Σάββατο, 3 Μαρτίου 2012

Οι ταϊσμένοι σύμβουλοι
είναι πάντα βολικοί

Δημοτικοί Σύμβουλοι που φλερτάρανε με τις αντιδημαρχίες, άρα με την απολαβή χρημάτων, οδήγησαν πλήθος δημάρχων (είτε ως άτομα, είτε μέσα από τις Τοπικές Ενώσεις των Δήμων και από την ΚΕΔΚΕ) να πιέσουν κόμματα και κυβερνήσεις για την διεύρυνση του κύκλου των έμμισθων θέσεων.

Έτσι μου εξήγησε φίλος αλλά και πολύ σημαντικό πρόσωπο στην αυτοδιοικητική ιστορία της πόλης για το πώς δημιουργήθηκε (κατά την άποψή του) το πρόβλημα με το πλήθος των αντιδημάρχων και των λοιπόν αμειβόμενων θέσεων μέσα στην διοικητική δραστηριότητα ενός δήμου.

Η πλεονεξία των δήθεν ερασιτεχνών και δήθεν εθελοντών δημοτικών συμβούλων (που σε μεγάλο ποσοστό ήταν και είναι μικρομεσαία τοπικά στελέχη των κομμάτων εξουσίας) έγινε ρουσφέτι, που στη συνέχεια έγινε Νόμος για κατοχύρωση των ενδιαφερομένων!  
Έτσι ξηγιέται η εξουσία στους εκλεκτούς της, από τους οποίους παίρνει υποστήριξη και τούμπλαλιν (vice versa).
Έτσι όμως, οι σπατάλες για την εξυπηρέτηση των διψασμένων για χρήμα συμβούλων, αποτέλεσαν έναν από τους λόγους που οδηγηθήκαμε ως χώρα στην χρεοκοπία.
Η διαπίστωση του πεπειραμένου περί τα αυτοδιοικητικά φίλου μου με βρήκε απόλυτα σύμφωνο.

Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο (που προήλθε από την πάγια τακτική του κυβερνόντος πολιτικού κατεστημένου να φορτώνει την μπαταρία της εξουσίας του με ρουσφετολογικές μεθόδους – εν προκειμένω υπέρ πλεονεκτών αιρετών δημοτικών συμβούλων) επικαλείται τώρα ο καλός μας δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου.

Το επικαλείται και μάλιστα το χρησιμοποιεί μέχρις του έσχατου σημείου των προβλέψεων, οι οποίες αφορούν τους πρόεδρους και τους αντιπρόεδρους των Σχολικών Επιτροπών!!!
Βλέπετε οι αντιδήμαρχοι και οι ποικίλοι προεδρεύοντες των Νομικών Προσώπων έχουν ήδη τακτοποιηθεί.

Βέβαια μπροστά στην διαμορφούμενη ή μέλλουσα να ξεσπάσει κατακραυγή, ο δήμαρχος όχι μόνον παρουσιάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιο με χλωμά επιχειρήματα υπέρ της ίδιας του της εισήγησης (ότι ανάλογα έχουν ήδη πράξει και άλλοι δήμοι – τους οποίους κατονόμασε), αλλά έφτασε στο σημείο να αποκλείσει αιφνιδιαστικά από την χρηματοδότηση τους αντιπρόεδρους των Σχολικών Επιτροπών, παρά την αρχική του επιλογή!

Η τοποθέτηση και η πρόταση του δήμαρχου προκάλεσε την αντίδραση του δημοτικού σύμβουλου της πλειοψηφίας κ. Καραβασέλα, ο οποίος δήλωσε πως ήδη είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν επρόκειτο να αποδεχτεί χρήματα ως αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής στην οποία μετέχει, γεγονός που προκάλεσε τα δια χειραψιών συγχαρητήρια στο πρόσωπό του και φυσικά το άδειασμα του κ. Ευθυμίου.

Για την ιστορία, το θέμα με αρκετή προθυμία αποσύρθηκε από την συζήτηση μετά από ένσταση που διατύπωσε η παράταξη «Πολίτες Μπροστά», περί μη τήρησης τυπικών προβλέψεων και διαδικασιών πράγμα που θα καθιστούσε άκυρη κάθε σχετική απόφαση.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι η στάση που θα τηρήσει η δημοτική πλειοψηφία στη συνέχεια. 
Και για να είμαστε πιό σαφείς και ειλικρινείς: τι θα επιλέξει ο κ. Ευθυμίου! Κατανόησε την ουσία των πραγμάτων, ή αφού τακτοποιήσει τα τεχνικά θέματα (πρόβλεψη σχετικών αποζημιώσεων στους προϋπολογισμούς των Σχολικών Επιτροπών) θα επανέλθει δριμύτερος στην τακτική της ευνοιοκρατίας υπέρ των δικών του ανθρώπων;
(Των ταϊσμένων και άρα βολικών)
Προσωπικά δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
Απλά εύχομαι να ξαναδιηγηθεί στον εαυτό του με περισσότερο κοινωνικό και ανθρώπινο τρόπο την ιστορία των δύο Ιταλών δημάρχων που συμβολικά χάρισαν τους μισθούς τους στην πτωχευμένη Ελλάδα…

ΥΓ
Το ζήτημα βέβαια δεν είναι μόνον του δήμαρχου.
Και δεν είναι δίκαιο να πυροβολούμε μόνον αυτόν.
Η ευθύνη των δημοτικών συμβούλων είναι τεράστια και είναι αδύνατον να κρυφτούν όλοι τους πίσω από το ύψος και το πλάτος του.
Για τούτο θα επανέλθω για να μιλήσουμε λιγάκι για τις αφεντιές τους...

14 σχόλια:

 1. Εντυπωσιάζομαι που ο δήμαρχος δεν μπόρεσε να περάσει αυτό το θέμα και φυσικά ότι από μόνος του έκοψε τους αντιπροέδρους των Σχολικών α'βαθμιας και β'βαθμιας εκπαίδευσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. εικαστικό θύμα3 Μαρτίου 2012 - 10:32 μ.μ.

  διαβάζω καθημερινά τα άρθρα σας και τους σχολιασμούς σας. γράφω όμως μετά από πολύν καιρό - οχι ότι πριν είχα το χρόνο να το κάνω συχνά. όντως είναι ένας στρατός απαράδεκτων που ούτε μιλάνε αλλά ούτε και καταλαβαίνουνε. όμως για τα οφίτσια πρώτοι. πάντως είναι η κατάσταση στο Μοσχάτο το ίδιο άρρωστη με παντού. είναι η εικόνα της Ελλάδας όπως την κατάντησε το ΠΑΣΟΚ των χρόνων της φθοράς οταν δηλαδή αυτό ενσωματώθηκε στο σύστημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αγαπητέ μου δεν κατάντησε την Ελλάδα έτσι μόνο το ΠΑΣΟΚ αλλά καί η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ καιτα άλλα κόμματα της Βουλής(όλα). Δες αμοιβές Βουλευτών,χρηματοδότηση κομμάτων,αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων στα γραφεία Βουλευτών καί κομμάτων(τουλάχιστον 3000),αργόσχολοι συνδικαλιστές κ.λ.π. κ.λ.π. Όλα αυτά με κοινή συναίνεση.

   Διαγραφή
  2. ΟΤΑΝ ΑΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥ "ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ"ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΧΟΛΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ" ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ-ΡΑΒΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ. ΤΑΧΑΜΟΥ ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝΕΣ ΚΑΙ "ΕΥΑΙΣΘΟΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ"ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ, ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ, ΑΠΟΚΡΕΩΝ ΚΑΙ "ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ" ΕΧΟΝΤΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΟΙΔΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΕΙ. Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΡΡΩΣΤΙΑ.

   Διαγραφή
 3. Μπράβο στο σεμνό και ταπεινό Αρκά.Φέρθηκε σαν πραγματικός Δάσκαλος.Μία όαση μέσα στην έρημο των άπληστων.
  Η πρώτη επιλογή του Καπερώνη. Τυχαίο ? Δεν νομίζω ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δυστυχως για σας το ιδιο εκανε και ο Σαββας.Τελευταια επιλογη του Καπερωνη.Τυχαιο ? Νομιζω.

   Διαγραφή
 4. Ως προς την Επιφυλλίδα σας.
  Έχω μία απορία. Ποία ρουσφέτια κατέστρεψαν την χώρα και το λαό της? Αυτά που εβόλεψαν υμάς η όλους τους άλλους?
  Καθρέφτη έχετε σπίτι σας. Για κοιταχτείτε λιγάκι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καταρχάς η απορία σου έρχεται ως μία βαρετή επανάληψη τουλάχιστον ως προς το "υμάς".
  (Κάτι καλύτερο δεν μπορείς να βρεις εσύ και οι όμοιοί σου?)
  Το ρουσφέτι να το δεις αγαπητέ κύριε Απορούντα ως μέθοδο και όπλο στα χέρια τον κυβερνώντων που θα μπορούσε να ισχύει πολύ πριν του Νόμου Πεπονή ή την οριστική θέσπιση του ΑΣΕΠ.
  Ξέρεις ο συγχωρεμένος ο παππούλης μου είχε πιάσει δουλειά στην ηλεκτρική ως ηνίοχος κάρου που μετέφερε κάρβουνο εν έτει 1930τόσο.
  Απ’ ότι έχω ακούσει αυτό έγινε χωρίς διαγωνισμό…
  Η κριτική που κάνουμε στην Επιφυλλίδα αφορά στο καθήκον που είχαν οι ολετήρες να εκσυγχρονίσουν το κράτος πολύ - πολύ ενωρίτερα από το 1994 (Νόμος Ν. 2190) και όταν έπρεπε να τηρούν τους κανονισμούς που εψήφισαν.
  Υπόσχομαι (για να κλείσω την "παρέμβαση") ότι σύντομα θα ασχοληθούμε και με το ρουσφέτι, ως ευρύτερο φαινόμενο και νοοτροπία, ώστε να λυθούν οι απορίες σου, και ίσως έτσι να λυθούν και τα μάγια σου…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απολύτως μαζί σου ως πρός την οπτική γωνία και φιλοσοφία που βλέπεις το ρουσφέτι. Τούρκικη λέξη και ούτε καν υπάρχει στα λεξιλόγια άλλων πολιτισμένων δυτικών χωρών.
   Αλλά δεν απάντησες στην ερώτηση μου.

   Διαγραφή
 6. Στάθη κόψε τα προσυμβούλια και πέστα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι πλέον καιρός να ακουσθεί μια φωνή χωρίς καιροσκοπισμούς και μικροσυμφέροντα.Ξεμπρόστιασε τους ευνοημένους θεσιθήρες μέχρι να επιστρέψουν την αντιμισθία τους πίσω στον Δήμο. Διεκδίκησε την υλοποίηση δράσεων και πράξεων υπέρ του κοινωνικού συνόλου με τα όποια ολίγα χρήματα διαθέτει ο Δήμος.
  Δράση τώρα για να είσαι χρήσιμος στον μοσχατιώτικο λαό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ απολύτως. Μάλιστα θα ήταν καλό να μην κάλυπτε άλλον την ώρα που είπε ότι δεν θέλει χρήματα σαν αντιπρόεδρος. Γιατί άκουσα από καλά πληροφορημένη πηγή ότι ο 'άλλος' σύμβουλος τα ήθελε τα λεφτά!!!!!!! Δεν θυμάμαι το όνομα, αλλά ρωτάω αν έτσι είναι.

   Διαγραφή
 7. Τρέλα είναι απλά μια άλλη μορφή της συνείδησης

  Σε αυτό το επίπεδο λειτουργεί κι ο δάσκαλος, διότι αυτός είναι που θα διδάξει τη στρατηγική με την οποία θα εμπλουτίσει τα δομικά και γνωστικά του στοιχεία.
  Σε σχέση με τις δημοτικες και πολιτικες εξελίξεις

  Τα πάντα όλα ρε που θα μου πείτε εμένα Ο ορίτζιναλ ΔασκαλοΑλέφαντος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Τι να πω ρε συ Στέφανε.. .... Η φροντιδα του δασκάλου είσαι΄, κόβεις κείμενα και ντοκουμέντα ........,,,,,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια