Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012

"Φωτιά στα κίτρινα"... (Δελτία Τύπου)

Να διευκρινίσουμε εκ προοιμίου ότι ετοιμάζουμε μία πανηγυρική ρουμπρίκα σχετικά με την αθλητική πολιτική και τα ανάλογα πεπραγμένα του Δήμου μας, γιατί πολλά ευτράπελα συμβαίνουν στον τομέα αυτό. 
(Το χειρότερο μάλιστα είναι πως έπονται κι άλλα υπό την μορφή εκπλήξεων)… 
Το σημερινό μικρό μας χρονογράφημα, έχει άρωμα αθλητικό αλλά γραφειοκρατικού τύπου κατά κάποιο τρόπο, μιάς και σχολιάζει άλλο ένα ανεπανάληπτο Δελτίο Τύπου του Δήμου, το οποίο εξυμνεί το ομηρικό έπος της αδειοδότησης του γηπέδου του Φωστήρα!!! 
Αυτό πάει να πει ότι πολλά χρόνια έχασκε παράνομο το «Γιαλαμπίδης» (έτσι είναι η ονομασία του γηπέδου του Ταύρου). 
Πάει να πει όμως ότι ήταν παράνομο και τα τελευταία δύο χρόνια δημαρχίας του κ. Ευθυμίου, ο οποίος μας γράφει στο Δελτίο του, ότι σε «ελάχιστο χρόνο» το κατέστησε ασφαλές και νόμιμο. 
Μπάζει νερά λοιπόν ο κομπασμός, γιατί η σχέση: 
«ελάχιστος χρόνος» / «πολλά χρόνια» 
ή «ελάχιστος χρόνος» / 2 χρόνια 
δεν κάθεται και τόσο καλά άμα ξέρεις από αριθμητική ή έχεις κάποια αίσθηση του χρόνου. 
Τέλος πάντων, γνωστής ούσης της ξαφνικής αγάπης του για το Φωστήρα (φωτιά στα κίτρινα, που λένε) σήκωσε τα μανίκια ο κ. Ευθυμίου, άρπαξε από τα μαλλιά την αλάνα που και καλά μου παρίστανε το ποδοσφαιρικό γήπεδο και την εξανθρώπισε: έσπειρε, έντυσε, στόλισε, φώναξε και την αρμόδια επιτροπή να το ελέγξει, και πήρε την άδεια λειτουργίας. 
Μάλιστα γράφει (το Δελτίο) ότι χρειάστηκαν «συντονισμένες ενέργειες» για να επιτευχθεί ο Άθλος που θα έκανε το «φονέα» να είναι όχι μόνο νοικοκυρεμένος, αλλά και νικηφόρος (τεσσάρα έριξε σε κάποια άτυχη ομάδα, για πάρτι της αδειοδότησης)! 
Μάλιστα (ξανά) ήταν τόσο «συντονισμένες» και προγραμματισμένες οι ενέργειες του Δήμου, που ο Δήμαρχος αναγκάστηκε να βάλει το χέρι στην τσέπη του για να αγοραστούν μερικές πυροσβεστικές φωλιές, ώστε να πει το «οκέϋ» η Πυροσβεστική! 
Και τον παραδέχτηκα για το τακτ που είχε να μην αναφέρει στο διθυραμβικό Δελτίο Τύπου την διευκόλυνση που έκανε στις υπηρεσίες του Δήμου για τα μάτια του Φωστήρα, καθώς ο παραληρηματικός οίστρος του συντάκτη - υπάλληλου μπορεί να έφτανε στο σημείο να αγιάσει τα γένια του αφεντικού του. 
Όμως σήμερα και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης σχετικά με τα δημοτικά τέλη, ανάμεσα στα εύσημα που μοίραζε σε αντιδημάρχους, συμβούλους και υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου, ξεφούρνισε την ηρωική διευκόλυνση. 
Για τέτοιο δήμαρχο μιλάμε και για τέτοιες υπηρεσίες. 
ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΟ. 
ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.
ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ. 
Είμαι κακός; 
Ίσως!
Εξακολουθώ να παθαίνω ναυτία με τέτοια Δελτία Τύπου που εκθειάζουν τα ασήμαντα ή τα αυτονόητα.
Εξακολουθώ να καυτηριάζω πράξεις εντυπωσιασμού και κίβδηλου ηρωϊσμού που επιχειρούν αβανταδόρικα να αντικαταστήσουν και να υποκαταστήσουν της Υπηρεσίες και την προγραμματισμένη δουλειά... 
Φαίνεται όμως ότι μάλλον ξέχασα τη δύναμη του έρωτα. 
Και το κίτρινο χρώμα εκλύει μεγάλο πάθος, όπως και να το κάνουμε...
(παλαιότερα στις κοπέλες μου πρόσφερα όμορφα κίτρινα τριαντάφυλλα)
Σε αντίθεση με άλλα χρώματα (όπως το πράσινο) που τελευταία είναι όχι μόνον ντεμοντέ, αλλά δημιουργούν και τάσεις φυγής! 
Τ’ άκουσες Φαναρίτη; 

........................................................................

Να και το Δελτίο Τύπου του εκπληκτικού επιτεύγματος...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδόθηκε η άδεια για το γήπεδο του Φωστήρα
Σε ελάχιστο χρόνο, μετά από πολλά χρόνια

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου αλλά και την καταλυτική συμβολή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την έκδοση αδείας του γηπέδου «Σπύρος Γιαλαμπίδης» στον Ταύρο σε εξαιρετικά μικρό χρόνο. Έτσι το γήπεδο του Φωστήρα ύστερα από πολλά χρόνια αποκτά και επίσημα άδεια λειτουργίας.
Απόρροια των συντονισμένων και αποτελεσματικών ενεργειών της Διοίκησης και των υπηρεσιών του Δήμου, αποτέλεσε η χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Ελέγχου καταλληλότητας αγωνιστικών χώρων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Αττικής. Κατά τη συνεδρίασή της στα γραφεία του γηπέδου, μετά τη λεπτομερή αυτοψία που προηγήθηκε και αφού προηγουμένως ο Δήμος είχε λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα που ορίζει ο νόμος και είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες εργασίες, εισηγήθηκε την έκδοση άδειας λειτουργίας.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε τα εξής: «Οι υπηρεσίες του Δήμου μας υπερέβαλαν εαυτόν και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των εκπροσώπων ΕΠΑΕ και ΕΠΣΑ, ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο η διαδικασία αδειοδότησης του γηπέδου του Φωστήρα. Στηρίζουμε τις ομάδες του Δήμου μας με τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές που τους έχουμε παραχωρήσει και πιστεύω ότι ο σημερινός αγώνας κυπέλλου, στο αδειοδοτημένο πλέον γήπεδο, θα είναι νικηφόρος για την ομάδα του Φωστήρα.»
Από το Γραφείο Τύπου
.......................................
Η φώτο (επεξεργασμένη από εμάς) προέρχεται από το καλό blog "Ξεκινάμε"
http://wwwjekinamekaliteromoschato.blogspot.gr/

6 σχόλια:

 1. Πολύ ωραία το κείμενο. Βιρτουόζικο. Εκεί όμως που ξεκαρδίστηκα είναι το Δελτίο τύπου του Δήμου μας. Σιγά τα αυγά ρε Δήμαρχε. Κάνεις λες και κατασκεύασες κάποιο δημοτικό Ιατρείο ή κάτι πολύ σοβαρό. Κάνε μας τη χάρη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα πυροτεχνήματα πότε θα πέσουν, να πάρουμε θέση να παρακολουθήσουμε. Για όσους μωρούς προσπαθούν να βγάλουν από τη μύγα, ξίγκι με βαρύγδουπες, αμετροεπείς, φανφαρόνικες ανακοινώσεις, καλό είναι να μάθουν τι πραγματικά συμβαίνει με όλα τα γήπεδα σαν αυτά του Φωστήρα αλλά και του Αίαντα και μετά να καμαρώνουν σαν παγόνια, λες κι ανακάλυψαν την Αμερική. Αλήθεια πως λειτουργούσαν τα ταυριώτικα γήπεδα όλα τα προηγούμενα χρόνια; Ενδιαφέρον θα’ταν να έδινε μια απάντηση η Τ.Υ. του πρώην Δήμου Ταύρου. Τι λέει ο κος Παπαθωμάς γι’αυτή την τεράστια επιτυχία της διοίκησης Ευθυμίου; Α! ρε ξύλο που θέλετε… Ευτυχώς ο Σταμάτης δεν τσιμπάει…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΡΕ ΑΜΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΣΚΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!!! ΡΕΕΕ ΞΥΠΝΑΤΕ! ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΙ Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ "ΧΟΝΤΡΑ" ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ π.χ. Η ΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ, ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ (ΚΑΚΩΣ) ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. μοσχατοπουλιώτης27 Οκτωβρίου 2012 - 9:28 π.μ.

  Φαναρίτη μη διανοηθείς να ντύσεις στα κίτρινα τη Μοσχατάρα. Και κάτι άλλο. Το όνομα της ομάδας είναι το όνομα της πόλης. Γιαυτό μπροστα το 'Μοσχάτο' και πίσω τάλλα, που σημάνει > ΜΟΣΧΑΤΟ Αθλητικός Όμιλος ή ΜΟΣΧΑΤΟ Αθλητικη Ενωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια