Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

Εκτός τόπου και χρόνου η δημοτική αρχή Ευθυμίου, μπρος στις κοινωνικές ανάγκες που έρχονται

Αν κάποιος είχε και την παραμικρή ελπίδα ότι θα μπορούσε να συνέλθει ο Δήμαρχος και η παρέα του, σήμερα έχασε. 

 Χρησιμοποιώντας κατά τρόπο απαράδεκτο το δημοτικό συμβούλιο ως θεσμό και ως λειτουργία, προσήλθε στην συνεδρίαση της Παρασκευής 9/11/2012 μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις, αφ’ ενός, θέτοντας αιφνιδιαστικά εκτός ημερήσιας διάταξης το θέμα της Παραλίας και αφ’ ετέρου, κάνοντας ένα κακόγουστο show σε ότι αφορά την Κοινωνική Πολιτική του Δήμου

Στην πρώτη περίπτωση έφερε θέμα την επαναβεβαίωση της παλαιότερης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την Παραλία, μόνο και μόνο για τις εντυπώσεις και για να προλάβει την «Μεσοποταμία» που ετοιμάζεται για ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση πάνω στα νέα προβλήματα που προέκυψαν για την παραλιακό μέτωπο και κυρίως με την ίδρυση της «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο» Α.Ε ή όποιον άλλο αντίπαλο θα διανοείτο να φανεί ότι παίρνει πρωτοβουλίες πριν από αυτόν! 

Το μόνο βέβαια που πέτυχε είναι μια κατά πλειοψηφία απόφαση, στην οποία αρνιόταν να αποδεχτεί μια γενική διατύπωση που ζητούσε η αντιπολίτευση και η οποία θα αναφερόταν στην καταστρεπτική στάση της Κυβέρνησης στο θέμα και στην αντίθεση του Δήμου Μοσχάτου. 

Στην δεύτερη περίπτωση, δυστυχώς με την ανοχή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, εξανάγκασε τους συμβούλους σε μια εξαντλητική, αντιαισθητική και πολιτικά απαράδεκτη παρουσίαση των επιτευγμάτων της δημοτικής αρχής πάνω στις «κοινωνικές» δράσεις. 

Επί μία ώρα εκτυλίχθηκε η προσπάθεια να στηθεί ένας ενοχικός κατά τα άλλα «ρωμαϊκός θρίαμβος» χωρίς όμως εντυπωσιακά δώρα, σάμπως, αντί κάποιου Γερμανού ή Γαλάτη αρχηγού να σύρθηκαν στην «παρέλαση» κάποιοι φουκαράδες χωριάτες από την περιοχή του Τευτοβούργιου Δρυμού. 

Χωρίς γραπτή εισήγηση (που φυσικά θα έπρεπε να είχε μοιραστεί προ δύο ή και τριών ημερών προς ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης) και χωρίς κεντρικό ομιλητή, έβαλε σαν σε αλυσίδα με κλωσόπουλα τους περισσότερους συμβούλους της ομάδας του (Καραβία, Λουκάκη, Καπετανάκη, Δαμηλάκος, Γκουγκουλούδη, Μπούτση, Τσεσμελή, Τσέλιου και Φωστιέρη) να παρουσιάζουν ό,τι ο ίδιος νόμιζε ότι αποτελεί κοινωνική πολιτική, μπερδεύοντας τις αντίστοιχες οργανωμένες δράσεις ακόμη και με καταστάσεις όπως η κοινωνική ευαισθησία! 

Ειλικρινά απορούμε πως ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανεχθήκανε μια τέτοια κατάσταση λοιδορίας του θεσμού και της διαδικασίας και πως κάποιοι εκ των «παρουσιαστριών» και των «παρουσιαστών» επιφύλαξαν για τον εαυτό τους τον ρόλο του αφηγητή που θα έλεγε πράγματα όμοια με την λεπτομερειακή διήγηση μίας μέρας από τη ζωή τους, που ξεκινάει με το πώς ξύπνησαν, πως κάνανε τα ψώνια τους, πότε πήγαν στην τουαλέτα και τι έργο είδαν στην τηλεόραση. 

Θα συγχωρούσε κανείς το απερίγραπτο φιάσκο Ευθυμίου, με την προσπάθεια δηλαδή να δημιουργήσει μια βραδιά αυτοεπαίνων ή μια Ηροδότεια αφήγηση (σε μήκος αλλά και σε περιεχόμενο) με τα κατορθώματα του δημάρχου ως προς την υποστήριξη σε ευπαθή άτομα και κατηγορίες συνδημοτών μας. 

 Όμως συγχωρημένων των παιδικών ακκισμών (από τους οποίους ευθαρσώς πρέπει να εξαιρέσουμε την ουσιαστική τοποθέτηση του κυρίου Δαμηλάκου), φαίνεται πως έρχεται τσουνάμι και μπροστά στον κίνδυνο μιάς μικρής ή μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης ο Δήμος μας – έτσι όπως είναι οργανωμένος και με την αντίληψη που διοικείται – δεν μπορεί να ανταποκριθεί, παρά τις όποιες ικανότητες, επάρκειες και ευαισθησίες του επιστημονικού, διοικητικού και άλλου προσωπικού. 

Όπως είχαμε προβλέψει στο άρθρο μας με τίτλο «Κοινωνική Άμυνα και Κοινωνικός Εθελοντισμός, ...Τώρα!» όπου γράφαμε ότι δεν έχουμε ανάγκη απλώς από «παραπέρα ενέργειες» (έτσι η δημοτική αρχή βλέπει το μέλλον – σαν ανάγκη να κάνουμε και 2-3 ακόμη πραγματάκια), αλλά «καιγόμαστε» για την όσο το δυνατόν συντομότερη διατύπωση μίας ολοκληρωμένης οργανωτικής πρότασης πάνω στην Κοινωνική Βοήθεια και Αλληλεγγύη… 

Γιατί ενώ ο κ. Ευθυμίου μας είπε πολλά για το τι έκανε στο παρελθόν, λίγα και με προχειρότητα ήταν αυτά που παρουσίασε ως προτάσεις για το δυσοίωνο αύριο που πλησιάζει… του δε Εθελοντισμού απουσιάζοντος ακόμη και ως έννοια! 

Οι ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις και προτάσεις που έγιναν από πλευράς των άλλων δημοτικών παρατάξεων και της κίνησης πολιτών της «Μεσοποταμίας», τις οποίες και θα παρουσιάσουμε σε ξεχωριστό σημείωμα, έχουμε πια τον όχι αναιτιολόγητο φόβο ότι πάνε κατευθείαν στο καλάθι των αχρήστων ή στην καλύτερη περίπτωση είτε στην αποχύμωση, είτε στην οικειοποίηση τους κάτω από τους όρους της νοοτροπίας που διακρίνει τον δήμαρχο και την ομάδα του. 

Πριν κλείσουμε όμως το χρονογράφημα μας θέλουμε να απευθύνουμε δύο λόγια προς την αντιπολίτευση. 

Μπορούμε να αντέξουμε την αδράνεια στην αντίδρασή σας όταν δεν σας φέρνουν εισηγήσεις (ώστε εφόσον υπάρχει ανάγκη να προετοιμάσετε τον αντίλογο σας)… όταν σας αποκλείουν από συσκέψεις με τους φορείς του δήμου (λες και ο Δήμος είναι τσιφλίκι τους), όταν αλλοιώνουν ομόφωνα ψηφίσματα, κλπ, κλπ, κλπ… 

Απορία όμως προξενεί η ανοχή σε κωμωδιοποίηση και γελοιοποίηση συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου σαν την χθεσινή, με την εισήγηση – τοποθέτηση της πλειοψηφίας να εκφέρεται από εννέα (9) στόματα με ολοφάνερη την μοχθηρή πρόθεση να ταλαιπωρηθεί η αντιπολίτευση και να αυτοδιαφημιστεί η βλαχογκλαμουριά της δημαρχιακής παρέας. 

Μπας και βρισκόμαστε μπροστά σε πειράματα εξαρτημένων ανακλαστικών ή σε μια καφκική αλα Γιόζεφ Κ. νηπενθή υποταγή;

Αν δεν συμβαίνει αυτό, αναρωτιόμαστε πόσα, αλήθεια, αποθέματα φυσικής υπομονής και πόσα περιθώρια πολιτικής ανοχής έχουν δημοτικοί σύμβουλοι με εμπειρία και δημοκρατική επάρκεια; 

Μήπως τόση ώστε ο δήμαρχος να κραυγάζει ανοησίες περί «Εχθρών της πόλης» και να μην τον εξαναγκάζετε να ανακαλέσει; 

…………………………. 

ΥΓ 
Εμείς πάντως εκτός από την παρουσίαση των προτάσεων για το τι πρέπει να γίνει στο αμέσως προσεχές διάστημα σε επίπεδο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Βοήθειας, ως ΜοσχατουΠολις με σχετικό άρθρο περι Εχθρών της Πόλης θα του απαντήσουμε, για να δούμε ποιος αλήθεια δρα υπέρ της πόλης και ποιος σε βάρος των μακροαυτοδιοικητικών και μακροκοινωνικών προοπτικών της. 

και γενικώς ως χαιρετισμός, Καλή λεφτεριά

11 σχόλια:

 1. Αριστερή Αγάπη....♥10 Νοεμβρίου 2012 - 12:34 μ.μ.

  μοσχατούπολη τους έχωσες ωραια σφυρια στην καρκαλα. τωρα δε μενει παρα καποιος να δουλεψει το δρεπανι και οχι να καθονται να τους κοροϊδεύουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Για πια κοινωνική πολιτική μπορούν να μιλούν αυτοί όταν 18 μήνες τώρα αδυνατούν να διαθέσουν τα 10 περίπου περίπτερα που είναι ορφανά, σε ανθρώπους που τα έχουν άμεση ανάγκη για να μπορέσουν να ζήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δόστε περίπτερα στο λαό βρέ.

   Διαγραφή
  2. Σωστά, αλλά ποιός θα βάλει το εμπόρευμα του περίπτερου όταν ο άλλος είναι άφραγκος;

   Διαγραφή
 3. Ακούγεται για ενδιαφέρουσα και διδακτική συνεδρίαση. Από όσα διάβασα νομλιζω ότι ο φουκαράς ο δήμαρχος ετοιμάζεται για πόλεμο. Κατεβάζει τα λεφούσια σαν τον Δράμαλη από Κορινθο προς Αργος αλλά στο δρόμο υπάρχουν Δερβενάκια. Αντε καλώς την δεχτήκαμε την προεκλογική περίοδο. Εκτός και συμβάινει κάτι αλλο που δεν το ξέρω. Εχώ μαλιστα να προτείνω μιά ιδέα αγαπητή Μοσχατούπολις. Σε κάθε συνεδρίαση να στέλνει ο Δήμος 50 προσκλήσεις στους δημότες με προσωπική επίδοση από τους κλητήρες του δήμου. Έτσι ξέρεις το πότε και το συζητάς με τον εαυτό σου. Εκτος και δεν θέλουν να μας ανοίγουν τα μάτια. Όσο για τα Κοινωνικά νομίζω ότι μόνο με υπερκομματική συνεργασία μπορεί να γίνει δουλειά. Δουλειά και όχι φιγούρα κ. Ευθυμίου γιατί στο νότιο Μοσχάτο δεν έχεις βάλει ούτε ένα καρφάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιατί έχει βάλει στο βόρειο;

   Διαγραφή
  2. @ Sting3000
   Ο δήμαρχος βλέπει ότι ο Κρεμμύδας θα τον σύρει τελικά σε δημόσιο απολογισμό και έτσι κάνει ασκήσεις προσομοίωσης.
   Όσο για την ιδέα των προσκλήσεων για παρακολούθηση των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου είναι εξαιρετική, αλλά ξέρεις φίλε/η μας ότι αυτό συνεπάγεται πολίτες που θα γίνονται ενήμεροι άρα όχι τόσο βολικοί ψηφοφόροι.

   Διαγραφή
 4. Αν ο δήμαρχος κάνει μια απο τα συνηθισμένα, όταν θα ξεσπάσει η κρίση θα είναι αργά. Κύριε δήμαρχε των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Μέσα στην κρίση θα είναι πολύ δύσκολο να τρέχεις να οργανώσεις τα πράγματα. Κουνήσου και διώξε από μακριά σου τους κακούς συμβούλους που σε οδηγάνε σε λάθους δρόμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σαν τι θάθελες να κάνει ο δήμαρχος πρίν ξεσπάσει η ξεσπασμένη κρίση? Άχ αυτοί οι κακοί σύμβουλοι σας μάραναν.

   Διαγραφή
 5. ν.υ.χ.τ.ο.λ.ο.υ.λ.ο.υ.δ.ο11 Νοεμβρίου 2012 - 3:01 π.μ.

  Σκεφτομαι ότι αν ο πρόεδρος του συμβουλίου αφησε 9 ομιλητές στην τιμή του ενός να μιλήσουν επί 1 ώρα, πόσο χρόνο έδωσε στους επικεφαλής των παρατάξεων? Πάντως αν όπως λες αγαπητή Μοσχατούπολις ο δήμαρχος το έκανε επί τούτου το σκηνικό με τις 9, θα του άξιζε να μιλήσουν επί περίπου 4 ώρες, για να μάθει!!! χιχιχι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια