Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012

Ανοιχτή Επιστολή Καραβασέλα

Παρουσιάζουμε επιστολή του κ. Στάθη Καραβασέλα σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με την μετατροπή ακόμη και των προέδρων και αντιπροέδρων των Σχολικών Επιτροπών σε έμμισθους managers και διαχειριστές. Οι απόψεις μας πάνω στα όσα γράφει θα δημοσιευθούν μαζί με τα συνήθη σχόλια των αναγνωστών μας.
......................................

Επάγγελμα  αιρετός ;;;;;

Αγαπητοί συμπολίτες. 

Επειδή αυτές τις μέρες πολλά γράφονται ή αναπαράγονται μέσα από τοπικά μέσα ενημέρωσης που με αφορούν και ονομαστικά με αναφέρουν θα ήθελα να απαντήσω επώνυμα και χωρίς να κρύβομαι πίσω από ψευδώνυμα ή ανωνυμίες. 
Αναφέρομαι σε αυτούς που αυτοαποκαλούνται; «δάσκαλος» και «stefanos» στο ΜοσχατουΠολις και σε συγκεκριμένα άρθρα τους «δώσε μου και μένα μπάρμπα» και «λεφτά υπάρχουν στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου» στις 27 και 29 Φεβρουαρίου 2012. 
Κύριοι ή «βιαστήκατε» ή «εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια». 
Μια μικρή ιστορική αναδρομή δεν θα βλάψει
Ο Περικλής, από πολύ νωρίς αντιλήφθηκε ότι η αθηναϊκή δημοκρατία θα ολοκληρώνονταν όχι με την δημιουργία νέων πολιτειακών οργάνων, αλλά με τη διεύρυνση του σώματος των ενεργών πολιτών. 
Σύμφωνα με τις μεταρρυθμίσεις του, πρέπει όλοι να συμμετέχουν εξυπηρετώντας τις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας: ελευθερία, ισοκρατία, ισοψηφία, ισοτιμία, ισονομία, ισηγορία, από τις οποίες απορρέουν τα πολιτικά δικαιώματα των Αθηναίων. (βιβλίο ιστορίας Δ Δημοτικού). 
Με τις μεταρρυθμίσεις του αυτές πέτυχε όλοι πλέον να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πόλη. 
Η κοινωνική θέση και η περιουσία έπαψαν να αποτελούν προϋπόθεση για τη συμμετοχή στα κοινά. 
Κάθε Αθηναίος που είχε γεννηθεί στην Αθήνα και είχε ή μπορούσε να αποκτήσει την ιδιότητα του ελεύθερου πολίτη μπορούσε να συμμετέχει στην πολιτική και να καταλάβει κάποιο απ' τα ανώτατα αξιώματα. 
Η ισονομία ήταν πλήρης και η ελευθερία των πολιτών περιοριζόταν μόνο από τους νόμους που οι ίδιοι είχαν ψηφίσει. 

Στο σήμερα 
Οι συζητήσεις που προκαλούνται, στους πολίτες, από τις δημοσιεύσεις στοιχείων σε σχέση με τις αμοιβές των αιρετών της τοπικής Αυτοδιοίκησης, εύχομαι να έχουν ως σκοπό την ενημέρωση και να μην είναι προσπάθεια να θιγούν υπολήψεις. 
Πρόκειται για τις προβλεπόμενες από τον «Καλλικράτη» αμοιβές των αιρετών. 
Οι θέσεις μου πάνω στο θέμα είναι γνωστές και έγιναν σαφέστατες στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο στο αντίστοιχο θέμα. 
Οι αμοιβές αυτές σε κάθε περίπτωση είναι πολύ μεγαλύτερες από τις αμοιβές του μεγαλύτερου κομματιού των εργαζόμενων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. 
Σε μια τέτοια περίοδο μάλιστα, που οι περισσότεροι, εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής βλέπουν τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραματικά, σίγουρα τέτοια ζητήματα «προκαλούν» δικαιολογημένες αντιδράσεις. 
Και αυτό δεν είναι από διάθεση «λαϊκισμού». 
Εύλογα μπορεί να τεθούν μια σειρά ερωτήματα: 
Γιατί ενώ η κυβέρνηση κηρύττει τη «λιτότητα» και το «χτύπημα της σπατάλης», περικόπτοντας παράλληλα κάθε χρόνο 500.000.000 από την Αυτοδιοίκηση (αυτό προβλέπει το Μνημόνιο) «επιτρέπει» στους δήμους και τις περιφέρειες να διατηρούν πλήθος πολύ καλά αμειβόμενων αιρετών; 
Γιατί ενώ δήμοι χρωστούν εκατομμύρια στις τράπεζες και προμηθευτές, έχουν συχνά απλήρωτους εργαζόμενους, «φροντίζουν» πάντα την απρόσκοπτη πληρωμή των αιρετών που δικαιούνται, νόμιμα πάντα, αμοιβές λόγω της θέσης τους. 
Η ουσία της υπόθεσης είναι βαθύτερη. 
Το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα έχει ανάγκη από την ύπαρξη και στο χώρο της πάλαι ποτέ Αυτοδιοίκησης καλά αμειβόμενων «επαγγελματικών στελεχών» που πέρα από προθέσεις ή δηλώσεις καλούνται να υλοποιήσουν σε τοπικό επίπεδο την κεντρικά ακολουθούμενη πολιτική, όπως εμπορευματοποίησης των πάντων, ιδιωτικοποιήσεων, τοπικής φορολογίας κ.α. 
Διευκρινίζω ότι τέτοια φαινόμενα δεν συμβαίνουν στο Δήμο μας. 
Θεωρώ ότι η παράταξη «Ανθρώπινη Πόλη» αλλά και ο Δήμαρχος του Δήμου μας Ανδρέας Ευθυμίου έχουν πρώτιστο μέλημά τους την εύρυθμη λειτουργία του για το καλό των Δημοτών. 
Κάποτε, η συμμετοχή στα κοινά και ιδιαίτερα στη Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν «μεράκι», λειτούργημα, κοινωνική και προσωπική προσφορά (σε κάποιες περιπτώσεις). 
Μάλιστα δε για τους (αριστερούς) αιρετούς, σήμαινε και πολύπλευρές διώξεις. 
Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει;; 
Δεν θέλω να το πιστεύω. 
Για μένα, η προσφορά δεν έχει υποχωρήσει ούτε και, στο όνομα του «ρεαλισμού», μπορεί να αντικατασταθεί από την αντιμισθία. 
Στο επιχείρημα ότι «αφήνουμε τις δουλειές μας» απαντώ: 
Καταρχήν κανένας δεν μας «υποχρέωσε» να ασχοληθούμε με τα «κοινά», ήταν προσωπική επιλογή μας. 
Επίσης ο αιρετός θα μπορούσε να λειτουργεί πολιτικά-επιτελικά αξιοποιώντας στο έπακρο τους δημοτικούς υπαλλήλους που είναι για την ανάλογη δουλειά. 
Για τα έξοδα που προκύπτουν από τη θέση του καθενός (π.χ οδοιπορικά κ.α) να αξιοποιούνται κονδύλια του δήμου ή της περιφέρειας, ενώ για όσους προκειμένου να ασκήσουν τα καθήκοντα τους είναι πραγματικά απαραίτητο (και αυτοί θα πρέπει να είναι στον ελάχιστο αριθμό) να εγκαταλείπουν τη δουλειά τους (αφορά πρώτιστα τον ιδιωτικό τομέα) να προβλέπεται ένας μισθός ανάλογος με τους άλλους εργαζόμενους, ώστε να λειτουργούν με αξιοπρέπεια. 
Μπορεί κάποιος τις απόψεις αυτές να τις θεωρεί «ρομαντικές». 
Επειδή προκλήθηκα όμως αναγκάζομαι να τις επαναλάβω: 
Η συμμετοχή στα «κοινά» είναι εθελοντική πράξη ευθύνης, προσφοράς, θυσιών για το κοινό και όχι απλά για το ατομικό καλό. 
Όσοι δεν έχουν τέτοια αντίληψη καλό θα είναι να μην συμμετέχουν στις εκλογές, αλλά και για όσους συμμετέχουν, οι πολίτες με την ψήφο τους ας τους αντιμετωπίζουν ανάλογα. 
Και τέλος πάντων το «νόμιμο δεν είναι και ηθικό»! 
Την αξιοπιστία, την εντιμότητα αλλά και τη συνέπεια μου απέναντι στο λαό του Μοσχάτου που με στήριξε κάνοντάς μου την τιμή να τον εκπροσωπώ στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν την διαπραγματεύομαι έναντι κανενός ΕΠΙΜΙΣΘΙΟΥ. 

 
ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑΣ ΣΤΑΘΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΜΟΣΧΑΤΟΥ – ΤΑΥΡΟΥ

45 σχόλια:

 1. Δεν τα λέτε καθόλου άσχημα. Ειδικά όταν πιστεύετε ότι κάποτε η "Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν «μεράκι», λειτούργημα, κοινωνική και προσωπική προσφορά". Μπορεί όμως αυτό να ισχύει κ. Καραβασέλα όταν τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα έχουν εγκατασταθεί στο δημαρχείο εδώ και μιά εικοσαετία; Τι μεράκι μπορεί να έχει ο κ. Ευθυμίου, ο κ. Μπούτσης και για να μην φανώ μεροληπτική ο κ. Κρεμμύδας ή ο κ. Σούτος; Όταν κάποιοι γίνονται ένα με την καρέκλα - και μιλάω ειδικά γιαυτούς που κυβερνάνε - τότε δεν ε΄΄ιναι επόμενο να έρθουνε και τα 'αλλα'; Δηλαδή να αποσκοπούν σε μια κάλη χρηματική αποζημίωση κατ' έτος; Και για υπολογίστε το ετήσιο ποσό πολλαπλασιασμένο με το 5 με το 10 ή με το 15. Δυνατό κίνητρο, δεν νομίζετε; Τελικά όμως δεν βλέπω ως προς το πνεύμα του κειμένου σας κάποια διασταση απόψεων με το ΜοσχατουΠολις και τους αρθρογράφους του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ευγε Σταθη.Καπου καπου χρειαζεται να θυμιζουμε σε καποιους και την αλφα βητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΟΔΆΣΚΑΛΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
  ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δεν θα σας αφήσω σε χλωρό κλαρί5 Μαρτίου 2012 - 3:00 μ.μ.

  Δεν κατάλαβα βρε Στάθη. Σε ποιούς απευθύνεσαι; Αν απευθύνεσαι στην παράταξη σου, καλά κάνεις. Αλλά γιατί δεν τα συμφωνείται στα προσυμβούλια που κάνετε; Και γιατί ο Δήμαρχος απέκρυψε ότι οι ίδιοι αντιπρόεδροι ζήτησαν να μην παίρνουν αμοιβή; Και γιατί εσύ ο ίδιος στο ανάλογο συμβούλιο,οταν ψηφιζόταν να πάρει αμοιβή η Λουκάκη, Ο Μπούτσης, και οι δύο αντιπρόεδροι δεν τα είπες εκεί αλλά εφυγες αποφεύγοντας να πάρεις θέση και να ψηφίσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Επάγγελμα αιρετός;5 Μαρτίου 2012 - 3:37 μ.μ.

  Μάλλον μπερδεμένο σε βλέπω κ. Στάθη. Ενώ συμφωνείς απολύτως με δάσκαλο και Στέφανο περί μη αμοιβών των αιρετών ταυτόχρονα λες ότι αυτά δεν συμβαίνουν στο δήμο χρησιμοποιώντας βέβαια διάφορες σοφιστίες τη στιγμή κατά την οποία αμοίβονται οι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των νομικών προσώπων. Στην συνεδρίαση δε κατά την οποία αποφασίστηκαν αυτές οι αμοιβές φρόντισες να κρυφτείς στρουθοκαμιλίζοντας, αφού την ώρα της ψηφοφορίας καταγράφηκες ως απών. Άραγε γιατί έφυγες; Δεν άντεχες το βάρος ενός όχι ή αφού γνώριζες το ναι των υπολοίπων δεν ρίσκαρες μια ρίξη με το δήμαρχο και τους εν κρίσει αμοιβόμενους; Μάλλον σε δυο βάρκες προσπαθείς να σταθείς και αυτό λέγεται συμβιβασμός και κοροιδία. Τα λόγια του καθενός μας χρειάζονται και βούλα.Αν στην περίπτωσή σου δεν γνωρίζεις τι εστί βούλα να στο πω.ΨΗΦΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μπράβο καραβασέλα που κατακεραυνώνεις με τον τρόπο σου το δήμαρχο. Αν ψήφιζες και όχι στις αμοιβές Μπούτση και Λουκάκη θα είχαν και αξία τα λόγια σου. Εσύ όμως δεν το τόλμησες. Άρα με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ξέχασες όμως να πεις ότι δεν αποποποιήθηκες και τα 90 ευρώ των συνεδριάσεων. 90.3=270ευρουλάκια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Κομένος ραμένος πασόκος. Ενώ διαφωνεί με την πολιτική Ευθυμίου παραμένει πιστο σκυλάκι.
  Πότε άραγε αυτοί οι Πασόκοι θα σταματήσουν να κοροιδεύουν εαυτούς και αλλήλους; Ρε καραβασέλα που ήσουν άραγε όταν ψήφιζαν για τις αμοιβές άλλων συναδέλφων σου; Γιατί αυτή σου την επιστολή δεν τόλμησες να την ανακοινώσεις τότε; Γιατί αφού διαφωνείς με τις αμοιβές δεν τις κατήγγειλες τότε; Στο προχθεσινό συμβούλιο γιατί περίμενες μέχρι την τελευταία στιγμή για να τοποθετηθείς; Μήπως για να εκθέσεις το δήμαρχο κατόπιν εντολών άλλου; Αφού τέλος πάντων διαφωνείς και θεωρείς ότι κάθε τι νόμιμο δεν είναι και ηθικό και συμφωνείς με τα δημοσιεύματα της μοσχατούπολις γιατί στην ουσία αυτό κάνεις ε τότε παραιτήσου. Άλλωστε είσαι που είσαι άφαντος...............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε μεγάλε αντιπασόκε 08.18 ΑΜ
   Πως χαρακτηρίζεις τούς άλλους πιστά σκυλάκια? Αυτοί ρε εκφράζουν την λαική κυριαρχία των δημοτών του Μοσχάτου - Ταύρου. Αυτούς δημοκρατικά εξέλεξε η τοπική κοινωνία να διοικήσουν. Τίποτα δεν βρίσκετε σωστό μωρέ? Τι πάθος σας κυριεύει? Τι είναι η Μουσχατούπολη? Πασόκοι είναι κι αυτοί.
   Δεν μπορείς να βαθμολογήσεις εσύ τούς Πασόκους καί να τούς διαχωρίζεις σε καλούς (Μοσχατουπλις) και κακούς. Όχι μόνον εσύ αλλά και κανένα άλλο γκρουμπούσκουλο του νεοαριστερού χώρου!!

   Διαγραφή
  2. Σε πονάει η λέξη πασόκος βλέπω. Ο δήμαρχος σου είναι πασόκος και δεν ντρέπεται να δίνει αντιμίσθια στους δικούς του πασόκους.
   Εσύ γιατί σκούζεις;

   Διαγραφή
 8. ΕΛΑΤΕ ΤΩΡΑ. ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ. ΚΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΓΑ ΞΥΓΚΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ Η ΜΟΣΧΑΤΟΥΠΟΛΗ "ΓΡΑΦΕΙ". Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΡΑΖΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΩΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΓΙΑ ΨΥΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΕ. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
  ΤΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ο κ. καραβασέλας τα λέει σωστά. Πράτει όμως διαφορετικά αφού δεν παρίσταται στις κρίσιμες ψηφοφορίες..αλλά κρύβεται δια μέσου της απουσίας του.

   Διαγραφή
 9. ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙ Ο ΑΡΚΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ.
  ΑΥΤΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΠΙΛΩΝΕΙ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ
  ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ
  ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΔΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
  ΚΑΙ ΟΣΟ ΤΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΑ ΕΠΙΜΙΣΘΙΑ

  ΔΑΣΚΑΛΕ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Aν κάποιος θίγει υπολήψεις αυτός είναι ο κ. καραβασέλας. Όταν λέει ότι δεν ανταλάσει την προσφορά του με το όποιο αντιμίσθιο καρφώνει αυτούς που δέχτηκαν αυτά τα χρήματα αλλά και αυτούς που θα τα δεχτούν στο μέλλον. Δηλαδή Λουκάκη μπούτση και αυτούς που έπονται....

   Διαγραφή
  2. αυτη η Λουκάκη και ο ΜΠούτσης πότε ρε παιδάκι μου τα προλαβαίνουν όλα?Το πρωί στο Δημόσιο και το βράδυ στο Δήμο.Σπίτι δεν έχουνε? Αυτό κύριοι ονομάζεται προσφορά
   Γιά το καλό του τόπου ρε γαμώτο.Ασε που με τους διπλούς μισθούς τους ανεβάζουν και το Α.Ε.Π της χώρας.

   Διαγραφή
 10. Με χαρά φιλοξενούμε την επιστολή του κ. Στάθη Καραβασέλα, η οποία έρχεται να συμπληρώσει έναν ικανό αριθμό δημοσιευμάτων γύρω από το ζήτημα της αμοιβής (για διάφορους λόγους) των αιρετών συμβούλων και ειδικότερα της χορήγησης χρηματικής αποζημίωσης στους πρόεδρους και στους αντιπρόεδρους των Σχολικών Επιτροπών.
  Χαιρόμαστε, γιατί παρόλο που η επιστολή στάλθηκε σε όλα τα τοπικά blogs, στην ουσία απευθύνεται στο «ΜοσχατουΠολις» και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία να διορθώσουμε ορισμένες παρανοήσεις του συντάκτη της.
  Ας πάρουμε πρώτα τα περί καλυπτομένων «πίσω από ψευδώνυμα ή ανωνυμίες».
  Αυτό είναι φανερό πως δεν ισχύει.
  Θα πρόκειται για φιλολογικού περιεχομένου υπερβολή, καθώς ο κ. Καραβασέλας, όπως και όλως ο κόσμος, γνωρίζει ότι «stefanos» είναι ο Στέφανος Μπιζάνης, και «δάσκαλος» είναι ο Δημήτρης Ζώταλης.
  Η διατήρηση αυτών των υπογραφών δεν είναι παρά μία συνήθεια που πλέον διατηρείται εθιμοτυπικά.
  Επίσης μας προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη η χρήση (από την πλευρά του επιστολογράφου) των ατυχών φράσεων «βιαστήκατε» ή «εξ ιδίων κρίνετε τα αλλότρια».
  Δεν βιαστήκαμε καθόλου, γιατί πουθενά δεν είδαμε γραπτή διαφοροποίηση του κ. Καραβασέλα στα όσα ανέφερε και περιέγραφε η Εισήγηση αλλά και ο τίτλος του θέματος στην Ημερήσια Διάταξη του δημοτικού συμβουλίου περί της χορήγησης χρημάτων στους επικεφαλής των Σχολικών Επιτροπών.
  Και ως γνωστόν τόσο η εισήγηση όσο και ο πίνακας με τα θέματα του συμβούλιου της 1ης Οκτωβρίου έμειναν επί πολλές ημέρες σε δημόσια θέα στο επίσημο website του Δήμου.
  Από την πλευρά μας θεωρούμε ότι το πρώτο μέρος της επιστολής Καραβασέλα ήταν αχρείαστο.
  Περισσότερο μοιάζει με λόγια που θέλουν να πείσουν την ηγεσία της παράταξης στην οποία ανήκει ο κ. Καραβασέλας ότι παρά την διαφοροποίησή του από το main stream Ευθυμίου, δεν έχει κοινά σημεία με την αντιπολίτευση.
  Κατανοητό.
  Για μας αξία έχει η κοινή αντίληψη ότι:
  «Οι ταϊσμένοι σύμβουλοι είναι πάντα βολικοί» (ΜοσχατουΠολις)
  και ότι:
  «Το πολιτικό-κοινωνικό σύστημα έχει ανάγκη από την ύπαρξη και στο χώρο της πάλαι ποτέ Αυτοδιοίκησης καλά αμειβόμενων «επαγγελματικών στελεχών» που πέρα από προθέσεις ή δηλώσεις καλούνται να υλοποιήσουν σε τοπικό επίπεδο την κεντρικά ακολουθούμενη πολιτική, όπως εμπορευματοποίησης των πάντων, ιδιωτικοποιήσεων, τοπικής φορολογίας κ.α.» (Καραβασέλας).
  Κλείνουμε με μια συμβουλή.
  Όταν παίρνει κανένας τόσο δυνατές και καθαρές θέσεις, και μάλιστα ζωντανά μέσα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ή σε μεγάλες γραπτές περικοπές όπως στην παρούσα επιστολή, είναι εξαιρετικά άδικο να υπονομεύονται και να εξαερώνονται με τακτικισμούς του στυλ: «Διευκρινίζω ότι τέτοια φαινόμενα δεν συμβαίνουν στο Δήμο μας».
  Γιατί ούτε το θηρίο εξαπατάς, αλλά ούτε και την κοινωνία ικανοποιείς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Για τα λεφτά φωνάζετε όλοι γιά τα λεφτά γιά τα λεφτά.

   Διαγραφή
  2. Εύστοχη τοποθέτηση φίλοι της ΜοσχατουΠολις. Ορθή η αντίδραση Καραβασέλα αλλά στη συνέχεια θέλει να παντρέψει 2 διαφορετικά πράγματα. Επαναστάτης με γραβάτα δεν πάει. Τελικά έσωσε και τον Σάββα που άκουσα ότι το παλικάρι το ήθελε το παραδάκι αλλά όπως πήγανε τα πράγματα έκανε τουμπεκί ψιλοκομμένο. Όμως το "μπράβο" goes to..... Karavazelas.

   Διαγραφή
 11. ΠΡΟΣΟΧΗ -
  Επειδή η επιστολή που φιλοξενούμε και σχολιάζουμε είναι επώνυμη και επειδή διακρίνουμε μιά τάση στα σχόλια μερικών να "ξεφύγει" η συζήτηση, παρακαλούμε για την ευπρέπεια των απόψεών σας. Κάθετι έξω από την παράκλησή μας δεν θα γίνεται δεκτό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. εάν αγαπητοί φίλοι της ΜοσχατουΠολις ανατρέξετε σε προηγούμενα συμβούλια του Δήμου και συγκεκριμένα όταν υμνούσατε τον κ. Ντερέκα (για τις αντιμισθίες) θα δείτε ότι ο πονηρός Αρκάς από τότε είχε διαφοροποιηθεί επίσημα, στην επιστολή του δεν λέει παρά αυτά που είπε τότε.
  μάλλον έχει δίκιο όταν λέει ότι γίνεται προσπάθεια να σπιλωθούν υπολήψεις.
  γιατί τέτοια εμπάθεια. σας τρομάζει το γεγονός ότι υπάρχου ακόμη έντιμοι που έχουν διάθεση για προσφορά;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. OΡΑΤΟΤΗΤΑ ΜΗΔΕΝ5 Μαρτίου 2012 - 8:52 μ.μ.

  Αν και κάτι δεν μου πάει καλά με την όλη ιστορία δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω την προσπάθεια σαν πολύ θετική. Ειδικά όταν όλοι οι Δημοτικοι Σύμβουλοι συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης συμπεριλαμβανομένης, ορέγονται μετά μανίας κάθε είδους επιμισθία.Δεν είδα κανένα Σύμβουλο από καμία παράταξη να αποποιηθεί αυτό το άθλιο πλην ουδόλως ευτελές ποσόν των 270 ευρώ το μήνα που τους δίνεται σαν έξοδα παράστασης γιά τις 3 συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου(κάθε μήνα).
  Δεξιοί,Πασόκοι, και κάθε είδους Αριστεροί το τσακώνουν αδιαμαρτύρητα,ενώ συγχρόνως όλοι τους ,μα όλοι τους, μας κάνουν συγχρόνως κηρύγματα κοινωνικής αλληλεγγύης και αντιμνημονιακής ρητορικής.Και δεν γνωρίζω ούτε έναν που να το αποποιήθηκε όλο, ή ένα τμήμα του, προς κάποια κατεύθυνση κοινωνικής προσφοράς.Και οι πιό πολλοί απο αυτούς δεν ειναι διόλου πένητες.Αντιθέτως μάλιστα.Η απληστία σε όλο της το μεγαλείο.Από Δεξιούς, Πασόκους και κάθε είδους Αριστερούς!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όπως κάποιοι πρέπει να αμοίβονται ως αντιδήμαρχοι λόγω πλήρους απασχόλησης (Δαμηλάκος, Λουκή), έτσι και κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι πρέπει να παίρνουν τα 70 ευρώ κατά συνεδρίαση αφού δουλεύουν σκληρά και τιμούν τον ρόλο τους (Σωπάκης, Τουφεξίδης και Μελίστας). Όλοι οι άλλοι είναι όχι μόνον άλαλοι αλλά και άσχετοι από το τι γίνεται μέσα στο Δ.Σ.

   Διαγραφή
  2. Μην ξεχνάμε και άλλες θετικές παρουσίες. Όπως των Κρεμύδα, Σπανάκη, Χρονόπουλου και Καραβασέλα που τουλάχιστον κάνουν τοποθετήσεις και γενικά είναι παρόντες. Στα όσα λες για κάποιους που είτε είναι εκεί είτε όχι έχεις απόλυτα δίκιο

   Διαγραφή
  3. Tρεις λαλούν και όλοι χορεύουν. Να ανοίξει και ο φάκελλος του πόθεν έσχες.Δύο χρόνια και ακόμα να δηλώσουν (αντιδήμαρχοι) το έσχες τους στην διαύγεια. Υπάρχει θέμα νομιμότητας τους.

   Διαγραφή
 14. @ ΑνώνυμοςMar 5, 2012 10:48 AM
  Στο ΜοσχατουΠολις δεν εξυμνούμε κανέναν.
  Όταν κάτι αξίζει τον κόπο, σίγουρα το υπογραμμίζουμε αλλά όχι να κάνουμε και τεμενάδες.
  Τώρα σχετικά με τα περί σπίλωσης θα ήταν καλό να μάθουμε ποιοί σπίλωσαν ποιούς, για να μην τρελαθούμε εντελώς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Συγχαρητήρια κ. Καραβασέλα. Τέτοιες θέσεις τιμούν εσάς, τον συμπαθή κλάδο των δασκάλων και δίνουν κουράγιο σε όλους εμάς που αγωνιζόμαστε στο δύσκολο αυτό περιβάλλον.
  Αναμένουμε και άλλες πρωτοβουλίες από μέρους σας. Συνεχίστε και θα είμαστε μαζί σας. Ένας απλήρωτος, ιδιωτικός υπάλληλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. ΙΦΙΓΕΝΕΙΕΣ ή ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ
  Παρακολουθώντας κάποιος το δημόσιο διάλογο που γίνεται πάνω στην επιστολή-στάση του ΑΡΚΑ δημοτικού συμβούλου διαπιστώνει μια τάση που πραγματικά πρέπει να μας προβληματίσει. Ποια είναι αυτή;
  Η έκφραση μιας άλλης, διαφορετικής άποψης ή και μιας άλλης στάσης ενδεχομένως στο δημόσιο βίο πρέπει να θεωρείται αποκλειστικό προνόμιο κάποιου που κινείται έξω από την παράταξη της πλειοψηφίας. Της όποιας πλειοψηφίας και μειοψηφίας όμως. Και εξηγούμαι:
  ο Κος Καραβασέλας και ο οποιοσδήποτε άλλος, επειδή ανήκει σε μια πλειοψηφούσα παράταξη υποχρεούται να συνοδεύει την διαφωνία με μια παραίτηση προκειμένου αυτή να έχει αξιοπιστία. Φαντάζομαι δε πως το ίδιο θα πρέπει να ισχύει και για κάθε άλλο σύμβουλο της αντιπολίτευσης που θα συμφωνήσει με κάποιο σωστό μέτρο που θα φέρει η πλειοψηφία.
  Τελικά τι ζητάει ο Μοσχατιώτης και Ταυριώτης;
  Ιφιγένειες ή Μαριονέτες;
  Τέτοιες αντιλήψεις, περί αποκλειστικότητας στη διαφωνία, κυρίες και κύριοι νομίζω πως δεν αφήνουν περιθώρια για ατομική ελευθερία και δράση και επιδιώκουν να ελέγξουν όλες τις πλευρές της προσωπικής και κοινωνικής ζωής του πολίτη και να τις καθυποτάξουν στην εκάστοτε εξουσία.
  Έχει λοιπόν κάποιος το δικαίωμα να διαφωνεί και να επιλέγει το τρόπο της έκφρασή του; Μήπως δε ζητάμε την ελεύθερη έκφραση που θα φέρει την αλλαγή, αλλά κάτι που θα εξυπηρετήσει τα μικρο- συμφέροντά μας; Αναρωτιέμαι με όλα αυτά μήπως και μας ταιριάζουν οι Μαριονέτες;
  Αυτός ο Αρκάς είχε τη δύναμη να πει κάτι διαφορετικό το οποίο, όπως διάβασα, το πιστεύει. Γιατί θα πρέπει να ψάχνουμε για «φαντάσματα» και να υπονομεύουμε την άλλη άποψη; Μήπως τελικά αυτοί που δεν αντέχουν τη διαφωνία βρίσκονται έξω και πέρα από την παράταξη του Δημάρχου;
  ΥΓ. Κε Καραβασέλα συνεχίστε έτσι όπως η καρδιά σας θέλει και η πολιτική στάση σας το επιβάλλει. Μόνο έτσι θα είστε χρήσιμος για το Δήμο, τους δημότες και την παράταξή σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Νομίζω ότι κάνεις μια αξιόλογη αναφορά σε ένα υπαρκτό θέμα όχι μόνο για τον Δήμο μας αλλά και γενικότερα. Κάνεις όμως λάθος να λες ότι "Μήπως τελικά αυτοί που δεν αντέχουν τη διαφωνία βρίσκονται έξω και πέρα από την παράταξη του Δημάρχου;"
   Τα πρακτικά είναι μάρτυρας στο ότι υπόδειγμα παράταξης είναι αυτή του κ. Κρεμμύδα.
   Ενώ οι άνθρωποι έχουν κοινές γενικές κατευθύνσεις, επιτρέπουν στους εαυτούς τους την διαφορετικότητα και αυτό έχει καταγραφεί σε αρκετές περιπτώσεις.
   Αντίθετα αυτό είναι σπανιότατο στην παράταξη του Ευθυμίου και ότι τέτοιο βγει προς τα εξω προέρχεται από την πιο ριζοσπαστική ομάδα των Ντερέκα, Καραβασέλα και Χρονόπουλου.

   Διαγραφή
 17. KAΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΔΑΣΚΑΛΕ. ΜΠΡΑΒΟ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Γιώργος Κοψιαύτης5 Μαρτίου 2012 - 10:20 μ.μ.

  Τις υγιείς δημοκρατικές θέσεις και απόψεις πρέπει να τις επαινούμε να τις ενισχύουμε και όχι να τις επικρίνουμε και να τις λοιδωρούμε.Με το Στάθη συμφωνώ και ταυτίζομαι στο συγκεκριμένο θέμα.Την επιλογή του να αγωνιστεί γι αυτές τις θέσεις μέσα από την συγκεκριμένη παράταξη μπορεί να μην με βρίσκει σύμφωνο αλλά σίγουρα δεν αναιρεί την αξία αυτών που γράφει στην επιστολή του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Μπράβο Στάθη! Είμαστε μαζί σου. Μη σταματάς! Πες τους τα γιατί οι άνθρωποι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι γίνεται. Επιτέλους και κάποιος που λέει ως εδώ και βάζει τα πράγματα στη θέση τους. Συνέχισε τον αγώνα και θα είμαστε δίπλα σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. μήπως θα πρέπει αγαπητοί κύριοι να ψάξουμε την περίπτωση η πίεση της μοσχατούπολης όσο και της παράταξης του κ. Κρεμμύδα να έπαιξε το ρόλο της στις όποιες αποφάσεις πήρε ο κ. καραβασέλας και η απόσυρση του θέματος από τον δήμαρχο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Καλησπέρα. Έχω την ιωσούλα μου αλλά θέλω να σε συγχαρώ. Μοσχατούπολη έκανες διάνα και πρέπει να στο αναγνωρίσω. Άνοιξες το θέμα - προκάλεσες τα γεγονότα της 1 Οκτ. στο δημοτικό συμβούλιο - σταμάτησες τα σχέδια Ευθυμίου - και σήμερα έχουμε την τοποθέτηση Καραβασέλα. Δείχνετε στο Μοσχατούπολη πόσο θετικός μπορεί να είναι ο ρόλος του κοινωνικού μέσου που λέγεται blog. Και ξέρετε ότι η Κοραή σας έχει κάτι σαν την ΕΜΥ. Πέρα από το μικροσκόπιο για καμιά αγωγούλα [χαχαχαχα]... Χαίρομαι που και το Μοσχάτοdaily ακολουθεί αρκετά ποιοτικά. Keep walking.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΤΑ ΜΙΚΡΟ-ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ " ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ...." (ΣΧΟΛΙΟ12:31)
  ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Τελικά η Μοσχατούπολη κατάφερε να φέρει και τον Καραβασέλα να ασπαστεί τα λεγόμενά της. μπράβο Καραβασέλα που έχεις το θάρρος να συμφωνείς και με τους αντιπάλους σου και να μην διστάζεις να ξεμπροστιάζεις αυτούς που θέλουν αμοιβές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Παρακολουθώ και έχω αρχίσει να το διασκεδάζω,
  αλλά όχι υπερβολές ρε παιδιά - είπαμε...
  Πάντως continue to visit
  (& keep typing comments - why not)
  γιατί πάμε για ρεκόρ σε αριθμο επισκεπτων / θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Κύριε Καραβασέλα ,
  Με συγχωρείς αλλά έκανες ένα σοβαρό λάθος. Τι την έστειλες και που βρε ευλογημένε μου αυτή την επιστολή? Είσαι και Αρκάς.
  Τι περίμενες από τούς λεβέντες να σου πούνε? μπράβο?
  Τελικά παραιτήθηκες τού μισθού σου κάτω από τη πίεση της παράταξης του κ. Κρεμμύδα. Βλέπεις αυτοί είναι υπεράνω μισθών. Το βλέπεις το λάθος σου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Κι η Ντόρα να μας σώσει ισχυρίζεται πως πασχίζει και μέσα στη Βουλή κι αυτή λογίδρια πατριωτικά εκφωνεί αλλά ιδού το εκατομμμμμμύριο του συζύγου εμφανίζεται στο προσκήνιο,όχι δικό της λέει ,δεν είναι δικό της,ένα ξεχασμένο ήταν του συζύγου και κόβει βόλτες το εκατομμύριο και καράβια αγοράζει.Αυτή όμως το βιολί της,οργίζεται και θίγεται εκ του ασφαλούς,δεν πάει σπίτι της,δεν έχει τσίπα να παραιτηθεί από την Βουλή,στα μνημόνια ταγμένη, εκεί,να μας ξεπαστρέψει για να μας... σώσει!Είπαμε όμως,το χρήμα δεν είναι δικό της είναι του συζύγου!
  Ούτε η Πυθία τέτοια διγλωσσία αλλά και ταυτοχρόνως και στη δη στην περίπτωσή μας τέτοια γλώσσα,εκατό μέτρα απλωμένη σαλιοτσουλήθρα για γλείψιμο: "στον δήμο μας δεν συμβαίνουν τέτοια",ναι;Αποδείξτε το λοιπόν ή άλλως παραιτηθείτε.
  Ο κύριος Καραβασέλας κλαψουρίζοντας εκ του ασφαλούς, παρομοίως με τις Ντόρες αν και βεβαίως δεν συγκρίνονται τα ποσά,δεν μας πείθει καθώς παραμένει εκεί στα σίγουρα και στα συστημικά, κομματικά και παραταξιακά του ειωθότα και έχει τα λόγια εύκολα και μεγαλόστομα.Έλα που δεν κοστίζουν τα λόγια κύριέ μου,και καμιά ανατροπή,καμιά ανάσα δεν μπορούν να φέρουν.
  Όσο για την Αριστερά "κάθε είδους" μην την πιάνετε στα στόματά σας.Και στο μεγαλύτερό της χάλι αυτή να βρίσκεται, εσείς είστε μακράν οι χειρότεροι,ασχοληθείτε λοιπόν με τις δικές σας πομπές...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.KΑΡΑΒΑΣΕΛΑ
  . ΌΤΑΝ ΛΈΕΙ ΌΤΙ ΤΈΤΟΙΑ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΊΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΉΜΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΊΖΕΙ . ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΡΩΤΉΣΩ ΌΛΑ ΑΥΤΆ ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΈΓΡΑΨΕ ΣΕ ΆΛΛΟΥΣ ΔΉΜΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΌΤΑΝ;
  ΤΟ ΈΧΩ ΓΡΆΨΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΆΛΛΟ ΣΧΌΛΙΟ ΜΟΥ .ΕΝΑ ΘΈΜΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΊ ΜΌΝΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΈΧΕΙΣ ΟΥΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΣΕΙΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Πατσουράκης Πολύδωρος6 Μαρτίου 2012 - 12:47 μ.μ.

  Η τοποθέτηση του Στάθη και μέσα από τα όργανα αλλά και εκτός για άλλη μια φορά αποδεικνύει ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
  Χαίρομαι γιατί είναι φανερό πλέον ότιτο συγκεκριμένο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής έχει και ήθος και αρχές, ασχολείται με γνώμονα το κοινό καλό και τελικά δεν ασχολούνται όλοι για να βολευτούν ή να βολέψουν. Ας ξεκινήσουν κάποιοι να ψάχνουν για άτομα ανιδιοτελή που να θέλουν να προσφέρουν και όχι να προσπαθούν κάποιοι να φτιάχνουν μισθοφορικούς στρατούς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΡΚΑΣ ΕΚΑΝΕ ΡΕΚΟΡ ΣΧΟΛΙΩΝ
  ΜΗΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ Η ΜΟΣΑΤΟΥΠΟΛΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  Η ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΕΠΙΜΙΣΘΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το ρεκόρ κατέχει το δημοσίευμα "Με show και με καλλιστεία", με 104 σχόλια προς τιμήν ...του Ντερέκα

   Διαγραφή
 30. Μπράβο δάσκαλε. Συνέχισε δυνατά και δε θα βγεις χαμένος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. ΝΤΕΡΕΚΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΡΑΒΑΣΕΛΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
  ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Μήπως ο Αρκάς προσπαθεί να γίνει πρόεδρος;
  οι θέσεις του όμως είναι σωστές
  μακάρι να τον ακολουθήσουν και άλλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
  ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ
  ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
  ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια