Κυριακή, 13 Μαΐου 2012

Το Διπλό χρονογράφημα:
Το σαπιοκάραβο του ΠΑΣΟΚ
και ο αταξίδευτος καπετάνιος του

Τα γεγονότα τρέχουν.
Δημιουργούνται ειδήσεις και κυρίως πολιτικές καταστάσεις μετά την σύσκεψη Παπούλια με Σαμαρά, Τσίπρα και Βενιζέλο.
Η Νανά Ιωαννίδου και ο Στέφανος Μπιζάνης γράφουν στο "ΜοσχατουΠολις" για τον καπετάνιο του ΠΑΣΟΚ και το βαπόρι του, τον ένα εκ των δύο συνεταίρων του δικομματισμού και του σχεδίου εκφοβισμού του λαού.
Και τα δύο χρονογραφήματά παρουσιάζονται σήμερα με καινοτόμο στυλ, ως μια διπλή ανάρτηση, που φυσικά μπορείτε να σχολιάσετε επιμέρους ή στο σύνολο. 
Και τα δύο απεικονίζουν μέρος και πτυχές της επικαιρότητας αλλά και των βαθύτερων αιτίων και συμπεριφορών ενός εκ των βασικών ενόχων του δράματος που ήδη ζει η κοινωνία και η χώρα...
________________________________ 

 Το Κόμμα είναι σάπιο

Σαν έτοιμος από καιρό, σα θαρραλέος αποχαιρέτα την, την Αλεξάνδρεια
που φεύγει… που χάνεται, και μαζί της ολόκληρη η Ελλάδα!
Έτσι ένοιωσα, τα λόγια του Καβάφη να καίνε στη ψυχή μου, κι ένα πικρό «γιατί» όταν άκουσα τον κ. Βενιζέλο για το «σάπιο κόμμα» του.
Δεν είναι όμως καιρός για ατέρμονες συζητήσεις, δεν είναι καιρός για δάκρυα.
Ένα είναι γεγονός, ότι αυτού του κόμματος του δόθηκε απλόχερα η δυνατότητα από το Λαό να κάνει μια πολιτεία ευνομούμενη και μια  Δημοκρατία μοναδική κι όλα «κακή τη τύχη» πήγαν…
Οι καιροί είναι σπαρακτικά δύσκολοι…
Η θύελλα νομίζεις ότι από στιγμή σε Στιγμή έρχεται και για τη χώρα μας, και  για την Ευρώπη, ως προς την προοπτική και τη συνοχή τους. 
Η ανταλλαγή των πολιτικών τοπικών δρώμενων, και όχι μόνο, αλλά και ο  προβληματισμός που γράφουμε (και καλά κάνουμε) για την επικοινωνία μας στο μικρό μας εδώ φιλόξενο χώρο, νομίζω σε λίγο θα φαίνονται  χαριτωμένες οάσεις της μικροπολιτικής μας σκέψης!
Για φαντασθείτε αυτό το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα πως θα  μας έχει δεμένους και αποτεφρωμένους (!) ποιός ξέρει για πόσα χρόνια! Πολλοί δεν έχουν νοιώσει ακόμα την εξαθλίωση, άλλοι ελπίζουν, άλλοι ούτε που πιστεύουν ότι θα έλθουν μισθοί Ρουμανίας! 
Ήδη όμως χιλιάδες είναι τα απλήρωτα στεγαστικά δάνεια!
Ο πόλεμος έχει αρχίσει.   
Το δυστύχημα νομίζω είναι ότι δεν μας δόθηκε η δυνατότητα να είμαστε έτοιμοι.
Όλοι προσπαθούμε να ενημερωθούμε από πολιτικούς και οικονομικούς  αναλυτές, όλοι διαβάζουμε τα πολεμικά οικονομικά ανακοινωθέντα στους  υπολογιστές μας, κι ευτυχώς που λίγο πολύ έχουμε καταλάβει τι ρόλο  παίζουν κι αυτά, ανάλογα μ’ αυτόν που τα διαχειρίζεται.
Όμως σου καίγεται η καρδιά να σκέπτεσαι γενιές χωρίς ελπίδα, χιλιάδες οι  άνεργοι σούρνωντας στη ζωή, να βλέπεις πολιτικούς ως καύσιμη ύλη του  συστήματος, εντελώς ανίδεοι και με πλήρη ανιστορησία, να μη ξέρεις σε τι  να ελπίσεις, ακόμα κι ο φόβος της απώλειας κομματιών της πατρίδας σου  να πλανάτε μονίμως…
Καταλαβαίνεις όμως ότι πρέπει η τράπουλα της πολιτικής να ξαναμοιραστεί, και αυτό άργησε.
Παλιότερα έλεγα, μια περίπλοκη εποχή θέλει και εξειδικευμένους ηγέτες.
Περνώντας ο καιρός, σκέπτομαι ότι στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να  είναι και Ελληναράδες και κακά τα ψέματα και νέοι για να έχουν αντοχές. Αν θα είναι ικανοί ή όχι, νομίζω από εδώ και εμπρός το βάρος της ευθύνης του πολέμου, πρέπει γρήγορα να τους δώσει γαλόνια ικανότητας και  ετοιμότητας .  
Εκεί Ποντάρουμε Αδέλφια!

Νανά Ιωαννίδου                                                                                                                                                          

……………………………………………………………………………….


Ο ψεύτης καπετάνιος του σάπιου καραβιού

Ραγδαίες οι εξελίξεις.
Ραγδαία και η αύξηση των εκβιασμών και των ψευδών.
Πριν λίγο και μάλιστα λίγα λεπτά μετά την σύσκεψη του προεδρικού μεγάρου, ο Βενιζέλος θέλοντας να παραμυθιάσει την κοινωνία, έκανε μια αδόκιμη πολιτική ομιλία στο Caravel σε ένα πασοκικό ακροατήριο που το αποκάλεσε «δίκτυο στελεχών»!!!
Προφανώς η διατύπωση του όρου «δίκτυο» αναγνωρίζει την οργανωτική διάλυση του ΠΑΣΟΚ.
Ο επικίνδυνος βερμπαλιστής, αφού στην αρχή ψευτοκλαψούρισε για τα λάθη που έκανε και άρα αναγνώρισε σαν δίκαιη την ψήφο από πλευράς του ελληνικού λαού, σε μηδέν χρόνο άρχισε να επαίρεται ότι η μοιραία κυβέρνηση του Γιώργο Παπανδρέου και η «κυβέρνηση – νεκροθάφτης» των Παπαδήμου – Βενιζέλου (και Σαμαρά, να μην το ξεχνάμε αυτό) τα έκανε όλα εντάξει και υπέρ της χώρας και της κοινωνίας.
Μάλιστα διηγήθηκε με παραστατικότητα την γνωστή ιστοριούλας με τον κακό λύκο, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ και η προδοτική μνημονιακή κυβέρνηση «απέτρεψε να μην μπει ο λύκος στο μαντρί».
Για τέτοια ξευτίλα μιλάμε.
Τσιμουδιά για το ποιός ευθύνεται για την πτώχευση, για το ποιος κουβάλησε στην χώρα το ΔΝΤ και την Τρόϊκα.
Με λίγα λόγια, μας λέει ότι ο έλληνας ψηφοφόρος δεν είναι τίποτα άλλο παρά αχάριστος και ψυχικά ανισόρροπος!!!

Καθώς γράφεται αυτό το σημείωμα οι αρχηγοί των Κεντροδεξιών κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) ήδη κάνουν δηλώσεις και ...διαροές, όπου προσπαθούν να πείσουν ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ουαί μικροκομματικοί Φαρισαίοι υποκριτές.

Στέφανος Μπιζάνης 

29 σχόλια:

 1. Τόννοι τα σκατά και η λασπολογία εκτοξεύουν ΠΑΣΟΚ - ΝΔ κατά του Τσίπρα. Τρόμος για να μην γίνει σε κάποιες νέες εκλογές πρώτη δύναμη, η ΝΔ δεύτερη ή τρίτη και το ΠΑΣΟΚ ενα απόκομμα του 7-8%.
  Καλά δεν ντρέπονται λιγάκι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΑΜΚΙΤΗΣ Κάποτε13 Μαΐου 2012 - 5:30 μ.μ.

  Ποιούς ελληναράδες αναζητάς κ. Ιωαννίδου; Τον κόβεις για έτσι το χοντρόβενιζέλο ή τρως την παραμύθα το τριαντάχρονου; Ακου την άποψή μου. Σήμερα αυτές τις ώρες αναβιώνουν οι χειρότερες ημέρες της νεοελληνικής ιστορίας. Τα κόμματα της συντήρησης στην Ελλάδα χορεύουν με τις επιταγές μαύρων και άραχλων κύκλων της Ευρώπης και της Αμερικής (τραπεζίτες, τι-βι, εφημερίδες, ΕΕ, Γερμανία, κλπ). Δεν σας δίνουμε λεφτά από εδώ κι εμπρός, ο στρατός θα κάνει πραξικόπημα, θα γίνει εμφύλιος. ΜΑΥΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ κ. Ιωαννίδου. Την ελπίδα δεν θα την βρούμε σε γαλόνια ικανότητας. Καταλαβαίνω τις καλές σας προθέσεις και ευχές αλλά να γίνουμε ρεαλιστές.
  Στεφανε, παλιέ καλέ σύντροφε και καθοδηγητή μου κάποτε, περιγράφεις πολύ καλά την αποπνικτική ατμόσφαιρα μέσα στο fake-Πασόκ αλλά επικεντρώσου λίγο περισσότερο στα όσα σκοτεινά γίνονται πίσω από τα παραβάν, ώστε παλιοί "καλοί" σύντροφοι να έχουν φτάσει να συμπεριφέρονται ως δεξιά φερέφωνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. θελές τα και παθέστα13 Μαΐου 2012 - 6:06 μ.μ.

  Ρε Μπιζάνη μην προκαλείς άλλο. Τα έργα και οι μέρες του ΠΑΣΟΚ είναι γνωστά. Το σύστημα που σήμερα κατηγορείς ασύστολα είναι αυτό που πριν λίγο καιρό προσκυνούσες και υπερασπιζόσουν με μεγάλη θέρμη και ήσουν διατεθειμένος μέχρι και φλέβες να κόψεις. Την ίδια στιγμή πλακωνώσουν με όλους τους απανταχού κουκουέδες κα συριζαίους. Τώρα που ήρθε η ώρα και συ να πληρώσεις μιλάς για λάθη του παρελθόντος και κατηγορείς ασύστολα όλους και όλα. Έχεις αναγάγει τον ευατό σου τιμητή των πάντων. Πότε άραγε έκανες λάθος; Τότε ή τώρα. Γιατί αν έκανες λάθος τόσα πολλά χρόνια στηρίζοντας λαθεμένες επιλογές και τώρα ύστερα από 30 χρόνια τις ανακάλυψες μάλλον δεν σε χαρακτηρίζει εξυπνάδα αφού σου πήρε τριάντα χρόνια για να ανακαλύψεις το λάθος σου. Επειδή όμως καθόλου δεν αμφιβάλλω για την εξυπνάδα σου καταλήγω στο συμπέρασμα ότι απλώς σε βόλευε η όλη κατάσταση και τώρα σαν άλλους καιροσκόπους αντιδράς τοιουτοτρόπως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γεωργία Παπαδοπούλου13 Μαΐου 2012 - 6:41 μ.μ.

  Εσύ αγαπητέ φίλε τι θέλεις να μας παραστήσεις; Τον τιμητή της γνώμης και των πράξεων των άλλων ή τη βλακεία της εμμονής σου στο ΠΑΣΟΚ? Δηλαδή σε αυτούς που πρόδωσαν την κοινωνία και οικονομικά διαλύσανε την πατρίδα μας? Και ένα ερώτημα. Εσύ που κάνεις τον έξυπνο, αυτά τα 30 χρόνια ήξερες τι έτρεχε με τα χρέη και τα ελλείμματα, αρα ότι και το κόμμα σου ότι έλεγε ψέματα. Ξέρεις κι εγώ νοιώθω βλάκας όπως 2 εκατομμύρια Έλληνες που σας μαυρίσανε.
  Αλλά μια που γράφω αγανακτησμένη από τις βλακείες και την πόρωση του @ "θελές τα και παθέστα" να ρωτήσω κάτι την κυρία Νανά Ιωαννίδου. Τι εννοείτε όταν λέτε "εξειδικευμένοι ηγέτες"? Αυτούς χρειαζόμαστε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. νανα ιωαννιδου13 Μαΐου 2012 - 8:13 μ.μ.

   KαΓεωργια
   Στην πολιτεια του ο Πλατων το ειπε αιωνες πριν
   Σιγα σιγα θα πρεπει να καταληξουμε σε
   φιλοσοφο - Βασιλια (Ηγετη), να γνωριζει πολυ καλα το ολον
   Οσο για νεος δεν εννοω ετοιμος για καλλιτεχνικο πατιναζ , αλλα ας θυμηθουμε τη βραδυα των μνημονιων και των εμφραγματων!
   Ολα εχουν ενα οριο νανα ιωαννιδου

   Διαγραφή
  2. Γεωργία Παπαδοπούλου13 Μαΐου 2012 - 9:41 μ.μ.

   Δεκτή η εξήγηση αγαπητή μου. Γιατί για κάποια στιγμή το μυαλό μου πήγε σε περίεργα πράγματα.

   Διαγραφή
 5. Στέφανε η κ. Νανά είναι η διάδοχος του Δάσκαλου?
  Βαρύ το εργο της και πολύ ψηλά ο πήχυς.
  "δάσκαλοι" δεν βγαίνουν κάθε μέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Κυρία Ιωαννίδου χαιρετώ την συχνότερη παρουσία σας στην Μοσχατούπολη.
  Δεμένους και αποτεφρωμένους. Το περιγράφεις πολύ ωραία και δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται γιατί μεσα από τον πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ στήνουνε την μελλοντική τους παντοκρατορία και την απαλλαγή τους από την προδοσία των μνημονίων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ. ΜΗΧΑΝΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΛΛΩΝ. Ή ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ. ΖΗΤΩ ΡΕ Η ΕΛΑΛΔΑ. ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΡΩΩ ΩΡΑΙΟ ΠΑΓΩΤΑΚΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΙΧΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Λαϊκές ανοιχτές συνελεύσεις παντού,το έχετε ξαναζήσει εκτός Συντάγματος;Αυτή η Αριστερά έχει καρύδια,δεν παν΄ να λέτε εσείς τις χολές σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έτσι. Αύριο λαϊκή συνέλευση στο Μοσχάτο.

   Διαγραφή
 9. Κύριε Μπιζάνη σας το έγραψα κι εχθές σας το γράφω και σήμερα "ουδείς πιο αχάριστος του ευεργετηθεντος"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ο Βενιζέλος κλεισμένος με τους επαγγελματίες πολιτευτές σαν τον Αντωνάκο στο Καραβελ, ο Τσίπρας με τον λαό στην πλατεία της Νίκαιας συζητά με τους πολίτες στη λαϊκή συνέλευση. Το παλιό που πεθαίνει και το καινούργιο που έρχεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλα κάτσε να δεις τι σκουποξυλο ΠΕΡΙΜΈΝΕΙ τον Αντωνακο και το κάθε Αντωνακο Νομίζεις ΌΤΙ οι συνεργάτες του Βενιζέλου δεν θα τον πληροφορησουν τι φρούτο ειναι

   Διαγραφή
 11. Κύριε Μπιζάνη ουδείς αμφισβητεί ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει λάθη και εγκλήματα, αλλά επιτέλους ας θέσουμε και κάποια πράγματα στη σωστή τους βάση:

  α) το ΠΑΣΟΚ εμπνεύστηκε και εξασφάλισε τα ΜΟΠ

  β) το ΠΑΣΟΚ έβαλε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση

  γ) το ΠΑΣΟΚ έβαλε τη χώρα στην Ευρωζώνη, την οποία οψίμως ουδείς διανοείται να εγκαταλείψουμε

  δ) το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε δημόσιο έλλειμμα 5,6% και δημόσιο χρέος 97,4% και η ΝΔ 15,5% και 127,5% αντίστοιχα. Έχετε αίσθηση της εκτροπής;

  ε) το ΠΑΣΟΚ ανέβασε αισθητά το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων

  Όλα αυτά είναι ιστορικά γεγονότα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.

  Από την άλλη μεριά ισχύουν και τα εξής:

  α) το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ μετέτρεψαν τους πολίτες σε πελάτες

  β) το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ επέτρεψαν ή/και ευνόησαν τη γιγάντωση της διαφθοράς

  γ) το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ απονεύρωσαν την παιδεία και εξευτέλισαν την εκπαίδευση

  Λύστε μου την απορία... γιατί δε λέτε ούτε κουβέντα για τη ΝΔ; Μήπως αυτό δε σας είναι χρήσιμο για την αυτοψυχανάλυσή σας; Μήπως αυτό δε σας κάνει να ξεγελάτε τη συνενοχή σας; Μήπως αυτό δε φέρνει ψηφαλάκια στο, υποΠΑΣΟΚ - ψιλοκομμουνιστικό - δεν ξέρω τι μου γίνεται, κόμμα που υποστηρίζετε εσχάτως;

  Το ΠΑΣΟΚ περνάει κρίση όπως και η κοινωνία και πρέπει αναμφισβήτητα να πληρώσει για τις αμαρτίες του και να βρει χρόνο να ανασυνταχθεί. Δε θα πάψει όμως να είναι το κόμμα που στέγασε πολιτικά τη Δημοκρατική Παράταξη και τα πιο μετριοπαθή, μη αντιδραστικά και πλέον δημιουργικά στοιχεία του τόπου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Μπιζάνη αληθεύει οτι θα πεταξετε έξω τους εκδηλωμενους Πασόκους απο τους Πολίτες Μπροστά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο πρώτος απ΄ότι μαθαίνω είναι ήδη απ έξω μετά τη χλεύη και τις ουκ ολίγες επιθέσεις που δέχτηκε. Ονόματα δεν αναφέρω για ευνόητους λόγους. Δάσκαλος εστί γαρ.

   Διαγραφή
  2. Τη Τριάδα ΖΩ-ΚΟ-ΠΑΥ δε τη βλέπω καλα γιατί είχαν εκδηλωθεί φανατικα υπέρ του Βενιζελου. Ήδη ξερω οτι δεν τους μιλάνε και τους γυρίζουν τη πλάτη στα τραπέζια των αργοσχολων

   Διαγραφή
  3. Και καλά θα κάνουν άμα την κάνουν.

   Διαγραφή
 13. 25-03-2010 ενα κλικ αριστερα ποσο ωραια τα ελεγες για αυτον το γιγαντα της πολιτικης και της οικονομιας ναι για τον γιωργη τον παπακωνσταντινου λεω που οπως ελεγες εριξε στο καναβατσο τον σαμαρα.Τα γραπτα μενουν stefanos και αυτα οχι πριν απο δεκα χρονια αλλα πριν 20μηνες που εκθειαζες τους β ε ρ μ π α λ ι σ μ ο υ ς του ΓΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΜΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @ Ανώνυμος 14 Μαΐου 2012 7:47 π.μ.
  Σαν πολύ πρωϊνός άρχισες τις έρευνες. Στον ύπνο σου βλέπεις τον Στέφανο και 2 εκατομμύρια ψηφοφόρους που εγκαταλείψανε το Πασόκ; Προφανώς πιστέψαμε τον ΓΑΠ και έτσι την πατήσαμε, υπερασπίζοντας την πολιτική του. Και εγώ και ο Στέφανος και πάρα πολλοί άλλοι. Όταν πιά αποκαλύφθηκε το μέγεθος της πολιτικής απάτης και του εγκλήματος, κατ' εσέ αγαπητέ έπρεπε να μείνουμε και να εξακολουθησουμε να υπερασπιζόμαστε, ΤΙ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ονομα Γιωργος Αγραφιωτης σου λεει τιποτα;Γιατι κατι φιλοι μας λενε πως μετακομισε και αυτος στον Αλεξη.

   Διαγραφή
  2. Παλιός ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ14 Μαΐου 2012 - 3:39 μ.μ.

   Αγραφιώτης. Το διάβασα εδώ το ονομα αλλά δεν μου έλεγε πολλά. Αργότερα βολτάροντας στο facebook είδα στην σελίδα του Γιώργου Σφυρόερα μιά κοινοποίηση που έλεγε: Naxios: ΣΤΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΠΙΣΤΟΙ ΤΟΥ ΑΚΗ! Εκανα κλικ και εκει έμαθα περί του κ. Αγραφιώτη. Είδα όμως και το όνομα του συμπολίτη μας Αντώνη Κοτσακά. Είναι ξεκάθαρη η προβοκάτσια κατά του Τσίπρα αλλά και η ανέξοδη σημειολογία: λαμόγιο ο Άκης, τότε κι αυτοί δεν θα πηγαίνουν πίσω.
   Το blog που τα γράφει αυτά δεν μου γέμισε το μάτι. Μπορεί όμως ο Σφυρόερας γιατί ανέβασε για να προβάλει ένα τέτοιο υποβολιμιαίο κείμενο; Έτσι εκδκείται ότι φεύγει από το ΠΑΣΟΚ ή έτσι επιβάλει η νέα πολιτική τακτική του κόμματος του που κάποτε κι εγώ υπηρέτησα.
   Καλά τόσο πολύ ξέπεσες ρε τεως συντροφε ή πάντα έτσι ήσουνα κατα βάθος;

   Διαγραφή
  3. ΗΟΜΟ ΠΑΣΟΚΟΣ14 Μαΐου 2012 - 3:53 μ.μ.

   Δυστυχώς είοαι αλήθεια.
   Όσοι ευεργετήθηκαν απ' αυτούς δεν πρέπει να το αποκρύβουν. Δεν πρέπει να είναι επιλλεκτικά αχάριστοι.

   Διαγραφή
  4. Aπλά πράγματα γι αυτούς που γωρίζουν τον χώρο.Όι περισότεροι απο αυτούς που το 96 στηριξαν τον Ακη που κατεβασαν τον κοσμο το 2002 εναντιον του Γιαννιτση και στηριξαν με παθος το Παπανδρεου το 2007 οχι για αυτα που πιστευε αλλα γιατι ειχε το ονομα Παπανδρεου με οτι αυτο συνεπάγοταν για τη χωρα και το κομμα ειναι αυτοι που στηριζαν οτι πιο σαπιο ειχε μεσα του το ΠΑΣΟΚ και τωρα βρισκουν αλλοθι στο ΣΥΡΙΖΑ.

   Διαγραφή
 15. Σήμερα αρχίσανε οι μπαταριές. Ξέρετε, μετενέργειες, συλλογικές συμβάσεις, τρομοκρατικές ατομικές συμφωνίες εργασίας, μειώσεις ΤΩΡΑ από ΣΗΜΕΡΑ που ξεκινάνε από περιπου 18-20% και φτάνουν τα 40%. Γι αυτό γουστάρουνε μέσα τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΔΗΜΑΡ σαν συνένοχους και μαϊντανούς.
  Συμφωνώ με τον Στέφανο για την επικινδυνότητα του Βενιζέλου, όπως και με την Νανά Ιωαννίδου ότι δώσαμε τόσες και τόσες ευκαιρίες στο ΠΑΣΟΚ. Σήμερα θέλουμε μια νέα πορεία. Μιά νέα αλλαγή στα πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Αγαπητέ ΚΜΣ,σας ευχαριστούμε θερμότατα-και σας κι όσους εξαπολύουν αυτή την πρωτοφανή λάσπη- διότι μας στέλνετε αθρόα κόσμο!Συνεχίστε!

  Επιχειρήματα του τύπου...το ΠΑΣΟΚ ανέβασε αισθητά το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων...είναι ίδιας τάξης μεγέθους με τα χυδαία που ακούμε: "στην χούντα περνούσαμε καλύτερα".

  Δεν σας θεωρώ νοσταλγό της 7ετίας,μην βιαστείτε να αγανακτήσετε ,αλλά αφελής μου φαίνεστε οπωσδήποτε.

  Κύριέ μου, ο καπιταλισμός ανεβοκατεβάζει το βιοτικό επίπεδο των κοινωνιών μετρατρέποντάς τις σε αγορές στις οποίες τζιράρεται ο πλούτος (του)με ένα και μόνο σκοπό: τον πολλαπλασιαμό του (δικού του)κέρδους.Και στην Ελλάδα από το 1974,μην πάω και πιο πίσω,υποτελείς κυβερνήσεις,σφιχταγκαλιασμένες, πότε ως ΝΔ,πότε ως ΠΑΣΟΚ με την βοήθεια περιστασιακών σφουγγοκολάριων,δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά αυτό, γεμίζοντας παράλληλα τις μεγάλες προσωπικές τους τσέπες και τις τσέπες όλων εκείνων που εναρμονίστηκαν στους κανόνες της μάσας.

  Τέλος,ως προς τον επίλογό σας για το ΠΑΣΟΚ {Δε θα πάψει όμως να είναι το κόμμα που στέγασε πολιτικά τη Δημοκρατική Παράταξη και τα πιο μετριοπαθή, μη αντιδραστικά και πλέον δημιουργικά στοιχεία του τόπου} επιτρέψτε μας να συμπληρώσουμε : και τους ελεεινότερους και πιο θρασύδειλους ΑΡΠΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ! Κ Λ Ε Φ Τ Ε Σ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Φίλε "Ανώνυμος14 Μαΐου 2012 4:18 μ.μ."

  Εγώ δεν έκανα προσπάθεια να αγιοποιήσω το ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι το σχόλιό μου είναι ξεκάθαρο. Γνωρίζω πολύ καλύτερα από εσάς τι έχει συμβεί στο ΠΑΣΟΚ. Ας απαντήσω όμως και στις αιτιάσεις σας

  α) Είναι κακό να ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο; Εσείς ως ΣΥΡΙΖΑ δεν στοχεύετε στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των πολιτών; Δεν ξέρω αν το καταλαβαίνετε, αλλά αυτοαναιρείσθε

  β) Ο καπιταλισμός λειτουργεί ακριβώς όπως περιγράψατε αλλά υπάρχουν και κοινωνίες που αφενός οργανώνουν καλύτερα την αμυνά τους απέναντι στις επιθέσεις του καπιταλισμού, αφετέρου επιδεικνύουν πολύ ωριμότερη καταναλωτική συμπεριφορά που δεν τις καθιστά εύκολα θύματα του τοκογλυφικού δανεισμού. Ο κομμουνισμός όμως δεν έχει να επιδείξει κάτι καλύτερο... η ιστορία μιλά από μόνη της.

  γ) τα περί διαφθοράς είναι γνωστά και τα αναφέρω από μόνος μου στο προηγούμενο σχόλιό μου. Και επαναλαμβάνω... δεν έχω κανένα σκοπό να αγιοποιήσω το ΠΑΣΟΚ. Απλώς δε συνηθίζω να μηδενίζω οτιδήποτε καλό απ' όπου κιαν προέρχεται

  δ) ίσως είμαι αφελής, αλλά εξίσου αφελής είναι και όσοι πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα θαυματοποιών

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. κύριοι σχολιαστές μας ψοφήσατε στις μπούρδες.
  Πέστε επιτέλους και κάτι πρωτότυπο.
  Ολο ιδια και τα ιδια του μυαλού σας ροκανίδια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια