Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012

Κλειστό το 1ο Δημοτικό λόγω ..."κατολισθήσεων"

Με απόφαση δημάρχου το 1ο Δημοτικό Σχολείο θα παραμείνει κλειστό από την Τρίτη 13-11-2012 μέχρι την Δευτέρα 20-11-2012 λόγω απαραίτητης επισκευής σε ταβάνια και τοίχους.

Το θέμα ξεκίνησε από την πτώση των σοβάδων στο Νηπιαγωγείο.

Η ημερομηνία 20-11-2012 αποτελεί δέσμευση του δημάρχου για την επαναλειτουργία του σχολείου και ευχόμεθα να πραγματοποιηθεί.

Το πρόβλημα όμως έπρεπε να είχε λυθεί από το καλοκαίρι μιάς και πέρσι είχαμε δυο περιστατικά στο συγκεκριμένο σχολείο {πτώση σοβάδων και φωτιά σε μια αίθουσα} με αποτέλεσμα να επέμβουν οι τεχνικές υπηρεσίες για έλεγχο και επισκευή ζημιών. 

Δεν θα έπρεπε τότε οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας να περάσουν από κόσκινο ολόκληρο το σχολείο μας και να εντοπίσουν τα προβλήματα του; 
Γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο, αυτό που έπρεπε να γίνει τότε, να το κάνουμε σήμερα;
Γιατί μικροί μαθητές και γονείς έπρεπε να υποστούν αυτή την ταλαιπωρία;

Τα σχολεία ανήκουν πλέον στους Δήμους καθ' ολοκληρίαν και είναι επιτακτική η ανάγκη τουλάχιστον μια φορά το χρόνο να γίνεται έλεγχος από τις τεχνικές υπηρεσίες, γιατί πολύ φοβούμαι ότι αν αυτό δεν γίνει θα βρεθούμε και άλλες φορές στη δυσάρεστη θέση να κλείνουμε σχολεία κατά τους μήνες λειτουργίας τους.

Τέλος πάντων, αυτό που προέχει σήμερα είναι να τελειώσουν οι εργασίες μέσα στο χρονοδιάγραμμα που ετέθη και να επανέλθουν οι μαθητές στα μαθήματά τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση, όλο το εργατικό προσωπικό του δήμου που έχει σχέση με τέτοιου είδους εργασίες και επισκευές να δουλέψει ακόμα και υπερωριακά αν χρειαστεί, για να επιτευχθεί ο χρονικός στόχος που τέθηκε.

Διατηρούμε την ελπίδα ότι και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν κανονικά την Τρίτη και τα παιδιά θα αισθάνονται ασφαλή.

ο δάσκαλος

7 σχόλια:

 1. Βλέπω ότι ο δήμαρχος από επιτυχία σε επιτυχία πάει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Φιλτατε δασκαλε
  Ευχομαι γρηγορα τα καλυτερα και κατι για τους νεοτερους .Εδω σ αυτο το σχολειο στεγαστηκε απο
  το 50 μεχρι το 53 η Γαλλικη Ακαδημια Αθηνων.
  Μαθητες απο ολο το Μοσχατο και το Νεο Φαληρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πέρα από το ότι είναι απαράδεκτο να συμβαίνει αυτό μόλις 2 μήνες μετά το καλοκαίρι, έχω 2 απορίες. Ο ΟΣΚ δεν εμπλέκεται πουθενά ;;;; Υπάρχει ; Τι κάνει ; Δεύτερον : Στους ανίκανοι/αδιάφοροι που επιθεώρησαν θα τους ζητηθούν εξηγήσεις/ευθύνες. Αν χτύπαγε μοιραία κάποιο παιδι; Αν ήταν το δικό τους ;;; Οι χαμένες ώρες πλέον είναι κάτι που το έχουμε συνηθίσει....Μπράβο μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Βαρειές οι ευθύνες της δημοτικής αρχής. Συμφωνώ με @Φίδι. Λέω ακόμη - εντάξει, ακόμη κι αν δεν επιθεώρησε ο ΟΣΚ ή ο δήμος, μπορούν τα τεχνικά συνεργία να κάνουν τη δουλειά αυτη στα σχολεία?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό το θέμα το "καλό" μπλοκ του βασιλάκη δεν το πήρε χαμπάρι; Γιατι εμείς πήραμε ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΚΑΠΝΟ ΦΟΥΜΑΡΕΙ ΑΥΤΟΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ευθύνες δεν θα πρέπει να αποδοθούν ; Ποιός είναι ο υπεύθυνος για τη συντήρηση ; Ποιός εγγυάται την καταλληλότητα ή μη των κτιρίων ; Αν είναι αρμόδιος ή όχι ο Δήμος (που είναι) δεν πρέπει να αποδοθούν πειθαρχικές κυρώσεις στον υπεύθυνο υπάλληλο ; Η αντιδήμαρχος, ως προϊσταμένη των υπηρεσιών δεν θα πρέπει να παραιτηθεί ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια