Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

Αναγνωρίζοντας / κατανοώντας
ποιός είναι ο Εχθρός του Λαού

Ο αγώνας ενός λαού για την υπεράσπιση της κυριαρχίας του και των συνταγματικών του δικαιωμάτων είναι θεμιτός και ιερός.

Πριν όμως εγερθεί ο λαός πρέπει να αφυπνιστεί, να αναγνωρίσει τον εχθρό και να καθορίσει το σκοπό του αγώνα του.

Υπάρχει ακόμα κομμάτι του ελληνικού λαού που πιστεύει ότι η κατάσταση που βιώνει τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι προσωρινή, στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, και στην Ελλάδα ειδικότερα είναι αποτέλεσμα της κακής διαχείρισης των δημοσιονομικών και υπερδανεισμού της χώρας.

Και σαν προσωρινή, αυτή η κατάσταση, κάνοντας υπομονή και ανεχόμενοι τα απάνθρωπα μέτρα που μας επιβάλλουν η ΤΡΟΙΚΑ και οι κυβερνήσεις από το 2009 και μετά, θα περάσει η κρίση και τότε όλα θα διορθωθούν … ή με σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας, ή πιθανόν με μια άλλη κυβέρνηση ώστε να τους πείσουμε να λιγοστέψουν τη δόση του δηλητηρίου που μας χορηγούν ως θεραπευτική αγωγή.

Η κατάσταση όμως δεν είναι προσωρινή.
Ήλθε για να μείνει.

Οι συνθήκες που διαμορφώνονται σε όλους τους τομείς, εργασιακά, φορολογία, ασφαλιστικό, υγεία, παιδεία... είναι μόνιμες.

Όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι του πρώτου και δεύτερου μνημονίου,το τελευταία μέτρα που ψήφισαν, είναι ειλημμένες αποφάσεις της Ε.Ε. από την συνθήκη του Μάαστριχτ (Φεβρουάριο του 1991) και από τον καθορισμό των 4 «ελευθεριών»: της αγοράς κεφαλαίου, εργασίας, αγαθών και υπηρεσιών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Ιούλιο του 1992 με ψήφους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ επικύρωσαν τη συνθήκη χωρίς να ρωτηθεί ο ελληνικός λαός.

Μόνο το ΚΚΕ προειδοποίησε για το πραγματικό πρόσωπο της Ε. Ε που αποκαλύφθηκε με τη συνθήκη αυτή.
( Δυστυχώς η φρασεολογία του και η προσκόλλησή του σε προτάγματα και μεθόδους αγώνα του 19ου αιώνα εμποδίζουν να ακουστούν και οι ορθές επισημάνσεις του).

Μια σειρά από αποφάσεις της Ε.Ε. έχουν προετοιμάσει την πλήρη κατάργηση του κοινωνικού κράτους και την φιλελευθεροποίηση της οικονομίας στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης.

Η Λευκή Βίβλος για την ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα που εγκρίθηκε στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. τον Δεκέμβριο του 1993, έβαλε τις βάσεις για την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων με το πρόσχημα της αντιμετώπισης της ανεργίας στην Ευρώπη.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΠΟΛ.Α Ν (ο γνωστός μας Αντωνάκης), υποδέχτηκαν ασμένως τις οδηγίες και κατευθύνσεις της συνόδου .

Ο ΣΥΝ (τότε) δε βρήκε το θέμα άξιο προσοχής ή γιατί του έλλειπε παντελώς η ορθή πολιτική κρίση ή το πιο πιθανόν έκανε πρόβα στο ρόλο που θα έπαιζε αργότερα σαν βασική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δηλαδή οι συνθήκες θα ωρίμαζαν για το remake της ταινίας της μεταπολίτευσης και του ΠΑΣΟΚ.

Στο όνομα της εξυγίανσης των δημοσιονομικών, της μείωσης του χρέους και της ανάπτυξης της οικονομίας, όλες οι κυβερνήσεις, από τον Γιωργάκη και μέχρι σήμερα, μας επιβάλλουν σκληρά και καταστροφικά μέτρα κοροϊδεύοντας μας πως αυτές είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές που είναι απαραίτητες για να βγούμε από την κρίση.

Η σκληρή και παρατεταμένη λιτότητα στηρίζεται στις αποφάσεις της Ε.Ε. από τον Μάρτιο του 2000 στη Λισαβόνα.

Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, επίσης.
Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων είναι απόφαση τους Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στη Βαρκελώνη τον Μάρτιο του 2002, όπως και τα θέματα των αποζημιώσεων των απολύσεων.

Μάρτιο του 2004 η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε για την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και την μείωση των προνοιακών επιδομάτων .

Όλα αυτά έχουν υιοθετηθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις και απλά για πελατειακούς λόγους καθυστερούσαν να εφαρμόσουν μέχρι που ήρθε ο ΓΑΠ (με το προσωπείο του σοσιαλιστή) και το κόμμα του για να ανοίξει η Κερκόπορτα .

Από «δεξιά» κυβέρνηση ο λαός δε θα ανεχόταν όλα αυτά τα μέτρα και θα αποκαλυπτόταν και ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ, αν αυτό δεν αντιδρούσε.

Έτσι ξυπνήσαμε μια μέρα και θυμήθηκαν οι εταίροι μας τον υψηλό δανεισμό μας και την άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας μας.

Απλά δημιούργησαν την ευκαιρία για να επιβάλλουν στην Ελλάδα όλες τις αποφάσεις της Ε.Ε. που μέχρι τότε δεν είχαν εκτελεστεί.

Και σαν το πιο αδύναμο κρίκο της Ευρώπης (όχι λόγω μικρής οικονομίας σε μέγεθος, αλλά με τους πιο πουλημένους πολιτικούς) μας χρησιμοποιούν και σαν πειραματόζωα για την κινεζοποίηση του Ευρωπαϊκού Νότου.

Σε πρώτη φάση παραδώσαμε την κυριαρχία μας με την ένταξή μας στην Ε.Ε. που είναι το κύριο όργανο υλοποίησης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης στον Ευρωπαϊκό χώρο.

Μετά, με την ένταξή μας στην ΟΝΕ, μια νομισματική ένωση που στοχεύει στην καλύτερη εξυπηρέτηση του γερμανικού κεφαλαίου.

Και τέλος, με τη πρώτη δανειακή σύμβαση, τον Μάιο του 2010, δεχτήκαμε να είμαστε προτεκτοράτο μέσα σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση της οποίας το όραμα είναι η συγκέντρωση της οικονομικής και πολιτικής εξουσίας σε μια ελίτ.

Ο Εχθρός λοιπόν του ελληνικού λαού είναι αυτό που υπάρχει πίσω από τα μνημόνια και τις δοσιλογικές κυβερνήσεις του.

Εχθρός, είναι το έκτρωμα της Ε.Ε. που δεν έχει καμία σχέση με την ένωση των Ευρωπαϊκών λαών με σχέσεις αλληλεγγύης, με την ύπαρξη ενός ενιαίου και σταθερού νομίσματος για να προωθηθεί η οικονομική και κοινωνική πρόοδος των λαών, με την κοινή εξωτερική πολιτική για την προαγωγή της ειρήνης, της ασφάλειας και της προόδου στην Ευρώπη.

Από την αρχή ήξεραν, και αυτοί που μας έβαλαν στην Ε.Ε., αλλά και αυτοί που μας δέχτηκαν, ότι ή ένωση χωρών με άνισα επίπεδα παραγωγικότητας και ανάπτυξης ωφελούν πάντα τις περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες σε βάρος των αδυνάτων.

Ήξεραν οι ισχυρές χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, ότι αυτές θα αποκομίσουν οφέλη και όχι η Ελλάδα με την συμμετοχή της .

Και μετά, με την Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση με την ίδρυση οικονομικής και νομισματικής ένωσης και τη ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ, ήξεραν ότι χώρες σαν την Ελλάδα με αρνητικό ισοζύγιο πληρωμών και ξένο νόμισμα έχουν μπροστά τους μονόδρομο τον δανεισμό.

Αυτή η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ, το μόρφωμα αυτό που έχει σαν κυρίαρχο όργανο το Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις «εθνικές» τράπεζες, με μυστικές συνεδριάσεις αποφασίζει (το ΔΣ δημοσιεύει ότι θέλει) για την άσκηση πολιτικής στα κράτη μέλη που παραχωρούν το εθνικό τους δίκαιο στις επιταγές των τραπεζιτών και των συμφερόντων τους που αντιπροσωπεύουν την υπερτάξη στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο .

Πριν ενωμένοι αγωνιστούμε για να αλλάξουμε την άθλια μοίρα που διάλεξαν για εμάς οι «εταίροι»μας και μας την επιβάλλουν τα ντόπια δουλικά τους (οι κυβερνήσεις), οι συνένοχοί τους (εθνική ελίτ) και τα παπαγαλάκια τους (ελεγχόμενα ΜΜΕ), ας αναγνωρίσουμε τον εχθρό μας, για να στηριχτούμε σε όσους τολμούν να τον κατονομάσουν και να διαλέξουμε τα όπλα μας.

16 σχόλια:

 1. Πολιτική ανάλυση του Ριζοσπάστη διανθισμένη με ορισμένα σχήματα λόγου από την συντάκτρια. Όλο τα ίδια καί τα ίδια .....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Διαπιστώσεις για το τίποτα. Ας μας αναλύσει η συντάκτρια για το έκτρωμα της Σοιετικής ένωσης , έτσι για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης?????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω ότι όντως είναι ανάγκη να καταλάβει ο απλός κόσμος ότι προκοπή δεν θα δει με δαύτους. Φοβήθηκε, έλπισε ότι δεν θα τον μαχαιρώσουν και τώρα πιά ξέρει τι πρέπει να κάνει. Όταν την κυριακή αποκαλύψανε τα πραγματικά μέτρα που πήρανε η Ελλάδα κόντεψε να πάθει ομαδικό εγκεφαλικό. Γείτονας που έλεγε όλο για να δούμε, τώρα λέει ότι αυτοί είναι κτήνη και δεν γλυτώνουμε. Τον εχθρό τον ξέρανε από την αρχή. Η αποκάλυψη crisa, των όσων γράφεις που δείχνουν πως μας πήγανε βήμα βήμα στο σημερινό χάλι είναι χρησιμότατη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. νανα ιωαννιδου21 Νοεμβρίου 2012 - 1:27 μ.μ.

  Εγω δεν ειμαι κομμουνιστρια ,ουτε διαβαζω ριζοσπαστη
  Γνωριζω πολυ καλα τους εχθρους μου οπως
  Τα δουλικα +εθνικη ελιτ+ΜΜΕ ελεγχ.
  Γνωριζω κι οτι ειμαι πειραμα της νεας ταξης πραγματων και ηλεκτρονικης διακυβερνησης που θελει τον πληρη ελεγχο μου(πολιτη)κι εμενα σκλαβο για 300ε
  εξ ου και η καταργηση της βουλης με νομους Βενιζελαρου, με πραξεις νομοθετικου περιεχομενου,
  επιτροπους παντου κτλ και το σκεπτικο μου ειναι
  Στο πειραμα αυτο , οι ορδες των απελπισμενων
  που θα παρελασουν οσονουπω , θα μεινουν αδρανεις?
  Στα 74 μου , ευρισκομαι παρα ποδα .
  Ζητειται οργανωση οπως γραφει και το μοσχατουπολις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2012 11:27 μ.μ.
   Το θέμα του άρθρου είναι προς σχολιασμό και όχι κάποιος εκ των σχολιαστών. Δεν μπορεί να δημοσιευθει. Λυπούμαστε.

   Διαγραφή
 5. @ Ανώνυμος21 Νοεμβρίου 2012 10:19 π.μ.
  Φίλε επειδή η αρθρογράφος αναφέρθηκε στο ΚΚΕ ότι "προειδοποίησε για το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ" δεν σημαίνει ότι παπαγαλίζει τα λόγια του Κόμματος.
  Εγώ δεν βλέπω μέλος του ΚΚΕ όταν γράφει "..με την ύπαρξη ενός ενιαίου και σταθερού νομίσματος για να προωθηθεί η οικονομική και κοινωνική πρόοδος των λαών".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Δυστυχώς η φρασεολογία του και η προσκόλλησή του σε προτάγματα και μεθόδους αγώνα του 19ου αιώνα εμποδίζουν να ακουστούν και οι ορθές επισημάνσεις του.

  Η παραπάνω παράγραφος νομίζω δείχνει τι πιστεύω και για την ηγεσία του ΚΚΕ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μαρτίνη Θεοδώρου21 Νοεμβρίου 2012 - 4:14 μ.μ.

  Εννοείται πως μου άρεσε πολύ το άρθρο της Χρύσας και ότι συμφωνώ. Αν μου επιτρέπεις, Χρύσα, θέλω να πω τη σκέψη μου, συμπληρωματικά, που μου γεννήθηκε διαβάζοντας τα σχόλια.... Μήπως, μαζί με τους εχθρούς που ανέφερες, έχουμε και έναν άλλον χειρότερο; τις αγγιλώσεις του μυαλού μας; ό,τι ανατρεπτικό ακούμε, ό,τι φιλολαϊκό, ό,τι ανθρώπινο προσπαθούμε να το μειώσουμε βαφτίζοντάς το κομμουνιστικό. Επειδή θυμίζει Ριζοσπάστη, είναι κακό.. κι εγώ υποφέρω από αγγιλώσεις και ξέρω ότι ειναι βαρίδια στη σκέψη. Πάντως, συνάνθρωποι, τα μαύρα μας τα χάλια μάς τα έφερε ο καπιταλισμός... κλείνω με λόγια ποιητή:"αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος, δεν πρέπει να παύεις ούτε στιγμή να πολεμάς για το δίκιο..."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΠΑΜΚΙΤΗΣ Κάποτε21 Νοεμβρίου 2012 - 4:50 μ.μ.

  Καιρό είχαμε να διαβάσουμε κάτι από σένα. Στα 2-3 που έχεις γράψει εως τώρα σε ξεχώρισα. Πράγματι "Η κατάσταση όμως δεν είναι προσωρινή. Ήλθε για να μείνει." Η σειρά των γεγονότων που μας παρουσιάζεις πολύ πειστικά το κατοχωρώνει το συμπέρασμα. Είναι ένα παγκόσμιο κόλπο αναδιανομής και επιστροφής του πλούτου σε λίγα χέρια που πανε να το περάσουνε στην Ελλάδα σαν πειραματική εφαρμογή. Γιατί που θα βρίσκανε ποιό χαμένα άτομα που το παίζουν βουλευτές και δημοσιογράφοι. Θα μου άρεσε όμως να ακούσω αγαπητή CRISA και την άποψη σου για το δια ταύτα. Πως θα μπούμε στην έμπρακτη αντίσταση. Με τρώει αυτό το "να διαλέξουμε τα όπλα μας". Ο αγαπητός Στέφανος δίνει μια ιδέα όπως διαβάζω στην πλαϊνή στήλη (Συγκρότηση Αντιμνημονιακής Συμμαχίας ...Τώρα!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Άντε να τρελαθούμε για να μην καταλαβαίνουμε.
  Ο ένας δεν είναι Κ.Κ.Ε. ο άλλος δεν είναι με την τρικοματική, ο άλλος δεν είναι σύριζα, ο άλλος δεν είναι ανεξάρτητοι έλληνες ε τότε με συγχωρείτε ή κρύβεστε ή τρέφετε μεγάλες αυταπάτες για ομαδικούς αγώνες. Οι αγώνες έχουν τύχη μόνο αν είναι οργανωμένοι από κάποιο ή κάποια κόματα. Είδατε πως χάθηκαν οι αγανακτισμένοι; Αφήστε λοιπόν όλοι τα λόγια γιατί με λόγια μεμονομένα δεν γίνεται τίποτα. Υπάρχουν αυτή τη στιγμή κόματα που αν το αποφασίσουν, ΑΝ λέω. τότε μπορεί κάτι να γίνει. Όσο αυτά δεν τολμούν μάλλον μια από τα ίδια θα έχουμε όταν διαδεχθούν την τρικοματική και όλα θα έχουν τελειώσει πια.Το ώριμο φρούτο είναι πάντα ώριμο και πλησιάζει το σάπισμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εμείς στραγγαλίζουμε και σφάζουμε τους Ελληνες και ότι προαιρήσθε δώστε. Γιατί για να συνεχίσουμε να είμαστε τοποτηρητές σας πρέπει και να ξεγελάμε εχθρούς του Κράτους, και να προσλάβουμε ΜΑΤ και καθάρματα μισθοφόρους, αλλά και να φάμε κι εμείς. Γιατί μας πήρανε και σας πήρανε χαμπάρι και γράφουν ότι ειμαστε 'Οι Εχθροι' και θα μας πάρουν με τις κοτρώνες. Λοιπόν κα Μέρκελ τα λεφτά, τα μπικικίνια και εκ των προτέρων ντάνκεζεν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Μαρτίνη Θεοδώρου22 Νοεμβρίου 2012 - 2:11 μ.μ.

  Φίλε ΑΝΩΝΥΜΕ (διαφωνώ με την ανωνυμία), οι Αγανακτισμένοι ήταν ό,τι πιο γνήσιο και αυθόρμητο υπήρξε. Δεν εξαφανίστηκαν επειδή δεν ήταν κόμμα... εξαφανίστηκαν γιατί χτυπήθηκαν ανελέητα απο τα χημικά και από τη συκοφαντία και τη λάσπη. Και, βέβαια, δεν εξαφανίστηκαν....ψάχνονται και ψάχνουν διαύλους πολιτικής έκφρασης. Προχτές συνάντησα πάμπολλους συναγανακτισμένους σε μια εκδήλωση των αριστερών παρεμβάσεων. Αν περιμένεις απο τα κόμματα ....θα σε στενοχωρήσω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Καταρχάς να εκφράσω την ικανοποίηση μου για το άρθρο της Χρύσας που για μία ακόμη φορά ξεχωρίζει για την άρτια δομή του και την αιτιολόγηση των όσων διατυπώνει.
  Με βόηθησε τα μάλα στο να κάνω μια αναψηλάφηση στην σειρά των ιστορικών γεγονότων που μοιραία οδήγησαν εδώ που φτάσαμε, με την βοήθεια φυσικά προδοτών και ανίκανων πολιτικών.
  Αν και είναι γνωστές οι απόψεις μου για "το δέον γενέσθαι", παρεμβαίνω γιατί τέθηκε θέμα "αγανακτισμένων" (προφανώς ως φορέων ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής και εκδίωξης της επίσης αντιλαϊκής κυβέρνησης).
  Όχι μόνον θα συμφωνήσω ότι οι Αγανακτισμένοι δεν εξέλειπαν, αλλά θα πω ότι και αυξήθηκαν, αλλά και βρίσκονται σε διεργασία μετατροπής απο αγανακτισμένους σε Εξαγριωμένους.
  Που βρίσκονται τώρα θα μου πείτε.
  Γιατί δεν είναι στην πλατεία Συντάγματος καθημερινά...
  Τα γράφω και στην πλαϊνή στήλη (sidebar) αλλά θα τα πω διανθισμένα κι εδώ.
  Τρεις είναι οι λόγοι που πλέον οι Αγανακτισμένοι δεν κατασκηνώνουνε μόνιμα μπροστά από το κωλοχανείο την Βουλή:
  1. Το Σύστημα (ντόπιο και κυρίως ξένο, κατά την άποψη μου) εκτόνωσε το κίνημα της αμφισβήτησης με μία αριστουργηματική κίνηση.
  Έβαλε δίπλα στις κυβερνήσεις των λακέδων κι άλλα δύο κόμματα, των οποίων οι οπαδοί περιορισμένοι από τον κομματικό πατριωτισμό μένουν πια στο σπίτι τους αν και τσαλακωμένοι οικονομικά και κοινωνικά. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ στην αρχή και τώρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.
  Με την κίνηση αυτή απομονώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένης της 'φιλοσοφίας' του ΚΚΕ, την οποία αν αναλύσουμε θα τρέξουμε γραμμή σε ψυχίατρο.
  2. Το αστυνομικό κράτος έγινε πιο σκληρό στην εκκαθάριση του κέντρου της Αθήνας, σε μιά προσπάθεια μαζί με τα ΜΜΕ να φοβίσουν τον κόσμο.
  Στην κυριολεξία η Αθήνα αστυνομοκρατείται και ρουφιανοκρατείται.
  Όπου και να κοιτάξεις θα δεις λευκά κράνη και κλούβες.
  3. Καθώς το αυθόρμητο των Αγανακτισμένων δεν ευδοκιμεί, λόγω των μέτρων αστυνόμευσης και καταστολής, όπου η προσπάθεια κατατείνει να μην ριζώσουν διαδηλωτές στο Σύνταγμα, η σκυτάλη πάει πλέον στην ανάγκη για Οργανωμένη Δράση.
  Αυτήν - όπως γράφω στην διπλανή στήλη - μπορεί να την εξασφαλίσει μόνον "η συνεννόηση των οργανωμένων πολιτικών φορέων ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΚΚΕ, Οικολόγοι Πράσινοι, ΕΠΑΜ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, κλπ, κλπ – αλλά και των Οργανώσεων, των Κινήσεων ή των ομάδων πολιτών (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Δήμοι, απλοί άνθρωποι)"
  Το παιχνίδι σκλήρυνε και είναι ώρα για έναν νέο Εθνικό και Κοινωνικό ξεσηκωμό.
  Επιβάλλεται λοιπόν η δημιουργία μίας Δημοκρατικής Αντιμνημονιακής Συνεννόησης... πριν είναι αργά!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Το άρθρο καλογραμμένο με δημοσιογραφικές διαπιστώσεις είναι σαν να ακούς εκπρόσωπο του Κ.Κ.Ε σε πάνελ χωρίς οχλαγωγία, μετά από αυτό τι? που πάμε ? Πάμε όπως λέει και ο Στέφανος για την συγκρότηση Αντιμνημονιακής Συμαχίας τώρα που μπήκαν και οι Κύπριοι μέσα γιατί όπως βλέπετε ο κ Πούτιν δεν δίνει λεφτά ήρθανε και αυτοί λοιπόν στο Μνημόνιο. Εγώ θα σας έλεγα η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Προς Στέφανο σετικά με το σχόλιο του γιά αντιμνημονιακή συνεννόηση. Ξέχασες τον Γιώργο τον Αυτιά και δεν έκανες ιδιαίτερη μνεία στο Αλέξη Μητρόπουλο.
  Στέφανε ο λαός μας λέει όπου λαλούν πολλά κοκόρια αργεί να ξημερώσει. Αν μάλιστα τα κοκόρια είναι ελληνικά και κάθε καρυδιάς καρύδι ποτέ δεν θα ξημερώσει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια