τελευταία «λόγια» του Δήμαρχου, όπου εκφράζει την σιγουριά του ότι «οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιους μπορούν να εμπιστεύονται»!!!

Και λέμε, εντάξει… άντε και να σε εμπιστευθούν κυρ-Ανδρέα μας, όμως υπάρχουν κάποιοι άλλοι που είναι ανάξιοι της εμπιστοσύνης των εργαζομένων του Δήμου;
Εμείς δεν άκουσαμε πουθενά τον Σπανάκη, τον Κρεμμύδα ή τον Κυριαζίδη να μιλάνε εναντίον του προσωπικού του Δήμου, άσε που αν θυμάμαι καλά έχουν ψηφίσει ομόφωνα κάποια πράγματα.
Μαζί μ’ αυτούς κι εσύ!

Κατά συνέπεια τι κουβέντα είναι αυτή;
Για τι είδους προβοκάτσια, ψέμα και κιτρινισμό μιλάμε;
Απορούμε μάλιστα πως δεν έχει ήδη υπάρξει αντίδραση από πλευράς αντιπολίτευσης, εκτός και σου φυλάνε τα καλά για την Δευτέρα…

Σε όσους διαβάζουν το «ΜοσχατουΠολις» θα είναι γνωστές οι προσπάθειες που κάναμε στο παρελθόν για να νουθετήσουμε την φοβική διοίκηση Ευθυμίου, ώστε να σταματήσει τον μικροκομματισμό και ενέργειες του «φαίνεσθαι» και να ακολουθήσει μια πολιτική συμπεριφορά που θα άνοιγε ορίζοντες συνεργασίας με τις άλλες Παρατάξεις και θα κατέτεινε υπέρ του δημόσιου οφέλους.

Όχι μόνον δεν εισακουστήκαμε, αλλά πολλάκις εισπράξαμε την δυσαρέσκεια, το θυμό και τις απειλές της Κοραή…

Από την πλευρά μας θα στείλουμε ξανά μια τελευταία υπόδειξη, αν και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα έχει καμία τύχη αφού ο δήμαρχος πείστηκε από τους Ηρακλείς του να ξεκινήσει από τώρα τον …προεκλογικό του αγώνα και την πόλωση!!!

Λοιπόν… επαναλαμβάνουμε ότι κάποια πράγματα αναφορικά με την ουσία της Πολιτικής δεν διδάσκονται.
Κυρίως δεν διδάσκεται η πολιτική ευπρέπεια, που κάνει έναν πολιτικό άνδρα να φέρεται με ειλικρίνεια και σοβαρότητα έναντι της πραγματικής διάστασης των γεγονότων.
(φυσικά δεν πρόκειται να μιλήσουμε για ακόμη σοβαρότερα πράγματα, όπως οι ιδεολογικές αρχές, για να μην γίνουμε υπερβολικοί και απαιτητικοί)

Παρά ταύτα, υπάρχουν συμπαρομαρτούντα, όπως η τακτική και η ετικέτα περί την πολιτική δράση, για τα οποία υπάρχουν κείμενα, κώδικες και πραγματείες που μπορούν να μελετηθούν.
Αυτά θα βοηθούσαν αρκετά τον κ. Δήμαρχο ώστε να μάθει να ενεργεί κατά τους τύπους και πως να συμπεριφέρεται ως Δήμαρχος.

Αν όχι, απομένουν η αλαζονεία, η έπαρση, ο θυμός, η μη ανοχή στην κριτική, κλπ, κλπ, που οδηγούν σε συμπεριφορές που βλάπτουν την προσωπική εικόνα του τοπικού άρχοντα και σε λάθη επικίνδυνα για τον Δήμο, για τις συνοικίες και για τους κατοίκους…

...................................

Το Δελτίο Τύπου του Δήμου


ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ
Γραφείο τύπου
graftip.mt@gmail.com
τηλ.: 2132019612

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου- Ταύρου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων
Καμιά απόλυση και καμία εφεδρεία στην Αυτοδιοίκηση
Στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η χώρα μας και οι πολίτες η Δημοτική Αρχή είναι σταθερός συμπαραστάτης του αγώνα των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση στηρίζοντας τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των Δημάρχων της Αττικής τον Αύγουστο ήταν και παραμένει ξεκάθαρη: Καμιά απόλυση και καμία εφεδρεία στην Αυτοδιοίκηση.
Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου έχει τεθεί το θέμα των απολύσεων και της εποπτείας των Δήμων στην προγραμματισμένη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε τα εξής: «Από την πρώτη στιγμή βρίσκομαι δίπλα στους εργαζόμενους του Δήμου μας, στους αγώνες και στις διεκδικήσεις τους. Η ευθύνη που αναλαμβάνω για την αποτροπή των διαδικασιών διαθεσιμότητας είναι πάνω από όλα θεσμική, πολιτική αλλά και προσωπική.  Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά ποιους μπορούν να εμπιστεύονται».

12 σχόλια:

 1. Καμια δουλεια για την πολη θα κοιταξει να κανει η νομίζει ότι με τετοια καραγκιοζιλίκια θα ξαναεκλεγεί?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τρομερή γκάφα να λεει ότι αυτός ενδιαφέρεται και οι άλλοι όχι. Τελικά στέκει αυτή η διαγωγή. Είναι τόσο υπερφίαλος; Ψήφο από μένα δεν ξανάχει γιατι είδα τι παραμύθι φάγαμε και με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αντρέα μου!
  Αυτό ακριβώς,πού γράφεις λέγεται "θέατρο του παραλόγου"
  Οι απολυθέντες είναι απολυθέντες (ψηφίστικε).
  οι εφεδρείς ! επίσης (κι αυτό ψηφίστικε ).
  Περιμένω και το νέο καπέλλο που θα βάλεις όπως γράφει ο νόμος στη ΔΕΗ !
  Υστερα ,όλοι μαζί......άμωμοι εν οδώ αλληλούια .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Φοβερή εικόνα φτιάξατε μα τον Αγιαντρέα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κοιτάχτε να είστε καλά παιδιά για να μείνει και ο Άρης στο δημόσιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ν.υ.χ.τ.ο.λ.ο.υ.λ.ο.υ.δ.ο16 Νοεμβρίου 2012 - 11:46 μ.μ.

  Ωραίο άρθρο. Και του δήμαρχου οι ενέργειες θα βαφτίζονταν καλές αν στο δελτίο τύπου δεν υπήρχε η τελευταία φράση. Είναι εντελώς πελατειακή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! ΜΕ ΠΕΘΑΝΕΣ!! ΚΟΠΤΟΡΑΠΤΟΥ Ο JOHN JOHN;; ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΛΑΝΣΑΡΕΙ ΝΕΑ ΦΟΡΜΑ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ;; ΑΦΗΣΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥΣ! 18 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλημέρα Μοσχατούπολις από έναν Ταυριώτη. Εκπληκτικη παρουσίαση του θέματος και των συμβουλών που δίνεις στο δήμαρχο. Εγώ θέλω μόνο να πω ότι πουθενά δε βλέπω στην ανακοίνωση του Γρηγόρη του Σωπάκη κάποιο είδος προσβολής ή κακής κριτικής στον δήμαρχο. Εκτός και απαγορεύεται σε κάποιον δημοτικό σύμβουλο, παράταξη να ανοίγει το στόμα ή να χει ιδέες. Και επειδή βλέπω πιό πάνω σε σχόλιο ότι απομένουν 18 μήνες ας φροντίσει ο δήμαρχος να αλλάξει τακτική γιατι δεν ξερω τι κάνει στο Μοσχάτο όμως στον Ταύρο θα εισπραξει τα αναλογούντα.
  Γιώργος Γ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. τα Δελτια συνεχίζονται. βγάλανε και για το πολυτεχνείο και ευτυχώς που αυτή τη φορά δε βγάλανε καμια βρώμα ότι Κρεμμύδας, Σωπάκης κλπ υποσκάβουνε τη νεολαία και το μήνυμα του πολυτεχνείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
 10. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ BUDGET KAI ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΑΖΑ
  ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΟΥΦΤΕΛ .
  ΞΥΠΝΑΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΦΤΥΝΕ ΤΟΝ ΚΡΕΜΥΔΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΕΒΡΕΧΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια