Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Κ.Κ.

Κ.Κ. ή Κάπα - Κάπα. Καμία σχέση βέβαια με το Κομμουνιστικό Κόμμα ή τον γνωστό Μοσχατιώτη ζωγράφο Κώστα Καρνάβα. Το Κ.Κ. αναφέρεται στις μικρές Κοροϊδίες και Κακοτεχνίες στις οποίες επιδίδεται η δημοτική αρχή. 

Το πρώτο «Κ», λοιπόν, έχει να κάνει με τις Κοροϊδίες, δηλαδή την προσπάθεια των αρχονταραίων της Κοραή που με την ευκαιρία της 28ης Οκτωβρίου, επιχείρησαν να κοροϊδέψουν και να ξεγελάσουν τους γονείς που θα συνέρρεαν στα πεζοδρόμια για να καμαρώσουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν επί της Μακρυγιάννη. 
Έπρεπε η κακή κατάσταση του κεντρικού δρόμου του Μοσχάτου να πάρει μια πιο περιποιημένη μορφή
Χάλια τζαμαρίες των κλειστών μαγαζιών, ρημαγμένα παρτέρια, κλπ. 
Και επειδή θεωρούν ότι ο καλλωπισμός των άδειων μαγαζιών αφορά μόνο τους ιδιοκτήτες τους (εμείς έχουμε άλλη γνώμη την οποία και έχουμε δημοσιεύσει στο ΜοσχατουΠολις), σκεφτήκανε λοιπόν την λύση των λουλουδάτων κοροϊδιών! 
Βάλανε από μια ρίζα χρυσάνθεμων στα εγγύς της εκκλησίας παρτέρια, και Ω του θαύματος η λεωφόρος απέκτησε ένα εμπριμέ άνθινο φόρεμα αντί του ωχρού πατημένου και άνυδρου χώματος. 
Σε τελική ανάλυση όχι κακή ενέργεια, αν σκεφθεί κανείς ότι κι εμείς στολιζόμαστε γιορτινά σε τέτοιες ευκαιρίες. 
Όμως μετράει και η κουτοπόνηρη πρόθεση, που ενώ ζητούσε εύσημα ή να δημιουργήσει την εντύπωση «να ρε, ο Δήμος δουλεύει», σταμάτησε κάπου στην διασταύρωση της Μακρυγιάννη με την Σολωμού. 
Από εκεί και πέρα, κατηφορίζοντας προς την παραλία, η άφατη μιζέρια, με τα γυμνά παρτέρια, τους τσακισμένους θάμνους, τους ξαντεριασμένους σωλήνες του αυτόματου ποτίσματος, κλπ. 
Η ανάγκη για μια έστω και υποτυπώδη ευπρέπεια του δρόμου στον οποίο ζει και κινείται ολόκληρη η πόλη, είναι απαίτηση και η δημοτική αρχή οφείλει να πράξει ανάλογα. 
Είτε με το εργατοτεχνικό προσωπικό της, είτε με την προστασία του αστικού εξοπλισμού από την Δημοτική αστυνομία. 
Κι εμείς ως κάτοικοι και καταστηματάρχες να συμβάλουμε στην ενεργή προστασία του εξοπλισμού που μπορεί να κάνει καλύτερη την καθημερινότητα μας. 
Κύριοι του δημαρχείου, θέλουμε κάθε μέρα ωραία λευκά, κίτρινα ή χαλκόχρωμα χρυσάνθεμα ή κατακόκκινα γεράνια ή πελαργόνια. 

Το δεύτερο «Κ» είναι σχετικό με τις Κακοτεχνίες, που διαπιστώσαμε πρωί - πρωί στην Μακρυγιάννη και έκανε τους θαμώνες του “Mucca” να σχολιάζουν και να ξεκαρδίζονται. 
Έπιασε λοιπόν ο Δήμος να τοποθετήσει σημάνσεις (πολύ καλόγουστες πρέπει να πούμε) ώστε οι διαβάσεις των ατόμων με αναπηρικά καροτσάκια να είναι πάντα ανοιχτές. 
Όμως τα συνεργεία που τοποθέτησαν τις κάθετες πινακιδούλες με το ωραίο σλόγκαν «Μην κλείνεις τον δρόμο μας» αντί ανά δύο να τις καρφώσουν δεξιά και αριστερά των επικλινών διαβάσεων για τα αναπηρικά και άλλα καροτσάκια, κάρφωσαν μόνο μία και αυτήν καταμεσής της διάβασης!!! 
Αναρωτιόμαστε αν μαζί με τους τεχνίτες την ώρα της τοποθέτησης ήταν παρόν κάποιος υπεύθυνος ή αν τέλος πάντων είχε υπάρξει προηγούμενα μελέτη και σχεδιασμός για τα ακριβή σημεία εφαρμογής, κλπ, μιας προσπάθειας που φέρει τον τίτλο: ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ 2012. 
Η προσπάθεια είναι σωστή. 
Βάζει μια τάξη, εκεί που απέτυχαν τα ελάφρα πλαστικά κολωνάκια των γωνιών της λεωφόρου Μακρυγιάννη, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει και τόσο αστεία αυτοακύρωση. 
Η άμεση διόρθωση είναι επιβεβλημένη. 
Όπως αναγκαία είναι και η παραπέρα ευταξία που έχει ανάγκη η κεντρική λεωφόρος. 
Παραδείγματος χάριν της εξάλειψης των δοντιών των επικλινών διαβάσεων (γιατί θα είναι τρελό να έχουμε σήμανση και πινακίδες που να εξασφαλίζουν δρόμο για τους ανάπηρους και να υπάρχουν δόντια που δεν μπορεί να ανέβει χωρίς βοήθεια ένα καροτσάκι!!!), την απομάκρυνση των τραπεζοκαθισμάτων και άλλων εμποδίων από τα πεζοδρόμια, κλπ. 
Ο λόγος στους αρμοδίους… 
Εμείς αναμένουμε. 

..........................................................................................

ΥΓ 
Υπήρξε πρόθεση να επεκτείνουμε τον τίτλο μας από Κ.Κ. σε Κ.Κ.Κ. ο εστί μεθερμηνευόμενον Κοροϊδίες, Κακοτεχνίες και Κακοήθειες. Όμως μετά το βάρος των όσων αποπνικτικών διαβάσαμε για ρουσφέτια στο Π.Κ και φαινόμενο νεποτισμού στον Δήμο, είπαμε να μην το βαρύνουμε. Με την "περί λαϊκών αγορών" κακοήθεια του blogger και ειδικού συμβούλου θα ασχοληθούμε το ταχύτερο δυνατόν.

5 σχόλια:

 1. Πολύ σωστά όσα γράφεις για τις μαϊμουδιές που κάνανε με τα λέλουδα. Ίδια με αυτά που κάνανε στο γήπεδο το καλοκαίρι. Συμφωνώ να βγάλουνε επιτέλους τις δημοτικές αστυνόμους και να επιβλέπουν την Μακρυγιάννη και την πλατεία που έχουν ρημάξει. Όχι μόνο να τις ντύνουμε και να τις στολίζουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. οχι μόνο να τους ντύνουμε και να τους στολίζουμε (εννοώ τους δημοτικούς "αστυνόμους" και οχι τις πλατείες).
   Μροστά απο κάποιο φούρνο στη Μακρυγιάννη εχουν κουρέψει "γουλί" 3 νερατζιές.Μόνο ο κορμός τους έμεινε.Και η Δημοτ. Αστυνομία καθεύδει ύπνο βαθύ και ζωογόνο.
   Μη μου τους κύκλους τάραττε.

   Διαγραφή
 2. Κύριε Δήμαρχε ξέρεις γιατί σου πάνε όλα στραβά και ανάποδα?
  Γιατί έχεις βάλει τον αυτόματο πιλότο σε λάθος κατεύθυνση. Με άλλα λόγια δεν προϊστασε ουσιαστικά καμίας υπηρεσίας, με συνέπεια να σε γράφουν όλοι οι υφιστάμενοί σου και εξηγούμαι.Σε ποιό μηχανικός σου έδωσες εντολή να τοποθετηθούν οι πινακίδες στην διαστάυρωση Μακρυγιάννη και Μεταμορφώσεως και είναι ακόμη στην θέση του? Είναι δυνατόν να τοποθετούνται πινακίδες απαγόρευσης στάθμευσης μπροστά και στο μέσον της ράμπας, με συνέπεια να δυσχεραίνουν τα καροτσάκια αντί να τα διευκολύνουν? Δήμαρχε η ανοργανοσιά είναι διάχυτη στην πόλη μας και σε αυτό φταίνε αρκετοί,είτε αυτοί λέγονται αιρετοί γιατί δεν κάνουν προτάσεις, είτε αυτοί λέγονται υπηρεσιακοί γιατί δεν κάνουν καλά την δουλεία τους. Οφείλεις όλους αυτούς να τους μαζέψεις και να κάνουν σωστά την δουλειά τους αλλιώς συνέχισε να τα ακούς από τον κόσμο του Μοσχάτου.
  Ευτυχώς για σένα το 2014 δεν είναι και μακρυά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. A, ρε Μπιζάνη μέχρι και τα ΑΜΕΑ γράφουν στο blog σου. Βάλε ένα θέμα για το διάστημα, σε παρακαλώ, θέλω να μπει και ένας εξωγήινος να σχολιάσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΝΩΝΥΜΕ 4.15.ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΑΜΕΑ Η ΑΠΛΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΓΙΟΖΗΣ;;;ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ 1.ΘΕΜΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ...ΓΙΑ ΤΟ 2.ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΙΤΑ Κ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΙΣΕΙ Κ ΑΣ ΧΑΛΑ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ..ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΑΧΑΣΕ ΑΥΤΟΥΣ...ΕΣΤΩ ΜΕ ΑΤΕΛΕΙΕΣ...ΣΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΤΟΥΤΗ Η ΔΡΑΣΗ.... ΜΑΤ.ΚΑΡΑΣΤΑΜΑΤΗΣ ΑΜΕΑ ΠΡ.ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.ΤΑΥΡΟΥ ΥΠ.ΕΥΔΑΠ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια