Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

Kαθεστωτισμού και αλαζονείας παραδείγματα.

Ανεξάντλητη η δημοτική πλειοψηφία!
Κάθε βήμα της καταντάει ένα επεισόδιο…

Υποψιάζομαι εκ προοιμίου ότι τα ατυχήματα της, συμβαίνουν γιατί διαχειρίζεται την εξουσία χωρίς οι άνθρωποι της να καταλάβουν ότι πλέον δεν βρίσκονται στην καλή και μακάρια Παπαντωνική εποχή.
Όπως δεν έχουν αντιληφθεί ότι η αντιπολίτευση έχει φωνή και στην καθημερινότητα υπάρχουν πλέον δυνατές και ενοχλητικές γνώμες και κριτικές που διατυπώνονται από κάτι παλιοπράγματα που τα ονομάζουν blogs.
Σε κάθε περίπτωση, είναι οι παπαντωνικοί διάδοχοι και επίγονοι αλλά όχι ο Παπαντώνης!
Είναι εκατόνταρχοι αλλά όχι Καίσαρες (παρ’ όλο που θέλουν να φέρονται ως τέτοιοι)

Τα λέω αυτά, λαμβάνοντας ως αφορμή τρεις περιπτώσεις που συνέβησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου (Τρίτη, 14/2/2012)

1. Φέρνουνε θέμα για συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο (π.χ. για την ανέγερση κτηριακών εγκαταστάσεων του ΥΠΟΜΕΔΙ στην οδό Πειραιώς 156) και δεν παρουσιάζουν εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών, υποκρινόμενοι ότι δεν υπάρχει, ενώ στο τέλος αποκαλύπτεται – δια της επιμονής της αντιπολίτευσης – ότι υπάρχει υπηρεσιακό σημείωμα του προϊστάμενου Τ.Υ προς τον δήμαρχο.
Και έρχεται στο πάνελ του προεδρείου ο κ. Παπαθωμάς και τα λέει μια χαρά και τους κάνει ρόμπα.

2. Ρητορεύει ο επί των οικονομικών αντιδήμαρχος για το οικόπεδο της οδού Πειραιώς 166 και την πέφτει με θεατρικότητα και προσβλητικότητα σε ακροατή της συνεδρίασης, επειδή τάχα μου τον σχολίασε ή κάτι τέτοιο.
Ο άνθρωπος ζητάει ένα συγνώμη για την πιθανή ενόχληση και δεν το συνέχισε όπως θα μπορούσε... Θα μου πείτε πως γνωρίζω τις προθέσεις και τις δυνατότητες του ακροατή…
Απλά επειδή ο ακροατής / θεατής είναι η αφεντιά μου!
Συμβουλεύω λοιπόν τον κ. Δαμηλάκο, που έχει αυτιά υποψιασμένου και καραδοκούντος cocker-spaniel, όταν ξαναενοχληθεί ενώ αγορεύει, να απευθυνθεί προς αντιμετώπιση του προβλήματος στον πρόεδρο του δημοτικού συμβούλιου που είναι και ο μόνος αρμόδιος σε ζητήματα τάξεως και εύρυθμης λειτουργίας της συνεδρίασης του δημοτικού συμβούλιου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι δεν συνομιλούν και δεν έρχονται σε αντεγκλήσεις με τους δημότες που παρακολουθούν και ακούν.
Πόσο μάλλον ότι δεν τσαμπουκαλεύονται, δεν το παίζουν θυμωμένοι, ούτε αλαζόνες.

3. Πάνε να συζητήσουνε τον Οικονομικό Προϋπολογισμό του Δήμου και αλλοιώνουν την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία αποτελεί την μόνη νόμιμη εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο.
Την αλλοιώνουν λιγάκι μόνον, δηλαδή κατά 10.000.000 ευρώπουλα και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση.
Περνάει η υπάλληλος και βάζει μπροστά στον κάθε σύμβουλο τα χαρτιά με τα νέα νούμερα, κι άμα το πάρουνε χαμπάρι, το πήρανε.
Ούτε καν η εντιμότητα ή η εξυπνάδα να φωνάξει ο δήμαρχος τους επικεφαλής των παρατάξεων και πριν αρχίσει η συνεδρίαση να τους ενημερώσει φιλικά για τις λαθροχειρίες και το σκεπτικό των αλλαγών.
Ούτε αυτό!
Την παίρνει χαμπάρι ο κ. Κρεμμύδας και γίνεται πανικός.
Αποχωρούν 9 δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (από τις παρατάξεις Σπανάκη και Κρεμμύδα), αφού οι αλαζόνες θεωρούν ότι το μαγαζί της εξουσίας είναι δικό τους και ότι δεν έκαναν ντε και τίποτα!
Και τα χώνουν στους αποχωρούντες (η τρίχα τριχιά)…
Και στα μυαλά τους ένα σκέτο νέτο L'État, c'est moi
Και σε μας, η χαμένη ευκαιρία να ακούσουμε τον ρολίστα «ταγό» να αναλαμβάνει την πολιτική υπεράσπιση του πνεύματος του προϋπολογισμού της πλειοψηφίας!!!

Το ζήτημα είναι ότι αρνούνται να μάθουν και να διορθωθούν.
Αντίθετα, προκαλούν, θυμώνουν, απειλούν και «ετσιθέλω» κάνουν.
Το χειρότερο γι αυτούς είναι πως ούτε καν λαμβάνουν υπόψη τα μελλούμενα που έρχονται σαν ένα φοβερό πολιτικό μπουρίνι…

Το "τι κρίμα" δεν θα το προφέρω εγώ.
Θα ήταν καλό να το πουν οι ίδιοι!
Εν είδη αυτογνωσίας και αυτοκριτικής...

23 σχόλια:

 1. Κακοί διάδοχοι του Ταξιάρχη. Δυστυχώς. Το κακό είναι ότι πρέπει με αυτούς η πόλη να αντιμετωπίσει τα κακά της κρίσης. Και αντί να κανουνε μαγκιές κατά το κοινώς λεγόμενο θα ήταν καλό να συνεργαστούνε. Η μονοκρατορία του ΠΑΣΟΚ τέλειωσε. Τέλειωσε και η παντοκρατορία Παπαντωνη με την αποχώρηση του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μήπως πήρανε κακά παραδείγματα από τότε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βρε καλως τον τον μπάρμπα- Θωμά.....Συγνώμη... Παπαθωμά ήθελα να πω.Σήμερα έμαθα οτι είσαι και προιστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών.Μπράβο μπαρμπα-Θωμά!! Και τόσο καιρό που ήσουνα κρυμένος μπαρμπα-θωμά μου???Μαύρα μάτια κάναμε να σε δούμε και να σε ακούσουμε.Μου είπανε οτι είσαι ντόμπρος,λεβέντης,ψηλός,λεπτός,λιγομίλητος, έντιμος και καλός επιστήμονας,άφησες όμως τόσο καιρό να σέρνουν το χορό άλλοι μικρότεροι που δεν έχουν όμως τα δικά σου προσόντα(και δεν εννοώ απαραίτητα τα παραπάνω) .Φοβάμαι ομως οτι επειδή χτές τα είπες χύμα και τσουβαλάτα οτι θα σε ξαναχάσω.Κ' απάνω που είχα συνηθίσει το όνομα σου κ. Παπαθωμά μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ!!!! ΤΗ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ ΑΓΟΡΙΑ!!! ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΘΗΤΕΙΑ!!!

   Διαγραφή
  2. ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΣΥ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.
   ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΡΘΟΥΝ;

   Διαγραφή
 4. φίλε στέφανε τι να βάλουνε μυαλό. όλο και σκληρότεροι θα γίνονται, όλο και περισσότερα λάθη θα κάνουν. σαν και τις απειλές που σου ρίχνουνε δεξιά και αριστερα. γιατί έμαθα τα νέα - μικρό είναι το χωριό μας.
  Χ.Α.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μέγας τσαμπουκάς της πλάκας ο Δαμηλάκος.
  Αλαζόνας με κάνα δυο χιλιάδες μισθό από αντιδημαρχία μπρεί ναναι ο καθένας.
  Ο καθένας όμως δεν είναι δαμηλάκος.
  Ο καθένας μπορεί και να χει σεβασμό προς το ακροατήριο έστω και αν αυτό σχολιάζει.Αλλωστε γι αυτό έρχεται στο συμβούλιο.
  Για να κρίνει και να σχολιάσει.
  Τώρα αν τα σχόλια δεν ανήκουν στον αμοιβόμενο κύριο Δαμηλάκο τι να κάνουμε.
  Την άλλη φορά όποιος θέλει να σχολιάσει ας ζητήσει την άδεια του.
  Άλλωστε υπάρχει και ο φίλος του πρόεδρος που μπορεί να προστατεύσει το θεσμό του αντιδημάρχου.Του κάθε Δαμηλάκου ποτέ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ρε παιδιά των ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ σ αυτόν τον σπύρο το χριστόπουλο γιατί στέλνετε δελτία τύπου.
  Αυτός το πολύ σε 15 λεπτά τα καπακώνει με άλλα.
  Αυτός ξεπουλήθηκε ήδη.Περιφρονήστε τον..........

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. και ειναι και εξυπνουλης

   Διαγραφή
  2. Μου φαίνεται ότι είσαστε λίγο συγκεντρωτικοί, για να μη χρησιμοποιήσω κανένα βαρύτερο χαρακτηρισμό.
   Ποίοι είσθε εσείς που όποιος παύει να σας πιστέυει και να σας εμπιστέυεται τον αποκαλείτε ξεπουλημένο και παπάρα??
   Εσείς δεν είσθε ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ. ΕΙΣΘΕ ΠΟΛΊΤΕΣ .......

   Διαγραφή
 7. Ωραία βάλατε το ζήτημα με την παραχάραξη της απόφασης - εισήγησης της Οικονομικής πάνω στον προϋπολογσμο. Και φύγανε Κρεμμύδας & Σπανάκης επειδή όπως κατάλαβα γιατί ο Ντερέκας ως πρόεδρος του ΔΣ δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα αναβολής της συζήτησης. Διερωτάμαι αν η αντιπολίτευση θα αρκεστεί σε αυτό και δεν θα απευθυνθεί παραπάνω. Η κατα 10 εκ αλλαγή στα νούμερα του προϋπολογισμού είναι μια σοβαρότατη παρενέργεια και κάποιοι πρέπει να δώσουν λόγο κάπου.
  Και δύο εξτρά ερωτήματα - 1. γιατί δεν έχετε αναρτήσει σαν Μοσχατούπολη το δελτίο τύπου που βγάλανε οι 'Πολίτες Μπροστά' - 2. ο ιδιοκτήτης του jekiname είναι ακόμα στην παράταξη Κρεμμύδα, το ρωτάω γιατί το δελτίο τύπου που βγήκε από τους Πολίτες το έβαλε στις 13.02 και το έθαψε στις 13.15. Για τέτοια αγάπη μιλάμε.
  Και ενα ακόμη τελευταίο για τον Θανάση το Ντεράκα. Το αίτημα για αναβολή συζήτησης του προϋπολογισμού δεν ήταν θέμα τι γουστάρει το δήμαρχο. Ηταν φανερά μια παραβίαση των προϋποθέσεων σωστής ενημέρωσης των δημοτικών συμβούλων και έπρεπε να κάνει δεκτό το αίτημα της αντιπολίτευσης. Άρα στο κόλπο κι αυτός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ.ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜ. ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2014.ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ?ΤΟ ΝΑ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΡΟΥΓΕΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Στα τρελά και παράξενα της χτεσινής συνεδρίασης για βαλτε και την επιμονή του Ευθυμίου να μην δίνει γραφείο στις άλλες δημοτικές παρατάξεις γιατί λέει δεν μπορεί να φωνάζουνε εκεί την πελατεία τους. Μελετημένος ο δήμαρχος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Θα συμφωνήσω με τον @ Feb 15, 2012 05:49 AM ότι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης πρέπει να φτάσουν πάρα πάνω. Ειδάλλως δεν έχουνε νόημα ούτε οι διαμαρτυρίες, ούτε οι αποχωρήσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εγώ Στεφανάκο θα τον έκανα τον αντιδήμαρχο κύριο τάδε να πει τον δεσπότη Παναγιώτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Γράφεις "Υποψιάζομαι εκ προοιμίου ότι τα ατυχήματα της, συμβαίνουν γιατί διαχειρίζεται την εξουσία χωρίς οι άνθρωποι της να καταλάβουν ότι πλέον δεν βρίσκονται στην καλή και μακάρια Παπαντωνική εποχή."
  Μήπως όμως θα έπρεπε να πεις ότι είναι άμαθοι στην δουλειά;
  Τότε, επί Ταξ. Παπαντώνη το έκανε όλα ο δημαρχος, τώρα ποιός να τους τα κάνει.
  Έτσι διαλέγουν τον παραγοντισμό.
  Αν κάνουν ότι το παίζουν συνεργάσιμοι και πλουραλιστικοί θα τελειώσουν μιάν ώρα αρχίτερα.
  Κάνω λάθος;
  Βέβαια η πλάκα είναι να δούμε από που θα πάρει πολιτική στήριξη ο Ευθυμίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Aυτός ο Δαμηλάκος εκτός από συνδαιτημόνας του Μπούτση
  τι άλλα προσόντα έχει? Εχει σπουδάσει τίποτα,δούλευε
  πρίν σε καμία σπουδαία δουλειά,έχει πλούσιο βιογραφικό,
  ξέρει πολλές ξένες γλώσσες? κλπ κλπ
  Γιατί τον βλέπω εκτός από τσαμπουκά και πολύ αεράτο.
  Μπήκα στην Διαύγεια αλλά δεν πολυφωτίστηκα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έχει το μεγαλύτερο προσόν.
   Ξέρει να ψαρεύει ψήφους. Ξυπνάτε ρεεεεεεεεεεεεεεεε. Μην ψηφίζετε ληγούρια.

   Διαγραφή
 14. Εγώ ρε Στέφανε δεν έχω καθόλου χώρο για να μπορέσω να βγάλω την κριτική μου στη δημοτική αρχή.
  Ολος ο χώρος της καρδιάς μου έχει καταληφθεί από οργή για αυτή την παλιοχαμούρα το Σόιμπλε και τις Ολλανδικές και φιλανδικές παλιόφατσες που συνεχώς ζητούν και εκβιάζουν.Ποιοι είναι αυτοί που όταν εμείς Φτιάχναμε Παρθενώνες αυτοί ζούσαν ακόμα σε σπηλιές;
  Ε ναι ρε τώρα έχουμε ανάγκη για βοήθεια.Αν θέλετε βηθήστε αν όχι πηγαίνετε στο διάβολο.Η Ελλάδα και οι Ελληνες θα τα καταφέρουν και μόνοι τους.Οι Ελληνες δεν μπορούμε να κάνουμε, μόνο ότι δεν θέλουμε.Κρατήστε λοιπόν τα Ευρώ σας και ξαναπηγαίνετε στο διάβολο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Έχει πλάκα που ο Κρεμμύδας (και εσείς κατ' επέκταση, αφού ως γνωστόν δεν έχετε γνώμη) γλείφετε τον Παπαντώνη μπας τσιμπήσετε κάποιο ξεροκόμματο.

  Αλλά δεν πρέπει να είναι ωραία η γεύση από εκεί που κάποτε φτύνατε (από τότε που ο Άρης δεν μπήκε στο payroll).

  Δύσκολη ασθένια η οσφυοκαμψία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρε φίλε για ποιόν Παπαντώνη παραμιλάς και για ποιά ξεροκόματα. Αυτά αν θυμάμαι καλά μοιράστηκαν στους διαδόχους του. Δαχτυλίδι, οδοιπορικά, αποζημιώσεις, οφίτσια και σε μια αποθήκη κάτω από τη γέφυρα τα καρναβαλίστικα.

   Διαγραφή
 16. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΜΗΛΑΚΟ. ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΖΑΤΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΡΩΤΟΥΣΑΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΥΡΟ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΔΙΩΞΕ ΠΑΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ;;;AΦΟΥ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΟΤΙ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΧΕ Ο ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΖΑΝΙΚΟΣ,ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΠΡΩΤΟΠΑΛΛΙΚΑΡΟ ΤΟΥ,ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ....ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟ,ΠΟΛΥ ΠΑΧΥΛΟ.ΕΜ...ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΣΗΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΖΑΝΙΚΟ ΟΜΩΣ...Α Ν Ε Ρ Γ Ι Α... ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΔΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ.ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ,ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΔΙΟΤΙ ΔΑΜΗΛΑΚΟΥΣ... Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ...ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΙ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια