Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Εικονική συνεδρίαση,
και φανταστική απόφαση
...κατά πλειοψηφία!

Έχουμε στηλιτεύσει στο πρόσφατο παρελθόν την απαράδεκτη τακτική της δια τηλεφωνικής περιφοράς τέλεσης ενός δημοτικού συμβουλίου.

Τώρα γνωρίσαμε και την ανάμικτη μέθοδο, όπου «πραγματοποιείται» συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου, και δια της κλασσικής τηλεφωνικής περιφοράς, αλλά και δια της φυσικής παρουσίας του Δήμαρχου και 2 εκ των 4 από τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων!

Μάλιστα αυτοί που θέλησαν ντε και καλά να προχωρήσουν και να σχηματοποιήσουν τον αποτροπιασμό και τις απόψεις τους σε ένα Ψήφισμα, θεώρησαν την φυσική απουσία των άλλων επικεφαλείς παρατάξεων ως αρνητική ψήφο (!), και άρα την "απόφαση» να λήφθηκε κατά πλειοψηφία!!!

Δηλαδή η απόλυτη φαρσοκωμωδία!
Μιλάμε, για το Grotesque!

Θα ομολογήσουμε και θα συμφωνήσουμε ότι αυτήν την φορά το έκτακτο της σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου το προξένησε ένα πάρα πολύ
σοβαρό γεγονός, μιας και μέσα στην περιοχή του δικού μας Δήμου (αυτήν την φορά) εκδηλώθηκε δολοφονική επίθεση από «χρυσαυγήτες» εναντίον μετανάστη!
Συμφωνούμε 100% για την ανάγκη τόσο της καταδίκης του γεγονότος, όσο και για την απαίτηση να παρθούν μέτρα ώστε να τελειώνουμε με αυτά.

Το «ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ» (που μιλάει για πολύ αυτονόητα πράγματα και συνηθισμένα σε τέτοιες περιπτώσεις) νομίζουμε ότι μη παράγωντας άμεσα αποτελέσματα, θα μπορούσε να περιμένει να τεθεί υπόψη των δημοτικών συμβούλων την Τρίτη 5/6/12 στην ήδη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αλλά κι αν ακόμη η αγανάκτηση πλημμύριζε τους δημοτικούς άρχοντες και τους αιρετούς εκπροσώπους μας, θα μπορούσε να βγει μια δημόσια δήλωση (ίσως του Δημάρχου) που να καταδίκαζε την τυφλή εθνικιστική και ρατσιστική βία, και να δήλωνε παράλληλα την άμεση εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Κανένας έτσι δεν θα κατηγορούσε τον επίσημο Δήμο και τις παρατάξεις για αφωνία και ολιγωρία (εάν ίσως ανησυχούσαν για έναν τέτοιο ψόγο)

Τώρα αυτό που προβάλει κατά τρόπο οξύμωρο δεν είναι η ουσία του γεγονότος, που έχει να κάνει με την δράση των σύγχρονων κεφαλοκυνηγών μεταναστών, αλλά η αδικαιολόγητη παραβίαση νόμων και κανόνων.

Γνωρίζοντας τους άνδρες, αδυνατούμε να αποδώσουμε κατηγορία περί αυταρχικότητας ή περιφρόνησης της διοικητικής τάξης ή των δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών.
Προφανώς μιλάμε για επιπολαιότητα και προχειρότητα.
Ίσως – ίσως για μια ιδιοκτησιακή αντίληψη από πλευράς πλειοψηφίας.

Πάντως αδιαμφισβήτητα μεγάλη είναι η ευθύνη του Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που πρέπει να εξηγήσει (ανεξαρτήτως αν ήταν παρών ή απών) τι ρόλο παίζει τελικά;


.....................................................

Να και το κείμενο του "ψηφίσματος" :

Το Δημ. Συμβούλιο που συνεδρίασε  έκτακτα σήμερα Σάββατο 2 Ιουνίου , με αφορμή τη χθεσινοβραδινή απρόκλητη επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μετανάστη  στην οδό Πειραιώς  σε ψητοπωλείο του Ταύρου και  αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

Καταδικάζει τις μεθόδους βίας και τρομοκρατίας που εφαρμόζει η Χρυσή Αυγή εναντίον μεταναστών σαν το πρόσφατο ξυλοδαρμό μέσα σε εστιατόριο στον Ταύρο, παρουσία δεκάδων συμπολιτών μας.

Καλεί τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, να λάβουν όλα τα μέτρα που προβλέπονται στο Σύνταγμα της Ελλάδας, στην ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτως φυλής, θρησκείας και  χρώματος.

Καλεί την Αστυνομία να διασφαλίζει   και να προστατεύει την ασφάλεια και τη ζωή των πολιτών εφαρμόζοντας τους κανόνες ισονομίας, ισοπολιτείας και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

Καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης μας να στηρίξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις παραδόσεις της χώρας μας, να απομονώσουν  ακραία στοιχεία που επιβουλεύονται το νόμο και τις ανθρώπινες ζωές.

Η Δημοτική Αρχή  και το Δημοτικό Συμβούλιο  σήμερα όπως και χθες όπως  και πάντα καταδικάζουν κάθε μορφή βίας και ρατσισμού, στηρίζουν το δικαίωμα στην ασφάλεια  της ζωής κάθε συνανθρώπου μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο

23 σχόλια:

 1. Σωστές παρατηρήσεις. Αντικειμενικός. Σε παραδέχομαι που 'σεντράρεις' και τον αρχηγό σου.
  Ωραίο φινάλε και για τον Ντερέκα τον οκαζιόν πρόεδρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τραγικοι ολοι τους..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μετά από τόσο τρίψιμο με τα δημοτικά τι να περιμένει κανεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολύ σωστός. Θα πρέπει να είσαι πιο αυστηρός με τούς αρχηγούς των άλλων παρατάξεων της αντιπολίτευσης απ' ότι με τον Δήμαρχο των καφετεριών και τραπεζοκαθισμάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Exw skasei sta gelia me tin eikona twn koimism;enwn symboylwn pou oneireuontai apofaseis kai psifismata.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κύριε Μπιζάνη μέσα σε όλα αυτά προσθέστε παρακαλώ και το ερώτημα προς τους ψηφίσαντες.
  Πότε έλεγαν αλήθεια; Όταν έβγαζαν ψήφισμα εναντίον του ξενώνα μεταναστών και έκαναν συγκέντρωση την ίδια στιγμή που παρίσταντο και μέλη της χρυσής αυγής απαγγέλοντας από κοινού τον εθνικό ύμνο, ή σήμερα που καταδικάζουν τον ξηλοδαρμό; Σημειωτέον ότι κάτοικοι έπαιρναν τα τηλέφωνα των χρυσαυγιτών για περίπτωση ανάγκης. Κύριοι ψηφίσαντες για προβληματιστείτε λίγο για το ποιος τελικά οπλίζει τα χέρια των χρυσαυγιτών;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Kαι γιαυτό ολο το καραγκιοζιλίκι ο Δήμος θα δαπανήσει 2240,00 ευρώ.Τόση ειναι η αποζημίωση που θα πάρουν οι παρόντες- απόντες κ. κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι.Τόσο ειναι το ποσόν που παρακαλάει ο Δημος να του δώσει η περιφέρεια για καταπολέμηση των κουνουπιων.Απόλυτη ξεφτίλα.Δεν υπάρχουν λεφτά για τα κουνούπια αλλά για τους κηφήνες υπάρχουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Για πες μας βρε Θανασάκη πολιτευτή πως το παίζεις; Καλή ερώτηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Σας χωρευει ο Σωπακης με τις πλατες του Ιωαννιδη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Με τη ντουντούκα στο χέρι3 Ιουνίου 2012 - 9:20 μ.μ.

  Καλό και μη μου το κόψετε ρε Μοσχατοπουλιωτάκια.
  Το είπε πριν ο Σλαβόϊ Ζίζεκ:
  Ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως να μην έχει κυβερνητική εμπειρία,
  άλλά σίγουρα δεν έχει εμπειρία εξαπάτησης του λαού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Είναι κάποια γεγονότα για το οποία πρέπει να δρας άμεσα. Η τρομοκρατία, ο απρόκλητος ξυλοδαρμός οποιουδήποτα ανθρώπου, οι φασιστικές παρελάσεις-προκλήσεις των δημοκρατικών αισθημάτων του λαού μας όταν ακούγονται μισαλλόδοξες ιαχές, τουλάχιστον πρέπει να μας ανησυχούν! Πόσο μάλλον όταν είσαι μάρτυρας τρώγοντας το σουβλάκι σου της επιδρομής των Χρυσαυγιτών στο σουβλατζίδικο και του ξυλοδαρμού μπροστά στα μάτια σου ενός μετανάστη. Εγώ ειδοποίησα για το γεγονός σε σπίτι δημ.συμβούλου. Ένιωσα περήφανη για όλους όσους πήγαν στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και διέθεσαν το Σάββατό τους για να δημοσιοποιήσουν έγκαιρα την αντίδραση του δήμου μας στις φασιστκές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής. Χαίρομαι για την πρωτοβουλία του Δημάρχου,τους είδα με τον κ.Σωπάκη, τον κ.Δαμηλακο, τον κ.Κρεμμύδα και την κ.Βαλαλάκη να ζητούν πληροφορίες απο τον κόσμο και τους εργαζόμενους .Έμαθα πως πήγαν και ζήτησαν πληροφορίες και από την Ασφάλεια.Μπράβο τους! Τα κανάλια φιλοξενούσαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής που διέψευδαν την ανάμειξή τους στο γεγονός. Κατά τη γνώμη σας κ.Μπιζάνη έπρεπε να αφεθεί η Χρυσή Αυγή ενενόχλητη να κάνει την ψεύτικη προπαγάνδα της απο το βήμα που της έδωσαν μέχρι και το Σαββατόβραδο τα κανάλια; Να περιμέναμε την Τρίτη και μέχρι τότε να παίρνουν το βήμα και να ψεύδονται; Λυπάμαι για τη θέση σας. Γιατί κάνοντας κριτική για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αυτό ουσιαστικά υπηρετείτε.
  Αλήθεια ποιός διαφώνησε με το ψήφισμα και η απόφαση πάρθηκε κατα πλειοψηφία;
  Εστω και δια περιφοράς η απόφαση του ΔΣ τους έκλεισε το στόμα.Πρέπει να τη στείλουν καιστα κανάλια να ξεσκεπαστεί ο ρατσισμός της Χ.Α.Έτσι πρέπει να αντιδρούμε στα φαινόμενα βίας και φασισμού. Κάποια πράγματα πρέπει να τα αντιμετωπίζεις εν τη γεννέσει τους και όχι "όποτε προγραμματίσουμε" δυστυχώς το φίδι έχει βγει από το αυγό του.
  Θα μπορούσατε να βρείτε άλλες αφορμές για να κάνετε κριτική στη δημοτική αρχή . Στο συγκεκριμένο κατά τη γνώμη μου χάσατε!!!

  Λ.Χ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Την προχειροτητα στηλιτευσε οχι την ουσια της αντιδρασης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Νa tous parei spiti tou opoios thelei tous pakistanous.
  Oi ellines den exoun na fane to katalavate?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ!!!ΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΜΕΡΕΣ!! ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΕΛΑ ΒΡΕ ΚΩΣΤΑΚΗ ΤΩΡΑ ΚΟΨΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Βρε εδώ και ανώνυμοι γνωρίζεστε. Φοβερό!
  Τώρα για το θέμα. Νομίζω ότι αυτή η συνεδρίαση θα πρέπει να ήταν κάτι σαν ονείρωξη, αλλά να συμβαίνει αυτό σε τέτοια ηλικία ισως και να είναι σοβαρό. Αν θυμάμαι καλά έχετε ξαναγράψει για "μαϊμού" συνεδριάσεις. Τι να πεί κανείς. Το λιγώτερο είναι παραποίηση της δημοκρατικής λειτουργίας αγαπητοί κύριοι. Είναι και μιά κοροϊδία προς τους δημότες. Νομίζω πως όσο επικίνδυνο είναι το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και των ρατσιστικών αυτοδικιών της, το ίδιο επικίνδυνο είναι να στήνονται δημοτικά συμβούλια που ποτέ δεν γίνανε.
  Είναι όμως και κάτι που μου κάνει τρομερή εντύπωση. Πρόκειται για κάποια blogs που κάνουν ότι δεν παίρνουν χαμπάρι για γεγονότα σαν κι αυτό. Και αντι να προβάλουν το σοβαρό μας πουλάνε φύκια και μεταξωτές κορδέλες για αθλητική γιορτή με λάτιν και πιλάτες. Ωραίοι είσαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Η συζήτηση του οποιουδήποτε ζητήματος είναι η ουσία της δημοκρατίας. Διατύπωση γνώμης και πρότασης. Και ψήφιση. Κάθε τι άλλο είναι επικίνδυνο. Μια δήλωση του δήμαρχου ήταν αρκετή την ώρα που έγινε η επίθεση στον φουκαρά τον πακιστανό μεσα στο σουβλατζήδικο. Τώρα τι θα γίνει την Τρίτη. Θα θεωρηθεί πως ότι είχε να πει το συμβούλιο το είπε? Αφήστε που το θέμα έπρεπε να πάει σε διαβουλευση στην Επιτροπή Διαβούλευσης. Γιατί ακόμα και το "φανταστικό ψήφισμα" απευθύνεται σε κατολικους και φορείς [Καλούμε τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης μας να στηρίξουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τις παραδόσεις της χώρας μας, να απομονώσουν ακραία στοιχεία που επιβουλεύονται το νόμο και τις ανθρώπινες ζωές]. Που ξέρουνε ο δήμαρχος, ο Σωπάκης, ο Κρεμμύδας και ο Σούτος τι γνώμες μπορούν να πουν οι φορείς κλπ? Ασε που στο κομμάτι αυτο μιλάνε και για 'δημοκρατικούς θεσμούς'...!!!! Ενας τέτοιος δεν είναι και το Δημοτικό Συμβούλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ. ΜΕΓΑΣ ΥΠΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΙ ΔΗΛ. ΣΑΝ GHOST STORY ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΕΡΕΚΑΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΧΕΙ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΡΩΣΩΠΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΙ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ Δ-Ε-Ν Μ-Ι-Λ-Η-Σ-Α-Ν. ΑΡΑ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ - 1. ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - 2. ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ. ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΤΕΡΕΚΑ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΚΙΤΑΠΙ ΑΦΟΥ Ο ΠΗΝΙΩΤΗΣ ΦΥΣΙΚΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ - ΑΡΑ;
  JAKWVOS

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΠΑΓΙΔΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΑΚΗ.
   ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ ΤΟΥΣ.

   Διαγραφή
 19. @Ανώνυμος 12,09
  Εκτός και ο Ντερέκας δεν υπογράψει ούτε τα 'κανονικά' πρακτικά. Τότε είναι ετεθιμένος ο Ευθυμίου. Και για να μην είναι τότε πρέπει να ακυρωθεί το φανταστικό εκτακτο δημ. συμβούλιο. Αλλά αν ακυρωθεί σαν ντόμινο ακυρώνονται κι ένα σωρό άλλα στην συνείδηση των ψηφοφόρων. Αυτή η ακύρωση είναι της μόδας. Κοιτάχτε τι τρέχει με τις εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Η εγκληματικότητα έχει μπεί μέσα στα σπίτια μας κι αυτοί τρέχουν για να τα ρίξουν όλα στην Χρυσή Αυγή.
  Είδατε τι ποσοστά πήρε;
  Τυχαίο νομίζετε πως ήταν;
  Κάθε μέρα κλέβουν και σκοτώνουν έναν Έλληνα κι εσείς τους κοιτάτε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι αυτοί που την χώνονται σε βίλες, σε κοσμηματοπωλεία με κάτι Καλάσνικωφ "ναααα", είναι πακιστανά και αφγανά; Μα τον θεό, πολύ ωραία δικιολογείς την ψήφο σου.

   Διαγραφή
 21. Ειλικρινά θέλω να δω τώρα τι δικιολογίες θα βρούνε την Τρίτη στο Δ.Σ. Τα ζάρια είναι τώρα στην παλάμη του Σπανάκη κι αν ρίξει 6Χ6 θα είναι μαγκιά του και μην το πείτε κολόφαρδο ή πως τα γύρισε την τελευταία στιγμή.
  (Ζ)

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια