Σάββατο, 9 Ιουνίου 2012

Παιδικά δόντια και Αλμπάνικα τερτίπια

Είναι κι αυτό ένα κόλπο σε καιρούς γενικευμένης αφραγκίας.
Αντί ας πούμε για ένα έργο ουσίας βάζεις μπροστά ένα πλήθος ανέξοδων δράσεων και τα μπαλώνεις.
Κι από δράσεις σε μια κοινωνία των gadgets, άλλο τίποτα.
Μουσικοχορευτικά στην Μεταμόρφωση, ομιλίες στο Θόδωρος Αγγελόπουλος (γι' αυτό θα μιλήσουμε συντομότατα), αθλητικά events εδώ και κει, πατάτες στην πλατεία δημαρχείου, …….
Δηλαδή ότι κατεβάσει η κούτρα των ευφάνταστων συμβουλατόρων και αποδεχτεί  η λαίμαργη κοιλιά του δήμαρχου.
Είναι κι αυτό μια μέθοδος τέλος πάντων, σκέφτομαι.
Ίσως μέσα από τον καταιγισμό των «δράσεων», όλο και κάτι θετικό θα προκύψει έστω και για λίγο, έστω και στιγμιαία, σαν μια ανάσα σύριζα με την επιφάνεια της θάλασσας και δευτερόλεπτα πριν το θύμα ξαναφάει την επόμενη «πατητή».
(πάντα μισούσα αυτό το ελεεινό θαλάσσιο παιχνίδι)

Αλλά ας πάμε από το γενικό στο ειδικό, στην λεπτομέρεια την οποία χθες το πρωί έστω και προσωπικά εκθείασα στον …εαυτό μου, όταν διάβασα σε τοπικό blog και εν συνεχεία στον διαδικτυακή σελίδα του Δήμου ότι η δημοτική αρχή «διοργανώνει δωρεάν οδοντιατρική εξέταση για την έκδοση πιστοποιητικού για τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τους υποψήφιους μαθητές της 1ης Δημοτικού».
Ευθύς αμέσως την πρώτη καχυποψία που με κατέλαβε, που με πάσα ειλικρίνεια ομολογώ ότι πάντα μου έρχεται με έναν ιλιγγιώδη σε ταχύτητα αυτοματισμό (ένεκα της τακτικής των ανθρώπων της Κοραή), σκέφτηκα ως πολύ θετικό γεγονός να γίνει ένα τσεκάρισμα στα δόντια των παιδιών και μια αξιολόγηση που μπορεί να τα βοηθήσει στο να αποφύγουν μελλοντικά προβλήματα, και τους γονείς τους από την οικονομική αφαίμαξη σε περίοδο ισχνών αγελάδων.

Όμως (αχ, αυτό το «όμως») ένας δεύτερος έλεγχος (όχι στοματικός) της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με οδήγησε σε διαπιστώσεις που επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τον Κανόνα για τον τρόπο που διοικεί «η Κοραή»!
Ένας χειρούργος οδοντίατρος, λοιπόν, για να εξετάσει στο Μοσχάτο τα παιδάκια από νηπιαγωγείο προς πρώτη τάξη του δημοτικού και μία χειρούργος οδοντίατρος για τα υπόλοιπα στον Ταύρο.
Η σκέψη που έκανα για το πόσα μπορεί να είναι τα μικρά παιδιά σε Μοσχάτο και Ταύρο και αν επαρκούν οι δύο οδοντίατροι για να τα εξετάσουν, έφερε στο μυαλό μου τους υπόλοιπους συναδέλφους τους και στις δύο συνοικίες.
Στη συνέχεια έγινε ότι συμβαίνει στις σκυταλοδρομίες όπου η μία διαπίστωση φέρνει την άλλη και στο κάθε συμπέρασμα προστίθεται ένα ακόμη…
Υπάρχουν παιδοδοντίατροι στην περιοχή μας; Αν υπάρχουν γιατί δεν προηγήθηκαν ως επιλογή; Έγινε κάποιο είδος κοινής σύσκεψης με τους οδοντιάτρους; Κι αν δεν έγινε κοινή συνάντηση, ειδοποιήθηκαν και ερωτήθηκαν όλοι; κλπ, κλπ, κλπ…

Δεν είμαι ειδικός σε τέτοια θέματα, αλλά αφού το κάλεσμα δεν υπήρξε «πανοδοντοτιατρικό» (όπως με διαβεβαιώνουν οδοντίατροι που επικοινωνήσαμε και συζήτησαν μαζί μου), αλλά και ούτε υπάρχει δημοτικό ιατρείο, κάλλιστα θα μπορούσαν να χορηγηθούν στον κάθε γονέα και για κάθε παιδί «εντολές επίσκεψης» σε παιδοδοντίατρο ή οδοντίατρο στη βάση μιας κατανομής που θα καθοριζόταν από το πηλίκο της διαίρεσης «παιδιά : γιατροί»!
Ήδη γνωρίζω πως υπάρχει κριτική που πιθανότατα θα μετεξελιχθεί σε αντίδραση.
Και οι κρίνοντες και αντιδρώντες έχουν δίκιο.
Και οι επιλεγέντες εκτίθενται από την τακτική της δημοτικής αρχής.
Το τι πρέπει να γίνει είναι φανερό.

Έχοντας ήδη μιλήσει για τους σουρεαλιστικούς λαϊκισμούς και το φαινόμενο του «φαβοριτισμού» και απευθυνόμενος στην πλειοψηφία (που πρέπει να συνέλθει – παύοντας να σκέφτεται μόνο την επανεκλογή της) αλλά και στην αντιπολίτευση (που καθεύδει) θα πρότεινα:
Να κοπούν τα αλμπάνικα τερτίπια αμέσως.
(Έλεος πια!!!)
Να σταματήσουν οι εκδηλώσεις του «φαίνεσθαι» και να ξεκινήσουν τα έργα και οι δράσεις με πραγματική οργάνωση, στόχευση και ουσία.
Είναι υποχρέωση για όλους.

..........................................................................


Το δελτίο τύπου του Δήμου εδώ:
http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/test/odontiatroi2012.pdf

Αλλά και εδώ:
Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου σε συνεργασία με επιστήμονες-οδοντιάτρους του Μοσχάτου και του Ταύρου διοργανώνει δωρεάν οδοντιατρική εξέταση για την έκδοση πιστοποιητικού για τα παιδιά του νηπιαγωγείου και τους υποψήφιους μαθητές της 1ης Δημοτικού.
Πιο συγκεκριμένα:
Για το Μοσχάτο, ο κύριος Πασιαρδής Χάρης, χειρούργος οδοντίατρος, θα δέχεται στο ιατρείο του, Δροσίνη 7 στο Μοσχάτο, το Σάββατο 9/6/12 από τις 11.30πμ-12.30 το μεσημέρι και το Σάββατο 16/6/12 από τις 9.30 πμ-11.30 πμ (τηλ. 210 9400610).
Για τον Ταύρο, η κυρία Τσάμη Ιωάννα, χειρούργος οδοντίατρος, θα δέχεται στο ιατρείο της, Θράκης 8 στον Ταύρο, από Δευτέρα έως Πέμπτη, από τις 13.00 έως τις 14.00 (τηλ. 210 3473749).
Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

18 σχόλια:

 1. ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΦΙΛΕ ΣΤΕΦΑΝΕ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟΣ, ΠΝΕΥΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΡΑΗ. ΑΣΕ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΣΤ' ΑΥΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΟΝ ΑΔΕΙΑΣΕ ΚΑΙ Ο ΙΖΝΟΓΚΟΥΤ -ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΙΣ ΦΥΤΙΛΙΕΣ- ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Να ζητηθεί απ όλους τους οδοντιάτρους Μοσχάρτου -Ταύρου
  να συμμετάσχουν όλοι εθελοντικά στην εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία του Δήμου. Για όσους δεν συμμετάσχουν θα πρέπει Η Μοσχατούπολις να μας ενημερώσει, γνωρίζοντας μας μόνο ποίοι, επί πλέον, προσεφέρθησαν εθελοντικώς να συμμετάσχουν. Εμείς θα συμπεράνουμε ότι οι λοιποί δεν δέχτηκαν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Aπό την ανακοίνωση του Δημου προκύπτει :
  1)Δεν φαίνεται πουθενά οτι οι συγκεκριμένοι οδοντίατροι προσφέρθηκαν αμισθί.
  Αμισθί γιά τους μαθητές αλλά με χρέωση στο Δήμο ?
  2)Βλέποντας την φράση ... επιστήμονες οδοντίατροι από το Μοσχάτο και τον Ταύρο... αυτόματα νομίζει ο καθένας οτι συμμετέχουν πολλοί, αλλά φεύ!! , μόνο ένας από κάθε πόλη.
  Παραπλάνηση δηλαδή και κοροιδία.
  Εκείνο πάλι το επιστήμονες οδοντίατροι που κολλάει ? Υπήρχε περίπτωση να ήταν οδοντίατροι μη επιστήμονες ? Η μήπως όλοι εκείνοι οι μη κληθέντες οδοντίατροι δεν είναι καλοί επιστήμονες?
  3) Τι είδους επιστημονική δουλειά θα κάνει αυτός ο "επιστήμονας" οταν μέσα σε μία ώρα την 09/06/2012 πρέπει να εξετάσει σχεδόν 100 παιδιά ?
  Διανύουμε τις τελευταίες μέρες της Πομπηίας και αυτοί το βιολί βιολάκι τους.
  Το αδελφό κόμμα του Πασόκ που σας στήριξε πλέει τα λοίσθια.
  Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές ποιός θα σας στηρίξει ? Το πλούσιο έργο σας η οι 2 καινούργιοι- ψηφοφόροι οδοντίατροι ? Φοβάμαι πως έτσι όπως πάτε μόνο οι 2 τελευταίοι θα σας ψηφίσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ειλικρινά μένω έκπληκτος από αυτήν την ιστορία. Πάλι καλά που το εντοπισε η Μοσχατούπολη, αλλά και τι μ΄αυτό. Ιδρώνει το αυτί τους? Και μιλάω για τα αυτιά και των δημαρχιακών και των αντιπολιτευόμενων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. διαβάζω και φρίττω. διαβάζω ταυτόχρονα για την ανάγκη αίματος που έχει μια μικρούλα Μοσχατιώτισσα που νοσηλεύεται σε σοβαρότατη κατάσταση στο Ογκολογικό η ΕΛΠΙΔΑ (6938.948729). και σκέφτομαι τις υπηρεσιες του δήμου. να δωθεί όσο αίμα χρειάζεται από την τράπεζα αίματος χωρις καθυστερήσεις και προαπαιτούμενα. την ιδια ωρα σκεφτομαι πως χρειαζόμαστε μια οργανωμενη κοινωνική υπηρεσία που να λειτουργεί σε 24 ωρη βάση. Ένα αυτοκίνητο μηνυμάτων που με ντουντούκα θα ειδοποιούσε για την ανάγκη θα βοηθούσε περισσότερο από την κινητοποίηση σε μπλογκς και φεησμπούκ. λέω τώρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Προκλητικό θα έλεγα. Θέλω να δω τι θα κάνει η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο Σπανάκης και ο Κρεμμύδας που έχουν μεγάλες ομάδες. Θα παίζουνε μια ζωή τις κουμπαρες ή επιτέλους θα γίνει κάτι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. πήρε θέση ο μόνος που μπορεί απ ότι φαίνεται και δεν φοβάται να εκτεθεί.
   Ο δάσκαλος στο ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΑ

   Διαγραφή
 7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αγγουροξυπνημένε @ Ανώνυμε 5:42 το σχόλιο διαγράφεται γιατί δεν έχει σχέση με το θέμα μας.
  [«Βλέπω πολύ θετικά ...... έκλεισε για τα καλά. Καλορίζικοι!]
  Αντί αυτών που γράφεις θα έπρεπε να μας πεις 2-3 κουβέντες για το αν η δημοτική αρχή έπραξε σωστά στον τρόπο επιλογής των οδοντιάτρων που θα κάνουν την οδοντοτιατρική εξέταση των παιδιών που θα ενταχθούν στην 1η τάξη των δημοτικών σχολείων του δήμου μας.
  Πάντως συντομότατα θα έχουμε δημοσίευμα που θα σε βοηθήσει να ξανασχολιάσεις και να μας γνωστοποιήσεις τα όσα θέλεις να παρουσιάσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

   Διαγραφή
  2. @ Ανώνυμος10 Ιουνίου 2012 10:22 π.μ.
   Το σχόλιο σου δεν έχει σχέση με το θέμα έστω και σαν "επιβράβευση" δική μας ή σαν προσπάθεια να βάλεις το σχόλιο του @ 5:42 από το παράθυρο!
   [Καλά του έκανες ...... ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ......?]

   Διαγραφή
 9. Δυσάρεστη πρωϊνή έκπληξη τα όσα διαβάζω.
  Αντρέα μπορεί να κρατάς κοντά σου τους ευνοημένους, χάνεις όμως τους φίλους που είναι αντικειμενικοί.
  "Φίλη"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΩ ΟΛΟΥΣ10 Ιουνίου 2012 - 10:41 π.μ.

  Είναι αλήθεια ότι το τελευταίο καιρό με τα προβλήματα που έχει ο καθένας και ρίχνοντας περισσότερο βάρος στη κεντρική πολιτική σκηνή είχαμε βάλλει στην άκρη τα αυτοδιοικητικά. Η βαρωνεία όμως της Κοραή για άλλη μιά φορά έδειξε ότι δεν χαμπαριάζει απο τέτοια και ακολούθησε το γνωστό προσφιλή της τρόπο. Δηλαδή δελτίο τύπου για την εδήλωση, ανάθεση απευθείας στο κολλητό μας και μετά εφαρμογή του σχεδίου με ευχαριστήριες ανακοινώσεις. Τα ερωτήματα όμως είναι αμείλικτα:
  1.Με ποιά κριτήρια έγινε η επιλογή του συγκεκριμένου οδοντίατρου?
  2.Ερωτήθηκαν οι υπόλοιποι οδοντίατροι του Μοσχάτου?
  3.Γιατί αγνοήθηκανοι επιμελώς οι έχοντες την ειδίκευση του παιδοοδοντίατρου?
  Νομίζω ότι οι οδοντίατροι του Μοσχάτου διατηρώντας την στοιχειώδη αξιοπρέπειά τους θα πρέπει να καταγγείλουν αυτή την απρέπεια του Δημάρχου στον οδοντιατρικό σύλλογο για να καταλάβει επιτέλους ότι δεν διοικεί κανένα προάστιο της Μποτσουάνας.
  Φυσικά δεν εξαιρώ την μνημονιακή και αντιμνημονιακή αντιπολίτευση που κοιτάζοντας αυτή τη περίοδο τις κομματικές καρεκλίτσες τους για άλλη μια φορά έκλεισαν τα μάτια τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η προβοκάτσια και η διαβολή σου @Ανώνυμε 11,35 διαγράφεται: [KOYIZ ...... ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ?]
  Γράφεις χωρίς αποδείξεις, άρα συκοφαντείς ή παίζεις ένα ύπουλο παιχνίδι πειραγμάτων που όμως έχουν κόστοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Δεν έχω πολλά να προσθέσω. Φυσικά εντυπωσιάζομαι πάνω απ όλα από την ευκολία με την οποία ο Δήμος αμαυρώνει μια θετική ενέργεια άλλα και από το ότι 2 συνάδελφοί αποδεχτήκανε την πρόταση, χωρίς να σκεφθούν τους υπόλοιπους οδοντιάτρους. Η σωστή διαδικασία θα ήταν η επαφή με το σύνολο των συναδέλφων όπου μπορεί να προέκυπταν και άλλες εθελοντικές δράσεις μέσα στα νηπιαγωγεία ή τα σχολεία όπως η Αγωγή υγείας μέσα από την βιωματική μέθοδο, κλπ. Τώρα απλώς έχουμε πρόβλημα και φαινόμενα ευνοϊκής μεταχείρισης. Για ευνόητους λόγους θα προτιμήσω να παραμείνω ανώνυμη. Συγχαρητήρια δε, στο Μοσχατούπολις που εντόπισε το θέμα και για τον τρόπο που το παρουσίασε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια