Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Η κότα έκανε το αυγό
ή το αυγό την κότα;

Διαβάσαμε στο Moschatotavros.Sporty, ότι στις 23 Οκτωβρίου δημοπρατείται ο πλαστικός χλοοτάπητας του Γηπέδου Μοσχάτου.
Μια είδηση καθ' όλα ευχάριστη, έστω και μετά από μακρά καθυστέρηση, αφού υποτίθεται ότι η εκτέλεση του έργου θα γινόταν μέσα στο καλοκαίρι.
Ειλικρινά, όμως, δεν έχουμε διαβάσει πιο αστείο Δελτίο Τύπου από την Κοραή.
Ξεπερνάει και εκείνα τα μνημειώδη περί κοινωνικού παντοπωλείου και μοιράσματος πατάτας Νευροκοπίου.
Μια απλή ανακοίνωση, όπου θα δικαιολογείτο και η εξωτερίκευση μιας ικανοποίησης, μετατρέπεται σε έναν προκλητικό λίβελο και σε μια επίθεση κατά κάποιων που και καλά μου «προσπάθησαν να «ακυρώσουν» το σημαντικό αυτό έργο διαδίδοντας συνειδητά ανακρίβειες και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα».
Εμείς θεωρούμε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτός που αγωνιούσε και διαψευδόταν ήταν ο ίδιος ο δήμαρχος έναντι των υποχρεώσεων που είχε δημιουργήσει στον εαυτό του από τις υποσχέσεις σχετικά με την τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα.
Φυσικά για τον αθλητικό επιτετραμμένο ούτε λόγος… αφού είναι μονίμως άφαντος στο ζήτημα, όπως και στον σημερινό αγιασμό που πραγματοποίησε η ΑΕ Μοσχάτου.
Αλλά με το Δελτίο Τύπου, οι της Κοραή όχι μόνον κατηγορούν κάποιους σαμποτέρ, αλλά βγάζουνε και γλώσσα από πάνω, και κομπορρημονούν, για μια εξέλιξη που αποκλειστικά πρέπει να χρεωθεί στην πιεστική τακτική και στις πολυποίκιλες διαμαρτυρίες που ακολούθησε η ομάδα της ΑΕ Μοσχάτου, με επικεφαλής τον κ. Στέφανο Φαναρίτη.
Πάμε λοιπόν για δημοπράτηση, που παρ’ ότι δεν αποτελεί έναρξη του έργου, σηματοδοτεί υποχρεώσεις και πρόνοιες για την δημοτική αρχή, η οποία αντί να πανηγυρίζει καλύτερα να φροντίσει να τροποποιήσει των Προϋπολογισμό της για την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση της ΑΕΜ, της Αναγέννησης και της Θύελλας!
Γιατί αν τα έργα για αντικατάσταση του χλοοτάπητα αρχίσουν μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου, τα σωματεία μας θα μεταβληθούν σε περιπλανώμενους Ιουδαίους ανά τα πειραϊκά γήπεδα για τους αγώνες και τις προπονήσεις τους, χώρια την αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας των ποδοσφαιρικών ακαδημιών τους.
Η καθυστέρηση πέραν του Σεπτεμβρίου θα μπορούσε να είχε καλυφθεί με προσωρινή εκταμίευση χρημάτων από τα διαθέσιμα του +0,10% που πλήρωναν και πληρώνουν οι μοσχατιώτες για την αγορά του «οικόπεδου Καψίλη», αφού προηγούμενα τροποποιείτο η σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο και την Περιφέρεια, με την τελευταία να επιστρέφει τα χρήματα όταν αυτό θα ήταν δυνατόν…
Πέρα όμως από την έπαρση που δεν συνάδει με τα γεγονότα, αλλά που εκθέτει και πολιτικά τον Δήμος και ο Δήμαρχος εκτίθενται και πολιτικά από το γεγονός ότι χρησιμοποιούν τα μέσα που διαθέτει η υπηρεσία και ο θεσμός (website, δελτία τύπου, κλπ) επιδίδεται σε μικροπολιτική προπαγάνδα και ψευτο-αντιπαράθεση αντί πληροφόρησης, ως οφείλουν κάνουν, κάνοντας και την τελική «τσαχπινιά», για να μας πουν ότι «το γήπεδο του Μοσχάτου είναι πλέον ένα από τα πρώτα γήπεδα στην Ελλάδα που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας».
Εμείς κλείνουμε λέγοντας επ' αυτού ότι είναι ντροπή να μιλάνε για "άδεια λειτουργίας", με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το γήπεδο και μετά τα όσα διαρκώς συμβαίνουν με τους βαρύτατους τραυματισμούς ποδοσφαιριστών, και από το Μοσχάτο, αλλά και από ομάδες του Πειραιά.
Θα άξιζε να στείλει η ΑΕ Μοσχάτου στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου, τα τιμολόγια από τις θεραπείες και τα νοσήλια των αθλητών του που υπέστησαν κατάγματα, βαριές κακώσεις και σοβαρές μολύνσεις από σταφυλόκοκκο, για να δούμε αν θα αποτολμήσουν ξανά να προκαλούν με τέτοιου είδους self-service «δελτία λιβανίσματος»…

...........................................................................

Να και το Δελτίο Τύπου του Δήμου (για την ιστορία)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 23 Οκτωβρίου δημοπρατείται ο χλοοτάπητας του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Μοσχάτο προϋπολογισμού 467.000 €
Η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Μοσχάτου μπαίνει πλέον στην οριστική φάση υλοποίησης. Η δημοπράτηση του χλοοτάπητα προϋπολογισμού 467.000 € θα διεξαχθεί την Τρίτη στις 23 Οκτωβρίου από την Περιφέρεια της Αττικής υλοποιώντας έτσι τη δέσμευση που έχει αναλάβει η Δημοτική Αρχή. Η αντικατάσταση του χλοοτάπητα αποτελεί ανάγκη και αίτημα ολόκληρης της αθλητικής κοινότητας της πόλης, της ευρύτερης περιοχής όπως βέβαια και φυσικά της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά.
Παράλληλα, η Διοίκηση του Δήμου μερίμνησε και έκλεισε εκκρεμότητες πολλών χρόνων που συνδέονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του γηπέδου στο Μοσχάτο. Είχε προηγηθεί η διαδικασία για τη λήψη άδειας λειτουργίας τόσο για το γήπεδο ποδοσφαίρου όσο και για το κλειστό γυμναστήριο. Η διαδικασία αυτή ακολουθήθηκε και τα γήπεδα του Ταύρου Φωστήρα και Άγιαξ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου ανέφερε τα εξής: «Η δημοπράτηση του χλοοτάπητα αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όσους προσπάθησαν να «ακυρώσουν» το σημαντικό αυτό έργο διαδίδοντας συνειδητά ανακρίβειες και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η χρηματοδότηση και η κατασκευή του έργου από την Περιφέρεια Αττικής δικαιώνει τις ενέργειες που έγιναν από τη Δημοτική Αρχή καθώς  και τους πολίτες και τους φορείς που πιστεύουν στην αξιοπιστία των λόγων και των έργων μας.
Πρέπει, επίσης, να σημειώσουμε ότι το γήπεδο του Μοσχάτου είναι πλέον ένα από τα πρώτα γήπεδα στην Ελλάδα που έχουν λάβει άδεια λειτουργίας. Ταυτόχρονα δε με τα παραπάνω πραγματοποιούνται σημαντικές εργασίες βελτίωσης και συντήρησης σε όλους τους αθλητικούς χώρους που αναβαθμίζουν την ποιότητα της λειτουργίας τους».
Από το Γραφείο Τύπου

7 σχόλια:

 1. 7άρα ρε μοσχατο΄υπολη τους έριξες. 7άρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. έχω την εντύπωση ότι ο ΑΟΜ έκανε το αυγό. ε και απτο αυγό ξεπετάχτηκε η κότα που σήμερα κακαρίζει ότι η ομελέτα είναι δική της. αλλά τόσο πανακριβη ομέλετα, αξίας 467.000€ πρώτη φορά βλέπω. ρεεεεεεεεε μας βλέπουνε..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μπιζάνη έχεις γίνει πιο βαρετός και από αμαρτίες καλόγερου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σε ποιόν κωδικό θα τα βάλετε τα 467.000…..αυγά, πεταχτέ τα 150.000 είναι κλούβια μην σας χαλάσει η ομελέτα Ρεεεεεεεεεεεεε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΑΜΚΙΤΗΣ Κάποτε6 Οκτωβρίου 2012 - 1:07 μ.μ.

  Τελικά δεν υπερβάλεις Μοσχατούπολη. Γιατί το πρόβλημα είναι ποιός κατόρθωσε να επιδιορθωθεί το πλαστικό γκαζόν στο γήπεδο ή πως οι ομάδες θα παίζουν πιά πάνω σε ένα σωστό αγωνιστικό έδαφος? Και άντε και υπερβάλει αντιπολιτευτικά η Μοσχατούπολη, όμως ο επίσημος Δήμος μπορεί να λέει τέτοια πράγματα? Εσεις που διοικείτε τον δήμο σκεφτείτε τι κάνετε και ότι υπάρχει μια δεοντολογία για το πως συμπεριφέρονται αυτοί που φοράνε μεταξωτα βρακιά. Άντε γιατί δεν τρωγόσαστε πιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο κόκορας έσπειρε τ αυγό κι η κότα το εγέννα. Ποιός είναι ο κόκορας και ποιός τον έκανε? Εδώ σε θέλω γατόνι μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια