Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012

ΙΚΑ Μοσχάτου:
χρειάζεται Κοινωνικό Ξυπνητήρι

Εύλογα θα μου πει κάποιος: καλά εσύ τώρα ξύπνησες;

Απαντώ εκ προοιμίου πως όχι.

Τα έχω ακούσει τα χάλια με τις ουρές στα κατά τόπους καταστήματα του ΙΚΑ, αλλά και τα έχω δει σε τηλεοπτικά ρεπορτάζ.

Όμως άλλο να στα λένε και άλλο να τα βιώνεις (και μάλιστα για πρώτη φορά) 6 με 6.30 το πρωί μέσα στο αγιάζι και στην υγρασία από την βροχή που έπεφτε όλη την Δευτέρα.

Τραβάς πουρνό – πουρνό λοιπόν για το κωλονούμερο του καρδιολόγου μπας και τα καταφέρεις να καταταχθείς 14ος με 15ος στη λίστα αναμονής, καθώς οι ελπίδες για νούμερα που τρώγονται (σαν το Νο.4 ή 5) είναι όνειρα θερινής νυκτός.

Γιατί σου είναι κάτι γριές σάψαλα, που ενώ σου διηγούνται ότι πάσχουν από τις πιο φοβερές παθήσεις, έχουν το τσαγανό να σκάσουν μύτη από τις 5.30… και κάποιες φορές και από τις 5 αν παραστεί ανάγκη!

Μια από αυτές καθισμένη στο πλατύ παγκάκι ανάμεσα στα μπακάλικα του Βερόπουλου και του ΙΚΑ, με αλτρουισμό μαζεύει τα βιβλιάρια και τα στοιβάζει κατά την σειρά προσέλευσης.

Δεν ήξερα και περιφερόμουν θυμωμένος κάτω από τον ευκάλυπτο ώσπου με τσεκάρισε για «γιαννάκη» και με πληροφόρησε πολύ φιλάνθρωπα πως πρέπει να βάλω κι εγώ στην ντάνα τα 2 βιβλιάρια που κουβαλούσα για συνταγογράφηση.

Συνήθως η απειρία και η τσαντίλα (και είχα πολύ τσαντίλα ως άπραγος και ως καλομαθημένος) σε τέτοιες καταστάσεις φέρνει λάθη και καντεμιά.

Γιατί ο καλός σου ταρατατζούμ εγκατέλειψα το τσούρμο των μπας-κλας σκιών που συνωστίζονταν μπροστά στην κλειστή τζαμόπορτα του καταστήματος και γύρω από τα βιβλιάρια και μπήκα στο αμάξι μου.

Έβαλα «Ράδιο-9» (μόνιμα η βελόνα κολλημένη λόγω Καζάκη, φαντάζομαι) όπου εκτός από ένα εμψυχωτικό άσμα του Πορτοκάλογλου έμαθα και για την μαγκιά των φαρμακοποιών: τέρμα η πίστωση στα ταμεία της πλέμπας!

Τα 5-6 λεπτά που μου πήρε η παραμονή μου στη ζεστασιά του τετράτροχου ήταν μοιραία γιατί ανακάλυψα ότι τα βιβλιάρια μου ήταν στην αναμονή της απογευματινής καρδιολόγου, ενώ εγώ ήθελα τον πρωϊνό!!!

Το έπαιξα άνετος και έβαλα τα βιβλιάρια στην σωστή θέση, αλλά ήδη κάποιοι είχαν μεσολαβήσει και έτσι κατρακύλησα στην βαθμολογία.

Ήρθε η νοσοκόμα, άνοιξε, άναψε τα φώτα, ανεβήκαμε στον δεύτερο όροφο, κι ώσπου να ετοιμαστούν τα χαρτάκια με τα νούμερα έγινε το ψιλο…πλάκωμα (σιγά που δεν θα γινόταν – υπάρχει ουρά και αναμονή σε ΙΚΑ ή σε άλλον δημόσιο οργανισμό χωρίς διαπληκτισμούς και κατινιές;)

Αφορμή στάθηκε η καχυποψία κάποιου ότι η γυναίκα που καθότανε δίπλα στην ντάνα με τα βιβλιάρια θα μόχλευε την σειρά προτεραιότητας!!!

Είπα να του την πέσω αλλά πήγαινε too much τακτοποιητικός καβγάς στις 7 το πρωϊ…

Με τα πολλά μοιραστήκανε τα χαρτάκια με τους αριθμούς και έμεινα έξω από τους τυχερούς 12 πρώτους.

Οχτώ λιγότεροι πελάτες σήμερα (σου λέει), μιας και ο καρδιολόγος θα έδινε από τις 11 τα φώτα του στην υγειονομική επιτροπή.

Τώρα τι να πω;

Πως ρώτησα ποιος είναι ο διευθυντής, για να τον «τακτοποιήσω»; 
(δεν ρώτησα το κλασσικό «που είναι» γιατί 7 και κάτι θα ακουγόταν σαν το χειρότερο ανέκδοτο, αν όχι σαν θρήνος σε παράσταση καραγκιόζη)

Πως ροβόλησα τις σκάλες αναπέμποντας κάθε είδους γαμοσταυρίδια;

Πως ντράπηκα για πάρτι όλων; 
(και για την αφεντιά μου – και για όλους τους άλλους φουκαράδες)

Πως μου ήρθε στο μυαλό η Αγγλία και η Σουηδία και πως γίνεται η ίδια διαδικασία σε αυτές τις χώρες της πολιτισμένης Δύσης;

Αλλά θα μου πεις πως μπορούσε να ήταν διαφορετικά.

Γιατί αν ήταν, δεν θα είχαμε φτάσει στην οικονομική πτώχευση και τον εξευτελισμό ως λαός.

Και σκέφτηκα οδηγώντας προς το σπίτι τι θα έκανα αν ήμουν δήμαρχος…

Γιατί μπορεί το ΙΚΑ να ανήκει στον Λοβέδρο και το κατάστημα Μοσχάτου στον Ζεϊμπέκη, όμως οι κάτοικοι και η ποιότητα της ζωής τους είναι δουλεία και φροντίδα του Δήμαρχου.

Και πάνω απ’ όλα η προστασία της αξιοπρέπειά τους (όσο είναι δυνατόν).

Δεν μπορεί να μην υπάρχει τρόπος να προστατεύσουμε κάποιους ανθρώπους από τον συμβιβασμό της ιδέας ότι είναι απλά μέλη ενός φριχτού κοπαδιού.

Δεν γίνεται να σηκώνεται κάποιος από τις 5 - είτε νέος ηλικιακά που πρέπει να πάει και να εργαστεί, είτε υπερήλικας – για μια υπόθεση πάγιας συνταγογράφησης που γίνεται σε 2-3 λεπτά.

Κύριε Ευθυμίου, παρότι δεν θα ήμουν και η καλύτερη περίπτωση για να στήσετε ευήκοο ους (γνωστού όντος του εκνευρισμού σας με το ΜοσχατουΠολις), σηκωθείτε μια από αυτές ημέρες κατά τις 5.30 τα ξημερώματα και πεταχτείτε μέχρι το ΙΚΑ…

Πρέπει (σας διαβεβαιώνω)

.................................................................

ΥΓ
Θα μπορούσα να πω πάρα πολλά στον επίλογο.
Τ’ αφήνω σε σας.
Εγώ πάω να ξαναπέσω, ώστε να πάρω δυνάμεις για αύριο.
Θα είμαι εκεί από τις 6 αυτήν την φορά!

6 σχόλια:

 1. Ωστε δεν αντέχει την κριτική σας? Τότε ίσως ο Αντρέας να μην πάρει είδηση το κοινωνικό ξυπνητήρι όταν αυτό θα χτυπήσει. Για το άλλο που το βάζεις για να πας για γιατρό στο ΙΚΑ θα ήθελα να δω το βιβλιάριο υγείας του, γιατί δεν το κόβω για τύπο της ουράς.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πες τα....!
  Ειδικά για κάποιους σαν εμάς, που πηγαίνουμε συχνά-πυκωά στο ΙΚΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μια Μοσχατιώτισσα6 Μαρτίου 2012 - 12:28 μ.μ.

  Νομίζω ότι ο δήμαρχος δεν είναι ασφαλισμένος του ΙΚΑ. Αλλά όντως το ζήτημα είναι αν σαν πρώτος πολιτης του Δήμου θα απαιτήσει καλύτερες συνθήκες για τους κατοίκους. Αν για παράδειγμα είναι να αποφύγουμε την ταπείνωση των ουρών μέσα στο μισοσκόταδο καλύτερα να μπούνε ραντεβού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αλέξανδρος Π.6 Μαρτίου 2012 - 6:39 μ.μ.

  Φίλε Στέφανε εδώ αφαιρούνε γιατρούς και ειδικότητες και συ μιλάς για το πρωϊνό προσκύνημα στην γελοιοποίηση των τιμημένων γηρατειών; Μα θα χειροτερεύει η κατάσταση διαρκώς λόγω της οικονομικής στενότητας. Θα δεις εκεί κόσμο που σαν και σένα δεν είχε πατήσει το ποδάρι του για νούμερο προτεραιότητας. Για τον δήμαρχο, αλλά και για όλους τους αρχηγούς παρατάξεων είναι υποχρέωση να βρεθούν κάποια στιγμή στις 6 το πρωϊ και να συζητήσουν με τον κόσμο αλλά και τους υπεύθυνους του ΙΚΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εχει τολμήσει κάποιος να κάνει ερώτηση για το αν οι γιατροί τηρούν τα ωράρια; Αν ναι τότε το ξέρει οτι μπαίνει σε λιστα ανεπιθυμητων. Η αγενεια του προσωπικού -εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων- ειναι θρυλική. Αν χρειαστείς καποια διεκπεραίωση, οι κυριες/οι της γραμματειας αντλούν ικανοποίηση οταν σου δινουν μισές πληροφοριες , ωστε να σε ξαναδουν για μια βλακωδη σφραγιδα και την επόμενη ημέρα! Σαδιστες και αδιαφοροι δυστυχως ! Και τωρα που μικρυναν και οι μισθοι....
  Η εκδικηση της γυφτιας !
  Ενας κατεξακολουθηση παθών των ανωτερω σαδιστων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ,ΕΟΠΥΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ-ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ.ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΑΝΗΚΟΥΝ : IKA,OΠΑΔ(ΔΗΜΟΣΙΟ),ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ),ΚΑΙ ΟΓΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια