Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Κύριε Δήμαρχε,
η Παιδεία είναι υπόθεση όλων μας

Αφού η επαρκής (φαίνεται) και ολίγον κουφή (αυτό παραφαίνεται) διοίκηση του Δήμου μας απέρριψε δια του Δημάρχου και της αρμοδίας Αντιδημάρχου την πρόταση Σωπάκη για κοινή «σύσκεψη όλων των φορέων της εκπαίδευσης της πόλης, προκειμένου να ενημερωθούν οι δημοτικές παρατάξεις και οι γονείς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξεκινά η νέα σχολική χρονιά», η Αντιπολίτευση οφείλει να δράσει από μόνη της. 
Υπάρχουν ουσιαστικά πράγματα να κάνει και πολλά να διορθώσει με την συμβολή της. 

Και ιδού ένα παράδειγμα στην βάση μιας ιδέας πάνω σε υπαρκτό πρόβλημα, που την εισηγήθηκε φίλος μας… 
Αφού κατά τον Δήμαρχο σε επίπεδο Παιδείας δεν υπάρχουν προβλήματα ή πράγματα προς διαβούλευση και επίλυση, τότε ο κ. Κρεμμύδας, ο κ. Σωπάκης, ο κ. Κυριαζίδης... να επισκεφθούν (ως αιρετοί δημοτικοί σύμβουλοι και φυσικά ως επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων) το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο στην παραλία και να μιλήσουν με τους καθηγητές και κυρίως με τους μαθητές. 

Εκτός των όποιων προβλημάτων και ζητημάτων που απασχολούν την σχολική μονάδα, να υπενθυμίσουν στους σπουδάζοντες, ιδιαίτερα, ότι μετά από τις προσπάθειες που έγιναν ώστε το Εσπερινό να παραμείνει στο Μοσχάτο, τώρα οι μαθητές σε ανταπόδοση αυτού (που άλλωστε ήταν και δικός τους αγώνας και δική τους επιθυμία) οφείλουν να προστατέψουν τις κτηριακές και άλλες εγκαταστάσεις του σχολείου που τους φιλοξενούν, σε κάθε περίπτωση και με κάθε τρόπο! 
Είναι ζήτημα τιμής και ευθύνης, που μπορεί να προκύψει μέσα από έναν πραγματικά ισότιμο και φιλικό διάλογο. 
Χρειαζόμαστε ένα αποτέλεσμα, επιτέλους… 

Αλλά στα πράγματα που μπορούν να γίνουν, παρά την άρνηση διαλόγου από την δημοτική αρχή, υπάρχουν και οι διάφοροι φορείς και σωματεία που θα μπορούσαν να συμβάλουν σε ένα θετικό ξεκίνημα (και όχι μόνον) των Δημοτικών, των Γυμνασίων και των Λυκείων. 
Ένα δείγμα για το τι μπορεί να γίνει, και μάλιστα έξω από την πρόνοια του επίσημου Δήμου, μας έδωσε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Μοσχάτου, το οποίο συγκέντρωσε χαρτικά και άλλα σχολικά είδη για να μοιραστούν σε παιδιά που οι οικογένειές τους παρουσιάζουν οικονομικό πρόβλημα. 

Σκεφτείτε μια ίδια και οργανωμένη κίνηση από πλευράς όλων των σχολείων, υπό την ουσιαστική οργανωτική καθοδήγηση και οικονομική υποστήριξη του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου. 
Γιατί δεν μπορεί να δαπανώνται κάποια χιλιάδες ευρώ για μουσικές εκδηλώσεις (τα Ταύρεια μας μαράνανε) και να υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα. 

Πέρα όμως από την δημοτική Αντιπολίτευση, τα ίδια τα σχολεία και πιθανόν από κάποιους φορείς (βλέπε ΑΕ Μοσχάτου, κλπ), μας έρχεται στο μυαλό και η Νεολαία, υπό την θεσμοθετημένη μορφή της. Μιλάμε για το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν.), το οποίο τι πιο φυσικό να αναμιχθεί στο ζήτημα και να ενδιαφερθεί για το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα των μικρών και μεγαλύτερων μαθητών στα σχολεία του Δήμου μας. 

Και ευκαιρίας δοθείσης από το παράδειγμα που πιο πάνω αναφέραμε σχετικά με το Σχολικό συγκρότημα της παραλίας, θυμόμαστε την παρέμβαση του τότε προέδρου του ΤΟ.ΣΥ.Ν εξαιτίας των τότε καταστροφών και του εμπρησμού αίθουσας του 1ου Γυμνασίου, αναρωτιόμαστε: 
Που είναι αλήθεια η οργανωμένη Νεολαία του Μοσχάτου; 
Που βρίσκεται το ΤΟ.ΣΥ.Ν.; 
Περί ποίων πραγμάτων τυρβάζουν οι γνωστοί Ηρακλείς του οργάνου; 
(αφού αν δεν κάνουμε λάθος ο «υπαίτιος» της «αδράνειας» και της «κακής λειτουργίας» του οργάνου εκπαραθυρώθηκε από την προεδρία του Συμβουλίου Νεολαίας)… 
Σήμερα που είναι όλα τακτοποιημένα παντοιοτρόπως γιατί δεν δρουν ελεύθερα, δημιουργικά και ...νεανικά; 

----------------------------------------------------------------------------- 

ΕΠΙΣΗΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΔΙΑΒΑΣΜΑ:

# Η Ι στορία μας σε δύο όμοια πλάνα - της Νανάς Ιωαννίδου

# Να καταργήσουμε τους "δανειστές" - του Στέφανου Μπιζάνη

# Από την καλοκαιρινή ραστώνη στην χειμερία νάρκη - της Μαρτίνης Θεοδώρου

14 σχόλια:

 1. Όλοι σιωπάνε. Η δημοτική αρχή λέει πως δεν είναι ανάγκη για κοινη σύσκεψη. Όλα είναι καλά. Σιωπή και το ΤΟ+. Τώρα είναι απασχολημένοι κάποιοι με άλλα πράγματα. Η διαπλοκή σε παράλληλους δρόμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ωραίο φινάλε. το τσουρούφλισες το δίδυμο. απόστολεεεεεεε τρέχα τα μωρά σου κλαίνε βρε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ν.υ.χ.τ.ο.λ.ο.υ.λ.ο.υ.δ.ο13 Σεπτεμβρίου 2012 - 9:18 π.μ.

  Χρειάζεται παιδεία για να μην πεις όχι σε πρόταση συζήτησης των προβληματων Παιδείας και Εκπαιδευσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολλά τα προβλήματα με τα σχολεία, αλλά και της εκπαίδευσης γενικότερα.

  Χωρίς σχέδιο κι επαρκείς πόρους ο κάθε δήμος κάνει ότι θέλει.

  Η προστασία κι η φροντίδα όμως των εγκαταστάσεων είναι και ευθύνη των ίδιων των μαθητών και καθηγητών, που ωφείλουν να τις προστατεύουν από φθορές και βανδαλισμούς, αλλά και να τις περιποιούνται αφού εκεί περνούν τη μισή σχεδόν μέρα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Πολύ εύστοχο και επίκαιρο κείμενο. Συμφωνώ με την ιδέα του φίλου που αναφέρατε αλλά και τον τελευταίο σχολιαστή σας ότι πρέπει οι ίδιοι οι μαθητές να προστατεύσουν τα σχολία από καταστροφές. Ειδικά στο 'νυχτερινό' της παραλίας. Πάντως θλίβομαι να ακούω ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον από πλευράς Συμβούλιου Νεολαίας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ακριβώς τώρα γίνονται πράγματα ελεύθερα, δημιουργικά και νεανικά τώρα δεν γίνεται τίποτα χαχαχαα. Ασχολούνται με την ειδική δημοσιογραφία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Πολύδωρος Πατσουράκης13 Σεπτεμβρίου 2012 - 2:23 μ.μ.

  Σίγουρα πρέπει όλοι να είμαστε αρκετά ευαίσθητοι σε θέματα παιδείας και μακάρι η κίνηση του 3ου Δημοτικού να βρει και άλλους μιμητές. Ως προς το ΤΟΣΥΝ απλά... δεν βρίσκεται. Ο συγκεκριμένος θεσμός μεγαλούργησε επί Δημαρχίας Παπαντώνη και διαλύθηκε από ότι φαίνεται επί Δημαρχίας Ευθυμίου. Είχαμε κάνει πράγματι ενέργειες όταν είχε γίνει ο εμπρησμός και πρώτοι είχαμε θίξει το θέμα της μετακίνησης του Εσπερινού δυστυχώς κάποιοι ενοχλήθηκαν από την γενικότερη Δράση και χρησιμοποίησαν κάθε μέσο να κάνουν το ΤΟΣΥΝ να σιωπήσει.. Κάποιοι το χρησιμοποίησαν για να γίνουν παράγοντες ή ειδικοί σύμβουλοι.Όταν τελικά δεν τους ήταν απαραίτητο χρησιμοποίησαν λάσπη ψεύδη και απειλές κάθε είδους μέχρι την κίτρινη στρατευμένη ιστοσελίδα τους (που πλέον έχουν πέσει θύματα και άλλοι συνδημότες μας). Αγαπητή Μοσχατούπολις ήλπιζα και ως 'βαρίδι' που ήμουν κτλ αποχωρώντας από την Προεδρία θα γινόταν κάτι πιο 'Δημιουργικό' αλλά περνώντας οι μήνες αποδεικνύεται ότι απλά ήθελαν κλείσουν την φωνή του ΤΟΣΥΝ. Τουλάχιστον έτσι βγαίνει και από το κόπο ο Δήμαρχος να βρεί και γραφεία. Μπράβο στο Δήμαρχο που κατάφερε επί Δημαρχίας του να διαλυθεί ο θεσμός ακολουθώντας τακτική 'ομερτάς' στον Πρόεδρο της Κοινότητας μας που είναι ο ηθικός αυτουργός της κατάστασης δεν θα πω μπράβο ήταν αυτοσκοπός.
  Διοικούμαστε δυστυχώς από επικίνδυνα άτομα
  καληνύχτα ΤΟΣΥΝ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αληθεια μια και το εθιξε ο Πατσουρακης, τι γινετε με το θεμα το γνωστο την αναρτηση εκεινη,, κριμα γιατι ο δημαρχουκος προσπαθει να περασει αλλο προσωπο αλλα μαλλον εδω υπαρχει κοροιδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δεν έχω να προσθέσω και πολλά. Μιά απογοήτευση αυτοί που κυβερνανε το δήμο. Το άσχημο είναι ότι καθώς μεγαλώνει η κρίση θα χειροτερέψουν τα πράγματα.
  Για την ανάγκη να συστρατευτούνε όλοι και να σχηματιστεί ένα μεγάλο μέτωπο αλληλοβοήθειας και εθελοντισμου δεν έχω και πολλά να πω. Είναι αυτονόητο.
  Στα νεολαιϊστικα δεν έχω γνώση αλλά είναι λυπηρό να μην κουνιέται τίποτα.
  Α.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΜΠΑΑΑ.... Α. Μα όλες οι νεκροψίες σε νεκρούς γίνονται. Ουτε τα πρεζάκια πια τέτοια εξάρτηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Καταρχην να συνγχαρώ την Δημοτική Παράταξη "ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ" και τον Δημοτικό Σύμβουλο Κο ΣΩΠΆΚΗ ΓΡΗΓΟΡΗ για την πρόταση που κατέθεσαν, ενόψει του ξεκινήματος της νέας σχολικής χρονιάς. Να συμφωνήσω απόλυτα με το σχόλιο συνδημότη "ότι χρειάζετε παιδεία ώστε να μην αρνηθείς προτάσεις που έχουν ώς θέμα την παιδεία" και να πώ ότι δυστύχώς δεν την διαθέτουν από ότι φαίνεται, ούτε ο Κος Δήμαρχος ούτε η Δημοτική του Παράταξη. Να σημειώσω ότι κατά την γνώμη μου, η απόρριψη της πρότασης για κοινή συσκεψη για τα προβλήματα της εκπαίδευσης στα σχολεία Μοσχάτου και Ταύρου με όλους τους εμπλεκόμενους , ο Κος Δήμαρχος και η Δημοτική του Παράταξη την απέριψαν, διότι φοβούνται την ανάπτυξη τοπικού διεκδικητικού κινήματος μιας και δεν είναι διατεθιμένοι να πάρουν μέρος σε αυτό. Χθές άκουσα στις ειδήσεις ότι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που προορίζονται να καλύψουν στοιχειωδώς τα κενά στην εκπαίδευση, λόγω μηδενικών διορισμών εκπαιδευτικών ελέω μνημονίου, θα έχουν δωρεάν σίτιση από το Υπουργείο. Αναγνωρίζουν δηλαδή με τον πιό επίσημο τρόπο ότι οι άνθρωποι στους οποίους η πολιτεία εμπιστεύεται το πιό πολύτιμο για όλους μας αγαθό, δηλαδή την μόρφωση των παιδιών μας, αδηνατούν να σιτισθούν από τον μισθό που τους δίνουν. Κε ΝΑΥΠΛΙΩΤΗ αντί να απαντάτε με αστειάκια οφείλετε να σοβαρευτείτε και να πάρετε θέση στο πού μας οδηγεί το κόμμα σας με την συμμετοχή του στην μνημονιακή κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ. Όταν κάποιοι γονείς βρίσκονται σε απόγνωση από τα αλεπάλληλα μέτρα εσύ δεν μπορείς να κάνεις πλάκα. Τέλος να συνγχαρώ τον Κο Ζώταλη για την πρωτοβουλία του και να σημειώσω ότι το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανόν να χρειασθεί δίκτυο αλληλεγγύης με σισίτια για μαθητές στα σχολεια του Δήμου μας.
  Για όλα αυτά είναι φοβικός ο Κος Δήμαρχος απέναντι στις συσκέψεις με όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, αλλά νομίζω σύντομα θα χρειασθεί από τα πράγματα να πάρει θέση για την εξαθλίωση που μας οδήγησε το κόμμα του αλλά και η τρικομματική κυβέρνηση που έμμεσα στηρίζει με την στάση του αρνούμενος να μπεί μπροστά σε αγώνες και δράσεις που αμφισβητούν αυτή την πολιτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όταν αποκτήσετε όνομα και ενημερωθείτε επαρκώς για τις τοποθέτηση μου και τις τοποθετήσεις του πολιτικού χώρου που ανήκω να μιλήσουμε σοβαρά, και αυτό δεν είναι αστείο, αστεία είναι η διατηρητέα κατάσταση εδώ και χρόνια δεν προέκυψε τώρα ,,,,,, με την συμμετοχή και την ανοχή όλων μας, και ειδικά των πρώιμων αριστερών…

   Διαγραφή
 12. λοιπον δημαρχος σοπακις , αντιδημαρχος Ζοταλις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ακούγεται χειρότερο από αυτά που διαθέτουμε σήμερα.

   Διαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια