Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Κάλεσμα Ντερέκα υπέρ Βενιζέλου!!!

Δημοσιεύουμε ασχολίαστα.
Τις κρίσεις μας θα τις κάνουμε μαζί με τους άλλους αναγνώστες του ΜοσχατουΠολις υπό την σκιά του μοναδικού υποψήφιου και ήδη εκλεγμένου Ευάγγελου Βενιζέλου.
.......................................

ΚΑΛΕΣΜΑ ΘΑΝΑΣΗ ΝΤΕΡΕΚΑ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Στην πιο δύσκολη ιστορικά πορεία για την χώρα και το έθνος, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα αλλάζει σελίδα και εκλέγει νέο Πρόεδρο την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Το ΠΑΣΟΚ που έκανε περήφανους τους Έλληνες και την χώρα και άλλαξε την μοίρα του ελληνικού λαού, βρίσκεται σήμερα, δημοσκοπικά και όχι μόνο, απομονωμένο από την ίδια την κοινωνική του βάση.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ηγέτη είναι η μοναδική ευκαιρία, με την συμμετοχή μας, να επιβάλουμε αλλαγή πορείας προς μία θετική και προοδευτική εξέλιξη.

Να ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί οι σύντροφοι της δεκαετίας του ’70 και του ’80, οι φίλοι και τα μέλη του ’90 και του 2000, για την επανίδρυση του νέου πλειοψηφικού κοινωνικού, ανανεωτικού και μεταρρυθμιστικού ρεύματος που είναι αναγκαίο για την νέα συμφωνία με τους μη προνομιούχους Έλληνες.

Μόνο έτσι μπορούμε να επιβάλουμε το νέο περιεχόμενο στο αίτημα της κοινωνίας για συναίνεση και αλλαγή.
 
Προσωπικά, αντιλαμβάνομαι το μερίδιο της κοινωνικής, πολιτικής και προσωπικής ευθύνης που μου αναλογεί.
 
Πιστεύω ότι αξίζει να πάμε την Κυριακή στις κάλπες και να δώσουμε δύναμη στην νέα ελπίδα, στον νέο ηγέτη, Βαγγέλη Βενιζέλο.

Με τιμή,
Θανάσης Ντερέκας
Μέλος του ΠΑΣΟΚ

Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου

23 σχόλια:

 1. ΤΙ ΘΡΑΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΡΕ 'ΣΕΙΣ! .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Πρόεδρος δίπλα-δίπλα με τον λαοκτόνο Μπένυ, γνωστό σε όλο το Μοσχάτο έτσι και αλλιώς το νέο, αλλά διάλεξε και μέρα να το ανακοινώσει, μαζί με τα εργασιακά!
  Δύο λάθη σε μία μέρα για τον συμπαθή σε εμάς Πρόεδρο!!
  Και η απορία όλως έιναι, ο Ευθυμίου με ποιόν θα πάει τώρα?? Μπας και τον δούμε με τον Καστανίδη?
  Μπας και ο Λεμονής ήταν βαλτός από Τοπικό σύντροφο για να πικάρει την επιλογή του Ντέρι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. o Eυθυμίου σήμερα συγκέντρωσε τους συμβούλους του στις 7.00μ.μ. στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου και τους κάλεσε να ψηφίσουν σύσσωμοι την Κυριακή τον Βενιζέλο.
   Την ίδια μούρη έχουν όλοι ρε παιδιά όταν χρωστάνε.Και ο Ευθυμίου χρωστάει στο ΠΑΣΟΚ

   Διαγραφή
  2. hsoun ekei re psefti?

   Διαγραφή
 3. Ρε Θανάση τι ξεφτίλα είναι αυτή?
  Κρίμα και είμαστε πατριώτες! Νόμιζα
  ότι μετά το "δρόσισμα" της βασούλας ότι
  ήσουν σε καλό δρόμο, αλλά πάλι είμαι
  αδιάβαστος. Κολαούζος των "ισχυρών" μια
  ζωή, και κωλοτούμπας ταυτόχρονα. Κρίμα
  φιλαράκι, κρίμα.
  Π.Τ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Με τον Βενιζέλο ήταν και όταν κέρδισε ο Παπανδρέου. Μην είσαι ψεύτης.

   Διαγραφή
  2. Συγνώμη, αλλά έλειψα κάτι χρονάκια από
   το Γαλατικό χωριό, το Μοσχάτο ήθελα να πω,
   κι έχω χάσει κάποια επεισόδια. Αλλά νόμιζα
   ακούγοντας διάφορα που έλεγε τον τελευταίο
   καιρό, ότι κάπου κατάλαβε τα λάθη του.
   Τελικά ΟΦΑ (Όπου Φυσάει ο Άνεμος) είναι
   ο πατριώτης. Αλλά στις 25 τα γιαουρτάκια
   μάλλον τα τραβάει η επιδερμίδα τους.
   Νομίζω...

   Διαγραφή
 4. Ρε μεγαλοπαράγοντα Μπούτση φορέστε παντελόνια και χτυπείστε μια φορά στα ίσια το Ντερέκα.Aκόμα κρυβόσαστε πίσω από την ανωνυμία ντροπή σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβούλιου σημειώνουμε με ενδιαφέρον την διαπίστωση που κάνεις ότι το ΠΑΣΟΚ «βρίσκεται σήμερα (…) απομονωμένο από την ίδια την κοινωνική του βάση». Δεν εξηγείς όμως το γιατί.
  Απλά γράφεις ότι η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού είναι «μοναδική ευκαιρία (…) να επιβάλουμε αλλαγή πορείας προς μία θετική και προοδευτική εξέλιξη».
  Και πάλι όμως δεν εξηγείς το πώς και το γιατί…
  Δηλαδή φτάνει απλά και μόνο η παρουσία του Ευάγγελου Βενιζέλου για να συμβεί αυτό;
  Επίσης η προτροπή και η επίκληση σου για «να ξανασυναντηθούμε όλοι μαζί οι σύντροφοι της δεκαετίας του ’70 και του ’80, οι φίλοι και τα μέλη του ’90 και του 2000, για την επανίδρυση του νέου πλειοψηφικού κοινωνικού, ανανεωτικού και μεταρρυθμιστικού ρεύματος που είναι αναγκαίο για την νέα συμφωνία με τους μη προνομιούχους Έλληνες», δεν λέει και πολλά πράγματα, γιατί πρώτον δεν διευκρινίζεις τι σημαίνει ανανέωση και μεταρρύθμιση, και δεύτερον πως κατόρθωσε το πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ του 2009 να γίνει δημοσκοπικά ένα μικρό κόμμα της τάξης του 8 με 14%.
  Αντίθετα με την άγνοια του τι μπορεί να εστί Βενιζελική μεταρρύθμιση, η κοινωνία έχει κατακτημένη την γνώση και εμπεδωμένη την εμπειρία της πτώχευσης (των δραματικών μισθολογικών περικοπών, των μαζικών απολύσεων, της συνολικής οικογενειακής ανεργίας, του άδειου τραπεζιού και των παιδιών που πάνε νηστικά στο σχολείο).
  Η αναγνώριση της ευθύνης από την πλευρά σου ως ατόμου είναι μια θετική στάση, αλλά δεν βοηθάει και περισσότερο δεν πείθει.
  Η κοινωνία των μελών και των φίλων δεν άκουσε τίποτα από τον κύριο Βενιζέλο που να μπορεί να αλλάξει την στάση τους.
  Τι θα μπορούσε να πει άλλωστε στην Συνδιάσκεψη εκτός από συνθήματα, αφού τα χέρια του έσταζαν ακόμη από το αίμα των αμνών της μεγάλης θυσίας και προδοσίας;
  Θα μπορούσε όμως στα σίγουρα να μιλήσει πολιτικά (και μάλιστα ξεκάθαρα) για την ιδεολογική τοποθέτηση που θα πάρει το νέο ΠΑΣΟΚ της μετα-μεταπολιτευτικής περιόδου, που πια δικαιωματικά θα ονομαστεί «Εποχή της Φτώχιας».
  Ούτε αυτό το έκανε με την απαιτούμενη καθαρότητα.
  Απλά, από τα όσα δεν είπε, από την μανία της μετρολαγνείας και από την επίθεση κατά της Αριστεράς, αντιληφθήκαμε την μετατόπιση προς τα κεντροδεξιά.
  Είναι αδιαμφισβήτητη, και εδώ πια είναι ώρα για επιλογές.
  Ο καθείς με τα όπλα του και με την συνείδησή του.
  Κάποιοι θα τον ακολουθήσουν για λόγους που κάποτε θα απασχολήσουν την επιστήμη.
  Εμείς αρνούμαστε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 11 επιπλεον δις μέτρα μέχρι τον Ιούνιο. Δεν πάει άλλο.

   Διαγραφή
  2. Αγαπητέ Στέφανε,
   Έχεις δίκαιο, ελάχιστη σημασία έχει για το λαό η διαπίστωση Ντερέκα ότι το ΠΑΣΟΚ είναι απομονωμένο από τη κοινωνική του βάση. Για μένα η διαπίστωση του είναι λανθασμένη. Άλλο θυμός άλλο απομόνωση.Καί το λέρω αυτό γιατί κι εσύ ο ίδιος δεν δείχνεις απομονωμένος αλλά υπεβολικά θυμωμένος κι αυτό γιατί κάθε μέρα με το ΠΑΣΟΚ ασχολείσαι. Αλλά ρε Στέφανε να με συγχωρείς επειδή δεν είσαι άδικος άνθρωπος πότε αντιλήφθηκες ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αυτό όπως συνεχώς το περιγράφεις τον τελευταίο χρόνο με στελέχη που τα χέρια τους στάζουν αίμα?
   Δεν στά λέω αυτά με κανένα υπονοούμενο. Αργά όμως το κατάλαβες και λάθος το κατάλαβες κατά την άποψη μου και φταίει ο μεγάλος σου θυμός. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ ειναι το κόμμα που εξακολουθεί να εκφράζει τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη που ιστορικά έβγαζε το τόπο από τις πολύ δύσκολες καταστάσεις κατά το παρελθόν. Απλά Στέφανε οι δυσκολίες το 2012 δεν επιλύονται με συνθήματα του 1974 και 1981.
   Αλλά το σπουδαιότερο Στέφανε, οι δυνάμεις της αριστεράς υπήρχαν και το 2010 και πολύ πριν το 1974 με τούς αδιαμφισβήτητους αγώνες αλλά για λόγους καθαρά ιδεολογκούς πιστεύω δεν τις επέλεξες. Κι αν τελικά για σένα σ αυτή τη περίπτωση ισχύει το 'στερνά καλά όλα καλά' πες μας τουυλάχιστον ποίο κόμμα στηρίζεις. Και σ' αυτή τη περίπτωση όμως θ' ασχοληθεί κάποτε η επιστήμη.

   Διαγραφή
 6. Δεν θα σας αφήσω σε χλωρό κλαρί14 Μαρτίου 2012 - 10:22 π.μ.

  Δεν μπαίνουμε στο κάδρο ρε Θανάση. Σε μάθαμε πια και εσενα και τους ηγέτες σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Γεωργία Παπαδοπούλου14 Μαρτίου 2012 - 10:30 π.μ.

  Εμένα αλλά και ανθρώπους από το περιβάλλον μου με αγανακτεί ο τρόπος με τον οποίο το ΠΑΣΟΚ διαχειρίστηκε την κρίση και με πλήγωσε η πλήρης υποταγή.
  Όμως έστω κι έτσι τι είδους λύσεις δίνει για το μέλλον ο Βενιζέλος;
  Καμία.
  Μάλιστα οι κοινωνικές ευαισθησίες του είναι ίσον με την απονιά με την οποία χτυπάει τους χαμηλοσυνταξιούχους.
  Τότε γιατί να μην προτιμήσω ένα από τα αντιμνημονιακά κόμματα;
  Αλλά και ο Σαμαράς δεν προσφέρει τίποτα καλύτερο. Μάλιστα μας τάζει περισσότερο δεξιό κράτος, αστυνομικό και φυσικά υποδουλωμένο.
  Ευχαριστώ για την φιλοξενία

  Γ. Παπαδοπούλου
  Βιβλιοθηκονόμος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο αξιαγάπητος ψηλός PR-ίστας του Δήμου έκανε μία καλή πράξη. Μας φρεσκάρησε τη μνήμη για το πόσο οι τοπικοί άρχοντες της Αυτό(ας γελάσω)διοίκησης, κρέμονται από τις @@@τριχες της ηγεσίας της πολιτικής τους προέλευσης. Είναι κατ' αρχήν ντροπή για το θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης - θυμηθείτε πως στις εκλογές προσπαθούν να μας πείσουν πόσο κόπτονται για το καλό του τόπου τους - κι είναι βέβαια και ατομική δήλωση υποτέλειας, αλλά ο καθένας είναι υπεύθυνος για την αξιοπρέπεια ή τη δουλοπρέπειά του , μεγάλα παιδιά είμαστε... Αμέλησε ο άρχων να συνεκτιμήσει τη γενικότερη ψυχολογική κατάσταση του κόσμου όμως και το timing αυτό θα του αποφέρει μεγάλη γαλακτοκομική είσπραξη μάλλον....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΓΕΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΦΙΔΙ ΜΟΥ
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πολλά μα πάρα πολλά μπράβο για την ιστορί του σκυλάκου του Sammi και τα δυο βίντεο που παρουσιάζετε. Ειλικρινά κλαίω από συγκίνηση ξανα και ξανα. Είναι τόσο ωραίο πράγμα οι καλές ειδήσεις. Μακάρι όλη η Ελλάδα να γίνει ένας Sammi που θα νικήσει την κακοδαιμονία. Μπράβο Μοσχατούπολις.
  Όσο για το ζήτημα Βενιζέλου και της παρότρυνσης να τον επιλέξουμε, ήρθε πολύ αργά και συγκρούεται αρνητικά με την πραγματικότητα. Λυπηρό, ε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΟΣ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ-ΦΑΓΑΝΕ-ΦΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ-ΤΡΩΝΕ-ΤΡΩΝΕ ΑΚΟΜΑ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ,ΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΠΕΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Τώρα που λούφαξε ο Μπουτσης ξεσπαθώνει ο Ντερεκας. Το μέλλον χλωμό για τους Δελφίνους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ολα τα κομματα εχουν κανει λαθοι εως το 2009.
  θα ψηφισω πασοκ γιατι τα δυο τελευταια χρονια μονο αυτο αντεξε τον λαικισμο και πηρε μετρα επωδυνα μεν αλλα σωτηρια δε για την χωρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είμαι και σε ηλικία εμφράγματος γαμώτο17 Μαρτίου 2012 - 3:54 μ.μ.

   Γιατί μωρέ, και η ΝΔ και το ΛΑΟΣ ψήφισαν τα επώδυνα μέτρα. Ρίξε και κανένα ψήφο εκεί. Το ίδιο αποτέλεσμα θα βγει.

   Διαγραφή
 14. ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ; ΟΧΙ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
  ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΣΟΚ ΤΟΥΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ''ΑΝ Η ΧΩΡΑ ΣΩΘΕΙ,ΑΛΛΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΤΟΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.''

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. ΠΑΙΔΙΑ,ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΛΕΥΚΟ,ΚΑΙ ΤΟ ΖΩΙΚΟ ΛΙΠΟΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Κε Ντερέκα, το ζητά ο οργανισμός σας το .... γιαουρτάκι!
  Μην ξύνεσται στη γκλίτσα του τσοπάνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια