Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

Οικόπεδο Καψίλη
ή η κολόνια της ανευθυνότητας


Από το '72 κρατάει αυτή η κολόνια και δεν λέει να τελειώσει!
Μάλλον τέλειωσε από τον φετινό Φεβρουάριο, αλλά τραντάζουμε ακόμη το μπουκαλάκι μπας και εκμεταλλευτούμε τα τελευταία ίχνη (σταγόνες) κολόνιας, πριν το πετάξουμε στα σκουπίδια.

Αυτό το οικόπεδο Καψίλη (γιατί περί αυτού πρόκειται) δεν λέει να ησυχάσει και να πάρει τον δρόμο του για την ανέγερση μίας σύγχρονής πολυκατοικίας. 
(πρός δόξα του αυτοδιοικητικού μας πολιτικού προσωπικού)

Το κρατάει στοιχειωμένο ο φόβος της ιστορικής καταδίκης και η ρετσινιά της πολιτικής ευθύνης ανίκανων, ανεπαρκών, αδιάφορων και ανέμελων δημοτικών συμβούλων (εκτός λίγων εξαιρέσεων).

Μετά από επτά (7) μήνες πλήρους απραξίας - όπως πάντα (και για τα πάντα) συμβαίνει - μαζευτήκαν χθες οι δημοτικοί σύμβουλοι Μοσχάτου - Ταύρου για να αποφασίσουν για την «τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου» του οικοδομικού τετράγωνου 129 ώστε τμήμα αυτού να αποχαρακτηριστεί από τμήμα του Εθνικού Σταδίου και να γίνει «οικοδομήσιμος χώρος».

Κλωθογύρισμα άνευ προηγουμένου.
Άγονες κουβέντες, ανούσιες τοποθετήσεις, ανόητες παρεμβάσεις, εκτός τόπου και χρόνου, απόδοση ευθυνών στον πρώην δήμαρχο (αλλά και στον νυν), απροθυμία λήψης απόφασης.

Και δεν έχω άδικο στους χαρακτηρισμούς όταν η συνήθως αλαζονική διοικούσα παράταξη Ευθυμίου, που πάντα αποφασίζει εκμεταλλευόμενη την υπεροπλία της σε αριθμό συμβούλων, δεν πήρε την ευθύνη να πράξει το απόλυτα τυπικό και κυρίως λογικό, δηλαδή να αποδώσει το λεγόμενο οικόπεδο Καψίλη στους τρεις ιδιοκτήτες του, έστω και κατά πλειοψηφία.

Δεν άκουσαν τις ρεαλιστικές τοποθετήσεις των κ.κ. Μελίστα και Δαμηλάκου.
Δεν κατανόησαν την πολύ καθαρή διαπίστωση του εκ των Νομικών Συμβούλων του Δήμου, κ. Τριγώνη («αυτά που διατυπώνετε, θα έπρεπε να τα είχατε πει τότε που συζητάγατε την άρση ή μη της δέσμευσης του οικοπέδου»!!!)

Έτσι, με κείνα και με τούτα, αποσύρθηκε η τροποποίηση, και για δέκα (10) μέρες θα βροντοχτυπάμε το άδειο μπουκάλι κολόνιας μπας και κατεβάσει ακόμα κάποια σταγόνα ως μάνα εξ ουρανού, συζητώντας υποτίθεται από τη μια οι ιδιοκτήτες και από την άλλη μια κάποια μικτή διαπαραταξιακή επιτροπή.

Την ώρα που αποφάσιζαν έτσι, θα έπρεπε όλοι τους να ρίξουν μια ματιά τριγύρω, να αλληλοκοιταχτούν για να καταλάβουν το άσκοπο της επί 10ήμερο απόσυρσης του ζητήματος.

Εγώ τουλάχιστον εκτός από 3-4 εξαιρέσεις, είδα πρόσωπα αδιάφορα, βαριεστημένα, "χάσκοντα" ή ξένα προς την υπόθεση (κυρίως ταυριώτες σύμβουλοι – και δικαιολογημένα κατά κάποιο τρόπο) και κατέγραψα συμπεριφορές ωχαδερφισμού και ενόχλησης στους σπεύδοντες στην βεράντα - καπνιστήριο (άντε να τελειώνουμε μ’ αυτό ή άντε να φύγουμε γιατί πεινάμε).

Όμως είναι να απορεί κανείς που ακόμη και τώρα δεν διατυπώθηκε ξεκάθαρα το αίτημα για ενδελεχή οικονομικό και διοικητικό έλεγχο της κάθε είδους κίνησης των χρημάτων (επί τόσο χρόνια) από το επιπλέον τέλος 0,10 στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Και μα τον Τουτάτι, δεν είναι καθόλου ικανοποιητική η εξήγηση του Δήμαρχου ότι μέρος από αυτά τα χρήματα πήγαινε γενικώς και αορίστως για ανάγκες του τότε Δήμου Μοσχάτου, όπως γίνεται σε όλους τους δήμους!)

Το βασικότερο όμως είναι (αφού επί της ουσίας χάθηκε το οικόπεδο Καψίλη) γιατί δεν προτάθηκε η μόνη εφικτή ιδέα της μετατροπής του 0,10 επί των λογαριασμών της ΔΕΗ σε 0,20 ή σε 0,25, και με το συγκεντρούμενο ετησίως πόσο να καταβάλλεται στους οικοπεδούχους επίσης ετησίως και για όσα χρόνια απαιτούνται, μέχρις να αποπληρωθεί η απαίτηση των ιδιοκτητών.

Με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι θα δεχθούν οι ιδιοκτήτες μια νέα συζήτηση και συμφωνία και ότι θα βγει μια νέα ρεαλιστική και δίκαια τιμή, αντί του υπερεκτιμημένου ποσού των 10 εκ.

Και στα υποψιν…
Ο μαρμαράς με την ταφόπλακα δεν έφυγε!
Θα ξαναγυρίσει με τα μυαλά που κουβαλάμε.

20 σχόλια:

 1. Καιρό είχαμε να τα πούμε. Στέφανε γενικά περιγράφεις με αντικειμενικότητα μια άσχημη εικόνα για το ΔΣ και αυτό στεναχωρεί. Δουλειές του ποδιού. Όσο για τη πρόταση σου η αύξηση από 0,1 σε 0,2 έχει λογική πρέπει όμως να υπολογιστεί σε ευρώ συνολικά. Να μην κοροϊδευόμαστε όμως, η ιστορία τέλειωσε με το χειρότερο τρόπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν υπάρχει ρε παιδιά όραμα. Όταν σένα κεντρικό στόχο δεν βάζουν όλοι πλάτη, τότε πάει περίπατο. Κανένα πιά ακίνητο δεν έχει τύχη. Οι Ταυριώτες θα φανε του Καψίλη και αύριο οι Μοσχατιώτες κάτι άλλο στον Ταύρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Κάνει σχόλια ή δεν κάνει κανείς ή αν λάϊκ ή ξελάϊκ αυτό που έχει σημασία είναι το μήνυμα που στέλνει ο stefanos. Και αυτό δεν είναι καλό. Γιατί τι μας λέει? Ότι έχουμε συμβούλους που είναι σύμβουλοι την ώρα που γίνεται δημ. συμβούλιο. Μετά δεν υπάρχουν ή κι αν είναι σε συνεδρίαση είναι "πρόσωπα αδιάφορα, βαριεστημένα, "χάσκοντα" όπως λέει παραστατικά.
  Συμφωνώ με τον #Συκοφάντη ότι τέλειωσε η ιστορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. note:With such cologne counter not goes up.

  Το θέμα όπως αποδεικτικέ μόνον ο κύριος δήμαρχος μπορεί να το χειριστή όλα τα άλλα είναι σαχλαμάρες Τέλος. Αγαπητέ Στεφανε δυστυχώς χρεώνεσαι στέρηση έξη ετών παρόλα αυτά το έσωσες ,Αα,,,, να ρωτήσω για διάβασε τι γράφει ο Δημοσιογράφος- ΚΤΛ. Tι??? στο καλό άλλα καταλαβαίνεται , ρε μπας και είναι αλήθεια και εμείς είμαστε Άλου για Άλου, Καλημέρα, λοιπόν, με καλή διάθεση... σιγά μην γλιτώνατε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σιμφονο με τον κ. ναυπληοτι.

   Διαγραφή
  2. Και πως μπορεί να μην συμφωνούσε κανείς με κάποιον που είναι το ίδιο ανορθόγραφος μαζί του. Όμως η συμφωνία σου είναι εκ του πονηρού (γιατί δεν είσαι ανορθόγραφος) και αυτό δεν είναι έντιμο. Καλύτερα για πες μας τη γνώμη σου για το πρόβλημα. Το χειρίστηκε καλά ο δήμαρχος ή όχι; Μπορεί να υπάρξει κάποια λύση ή όχι;

   Διαγραφή
  3. σε παραδεχουμε. ισε πολι καλος σικόφαντις

   Διαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  5. @αρχιμανδριτης
   το σχόλιο σου διαγράφεται και είμαι σίγουρος ότι κατανοείς γιατί. λυπούμεθα
   [... Από το πολυ λιβανιστηρι ...] κλπ

   Διαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  7. Αγαπητέ @Ανώνυμε (21 Σεπτεμβρίου 2012 11:52 π.μ.) το θέμα μας είναι άλλο και όχι συγκεκριμένος σχολιαστής. Πέραν τούτου δεν είναι καθόλου κομψο το να κριτικάρουμε τους άλλους προσωπικά και όχι να αντιπαρατιθέμεθα στις ιδέες τους...
   Ελπίζουμε να κατανοείς την αφαίρεση του σχολίου σου.

   Διαγραφή
 5. Κύριε Ναυπλιώτη μένω κατάπληκτη να λέτε ότι μόνο ο Δήμαρχος μπορεί να το χειριστεί το θέμα. Ψάχνω να βρω το τρόπο. Το οικόπεδο που θα γινότανε κάτι καλό αποδεσμεύτηκε, ναι? Τότε τι χειρισμό θα κάνει. Μόνο εδώ βλέπω μιά πρόταση βρε αδερφέ. Δεν ξέρω αν γίνεται αλλά είναι πρόταση και δεν ξέρω τι πρότεινε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό και τι οι Σύμβουλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Υπήρχε και μία άλλη δυνατότητα πρότασης απείρως οικονομικότερη και πρακτικότερη............. -Κύριοιιδιοκτήτες του Καψίλη δώστε μας το οικόπεδο σας και σαν αντάλλαγμα πάρτε τρία τέσσερα απο τα οικόπεδα και κτίρια μας και αν προκύψει διαφορά θα σας την δώσουμε απο την συνέχιση της καταβολής (και για λίγα μόνο χρόνια) των 0,10 ευρώ.
  -Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Δήμαρχε.Θα σας κάνουμε εικόνισμα.Σας δίνουμε τα παλιοχαλάσματα και εσείς μας δίνετε τεφαρίκια πράματα σε καλλίτερες περιοχές και επιπλέον και ενα μικροχαρτζιλικάκι απολύτως χρήσιμο γιατί τόσα χρόνια μας έφαγε η πείνα. Δεχόμαστε με κλειστά μάτια. Να ξέρεις οτι εμεις οι Καψίληδες (με κλειστό το ένα μάτι) είμαστε μεγάλο σόι και θα θοηθήσουμε όσο μπορούμε.
  Και πάλι σε ευχαριστούμε .....
  -Δεν κάνει τιποτα , κιεγώ τη δουλειά μου κάνω. Θα ξεφορτωθω τα αναξιοποίητα και εγκαταλελειμένα και ενα δυό άλλα που στεγάζουν υπηρεσίες που κάνουν πως δουλεύουν.Σου προτείνω τα τελευταία παρότι θα διαμαρτυρηθούν για το χαμένο μισθουλάκο τους κάτι δραχμοφονιάδες Δημ. Σύμβουλοι που τα εχουν κατακλύσει με ημέτερους ψηφοδότες. Μην ανησυχείς ομως θα τους καταφέρω. Οσο για τους υπόλοιπους Συμβούλους μην το σκέπτεσαι.Ειναι ολοι τους πολύ καλά παιδια και τα γνωρίζω χροοοοοόνια. θα τους εξηγήσω στη Νοηματική Γλώσσα πόσο χρήσιμη ειναι η ανταλλαγή.............
  .................................
  .................................
  .................................
  Αυτά και πολύ χειρότερα όνειρα βλέπει οποιος κάνει δίαιτα και τρώει αργά τη νύχτα..
  Τι τάθελα και γω εκείνα τα κουτόχορτα(βλήτα) βραδιάτικα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μοχθηρός παρατηρητής 195921 Σεπτεμβρίου 2012 - 11:10 π.μ.

  Αγαπητέ Στέφανε θα σου πρότεινα το Μοσχατουπολη να σχολιάζει τα δημοτικά συμβούλια, αφού στην ουσία είσαι από τους λίγους που τα παρακολουθούν. Να παρατηρήσω ότι στην ίδια συνεδρίαση όπως διαβάζω σε άλλα μπλογκ υποβάλανε τον Ισολογισμό του Δήμου. Τι έγινε εκεί; Έχω μια υποψία ότι το κάνανε για να σκεπάσουν το ζήτημα με το οικόπεδο του Καψίλη. Τα αλλά μπλογκ βάζουν ότι τους σερβίρει το γραφείο τύπου του Δήμου και ειδικά αντε να πιστέψεις το ΜοσχάτοΤαύρος που είναι και η φιλιππινέζα τους.
  Τώρα όσο αφόρα στο κομμάτι του γήπεδου ή του κολυμβητήριου που χάσαμε πια είναι η δημόσια άποψη του δήμαρχου ή απλά βολευόμαστε ότι ο δήμος δεν έχει λεφτά;
  Να μην κοροϊδευόμαστε πάει το οικόπεδο.
  Θα αναζητηθούν όμως ευθύνες για το πώς το χάσαμε και με πιο δικαίωμα χαλαστήκανε τα λεφτά που εξτρά πληρώναμε καπέλο πάνω στο λογαριασμό του ρεύματος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. etsi. o marmaras 8a gyrisei kai i plaka einai na mas zitisei kai epipleon lefta. pantos osoi agorasoun diamerismata stin polykatoikia 8a exoun mpalkoni na blepoun tin Mosxatara, na epiblepoun to paidi tous pou 8a paizei stis akadimies kai sxoleio pou pas se 1 lepto. megkla!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ν.υ.χ.τ.ο.λ.ο.υ.λ.ο.υ.δ.ο21 Σεπτεμβρίου 2012 - 5:30 μ.μ.

  Διαβάζοντας με προσοχή όσα έγραψε η Μοσχατούπολις αλλά και τα σχετικά από την ιστοσελίδα του Δήμου, ξέρετε τι σκέφτομαι με τρόμο;
  Από εδώ και πέρα επειδή δεν έχουμε λεφτά και δεν πρόκειται ποτέ να έχουμε λεφτά σαν πόλη και επίσης αφού σε αυτους που κυβερνάνε και μας κυβερνάνε δεν αρέσει πιά το Κράτος και η κρατική κοινωνική πολιτική, τότε τελείωσαν τα πάρκα, το γηπεδάκια, οι παιδικές χαρές και οι μικροί κήποι;
  Ότι υπάρχει πια σαν ελευθερος χώρος στο Μοσχάτο και τον Ταύρο και στην Αθήνα θα γίνει τσιμέντο;
  Αν δηλαδή οι ιδιώτες πουλήσουν τα οικόπεδα τους για πολυκατοικίες πριν την ημέρα που ίσως το κράτος και οι δήμοι έχουν λεφτά, πάει και τέλειωσε η Αττική και η Ελλάδα;
  Μιά απάντηση μπορώ να χω εγώ η ανώνυμη πλην ευγενική γυναίκα από κάποιον δήμαρχο, αντιδήμαρχο ή δημοτικό σύμβουλο; Ευχαριστώ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Τσίγκινο Κονσερβοκούτι22 Σεπτεμβρίου 2012 - 9:34 π.μ.

  Εχω εντύπωση ότι αυτοί που διοικούν το Μοσχάτο είναι σαν τους συγγενείς του νεκρού που βάζουν μαύρα γυαλιά στην κηδεία για να μη δουν τα στεγνά μάτια τους οι γνωστοί και οι γείτονες του πεθαμένου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Διαγράφονται τέσσερα υπό έγκριση σχόλια:
  @Κοινος… 21/9 [Συκοφάντη …… μιλάει και ξένες ……],
  @Dimitrios Nafpliotis 21/9 [Τι να τους πω …… ληγμένα χάπια],
  @Ανώνυμος 22/9 στις 10.31 πμ [Το χαρτί ……],
  @Ανώνυμος 22/9 στις 1.02 μμ [Βαλε μεσα ……],

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια