Τρίτη, 3 Απριλίου 2012

Ζητείται "ενδιαφέρον"

Την εκδήλωση ενδιαφέροντος (μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή) ζητάει ο δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου από φορείς και δημότες για την συμμετοχή τους στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών.

Μάλιστα καλεί και τους μετανάστες να σπεύσουν να συμμετέχουν!

Όντας γνωστή η τακτική της δημοτικής αρχής, που ξεκινάει από την «
Υπατία» και φτάνει μέχρι το «Φοίβο», έχω μια υποψία ότι η όλη υπόθεση μπορεί να είναι ένα συμβούλιο εκτόπισης, παρά αντιμετώπισης των θεμάτων των μεταναστών.

Αυτό υποψιάζομαι, αν συνδυαστεί το γεγονός με την ίδρυση στρατοπέδων – φυλακών, την Αμυγδαλέζα και τις γενικότερες σπασμωδικές κινήσεις του Χρυσοχοϊδη.

Όπως και να έχει (και αφαιρουμένων των γνωστών κόλπων προβολής), είναι ώρα ΚΑΙ η δημοτική πλειοψηφία, ΚΑΙ η αντιπολίτευση –
και μιλάμε για ολόκληρη την Αντιπολίτευση - να δείξουν τις πραγματικές τους προθέσεις και απόψεις, γιατί προϊόντος του χρόνου τα σκατώσανε!

Πάνω από όλα ανθρωπισμός και αξιοπρέπεια χρειάζεται, κυρίες και κύριοι… κι ας ανθεί το μαύρο λουλούδι του light ρατσισμού και του φοβικού σύνδρομου των νοικοκύρηδων.

9 σχόλια:

 1. Καταρχάς να δούμε το χρώμα του λουλουδιου. Το φουκαριάρικο το μελαψό είναι για κλωτσιές και τον δαίμονα. Το λευκό ομως; Κλείνουμε τα μάτια κι ας κρατάει καλάσνικωφ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πολύ σωστή η παρατήρηση σου φίλη μας. Το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί συνολικά, αλλά πάντα με τρόπο πολιτισμένο και ανθρώπινο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εικαστικό θύμα4 Απριλίου 2012 - 8:03 π.μ.

  Εξαιρετική προσέγγιση κάνεις με τις τελευταίες λέξεις. Εγώ θα τις έβαζα με κεφαλαία: ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ... ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΘΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΛΟΥΛΟΥΔΙ ΤΟΥ LIGHT ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΒΙΚΟΥ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ. Τώρα που ανεβάζει μετοχές η φασιστική Χρυσή Αυγή λόγω της ευρωπαϊκής και ελληνικής ανεπάρκειας στο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες, τώρα αρχίζουν τα συμβούλια ένταξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πράγματι / θα συμφωνήσω / πολύ ωραίο κείμενο. Δίκαια υποψιάζεσαι, αλλά πριν καταδικάσουμε αλλά και για να προλάβουμε μάλλον χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή όσοι έχουν ευαίσθητη άποψη στο ζήτημα. Γιατί δεν είναι μόνο η στάση μας απέναντι στους μετανάστες από την Ασία ή την Αφ=ρική αλλά συνολικά η συντηρητική νοοτροπία που όλο και πιο πολύ χώνεται στο μυαλό και τη σκέψη μας. Καλημέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Που να πιάσει και που να αρχίσει κανείς. Από τους ξένους μετανάστες, από τους ντόπιους εσωτερικούς μετανάστες που τραβάνε πίσω στα χωριά ή από αυτούς που μένουν σε μιά Αθήνα υπόδουλη με κατοίκους που αυτοπυροβολούνται στην πλατεία Συντάγματος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Φίλοι και φίλες,
  μια ταπεινή προτασούλα ανάγνωσης και θεάτρου:
  "Το Συναξάρι του Ανδρέα Κορδοπάτη" α΄τόμος Αμερική,του Θανάση Βαλτινού,εκδόσεις Εστία.
  Ιστορία του 1900 περίπου,πρωτοδημοσιεύτηκε το 1962 σε περιοδικό της εποχής,εκδόθηκε ως σύνηθες βιβλίο το 1972 και παίζεται τώρα ξανά μανα στην χώρα μας,συγγνώμη,
  στο... θέατρο.
  Παίζεται ως μονόλογος-δίνει ρέστα ο Αντώνης Αντωνίου-στο θέατρο Θεατρική Σκηνή κάπου στην Κυψέλη.
  Μετά,αφού διαβάσετε ή το δείτε,επειδή θα αναγνωρίσετε, δεν μπορεί,καθρεφτισμένα τα χάλια μας,κάθε συζήτηση, ίσως,την κάνετε πιο νηφάλια και πιο α ν θ ρ ώ π ι ν η.

  Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. 1. Σε κάθε δήμο συγκροτείται και λειτουργεί με από¬φαση του δημοτικού συμβουλίου, συμβούλιο ένταξης με¬ταναστών ως συμβουλευτικό όργανο του δήμου για την ενίσχυση της ένταξης των μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Τα συμβούλια ένταξης μεταναστών αποτελούνται από πέντε (5) έως έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται από το οικείο δημοτικό συμβούλιο. Ως μέλη ορίζονται δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων μεταναστών, εφόσον η έδρα αυτών ή παραρτήματος βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του οικείου δήμου, ή εκπρόσωποι που επιλέγονται από την κοινότητα των μεταναστών που κατοικούν μόνιμα στον οικείο δήμο, σύμφωνα με τους ό¬ρους που προβλέπει σχετικός κανονισμός, που εκδίδει με απόφασή του το οικείο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων οι οποίοι αναπτύσ¬σουν εντός της διοικητικής περιφέρειας του οικείου δή¬μου δράση σχετική με τα προβλήματα των μεταναστών. Με την ίδια απόφαση ορίζεται πρόεδρος στο συμβούλιο ένταξης μεταναστών ένας εκ των δημοτικών συμβούλων μελών του. Στα παραπάνω συμβούλια ορίζονται υποχρε¬ωτικά ως μέλη αλλοδαποί δημοτικοί σύμβουλοι που έ¬χουν τυχόν εκλεγεί. Η συμμετοχή στα ανωτέρω συμβού¬λια είναι τιμητική και άμισθη.
  2. Έργο των συμβουλίων ένταξης μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμε¬τωπίζουν οι μετανάστες, που κατοικούν μόνιμα στην περιφέρεια του οικείου δήμου, ως προς την ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, την επαφή τους με δημόσιες αρ¬χές ή τη δημοτική αρχή, η υποβολή εισηγήσεων προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μετανα¬στών και, εν γένει, την επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον οικείο δήμο εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. "Η συμμετοχή στα ανωτέρω συμβούλια είναι τιμητική και άμισθη" λέει παραπάνω ο ανώνυμος στην ενημέρωση που είχε την καλωσύνη να μας κάνει.Άμα βρείτε κανέναν από τους καλομαθημένους της πλειοψηφίας να πάει τζάμπα να μου τρυπήσετε την μύτη...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Τελικα μόλις μάθουν ότι θα διαχειρίζονται κεφάλαια της ΕΕ θα ορμήσουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια