Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

Παράγκα

Απορία ένοιωσα όταν στο café των αργόσχολων ακούστηκε η είδηση ότι σήμερα Τετάρτη 25/4/12, στις 12 το μεσημέρι, είχε (λέει) έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο.
Τι τρέχει, αναρωτήθηκα σαν τον Διονύση Σαββόπουλο: «Έγινε κατολίσθηση κι έπεσε κάνας βράχος;»
Μια και δυο έσπευσα να επισκεφθώ το επίσημο website του Δήμου ώστε να δω περί τίνος πρόκειται…

Στην κεντρική σελίδα, άκρα του τάφου σιωπή!
Καμία αναγγελία για έκτακτη συνεδρίαση…
Κανένα pdf αρχείο με το θέμα ή τα θέματα της ημερήσιας διάταξης… 
Και φυσικά ούτε ίχνος από τις σχετικές εισηγήσεις που θα δικαιολογούσαν το κατεπείγον…

Παράλληλα, αφού πληροφορήθηκα ότι κανενός είδους συνάθροιση των δημοτικών αρχόντων δεν έγινε μήτε στην Κοραή, μήτε στην Πειραιώς, μήτε στην Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού, μήτε στην Επταλόφου, τράβηξα και για μια αυτοψία στην Μεταμόρφωση, μπας και στήσανε την συνεδρίαση σε κάνα τρούλο ή στο ιερό της εκκλησιάς.
Τίποτα! Κανείς, πουθενά!

Καταλήγω
Επειδή ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου δεν είναι τσιφλίκι κανενός και φυσικά δεν είναι η παράγκα του Καραγκιόζη, είναι οφθαλμοφανώς αναγκαίες οι εξήγησεις που οφείλουν να δώσουν οι υπεύθυνοι.

Γιατί καλές είναι οι πατριωτικές εξορμήσεις ανά τον νομό Άρτας και οι πολιτικο-κομματικές ευωχίες ανά τις ταβέρνες του Μοσχάτου υπέρ υποστήριξης συνονόματων, όμως προέχει η τήρηση, τόσο των δημοκρατικών διαδικασιών, όσο και των υποχρεώσεων των δημοσίων ανδρών, των και δια νόμων επενδεδυμένων!!!

Αλλά και η αντιπολίτευση πρέπει να εξηγηθεί.
Θα ισοσκελίσει – επιτέλους - τον λόγο με την πρακτική, ή θα εξακολουθήσει να ανέχεται διαδικασίες με κλειστά μικρόφωνα και συνεδριάσεις δια περιφοράς;
(δηλαδή νερό στον μύλο του τοπικού συστήματος) 

Στέφανος Μ.

22 σχόλια:

 1. Πολλά ζητάς Στέφανε. Τα παιδιά τρέχουν για να φέρουν ψήφους σε αυτους που τους έδωσαν μεγάλη χείρα βοηθείας στις δημοτικές. Να έβλεπες χθες τον αετιδέα Σιώκα πως καμάρωνε εν μέσω Πέτρου Ευθυμίου και Βούρου αμφότερων υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ κόμματος που μας διέλυσε οικονομικά και κοινωνικά θα πάθαινες πλάκα. Ο δήμαρχος μας πρώτος πρώτος στο τραπέζι χειρικροτούσε με θέρμη και ζήλο αυτούς που μας έριξαν στο λάκκο των λεόντων λες και έβγαζε τα εσώψυχά του γι αυτά που τρβάμε. Δαμηλάκος Καπετανάκη Βιβλιοδέτης Μπούτσης Χατζηαντωνίου Καραβασέλας Και ο έτερος καπαδόκης σύμβουλος δημάρχου Οικονόμου ακολουθούσαν στα παλαμάκια παρατηρώντας αν γίνονται αντιληπτοί από τον τέως υπουργό. Ούτε ίχνος τσίπας γι αυτά που τραβάμε. Αυτοί χειροκροτητές για το αύριο. Που καιρό λοιπόν για συνεδριάσεις. Με περιφορά λοιπόν και πολύ σας πέφτει. Τώρα έχουν πιο σοβαρά πράγματα να κάνουν. Πατρονάρουν αυτούς που άλλοι και μάλιστα πολλοί, γιαουρτώνουν. Αυτοί ήταν αυτοί παραμένουν. Αλλά και ο δικός βρε παιδί μου τα ίδια μάλλον κάνει αλλά σε διαφορετικό μέτωπο. Το Σακοραφικό. Αυτός τρέχει για να βγάλει τη δικιά του μήπως και χάσει τα κεκτημένα. Πολύ σύντομα βλέπω εξελίξεις. Μέσα σε όλους πρόσθεσε και Κοψάφτη, Ζώταλη, και βγάλε συμπέρασμα για το τι μέλλει γενέσθε. Μελίστας τρέχει για τους δικούς του Τουφεξίδης δείχνει εγκλωβισμένος από τον αρχηγό του Κοντεκάκης άφαντος στα δημοτικά παρόν στα συριζικά χέσε μέσα πολυχρόνη. Στέφανε μάζεψέ τους γιατί διαβλέπω πλήρη διάλυση και επίπλευση των βαρώνων του δήμου που μπρος στο δικό τους στόχο συμμαχούν και με το διάολο. Μέσα στην εικόνα βάλε Ντερέκα και Γραμματέα που βολοδέρνουν σε Άρτα και Λακωνία αντίστοιχα υποψήφιοι με τους καταστροφείς μας και τότε ίσως καταλάβεις και εσύ και αυτοί που σε διαβάζουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ στην φωτο που εβαλε ο πανταχού παρών Σπυράκος σάμπως να κόβω τον Αετιδέα ολίγον βλοσυρό. Όμως ίσως οι επικοινωνιολόγοι να του συνέστησαν ότι αυτό το στυλάκι είναι για τέτοιες περιστάσεις.

   Διαγραφή
  2. επικοινωνιακό το βλοσυρό.όπως τότε που έφερε ψήφισμα κατά του μνημονίου. Αλλά τώρα πολεμάει για να έχει στο μέλλον τα ξεχάσαμε τα παλιά. Καπάρωσε και την θέση του Μπούτση, τον έχει φάει λάχανο. ΠΑΣΟΚΑΡΑ λέμε

   Διαγραφή
 2. Όπως το λέτε στον τίτλο που βάλατε - ΠΑΡΑΓΚΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμε 07.38 ΑΜ
  Ζητάς από τον κύριο υπέυθυνο της διάλυσης τής παράταξης να τους μαζέψει. Πολύ αφελής η πρόκληση -πρόταση σου.
  Αγαπητέ μου ανώνυμε, οι περισσότεροι έχουν βάλει πάνω από την ενότητα της παράταξης την ικανοποίηση των δικών τους προσδοκιών ή καί την διατήρηση κάποιων προνομίων που απολαμβάνουν από το σημερινό σάπιο πολιτικό σύστημα που το υπηρέτησαν και το υπηρετουν με το δικό τους τρόπο και για το δικό τους συμφέρον. Πάντως τον κύριο υπέυθυνο τον εντόπισες στο σακοραφικό στρατόπεδο κι έχεις 100% δίκαιο. Στα χέρια των ψηφοφόρων είναι να δόσουν ένα τέλος σ αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές ώστε να πάει ο κάθε κατεργάρης στο πάγκο του και στη δουλειά του. Αυτές είναι οι ΠΑΡΑΓΚΕΣ Στέφανε. Για δες το καλύτερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμε 10:56 είσαι από το φουκαριάρικο είδος σχολιαστών που δεν τους πειράζει ο Λύκος, αλλά η Κοκκινοσκουφίτσα. Στην περίπτωση που θίγει η Μοσχατούπολις, κατ' εσέ δεν τρέχει τίποτα με τον Ευθυμίου και τον Ντερέκα που είναι οι 99% υπεύθυνοι της διοίκησης του δήμου και του δημοτικού συμβούλιου. Δεν λογαριάζονται ο Σπανάκης, ο Κυριαζίδης, ο Σωπάκης ή ο Σούτος, αλλά μόνον ο Κρεμμύδας. Εκεί λοιπόν είναι που σε φαγουρίζει η πλάτη σου. Φαγούρα βαρειά σε καταλαβαίνω, αλλά τι να γίνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το μέλλον θα δείξει φίλε μου. Φουκαράδες είναι οι διπλοθεσίτες,τριπλοθεσίτε και οσφυοκάμπτες . Ε$πειδή δεν φαίνεσαι για φουκαράς σε δαβεβαιώ ότι φουκαράς ποτέ μου δεν ένιωσα.

   Διαγραφή
 5. ανωνυμος "Ζ"26 Απριλίου 2012 - 12:01 μ.μ.

  Το ζητούμενο είναι ότι έγινε εικονικό συμβούλιο (αυτό καταλαβαίνω) πράγμα που δεν είναι απλά παράτυπο και παράνομο, αλλά έχει και πολιτικές προεκτάσεις. Τελικά ήταν τόσο δύσκολο να μαζευτούνε οι 20-30 σύμβουλοι ή στο δημαρχείο ισχύει το 3 λαλούν και 2 χορεύουν?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ότι γουστάρουμε κάνουμε. Άν υπάρχει αντιπολίτευση , εδώ είμαστε να τα πούμε.

   Διαγραφή
 6. Το παραπάνω σχόλιο του ανώνυμου τύπου που "γουστάρει" θέλουμε να το σχολιάσουμε έστω και εν συντομία.
  Είτε είναι προβοκατόρικο (υπό την έννοια ότι ψευδώς υπονοεί ότι ανήκει σε κείνους που διοικούν τον δήμο), είτε αυθόρμητο και ειλικρινές ως προς την αλαζονεία και τον φασισμό του (υπό την έννοια ότι είναι οπαδός της πλειοψηφίας ή κάποιος εχθρικά διακείμενος προς κάποιες ομάδες της αντιπολίτευσης) , αποκαλύπτει το τι υφίσταται σήμερα στην δημοτική πολιτική σκηνή.
  Στα πάνω, μία δημοτική αρχή που μπορεί μεν να εκνευρίζεται για την ασκούμενη κριτική, όμως ουδόλως δεν αναπροσαρμόζει την τακτική της, γιατί απλά και με έπαρση εκμεταλλεύεται την ισχύ που της παρέχει η νομοθεσία.
  Στα κάτω, μια αντιπολίτευση που πλειστάκις κυριαρχεί ποιοτικά στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβούλιου, αλλά που ταυτόχρονα αυτοπαγιδεύεται σε λογύδρια, αρνούμενη ή κωλυσιεργούσα να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που της παρέχουν ο νόμος και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για την αυτοδιοίκηση.
  Συνεπώς η αποκρουστική αλήθεια του «σχολιαστή» δεν επιδέχεται αντίκρουσης στα λεγόμενα του, ότι «εδώ είμαστε να τα πούμε».
  Εκτός και μετά το σφάλμα της αντιπολίτευσης (και ειδικά εκείνου του προοδευτικού κομματιού της, από το οποίο οι δημότες έχουν να περιμένουν και κάποια πράγματα της προκοπής) να συμφωνήσει «δια τηλεφωνικής περιφοράς» σε ένα ανύπαρκτο δημοτικό συμβούλιο, υπάρχει κάποια φωνή για να διαψεύσει τον ανώνυμο κουστωδό και να υπερασπίσει έστω και κάποια στοιχειώδη ψήγματα δημοκρατίας.
  Γιατί δεν έχει τόσο σημασία αν η βαρύτητα των θεμάτων του «εκτάκτου δημοτικού συμβουλίου» ήταν μικρή (οποία – δηλαδή – ειρωνεία ως προς το κατεπείγον του πράγματος), όσο η ζημιά που γίνεται στον απαιτούμενο δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας ενός θεσμού όπως η τοπική Αυτοδιοίκηση και μάλιστα σε μέρες έντονης επίθεσης του καπιταλισμού και των οικονομικοπολιτικών εξαρτημάτων του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απόλυτα με όσα γράφετε. Θυμίζω απλά την άποψη ότι μιά παραχώρηση φέρνει την άλλη. Αυτό εξαγριώνει τον θήτη και ζητάει περισσότερα. Τελικά οι δημότες κοιμόμαστε με τα τσαρούχια.-

   Διαγραφή
 7. Για να μην ξεχνιόμαστε:

  ΑΔΑ: Β4Ω8ΩΚΡ-Σ6Φ
  Αριθμός Πρωτοκόλλου: 123
  Θέμα: Λήψη απόφασης για την ανάληψη δαπανών και τη διάθεση πιστώσεων βουλευτικών εκλογών.
  Τελικός Υπογράφων: Πρόεδρος - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ -
  Ημερομηνία Απόφασης: 26/04/2012
  Ημερομηνία Ανάρτησης26/04/2012 09:23:18
  Είδος Απόφασης: ΛΟΙΠΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ
  Φορέας: Δήμος Μοσχάτου - Ταύρου
  Μονάδα: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  Θεματική: Διοικητικές διαδικασίες
  Αρχείο Λήψη Αρχείου SHA-256: 3a469a389e0b3948ec3c09c3620be9bd4e3289e5833765add8d88298a751ce12
  http://et.diavgeia.gov.gr/f/dimosmoschatou-tavrou/ada/%CE%924%CE%A98%CE%A9%CE%9A%CE%A1-%CE%A36%CE%A6

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Παρακηφίσσιος σκοπευτής26 Απριλίου 2012 - 3:48 μ.μ.

  Τελικά διαβάζοντας τα πρακτικά του χτεσινού αόρατου και έκτακτου δημ. συμβούλιου της 25ης Απριλίου καταλαβαίνω ότι ο πιό μάγκας είναι ο Θανάσης. Αν πέσει καμιά πειθαρχική ο μόνος που θα την γλυτώσει είναι η αφεντιά του γιατί παρουσιάζεται ως ΑΠΩΝ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ μαζί σου παρακηφίσιε. Ο ανώνυμος [Apr 26, 2012 05:34 AM] αντιγράφει λάθος τη σελίδα στην Διαύγεια που λέει Τελικός Υπογράφων: Πρόεδρος - ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΝΤΕΡΕΚΑΣ. Ο αντιπρόεδρος ο Πηνιώτης φαίνεται ότι προέδρευσε στο fake συμβούλιο.

   Διαγραφή
 9. Μερικά σκουπίδια που το παίζουνε μπλόγκ κάνουνε την πάπια για το γεγονός. Κάνατε πολυ καλά που το αναδείξατε. Λυπηρό που ανέχθηκε ο κ. Κρεμμύδας τέτοια καραγκιοζιλίκια ενω κάλλιστα σημερά ή αυριο θα μπορούσε να γίνει πραγματικό συμβούλιο. Ομως όντως διαφώνησε ο κ. Τουφεξίδης με την τηλεφωνική περιφορά του συμβουλίου, όπως γράφεται στο Ντέηλη?
  Χ.Παν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμπληρωματικα, να ανφέρουμε ότι δε ξέραμε για το τηλεπικοινωνιακό κομμάτι του χθεσινού Δημ.Συμβουλίου, οπότε αναφερθήκαμε σε αυτά που γνωρίζαμε και είχαν να κάνουν με την ανάρτηση στη Διαύγεια και όσα μάθαμε...

   Διαγραφή
 10. Από τους Ευθυμιο-ντερεκο-μπούτσηδες δεν περιμένει κανείς και πολλά. Έτσι εννοούν την διαχείριση της εξουσίας. Το παιχνίδι του ΚΚΕ πάντα περίεργο. Ο Σούτος παραδομένος στο ΠΑΣΟΚ πριν καν πάρει έστω και το πρώτο κουκί με την ΔΗΜΑΡ στην Β' Αθήνας. Άρα το βάρος και οι απαιτήσεις πέφτουν σε αυτούς που έχουν ποιότητα και κυρίως που κατεβήκανε ως πραγματικά πολυσυλλεκτικοί και αδέσμευτοι. Δηλαδή στον Κρεμμύδα, και την ομάδα του. Αγαπητέ Άρη είναι ώρα να σοβαρευτούμε λιγάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δημότης Μοσχάτου27 Απριλίου 2012 - 1:51 π.μ.

   Ποιότητα?? Τι είναι αυτό πάλι?
   Άκουσε με σε παρακαλώ. Για να έχει μέλλον μια παράταξη για το καλό του του τόπου, εν προκειμένω του Δήμου θα πρέπει να διαθέτει τρία βασικά χαρακτηριστικά.
   Α. Σαφή ιδεολογία.
   Β. Σωστή οργάνωτική δομή.
   Γ. Σταθερό πολιτικό λόγο και πρόγραμμα
   σύμφωνα με την ιδεολογία της.
   Δ. Συνέπεια στην στήριξη τών πολιτικών και
   προγραμματικών της θέσεων από οποιαδήποτε
   θέση τήν έταξε ο λαός του Μοσχάτου και
   του Ταύου για την υλοποίηση τους.
   Σ' αυτές τις παρατάξεις πέφτει αυτό το βάρος κι' όχι στα πολυσυλλεκτικά , αδέσμευτα και πολύχρωμα μπαλόνια.

   Διαγραφή
 11. "Δημότη Μοσχάτου", όταν λέμε Ποιότητα εννοούμε τις ατομικές ικανότητες των συμβούλων μιάς δημοτικής παράταξης ή συνδυασμού, την βαρύτητα των προτάσεων της, το ήθος καθενός ξεχωριστά και την διαρκή συμμετοχή και παρουσία. Πράγματα που σπανίζουν στον συνδυασμό που "διοικεί" τον δήμο. Κι αν κάποιοι είναι μπαλόνια πολύχρωμα, τι να πει κανείς για τα τσουβάλια του κ. Ευθυμίου που γελάνε όσοι έτυχε να παρακολουθήσουν έστω και μία συνεδρίαση του Δ.Σ. Ας αφήσουμε λοιπόν τα πολύχρωμα μπαλόνια του Κρεμμύδα και τα τσουβάλια του δήμαρχου και απλά να μας πεις για το μαϊμού δημοτικό συμβούλιο αν συνάδει με τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους νόμους. Απλά αυτό. Τα άλλα είναι δουλειά όσων ψήφισαν τα μπαλόνια.


  Σαφής ιδεολογία. Θα εννοείς κοινές θέσεις για την ανάπτυξη του Δήμου και όχι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δημότης Μοσχάτου.27 Απριλίου 2012 - 11:44 π.μ.

   Τα άδεια τσουβάλια δεν στέκονται όρθια. Τα πολύχρωμα ανεξάρτητα και αδέσμευτα μπαλόνια
   άμα τ' αφήσεις ελέυθερα πετάνε και χάνονται στα σύννεφα.
   Σαφής ιδεολογία ,αλήθεια και συνέπεια είναι λέξεις απολύτως κατανοητές. Δεν χρειάζεται να ρωτάς πως τις εννοώ. Εσύ που ψήφισες μπαλόνι ψάξε το λιγάκι.

   Διαγραφή
 12. Τι γίνετε πολλοί Δημότες υπάρχουμε, μπράβο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια