Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012

Το θέαμα

Ο Γιώργος Καραγκούνης ανήκει στους Έλληνες της πρωτιάς, και όπως έγραψε το τοπικό blog "Moschato Daily" (μετά τη συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα "L' équipe"), ΤΙ  ΚΡΙΜΑ, να μην  έχουμε τέτοιους Έλληνες σαν αυτή την τυπάρα με το τσαγανό, για να ουρλιάξουν για την Ελλάδα, ρε γαμώτο, εκείνη τη στιγμή των διαπραγματεύσεων!
Έχοντας πιά, όπως ολοένα οι περισσότεροι, κλειστά τις τηλεοράσεις και τα φερέφωνα τους, άνοιξα  ένα βράδυ όχι  ν' ακούσω, αλλά να το δω ως "θέαμα".
Γιατί η πολιτική μπορεί να είναι "επιστήμη" αλλά η όλη παραγωγή είναι και πλήρες θέαμα, αφού απευθύνεται στο κοινό, δηλαδή στους θεατές.
Ένα θέαμα είναι, κλιμακούμενο ενεργειακό suspense, με αρχή, μέση και τέλος.
Όταν ανεβαίνεις επάνω στη σκηνή και λες την πρώτη λέξη ή παίζεις την πρώτη νότα, ξεκινάει μια διαρκής κατάσταση έξαψης, συνδυασμένη με την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ!
Παρατηρώντας σχολαστικά τους ολετήρες της καταστροφής μας, αντιλαμβανόμουν ότι η ευθύνη δεν υπήρχε πουθενά...
Μόνο ψέμα, ψέμα, ψέμα...
Η μεν Δικέφαλη Χούντα, πρεσβευτές του κωλομπαρίζειν! ακριβώς  γι  αυτό  η  φοραδέσιον ! το  πέταξε στον αέρα για άλλους, κάτι θα ξέρει!!! η δε ετέρα κεφαλή ελαχιστότατος κωμικός φαινόταν, ανύπαρκτος στο θέαμα...
Από την άλλη μεριά ο Βενιζέλαρος, αυτός, μέσα στην αλαζονεία του, είναι τόσο σίγουρος ότι είναι  μόνο αυτός έξυπνος και αντιλαμβάνεται το ψέμα και μπορεί άνετα να κοροϊδεύει .
Έλα όμως που εμείς είμαστε πολύ πιο έξυπνοι από αυτόν και καταλαβαίνουμε, όχι μόνο το ψέμα του αλλά και τη γελοιότητα της αλαζονείας του.
Λογικές φωνές όπως του Α. Ανδριανόπουλου, στην προσωπική του ιστοσελίδα, που μιλάνε ότι "μόνο με κυβέρνηση Σύριζα θα βρούμε τη λύση", μας οδηγούν σε σκέψεις γαλήνιες.
Οι οπαδοί του πράσινου ήλιου, θα πρέπει να προβληματισθούν για την καταστροφή που έφερε το κόμμα τους και να κοιτάξουν μακρύτερα, κι οι οπαδοί της ΝΔ θα πρέπει ν' αναλογισθούν την υπογραφή της ολοκληρωτικής εξαθλίωσης μας, τ' αλλεπάλληλα στριφογυρίσματα και τον ασύνδετο πολιτικό κρίκο και το μίσος που ενώνει τους δυο πρωταγωνιστές του κόμματος τους.
Η εξαθλίωση βρίσκεται προ των πυλών για όλους.
Άντε  παιδιά... για σκεφθείτε λίγο σοβαρά και μη με κάνετε να θυμάμαι την κραυγή της καρδιάς μου: "Θα σας δω στα γουναράδικα"!
Γιατί μπορούμε όλοι μαζί να κάνουμε κάτι σπουδαίο.
Η Ζωή και η Ελλάδα είναι ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΕΣ.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια