Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012

Γήπεδο Μοσχάτου: Σταφυλόκοκκος εναντίον μικρών αθλητών

ΕΚΤΑΚΤΟ

Σήμερα θα συναντηθούν (ή μπορεί ήδη να συναντηθήκανε) ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά με τον Δήμαρχο Μοσχάτου, προφανώς για θέματα ποδοσφαιρικά. 

Παρά το γεγονός ότι στον κύκλο επαφών του κ. Μπρατσόλη με δημάρχους της περιοχής του Πειραιά συμμετέχουν πάντα οι εκπρόσωποι των κατά τόπους σωματείων, στο Μοσχάτο αυτό δεν θα συμβεί κατά επιθυμία του κ Ευθυμίου. 
Το γιατί θα πρέπει να το εξηγήσει ο ίδιος. 

Όμως τα προβλήματα, και κυρίως αυτά που πηγάζουν από την άθλια κατάσταση του γηπέδου, δεν κρύβονται. 
Θα περιμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τα συμπεράσματα από αυτήν την συνάντηση, τα οποία φυσικά θα μας ανακοινώσει σε κάποιο από τα αγαπημένα του δελτία τύπου του Δήμου. 

Αναρωτιόμαστε όμως αν στην σημερινή συνάντηση εκτός από την ελεεινή κατάσταση του πλαστικού χλοοτάπητα του γηπέδου, θα τεθούν και οι νέοι γιγαντωνόμενοι κίνδυνοι εναντίον της υγείας όσων αθλούνται στο δημοτικό στάδιο… 
Και είναι πολλές δεκάδες ενήλικων και κάμποσες εκατοντάδες ανήλικων. 
Γιατί εκτός των γνωστών κινδύνων με βλάβες στα πόδια των αθλητών εξαιτίας της κατάστασης του τερέν, προβάλει με εντεινόμενα κρούσματα η τρομερά επικίνδυνη απειλή μόλυνσης από ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟ. 

Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και είναι γνωστές οι αγανακτισμένες διαμαρτυρίες γονέων παιδιών που αθλούνται στις ακαδημίες του Μοσχάτου (ΑΕΜ) και πρόσφατα παραγόντων του ΑΟ Καστέλας. 
Το τι μπορεί να προκύψει από τον σταφυλόκοκκο και ειδικά τον χρυσίζοντα (staphylococcus aureus) διαβάστε εδώ: 
«…μπορεί να προκαλέσει από απλές δερματικές μολύνσεις (δερματίτιδες), έως και πολύ επικίνδυνες για τη ζωή ασθένειες του οργανισμού όπως πνευμονία, μηνιγγίτιδα, οστεομυελίτιδα, ενδοκαρδίτιδα, σύνδρομο του τοξικού σόκ (toxic shock syndrome, TSS), βακτηριαιμία και σηψαιμία…». 

Υπάρχουν κτηριακά, τεχνικά, γηπεδικά, αλλά και άλλα προβλήματα περί την υγεία και την υγιεινή… 
Για την ώρα είναι αρκετό να μελετηθεί ο κίνδυνος από σταφυλόκοκκο… 
Δεν έχουν κάποιοι παρά να καταφύγουν στις συμβουλές γιατρών και σε πηγές γραπτές και διαδικτυακές… ώστε να καταλάβουν τις ευθύνες τους… 
Γιατί η ιστορία δεν βγαίνει με κλειστού τύπου συνομιλίες και με μακροσκελείς αυτοδοξαστικές συνεντεύξεις…

6 σχόλια:

 1. Τίθεται το εξής ερώτημα. Ζήτησε ο κ. Μπρατσόλης να παρευρίσκεται κι αντιπροσωπεία των τοπικών σωματείων κι ο Δήμαρχος το αρνήθηκε? Κι αν έτσι γιατί να κένει την απίσκεψη μόνος του ο κ. Μπρατσόλης? Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα, γαμώ τον σταφυλόκοκκο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν ξέρω αν η υπόθεση είναι "γαμώ τον σταφυλόκοκκο" θα πω μόνο ότι η ευθύνη του Μπούτση είναι τεράστια. Καλά τα παρασκήνια αντωνάκη και οι φτιαχτές συνεντεύξεις όμως εχεις ευθύνες. Και θα τις πληρώσεις αφού έστω ένα συγνώμη δε ζητάς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αυτή η δημοτική πλειοψηφία είναι ανεξάντλητη. Πιστεύω ότι η αντίδραση των ομάδων δεν πρέπει να μεινει σε απλές διαμαρτυρίες. Αμάν πιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρε παιδιά μη λετε τέτοια και πιάσουν και κλείσουν το γήπεδο. Βέβαια κάποιοι ειναι τόσο χαζοί που μπορεί και να το σκέφτονται, αλλά κάποιος να τους πει για τοΡεξόνα ότι δηλ. το Μοσχάτο κερδίζει και μέσα και έξω - χαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τελικά το χρήμα ενώνει, όπως και οι θέσεις. Για τη συνέντευξη Μπούτση στο σύμβουλο, αρκεί κάποιος να ανατρέξει στο αρχείο του blog του συμβούλου για να διαβάσει τη γνώμη που είχε τότε για τον Μπούτση, που τώρα προσπαθεί να καθαγιάσει (έχει μήπως σχέση με τη μείωση των θέσεων των συμβούλων και για τη διάσωσή του ;).
  24.5.2010 Moschato-live προς Αντώνη Μπούτση : Ευπρόσδεκτη η απάντηση του κ. Μπούτση και άμεσα την αναρτούμε. Θα μας επιτρέψετε όμως να κάνουμε λίγα σχόλια πάνω σε αυτήν, γιατί μερικά πράγματα πρέπει να διευθετούνται.
  1. Χτες δημοσιεύσαμε μια ανάρτηση, σύμφωνα με την οποία ο χρήστης ο οποίος υπέγραφε σαν Αντώνης Μπούτσης είχε δημοσιεύσει στην συνέχεια δεκάδες ανώνυμα σχόλια, στα οποία έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του και απαξίωνε συναδέλφους του Δημοτικούς Συμβούλους, συντρόφους του και αναγνώστες (τους οποίους έφτασε στο σημείο να βρίζει). Δεν είπαμε ότι όλα τα σχόλια υπέρ του κ. Μπούτση ήταν δικά του, ήταν όμως πολλά (πάνω από 30). Σημειώναμε επίσης το εξής: "Επίσης, διαπιστώσαμε ότι και άλλοι υπολογιστές είχαν γράψει 2 ή 3 σχόλια ο καθένας, εναντίον του κ. Μπούτση". Το ξαναγράφουμε με την ελπίδα, αυτήν την φορά, να μπορέσει ο κ. Μπούτσης να το διαβάσει: Επίσης, διαπιστώσαμε ότι και άλλοι υπολογιστές είχαν γράψει 2 ή 3 σχόλιαο καθένας, εναντίον του κ. Μπούτση.
  Οπότε, σε αυτό που λέει ότι δεν είναι μόνο αυτός που έγραφε συνεχή σχόλια, τον έχουμε προλάβει.
  2. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι ο κ. Μπούτσης αποδέχεται το γεγονός ότι τα ανώνυμα σχόλια είναι δικά του. Για το γεγονός ότι επί ώρες, σε δεκάδες σχόλια δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό του, παριστάνοντας απλούς αναγνώστες, ειρωνεύεται και απαξιώνει συναδέλφους του, βρίζει αναγνώστες του blog δεν έχει να πει κάτι; Δεν οφείλει μια συγνώμη;
  Κύριε Μπούτση, όση λάσπη και αν προσπαθήσει να σας ρίξει κάποιος, δεν θα καταφέρει αυτό που μόνος σας πετύχατε.
  3. Στην απάντηση του, ο κ. Μπούτσης, σημειώνει ότι ο στόχος είναι μια προσπάθεια στα δημοτικά δρώμενα. Ρωτάμε κ. Μπούτση: Είδατε πουθενά σε κάποια, σχετική με σας, ανάρτηση μας να αναφέρουμε το όνομα του κ. Ευθυμίου; Γιατί προσπαθείτε να τον εμπλέξετε σε αυτό; Ψάχνετε για σωσίβιο;
  Οι αναρτήσεις μας βρίσκονται στο blog και ο καθένας μπορεί να τις διαβάσει και να μας πει αν κρίνονται ως συκοφαντικές. Το ίδιο και τα σχόλια, επώνυμα ή ανώνυμα που φιλοξενούμε. Ο καθένας κρίνεται βάσει αυτών που γράφει.
  Moschato live προς Α.Μ : Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010
  Ποιος πατέρας δημοτικού συμβούλου και Προέδρου νομικού προσώπου στον Δήμο καθύβρισε τον Γραμματέα οργάνωσης ΠΑΣΟΚ και πώς αντέδρασαν οι παρευρισκόμενοι στο περιστατικό; Ισχύει ότι οι παρευρισκόμενοι υπερασπίστηκαν τον Γραμματέα, παρόλο που κάποιοι είναι πολύ καλοί φίλοι με τον συγκεκριμένο δημοτικό σύμβουλο;
  ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΕΔΩ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Όμως πράγματι φταίει το "χώμα" του γηπέδου? Μήπως απλά έτσι που έχει καταντήσει (πήγα χτες και το παρατήρησα από κοντα) προξενεί τραυματισμούς που μετα μολύνονται από σταφυλόκοκκο που κατοικοεδρεύει σε πετσέτες, σε πάγκους ή άλλο αθλητικό εξοπλισμό που έχουν μολυνθεί από άτομα που έχουν MRSA ή άλλο σταφυλόκοκκο? Φυσικά δεν αποκλείω και να υπάρχει σταφυλόκοκκος στα πλαστικά χορτάρια και σε αυτά τα μαύρα χημικά ροκανίδια που αποτελούν τη βάση του πλαστικού χορταριού. Γιατί δεν καταφεύγουμε σε εργαστηριακές εξετάσεις? Ο Δήμος έχει άμεση υποχρέωση να το κάνει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια