Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Ανοιχτή επιστολή Κρεμμύδα:
Για τα γεγονότα στη Σχολική Επιτροπή,
για την τήρηση των Διαδικασιών
και τον σεβασμό στους Θεσμούς

Αγαπητή Μοσχατούπολις 

Τον τελευταίο καιρό πολλοί μας κατηγορούν - ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ - για έλλειψη αντανακλαστικών και υποτονική διάθεση σε σχέση με ζητήματα που ανακύπτουν στο Δήμο. 

Κάποιοι φαίνεται ότι είναι: είτε κακοπροαίρετοι, είτε κακώς πληροφορημένοι, είτε ακόμη χειρότερα δεν παρακολουθούν ως όφειλαν συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων της πόλης για να διαπιστώσουν αν γίνεται έλεγχος και εποικοδομητική αντιπολίτευση σε θέματα μείζονα για το μέλλον της πόλης και τα προβλήματα των πολιτών. 

Το υπογραμμίζω αυτό, γιατί θέματα που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο συνήθως είναι ζητήματα που εμείς ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ έχουμε θέσει πρώτοι στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ή στα Κοινοτικά Συμβούλια και του Μοσχάτου και του Ταύρου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις ωφέλιμες για τους δημότες όπως έγινε με το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών, ή όπως με το ζήτημα που θέσαμε πριν ενάμισι χρόνο για το που πήγαν τα έσοδα του Ειδικού Τέλους κτήσης ακινήτων, «κατηγορούμενοι» μάλιστα από τα γνωστά παπαγαλάκια ότι θέλουμε να καταστρέψουμε το Δήμο. 

Θέματα που ενοχλούν την δημοτική διοίκηση και για τα οποία απαιτεί συζήτηση με κλειστά μικρόφωνα
Τέτοιες νοοτροπίες οδήγησαν τον Δήμο στο οδυνηρό αποτέλεσμα μιας σειράς αποδεσμεύσεων οικοπέδων άκρως απαραίτητων για τις ανάγκες των δημοτών και στο σημείο να κινδυνεύει πιά ο Δήμος από περαιτέρω απώλειες. 

Και όλα αυτά γιατί κατά την άποψή μας δεν υπάρχει ούτε στρατηγική, αλλά ούτε διάθεση συνεργασίας από την πλευρά της Δημοτικής πλειοψηφίας. 

Εμείς πάντως ως ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ επιμένουμε στην Αρχή που λέει: όχι αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, αλλά αντιπολίτευση με πρόταση για το καλό της πόλης

Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε θέμα με μία δημόσια αναρτημένη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην οποία ενώ γινότανε μνεία για συνεδρίαση του οργάνου, αυτή ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε, όπως αποκαλύπτει η Μοσχατούπολις σε άρθρο του Κοινοτικού Συμβούλου κ. Δημήτρη Ζώταλη και όπως καταλυτικά μαρτυράει και επιβεβαιώνει το μέλος της Σχολικής Επιτροπής, πολιτικός μηχνικός, κ. Ιωάννης Παρδάλης

Ρωτώ λοιπόν ευθέως τον κ. Βιβλιοδέτη, πρόεδρο της περί ου ο λόγος Επιτροπής:
 - με ποιά δικαιοδοσία ανάρτησε τέτοια μη συμφωνημένη απόφαση
- γιατί χρειάστηκε να αναδιπλωθεί την επομένη, και 
- γιατί υπέπεσε και σε άλλο ένα λάθος με την μη σύννομη πρόσκληση συνεδρίασης του οργάνου, προσκαλώντας τα μέλη της με απλή τηλεφωνική επικοινωνία, για συνεδρίαση που θα διεξαγόταν μόλις 4 ώρες μετά την τηλεφωνική πρόσκληση. 
Είναι διαδικασίες αυτές
Δεν καταλαβαίνει ότι έτσι δημιουργούνται υπόνοιες και υποψίες, ακόμα και αν όλες οι άλλες διαδικασίες έγιναν σωστά; 

Με την παρέμβασή μου αυτή, μιλώ ειδικά για την θεσμική λειτουργία των αρμοδίων οργάνων και κατ' επέκταση για την απαξίωση που γίνεται σ' αυτά με ευθύνη της διοίκησης και μάλιστα σε μια εποχή που όλα περνούν από κόσκινο σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο. 

Δεν θα αναφερθώ στο ποιός προσελήφθη, γιατί για μας δικαίωμα στην εργασία έχουν όλοι οι πολίτες, αλλά στο αν τηρήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και μόνο. 
Θεωρώ ότι οι κορώνες και τα σχόλια που θέλουν να τσουβαλιάσουν τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι δεν αρμόζουν. 
Δουλειά, δικαίωμα και υποχρέωση κάθε σωστής αντιπολίτευσης είναι να ασκεί έλεγχο, να διαπιστώνει αν τηρούνται η νομιμότητα και η διαφάνεια, αλλά και αν οι αποφάσεις που λαμβάνονται είναι ωφέλιμες για το Δήμο και τους δημότες. 

Ας σταματήσουν κάποιοι να θεωρούν ιδιοκτησία τους το Δήμο και να αρνούνται ακόμα και τον έλεγχο των αποφάσεων

Η δημοτική μας παράταξη, οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, με τους Δημοτικούς και τους Κοινοτικούς συμβούλους της, ασκούν και θα συνεχίσουν να ασκούν το δικαίωμα και στον έλεγχο και στην νομιμότητα πράξεων και αποφάσεων, στη βάση της νομοθετικής, πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης της. 

Για μας υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα για το θέμα που προέκυψε με τις προσλήψεις και ιδιαίτερα με τον τρόπο που αυτές έγιναν σε επίπεδο Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Κατά συνέπεια, ως Παράταξη θα θέσουμε το θέμα στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εκτός από την διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, θα επιδιώξουμε την κατοχύρωση της θεσμικής λειτουργίας των οργάνων του Δήμου και την προστασία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Άρης Κρεμμύδας 
Δημοτικός Σύμβουλος Μοσχάτου – Ταύρου επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης 
«ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ»

31 σχόλια:

 1. Παλιός ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ15 Οκτωβρίου 2012 - 7:32 μ.μ.

  Αγαπητέ Αρη τι μας λες ότι κάποιοι /όχι πολλοί, γιατι δεν είναι πολλοί - μια χούφτα παπαγάλοι είναι/ σε κατηγορούν 'για υποτονική διάθεση'. Σε πολεμάνε λυσσασμένα όσο τα αφεντικά τους δεν μπορούν να βάλουν ένα πετραδάκι έργου ή να μοιράσουνε 2 γαϊδουριών σανό. Φτάνουν τα καθάρματα να λένε ότι και καλά κολλάς αφίσσες του ΣΥΡΙΖΑ για να φέρουν ταραχή στους οπαδούς του συνδιασμού σου. Το κάνουνε γιατί το δικό σου πείραμα για πραγματικά αδέσμευτη παραταξη πετυχε και θέλει να το παίξει έτσι και ο Αντρέας Ευθυμίου. Βλέπεις το ΠΑΣΟΚ μας τέλειωσε και η ΔΗΜΑΡ είναι ανύπαρκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αντε μπραβο. Για αρχίστε να δραστηριοποιείστε γιατί αυτοί μας πάνε κατά βρόντου. Που φτάσαμε να βγάζουνε γλώσσα μεχρι οι κασκαντέρ-δημοτικοί σύμβουλοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συμφωνώ σε όλα. Όμως το ζήτημα της οικογενειοκρατίας και του βολέματος των φίλων περνάει χαμηλόφωνα. Γιατί κύριε Κρεμμύδα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποκαλύπτει, με τον καλύτερο τρόπο, τη γνώμη ορισμένων δημοσίων προσώπων για τους απλούς πολίτες. Απ'τη μια έχουμε έναν πρόεδρο επιτροπής που προφανώς δεν έχει καταλάβει ότι η κοινωνία απαιτεί πλέον διαφάνεια και απόλυτη θεσμικότητα (δηλαδή τα αυτονόητα), κι απ'την άλλη παρουσιάζεται ως τιμητής της θεσμικότητας κάποιος που έχει κατ΄επανάληψιν καταστρατηγήσει, στο μέτρο της επιρροής του, θεσμούς και θεσμουλάκια. Το κανονικό για μια σοβαρή κοινότητα θα ήταν να τους έχει στείλει και τους δυο στο σπίτι τους. Ας φροντίσουν οι συνδυασμοί και οι πολίτες να σοβαρευτούν και να αναδείξουν τους αληθινά ικανούς και ηθικά ακέραιους με μόνο κριτήριο το καλό της πόλης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι αργά αλλά θα μπω στον πειρασμο να παρατηρήσω πως ο @Ανώνυμος 12:50 έχει αφαιρετική αντίληψη των πραγμάτων. Λέει τόσο χαριτωμένα ότι μια σοβαρή κοινότητα θα τους είχε "στείλει και τους δυο στο σπίτι τους", εννοώντας τον κ. Βιβλιοδέτη και τον κ. Κρεμμύδα. Τον ένα σαν πρόεδρο της Σχολικής Επιτρ. που δεν είχε "διαφάνεια και απόλυτη θεσμικότητα " και τον άλλο γιατί στο παρελθόν είχε "κατ΄επανάληψιν καταστρατηγήσει, στο μέτρο της επιρροής του, θεσμούς και θεσμουλάκια". Και αναρωτιέμαι: δηλαδή ο κ. Ευθυμίου θα μείνει στη θέση του? Αυτός δεν άρχει στον δήμο και αυτός δεν ήταν επίσης σύμβουλος και αντιδήμαρχος επι Παπαντώνη με επιρροή και όλα τα σχετικά? Και κοιτάχτε πόσο πονηρός σχολιαστής που είναι, αφού δεν αναγνωρίζει στον κ. Κρεμμύδα την πιθανότητα μιας ρήξης με το γνωστό πράσινο Πασοκικό παρελθόν, αν υποθέσουμε ότι έκανε "καταστρατηγήσεις". Ανώνυμε 12:50 αλλού τα σάπια σου.

   Διαγραφή
 6. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ, ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΕΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΥΣ. ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ Ο Λ Α ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΝ ΟΙ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ Ή ΩΡΙΜΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ Ανώνυμος15 Οκτωβρίου 2012 9:58 μ.μ.
  Αγαπητέ το σχόλιο σου είναι άσχετο με το θέμα. Όμως το ερώτημα που θέτεις θα μπορούσες να το απευθύνεις προσωπικά στον κ. Κρεμμύδα, που ασφαλώς θα σου δώσει την δέουσα απάντηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΣΧΕΤΟ.. ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ. ΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ... ΑΝ ΜΟΥ ΔΩΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ. ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙ ΚΙ ΑΠΟ ΔΩ; ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΛΠ, ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΣ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Μόνο δύο πράγματα...
  1. Είναι η σχέση Πολιτικής και Κοινωνίας, Άρη μου. Αυτή η σχέση που θέλει τον δημότη πελάτη και ημέτερο από τον οποίο επιζητείται η διαρκής παροχή βοήθειας στη βάση του πολιτικού οφέλους.
  2. Είναι ο ξεκάθαρος νεποτισμός που χαρακτηρίζει την διακυβέρνηση του Δήμου μας, τακτική που γίνεται εντονότερη από μια υπεροψία που προκύπτει από το γεγονός ότι ο νικητής των δημοτικών εκλογών παει στο δημαρχείο και οι άλλοι στο σπίτι τους όπως έλεγε ο Χρήστος Ρέσσος.
  Συμπέρασμα:
  α) Χρειάζεται λοιπόν σε βάθος ξεκαθάρισμα η υπόθεση της Σχολικής Επιτροπής, σε μιά διαδικασία που δεν θα καπελωθεί δήθεν από την βιασύνη που προκαλούν τα πολλά προς συζήτηση θέματα του δημοτικού συμβουλίου (γνωστή μούφα του κ. Ευθυμίου με συνδρομή Ντερέκα).
  β) Άρη, χρειάζεται η επαρκής αντιπολίτευση (ως προς την συνήθη γραφειοκρατική συνήθεια - μέσα στους 4 τοίχους) που ασκεί η παράταξή ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ. Αυτό μεθερμηνεύεται σε μετατροπή σε διαρκή κοινωνική παρουσία δίπλα στον δημότη. Και η παρουσία πλάϊ τους σημαίνει και ενημέρωσή τους.
  Είναι ένας από τους τρόπους για να χτυπηθεί στην καρδιά η αυθαιρεσία και ο νεποτισμός, δηλαδή η τακτοποίηση συγγενών και φιλών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Διάβασα με μεγάλη προσοχή την επιστολή του κ. Κρεμμύδα.
  Απληροφόρητος δεν είμαι και θέλω να πιστεύω ούτε και κακοπραίρετος. Για να μιλάει ο κ. Κρεμμύδας για τήρηση διαδικασιών, σεβασμό στούς θεσμούς και στη διαφάνεια, μάλλον θα πρέπει να ξαναγεννηθεί. Το λέω αυτό γιατί όσον κι αν προσπαθήσει να έλθει σε ρήξη με το παλαιό του πολιτικό παρελθόν αλλά και με τις ατομικές του πρακτικές ως προς την αξιοκρατία σεβασμό στούς θεσμούς και στη διαφάνεια δεν θα πείσει κανένα σκεπτόμενο πολίτη ότι μπορεί να τα καταφέρει. Ο καθένας μας ανάλογα με την προσωπική του μέχρι σήμερα διαδρομή, ανάλογα με το τι μέχρι σήμερα υπηρέτησε και πώς το υπηρέτησε δείχνει και την αξιοπιστία του και την ικανότητα του να υπηρετεί το καλώς εννοούμενα συμφέροντα των πολλών, δηλαδή το δημόσιο συμφέρον. Θεωρώ πολύ βάρβαρο να αναφερθώ στις διάφορες προσωπικές του πρακτικές.
  Δεν μας χρειάζονται λοπόν αναλύσεις και θεωρίες σε τέτοια θέματα από τον κ. Κρεμμύδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Φίλε, ο σχολιασμός σου (που έρχεται σαν από assist πάσα του @Ανώνυμος16 Οκτωβρίου 2012 12:50 π.μ.) δημοσιεύεται πρώτον επειδή είμαστε ευρύτατης δημοκρατικής αντίληψης σαν blog και δεύτερον σαν ευκαιρία να αναδείξουμε με ζωηρό χρώμα την ΕΜΠΑΘΕΙΑ κάποιων που δεν αποκλείεται να λειτουργούν και σε διατεταγμένη υπηρεσία (γνωστό κολπάκι καθημερινά στα καφέ του Μοσχάτου).
  Να, όπως για παράδειγμα γράφει ο @Παλιός Αγωνιστής στο σχόλιο του που απευθύνεται στον κ. Κρεμμύδα:
  "Φτάνουν τα καθάρματα να λένε ότι και καλά κολλάς αφίσσες του ΣΥΡΙΖΑ για να φέρουν ταραχή στους οπαδούς του συνδυασμού σου".
  Εμείς για αποφυγή παρεξηγήσεων θα προσθέσουμε στο ημιτελές σχόλιο του Παλιού Αγωνιστή ότι ο Κρεμμύδας συνόδευε συνεργείο που κόλλαγε αφίσσες με σελοτέηπ πάνω σε τζάμια καταστημάτων της Μακρυγιάννη, μόνο που η αφισσοκόλληση αφορούσε το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου (άρα κατά κάποιο τρόπο οφελούσε κατά κωμικοτραγικό τρόπο και το δίδυμο Ευθυμίου - Μπούτσης!!!!!!)

  Τώρα στην ουσία των όσων γράφεις (και δηλώνεις ότι έβαλες μπροστά την προσοχή σου) ασχολείσαι με τον καταγγέλλοντα και όχι με τα καταγγελλόμενα.
  ΩΡΑΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ.
  Έντιμη και Δημοκρατική.

  Φίλε μάλλον δεν μας χρειάζονται αυτοί που σήμερα επιδίδονται σε φαυλότητα και πολύ περισσότερο δεν χρειάζονται στην πόλη πολίτες σαν και εσένα.
  Όταν μας ξαναγράψεις φρόντισε να μας μιλήσεις για την ταμπακιέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τη μεγαλοψυχία σου και την ευρύτατη δημοκρατική αντίληψη που διακρίνει το μπλόγκ σας. Μην είσαι τόσο καχύπτοτος και βλέπεις εμπάθειες και διατεταγμένες υπηρεσίες. Δεν είσαι η μόνη ανεξάρτητη φωνή στο Μοσχάτο.
   Όσο για τις αφίσσες καλά έκανε και τις κόλλαγε κι μένα δεν μ ενδιαφέρει τι κολλάει και γιατί το κολλάει. Αυτός ξέρει.
   Η ταμπακιέρα είναι μία. Να μην σχολιάζεις τα σχόλια των επισπετών σου για λογαριασμό άλλου. Δεν σου ταιριάζει ο ρόλος του προστάτη. Ελπίζω ότι με την ευρύτατη δημοκρατική αντίληψη σου ν αναρτήσεις και τούτο το σσχόλιο.

   Διαγραφή
  2. @ Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2012 12:39 μ.μ.
   Απορούμε που βρίσκεις την δια σχολιασμού μας παρέμβαση υπερ άλλου.
   Όσα είπαμε έχουν να κάνουν αποκλειστικά με σένα και κυρίως με την τακτική ρίχνω την μπάλα στην εξέδρα" μιλώντας για αλλά αντί άλλων.
   Αν είχες γράψει όλα αυτά σε έκθεση στις πανελλήνιες θα είχες κοπεί εκ προοιμίου ώς "εκτός θέματος".
   Για να σου αποδείξουμε ότι δεν υπερασπιστήκαμε κανένα, αλλά αντίθετα καταχεριάσαμε μεταφορικά τις προθέσεις σου να εξακοντίσεις χολή κατά του κ. Κρεμμύδα, ξαναμεταφέρουμε εδώ τα λόγια μας:
   "Τώρα στην ουσία των όσων γράφεις (και δηλώνεις ότι έβαλες μπροστά την προσοχή σου) ασχολείσαι με τον καταγγέλλοντα και όχι με τα καταγγελλόμενα.
   ΩΡΑΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗ.
   Έντιμη και Δημοκρατική.
   Φίλε μάλλον δεν μας χρειάζονται αυτοί που σήμερα επιδίδονται σε φαυλότητα και πολύ περισσότερο δεν χρειάζονται στην πόλη πολίτες σαν και εσένα.
   Όταν μας ξαναγράψεις φρόντισε να μας μιλήσεις για την ταμπακιέρα"

   Διαγραφή
 12. ΑΡΗ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙΣ
  0χι μονο για τη σχολικη επιτροπη, αλλα για ολα
  Πρέπει να κανεις μια ζουμερη περιληψη προηγουμενων, με ημερομηνιες, προσωπα και πραγματα.Για ολους και για ολα και απο την αρχη μεχρι το τελος
  οι 2-3 γνωστοι ετεροκλητοι γραφικοι προβοκατορες του καφενειου ειναι αμελητεες μοναδες και σε διατεταγμενη υπηρεσια παραπληροφόρησης και σκοταδισμου που το κοινο που τους ακούει ειναι μοναχα ο εαυτος τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Katarxas exoume karampinati maimoudia. Kai kata deuteron exei pesei xontros fovos sta antidrastika stoixeia pou ypostirizoun Ef8imiou. Mono pou de zitane tin aposirsi tou Ari. xexexexexexe. Foukarades. Mosxatoupoli min tous deineis vima. I poly dimokratia vlaptei. Ama exoune na maw poune tipota gia tin maimoudia tote na milisoune.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. μόνο και μόνο που ζήτησαν να κλείσουν τα μικροφωνα για να μιλησουν για τα οικόπεδα κρινονται επικινδυνοι γιατι αδυνατουν να καταλαβουν οτι οταν καποιος ζητα κλειστα μικροφωνα και μη τηρηση πρακτικων τοτε παραδεχεται εμμεσως πλην σαφως τις οποιες ανομιες ή δημιουργει υπονοιες για τυχον ανομιες. αχρηστοι αχρηστοι αχρηστοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @ Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2012 12:12 μμ
  Το σχόλιο σου δεν θα δημοσιευτεί γιατί καμιά σχέση δεν έχει με το θέμα. Πάντως σύντομα θα σου δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσεις για τον κ. Κρεμμύδα αφού θα δημοσιεύσουμε άρθρο σχετικό με τα test-drive Ευθυμίου και Κρεμμύδα.
  [Φίλε Slang ο κύριος …… αποκαλείς πονηρό]

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Κύριε Μπιζάνη το σχόλιο δεν το δημοσιεύετε επειδή έχετε τσακωθεί με την αλήθεια... τα υπόλοιπα είναι προφάσεις. Λυπάμαι γιατί κάποτε σας εκτιμούσα πολύ. Πάντως το blog σας δεν είναι το μόνο βήμα για τους δημότες. Καλή αντάμωση λοιπόν, σε πιο δημοκρατικά βήματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ Ανώνυμος16 Οκτωβρίου 2012 4:18 μ.μ.
   Αγαπητέ φίλε, καταρχάς δεν έχουμε καμιά αντίρρηση να καταφύγεις σε άλλα δημοκρατικά blogs για να πεις την γνώμη σου. Με την αλήθεια καθόλου δεν έχουμε τσακωθεί και το ξέρεις, αλλά η σκοπιμότητα σου και η εμπάθεια σου δεν σε αφήνουν να το ομολογήσεις. Όσοι όμως μπορούν να καταλάβουν τα κίνητρα σου, τους είναι αρκετό. Κοίτα, αφήσαμε ένα-δύο παράταιρα του θέματος σχόλια, μόνο και μόνο για να υπογραμμίσουμε την κατάντια κάποιων που στην μανία τους παρακάμπτουν το «σχολική επιτροπή – gate» και επιδίδονται σε ασχήμιες κατά του επιστολογράφου που καταγγέλλει τα γεγονότα και υπόσχεται να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τι πιο τίμιο και καθαρό για την απόδειξη της αλήθειας των πραγμάτων και τι πιο σημαντικό για την προώθηση της έννοιας της Δημοκρατίας στην πολιτική. Τα όσα άσχετα με το θέμα γράφεις (δηλαδή περί χρίσματος, προσχωρήσεων, κλπ) έχουν καμιά σχέση με τα όσα έγιναν στην Σχολική Επιτροπή; Το μόνο πράγμα της προκοπής που λες, είναι η αποστροφή ότι «υπάρχουν και τα πραγματικά προβλήματα». Όντως υπάρχουν, αλλά τα σοβαρά είναι είδος σε έλλειψη για μια δημοτική αρχή που μέσα σε 2 χρόνια δεν έχει βάλει ούτε τούβλο σε κάποιο έργο. Κι αυτή η δημοτική αρχή δεν είναι του κ. Κρεμμύδα, αλλά αυτών που άκριτα και άρρωστα υποστηρίζεις. Κατανοείς λοιπόν ότι δεν είναι και αισθητικά αποδεκτό να επιτρέψουμε κι άλλα τέτοια σχόλια. Όμως μην ανησυχείς, γιατί τα καλύτερα έρχονται, χώρια που μπορείς να πας στην συνεδρίαση στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της Σχολικής Επιτροπής για να θαυμάσεις την απόδειξη της αλήθειας και τον θρίαμβο της αρεστής σε σένα παράταξης….

   Διαγραφή
 17. Τελικά έχει απόλυτο δίκαιο ο ανώνυμος 12.39.
  Ποία είναι τα μείζονα θέματα με τα οποία ασχοληθήκατε? Ρε ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΙ δεν αφήνετε τις φανφάρες και τα παχιά τα λόγια και να κάνετε καμία ουσιαστική δουλειά για το καλό του Δήμου. Όλο καταγγελίες είσαστε που στη συνέχεια, με καταλυτικό τρόπο, πέφτουν στο κενό . Αυτή είναι η πραγματική ταμπακιέρα. Περιμένουμε να πάτε στον εισαγγελέα για το συσσωρευθέν κεφάλαιο από το ειδικό τέλος κτήσης ακινήτων. Α και κάτι ακόμη αν είσαι αλήθεια εκπαιδευτικός δεν ξέρεις να βαθμολογείς καλά.
  Παίζεις με σημαδεμένη τράπουλα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. mathitako efages ena MIDENIKO isame to mpoi tis palianthropias sou. perastika sou.

   Διαγραφή
 18. Π Ρ Ο Σ Ο Χ Η ...

  @ Μαθητής 16 Οκτωβρίου 2012 4:43 μ.μ.

  Λοιπόν εσύ όχι για Μαθητής, αλλά ούτε για οπαδός ή για δημοτικός σύμβουλος του ινδάλματος σου δεν κάνεις.
  Πολύ περισσότερο ακόμα δεν μπορείς να κάνεις διδαχές και να μιλάς περί ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΩΝ…
  Πες στα αφεντικά σου ότι ΣΥΝΕΛΗΦΘΕΙΣ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΑΣ.
  Ο "ανώνυμος 12.39" στον οποίον αναφέρεσαι και του δίνεις "απόλυτο δίκιο" (ως να επρόκειτο για κάποιο άλλο πρόσωπο) ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ.
  Πήγαινε λοιπόν να σου τραβήξουνε το αυτί, και σε περίπτωση που δεν ξέρουν τίποτα, τότε κάνε την αυτοκριτική του γκεμπελικού ρουφιάνου.
  Βγάλε την κουκούλα, κάτσε μπροστά στον καθρέφτη και φτύσε τη μούρη σου.

  Να και το μαύρο ιστορικό της αλητείας σου:

  Ως Aνώνυμος 12:39 μπήκες στο ΜοσχατουΠολις στις 12:15 και 14 δευτερόλεπτα, έκανες ότι έκανες και βγήκες στις 1:55 ακριβώς κάνοντας σπορ με την ελεεινότητα σου επί 1 ώρα 39 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Μόνο και μόνο για να επιτεθείς στον Κρεμμύδα και να σπείρεις τους σπόρους της γελοίας προβοκάτσιας σου.

  Ως Ανώνυμος 4:43 μπήκες στο Μοσχατούπολις στις 4:07 και 24 δευτερόλεπτα, έκανες νέα ηρωική προσπάθεια προβοκάτσιας τριγυρίζοντας στο blog μας μέχρι τις 4:52:17. Ξόδεψες λοιπόν 44 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα για να γίνεις ρεζίλι.

  Μήπως θέλεις να γράψουμε εδώ και το IP σου, ώστε κάποιοι να ψάξουν και να βρουν ποιός τελικά είσαι;

  ΛΙΓΑΚΙ ΤΣΙΠΑ ΡΕ «ΑΝΘΡΩΠΕ»…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. καλος κακος και ασχημη16 Οκτωβρίου 2012 - 6:16 μ.μ.

  Mεγάλα προβλήματα"" Παραλία""Αποτέλεσμα" 000
  Χρυσοστόμου Σμύρνης'''Αποτέλεσμα"0000
  Αποκοπή από ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ' Αποτέλεσμα"000000
  Οσα προβλήματα και αν αναφέρουμε το αποτέλεσμα θα είναι πάντα 00000. Για προσθέστε όλα αυτά τα μηδενικά. Το αποτέλεσμα θα είναι πάντα 000000. Για τραβήξτε την κουρτίνα 00000000000000000000. Τι θα δείτε; Μόνο το Δήμαρχο; Όχι βέβαια. Θα δείτε τους πανέξυπνους συμβούλους και αετομάτισες συμβούλους να έχουν προβάρει το ψεύτικο χαμόγελο της επιτυχίας που προσπαθεί να κρύψει ανικανότητα και αμηχανία. Εσείς θα διαλέγατε ποτέ την κουρτίνα 0000000000000000000000; Αυτά για τα κακόμοιρα συμβουλάκια που θεωρούν ότι έχουν κάνει έργο και μάλιστα πολύ. κικιρικου κικιρικου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. καινούργιος που είναι παλιός16 Οκτωβρίου 2012 - 7:00 μ.μ.

  Φοβερή αποκάλυψη για χαμαιλέοντες σχολιαστές που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλιμα. Πιστεύω ότι στο συγκεκριμένο θέμα δεν έπρεπε να αφήσετε ανώνυμους να γράφουν.
  Δεν ξέρω τι προβλέπεται απο τους νόμους, αλλά ο κ. Κρεμμύδας πρέπει να ζητήσει ειδική Συνεδρίαση για τη διαλεύκανση του θέματος ή διαπαραταξιακή επιτροπή που θα κάνει την σχετική διερεύνηση.
  Σε κάθε προσπάθεια της πλειοψηφίας να συσκοτίσει το θέμα να καταφύγει στους ελεγκτες δημόσιας διοίκησης και τον Νόμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. @ Ανώνυμος16 Οκτωβρίου 2012 6:27 μ.μ.
  Κύριε, όλα τα σχόλια έχουν δημοσιευτεί. Ακόμη και τα απαράδεκτα στο περιεχόμενο και το ύφος έχουν περιγραφεί έστω και με την ευκαιρία της δήλωση μας ότι είναι εκτός θέματος. Και έχετε υπόψιν σας ότι υπόλογοι στο ζήτημα αυτών που συνέβησαν στην Σχολική Επιτροπή είναι αποκλειστικά και μόνο οι νυν διοικούντες το Δήμο και την Σ.Ε. και κανείς άλλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. @ Ανώνυμος 16 Οκτωβρίου 2012 7:16 μ.μ.
  Κύριε, η μπάλα παίζεται κανονικά μέσα στο γήπεδο και λέγεται
  "Ανοιχτή επιστολή Κρεμμύδα: Για τα γεγονότα στη Σχολική Επιτροπή, για την τήρηση των Διαδικασιών και τον σεβασμό στους Θεσμούς".
  Με άλλα λόγια ο κ. Κρεμμύδας ελέγχει δημόσια την Διοίκηση του Δήμου για την μεθοδολογία που ακολουθήθηκε κατά την πρόσληψη καθαριστριών από την Σχολ. Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δεσμεύεται να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  Κρίνει, και δεν κρίνεται.
  Θα σας προσκαλούσαμε μάλιστα να την παρακολουθήσετε.
  Κατά τα άλλα, δηλώνουμε ότι δεν μπορείτε να αλλάζετε την ατζέντα προσπαθώντας να κάνετε τον κρίνοντα κρινόμενο.
  Η επιμονή σας λοιπόν ας σταματήσει εδώ...
  Φυσικά το σχόλιο σας [Κύριε Μπιζάνη μάλλον χάσατε …… ] δεν θα αναρτηθεί ως μη έχον ενδιαφέρον και συνάφεια με το θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Κύριε Μπιζάνη δε θα σας ενοχλήσω άλλο... θέλω μόνο να σας πω πόσο γέλασα με αυτό το "ο κ. Κρεμμύδας κρίνει και δεν κρίνεται". Με συγχωρείτε που σας ανάγκασα να πείτε ότι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο Άρης είναι ο Θεός (Θεέ μου συγχώρα με)! Καληνύχτα σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Πάμε Άρη! χώσε! βρήκες τώρα ψωμάκι ε; Στείλε επιστολή και για τα δικά σου να τα σχολιάσουμε...όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ωραίο το κυνήγι μαγισσών αλλά πιστεύω ότι χάνουμε το δάσος εδω! Ο κύριος Βιβλιοδετης θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει στο δημοτικό συμβούλιο και να τον ακούσουμε...Άρη σβήσε τη φωτιά..δεν θα κάψεις κανένα στην πλατεία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Κύριε Κρεμμύδα,
  Για ποιο λόγο πρέπει να βιάζεστε?Γιατί γενικότερα βιαζόμαστε ως λαός??Γιατί πρέπει να τον λέμε Γιάννη και ακομά δεν τον βαφτίσαμε???Γιατί πρέπει να καίμε στην πυρά άτομα αν δεν ξέρουμε αν ακόμα είναι ''αθώοι'' ή ''ένοχοι''?Γιατί πρέπει να βγάζουμε μεγαλεπίβολες ανακοινώσεις χωρίς ακόμα να έχουμε καν ακούσει τον ''κατηγορούμενο''....Εγώ λέω πρώτα σε αυτή τη χώρα να βγάζουμε ανακοινώσεις και μετά αποφάσεις!Εσείς τι λέτε?Ξέρετε είναι όπως η ελληνική παροιμία που την λένε πιο πολύ η μαμάδες μας '' πρώτα βάζεις το παντελόνι και μετά το βρακί''?Συγχωρήστε με για το βρακί αλλά έτσι λέει η παροιμία...Οπότε καθήστε να δούμε τι θα πει ο χριστιανός και μετά βγάλτε 5000 ανακοινώσες αν θέλετε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια