Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012

Λεφτά υπάρχουν
στο Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου!!!

Δυστυχώς η προκλητική πολιτική της δημοτικής πλειοψηφίας συνεχίζεται!
Σε μια εποχή όπου ο Δήμος έχει ανάγκη και από το παραμικρό ευρώ και μεγάλες μάζες των κατοίκων του Ταύρου και του Μοσχάτου είτε αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, είτε πένονται στην κυριολεξία, η δημοτική αρχή συνεχίζει να μοιράζει τζάμπα χρήμα.

Μετά τους προέδρους και αντιπροέδρους του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας και του Πνευματικού Κέντρου, μετά τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, μετά τους τρείς ειδικούς συμβούλους και μετά έναν γενικό γραμματέα, έρχεται η σειρά να «προικιστούν» και (άκουσον  – άκουσον) οι πρόεδροι και οι αντιπρόεδροι των δύο Σχολικών Επιτροπών!!!

Ταυτόχρονα όμως δηλώνουμε αδυναμία ως δήμος να αγοράσουμε το οικόπεδο Καψίλη, να διορθώσουμε μια πλατεία, να αντικαταστήσουμε τον πλαστικό τάπητα ή να βάλουμε ένα στέγαστρο στους «πάγκους» του γηπέδου Μοσχάτου, κλπ, κλπ, κλπ.

Η κοινωνία υποφέρει και ο δήμαρχος την προκαλεί κι από πάνω.
Μετέρχεται όλο εκείνων των μέσων και των συμπτωμάτων που κατέστρεψαν την χώρα.
Χαλάμε περισσότερα από αυτά που πρέπει.
Κι αν περισσεύουν δύο δραχμές, δεν τις δίνουμε εκεί που πιάνουν τόπο ή εκεί που αξίζει.

Την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, λοιπόν,  έρχεται θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου με κάθε φροντίδα και επιμέλεια οι υπηρεσίες του Δήμου (με υπογραφή του πανταχού παρόντος κ. Ιωαννίδη) κάνουν πάσα στον δήμαρχο και την ομάδα του την σχετική εισήγηση.
Με τους νόμους, με τις σχετικές διατάξεις, με τις «σε συνέχεια του παρόντος» ΚΥΑ, και με όλες τις γραφειοκρατικές σάλτσες!
Όλα τακτοποιημένα.

Εξακόσια (600) με χίλια (1000) ευρώπουλα η αξία του να είσαι πρόεδρος μίας Σχολικής Επιτροπής (είτε της Πρωτοβάθμιας, είτε της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) και αντιστοίχως διακόσια σαράντα (240) με τετρακόσια (400) για τους …αντιπρόεδρους!!!
Αυτά, σε μια χώρα πτωχευμένη, που βρίσκεται υπό καθεστώς οικονομικής επιτήρησης και πολιτικής υποδούλωσης, και σε έναν δήμο που 2 – 3 εκατοντάδες κατοίκων του κάνουν σειρά για λίγα τρόφιμα από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ή κάποιες δεκάδες για ένα γεύμα που προσφέρει η εκκλησία του Άγιου Κωνσταντίνου.

Αναρωτιέμαι αν οι διοικούντες τον Δήμο κάνουν αντιστοίχηση των παρεχόμενων μισθών, των αποζημιώσεων και των εξόδων παράστασης που φτάνουν περίπου τα 170.000 ευρώ ανά έτος, με την κατάσταση της πόλης και τις ανάγκες των δημοτών της.
Αναρωτιέμαι, επίσης, αν έχει ακούσει η δημοτική πλειοψηφία για το μέγα ερώτημα 
αν το νόμιμο είναι και ηθικό 
(που τίθεται για πλείστα όσα στρεβλά συμβαίνουν στη χώρα).
Αναρωτιέμαι, τέλος, αν έχουν αντιληφθεί οι διοικούντες τον Δήμο ότι τα κοινωνικά όρια ανοχής εξαντλούνται.

Υπάρχει όμως και κάτι οφθαλμοφανές για το οποίο δεν υπάρχουν αμφιβολίες: είναι η διαπίστωση ότι στον Δήμο μας δημιουργήθηκε και διογκώνεται ένας επαγγελματικός στρατός από μισθωτούς δημοτικούς σύμβουλους με ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται.

35 σχόλια:

 1. Ειλικρινά δηλώνω οργισμένη. Όχι θυμωμένη αλλά ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ. Φίλε Αντρέα, δήμαρχε, πραγματικά προκαλείς την κοινωνία του Μοσχάτου και του Ταύρου όταν κάνεις αυτά τα πράγματα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΡΩΝΕ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΜΑ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μια Μοσχατιώτισσα28 Φεβρουαρίου 2012 - 4:46 μ.μ.

  Ακόμα και σε καλές εποχές δεν είχαμε τέτοια πράγματα. Στην σημερινή περίπτωση, εν ετει 2012 δεν δικαιολογούνται όλα αυτά αλλά και σαν ουσία δεν βλέπουμε αποτελέσματα ως δημότες. Νομίζω ότι δεν πρέπει να δοθούν αυτά τα λεφτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Παιδικές, Εφηβικές ομάδες με δεκάδες παιδιά, χώρια την πρώτη ομάδα του Μοσχάτου παίζουνε και αθλούνται στο γήπεδο μέσα στις άθλιες συνθήκες του τεραίν, χώρια τα χάλια στις εξέδρες, τα αποδητήρια, κλπ και δε λέει ο Μπούτσης με τον δήμαρχο του να κάνουν κάτι και τα λεφτά τα δίνουν για τους δικούς τους συμβούλους. Μπράβο ρε. Να μας ξαναζητήσετε ψήφο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρε παιδια πόσο πάει το μαλί για καθένα τους. Πρέπει να ξέρουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ. Ονόματα και αριθμούς.

   Διαγραφή
 6. Μοχθηρός παρατηρητής 195928 Φεβρουαρίου 2012 - 5:12 μ.μ.

  Φίλοι δεν είναι τρελός ο Ευθυμίου. Ξέρει ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά τι μπορεί να κάνει; Η περίπτωση μοιάζει με τις αυθαίρετες καλύψεις των ακάλυπτων χώρων από ταβέρνες, καφέ, κλπ. Απαξ και με 2-3 έγινε παπακι η δουλειά, απαιτούν και οι άλλοι. Έτσι κι εδώ. Πιέσεις δέχεται. Παρ΄'αλληλα όμως πάει να δέσει όσο μπορεί το γαϊδαρό του καθώς η ομάδα του μπάζει νερά. Ξέρει ο φουκαράς ο δημαρχάκος ότι στις δημοτικές που έρχονται τα πράγματα θα είναι παρα μα πάρα πολύ δύσκολα. Οπότε άσε τον κόσμο να φωνάζει. Άσε που η περισσότεροι κάτοικοι δεν παίρνουν χαμπάρι για το τι γίνεται στο Δήμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Θέλω κι εγώ να γίνω πρόεδρος!Τώρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ARGHSES RE FILE. ELA SE 2 XRONIA.

   Διαγραφή
  2. Παραάργησες θάλεγα κι έτσι βάλανε στη θέση σου τον Πυρράκη και τον Δημητρίου. Και φαντάσου ότι ο δεύτερος έγινε και αναπληρωτής του δήμαρχου. Αντρέα βάστα καλά γιατί δεν θα αντέξουμε τέτοια συγκίνηση

   Διαγραφή
 8. Καλό παιδί ο Αντρέας αλλά για δήμαρχος αποδείχτηκε αμέσως λίγος.Έχει και κακούς συμβούλους...Άστα να πάνε.
  Αλλά έρχεται συντόμως ο Μαυρογιαλούρος,έννοια σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πλάκα έχει σήμερα! Ρε φίλε για πες το όνομα του Μαυρογιαλούρού? Για να προσέχουμε δηλαδή.. Πάντως Μοσχατούπολη είσαι όλα τα λεφτά.

   Διαγραφή
 9. Δεν μπορώ να μην το εξωμολογηθώ. Θα το κάνω αν και δεν είμαι ακόμη έτοιμη να υπερβώ την ανωνυμία. Πήγα χτες στον Κοντόβερο και μου έφυγε η ψυχή από τις τιμές και το άδειο πορτοφόλι μου. Πήγα για αντίδραση στην κακομοιριά και την τεχνιτή κατάθλιψη που μας επιβάλουν οι "εταίροι" μας που είναι ντροπή του κ. Βενιζέλου να τους αποκαλεί έτσι. Δυό πραγματάκια 15 ευρώ που θα τα στερηθούμε μιάς και τιμολόγια, κάρτες, κλπ περιμένουν να πληρωθούν χωρίς δυνατότητα από την μεριά μου. Αυτό σαν ένα μικρό παράδειγμα. Νοιώθουμε έτσι στο σπίτι μου και δεν μπορούμε να δεχτούμε όλα αυτά που γράφονται για τις ενέργειες του δήμαρχου. Πάντως δεν τους ψηφίσαμε όλους αυτούς για να αμοίβονται για αστείες υπηρεσίες. Γιατί έτσι είναι. Και τα βλέπουμε στα ανύπαρκτα έργα και στην ψυχαγωγία και στον πολιτισμό και στα σχολεία. Να το ανακαλέσει ο δήμαρχος, όπως να σταματήσουν και τα άλλα που έδωσε παλαιότερα. Αρκετά.
  Ιωάννα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Είσαι εμπαθής. Τα προβλέπει ο νόμος και ο νόμος ψηφίζεται με βάση μια λογική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα προβλέπει αλλά δεν τα επιβάλει ο Νόμος.

   Διαγραφή
 11. Ξεσκέπασμα χωρίς έλεος. Εδώ που φτάσαμε θέλει αντίδραση. Με κάθε μέσον.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Οι κύριοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των σχολικών επιτροπών που θα τσεπώσουν το παραδάκι ούτε λίγο ούτε πολύ πρότειναν στα απλά μέλη των σχολικών επιτροπών να εγκρίνουν ποσό 85000,00 ευρώ γιά καθαριστικά των σχολείων!!!!!!!
  85000,00 ευρώ γιά χαρτιά τουαλέτας,σαπούνια και χλωρίνες!!!!!!!!!!!
  35000,00 ευρώ η πρωτοβάθμια και 50000,00 ευρώ η δευτεροθάθμια.
  Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο.Λεφτά υπάρχουν.Να φάνε και οι κότες!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Μου έχει δημιουργηθεί μεγάλη περιέργεια με το θέμα και τα σχόλια. Δήλωσα στην αρχή - σαν πρώτη σχολιάστρια - ότι έχω οργιστεί. Όσο διαβάζω η οργή γίνεται αγανάκτηση. Τι λέει ο αρθρογράφος ΚΛΙΝΕΧ. Εδώ υπάρχει θέμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Φαίνεται ότι η δημοτική αρχή δεν έχει κατανοήσει την διαφορά ανάμεσα στο ΗΘΙΚΟ και το ΝΟΜΙΜΟ. Δυστυχώς είτε φταίει ο δήμαρχος - αν η επιλογή να έχει μισθοφόρους συμβούλους είναι δική του - είτε φταίνε οι πέριξ αυτού - γιατί τον πείθουν - η ευθύνη είναι συλλογική. Όλοι τους νοιάζονται για το ΝΟΜΙΜΟ. Για το φουκαριάρικο το ΗΘΙΚΟ νοιάζονται οι απλοί δημότες. Άρα είμαστε σε διάσταση και θα συμφωνήσω απόλυτα με κάτι που γράφει ο αρθρογράφος: "ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΟΡΙΑ Α-Ν-Ο-Χ-Η-Σ ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ". Ας το έχουν υπόψη όσοι προκαλούν την ηθική μας και τα βάσανα όσων παλεύουν να κρατηθούν μέσα στη δίνη θανάτου που μας ρίξανε ΠΑΣΟΚ και Νεα Δημοκρατία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Στ' άρματα, στ' αρματα28 Φεβρουαρίου 2012 - 10:23 μ.μ.

  Έλα ρε Μπιζάνη, εσύ που στα 40 σου μπήκες στο Δημόσιο και λόγω ΠΑΣΟΚ θα σε πληρώνουμε μέχρι να εγκαταλείψουμε τον μάταιο τούτο κόσμο, ύψωσε το λάβαρο της Επανάστασης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Για τους κυρίους που θέλουν ονόματα.
  Μπούτσης περίπου 1000ευρώ.
  Λουκάκη περίπου 1000ευρώ.
  Τσεσμελή περίπου 400ευρώ.
  Βιβλιοδέτης θα δούμε την πέμπτη. Από 600-1000
  Χατζηαντωνίου θα δούμε την Πέμπτη.Από 600-1000
  Καραβασέλας θα δούμε την Πέμπτη.Από 240-400
  Σάββας θα δούμε την Πέμπτη.Από 240-400
  Βάλε τώρα 5 Αντιδημάρχους επί 2200 περίπου 1 πρόεδρο επί 1800 περίπου και 1 Γραμματέα επί 3000 περίπο και τον αντιπρόεδρο του Μπούτση που μου διαφεύγει από 240-400 ε τότε τι μπορούμε να πούμε.Άντε στην υγειά σας βρε παιδιά.Δήμαρχε έπρεπε να ντρέπεσαι όταν ζητάς εθελοντές γιατρούς δασκάλους κ.λ.π. και στους δικούς μοιράζεις ότι μπορείς.Έτσι κανείς δεν σε παίρνει στα σοβαρά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Πολύ καλό. ......Δήμαρχε πρέπει να ντρέπεσαι όταν
   ζητάς εθελοντές γιατρούς δασκάλους κλπ...
   και συμπληρώνω:Οταν στηρίζεσαι σε μισθοφόρους.
   Οι(δημότες)σταυροφόροι+ ποτε θα καταλάβουν ότι ψήφισαν μισθοφόρους?
   Εκτός λοιπόν από φόρους και μισθοφόρους?

   Διαγραφή
  2. Νομίζω μάλιστα ότι οι πιο πολλοί από δαύτους είναι βολεμένοι και στο δημόσιο,
   άλλος στην ΔΕΗ,άλλος στο Ταχυδρομείο,άλλος στην Ευδαπ κοκ...
   Αλλά από όσους τώρα γκρινιάζουν,
   αναρωτιέμαι πόσοι δεν τους ψήφισαν και κυρίως πόσοι δεν τους γλείφουν ακόμα και τώρα που βγαίνουν στην φόρα τα ξεφτιλίκια τους και πόσοι θα τους αντιπολιτευθούν με σοβαρότητα και ανιδιοτέλεια.

   Διαγραφή
 17. Που χάθηκε ρε σύντροφοι ο Ζωταλης.Τόση μεγάλη λαχτάρα πήρε πιά και φυλλάγεται η του έπεσαν βαρυά τα σχόλια και ακόμα να συνέλθει?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε μου σε βρίσκω πολύ ανυπόμονο.Πάντως μου αρέσει που με αναζητάς.Σε παραπέμπω στο "μάχη για τη μαρμίτα και τα μπικικίνια"και σ αυτό που έρχεται.

   Διαγραφή
 18. ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  ΔΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
   ΔΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕΙΑ

   μήνυμα της Αριστερης Επαναστατικης Συσπείρωσης
   Προέδρων και Αντιπροέδρων Σχ.επιτροπών προς το
   χειμαζόμενο λαό Μοσχατου-Ταύρου.
   Στ αρματα στ αρματα εμπρός στον αγώνα.

   Διαγραφή
  2. Χαχαχαχαχα, καλά κάνει και τους δίνει μισθούς. Σέ τέτοιες τόσο σοβαρές θέσεις ευθύνης θά πρέπει να πληρώνοντε, για να μη κλέψουν. ΔΕΝ το λέω εγώ αλλά το έχει πεί κάποιος Δημ. Σύμβουλος της αντιπολίτευσης σ άλλη παρόμοια περίπτωση. Για να μην ξεχνιόμαστε.

   Διαγραφή
 19. λίγα τους δίνει. Αν μπορεί να εξαγοράσει την σιωπή τους και την ψήφο τους με 240 ευρω αυτοι που γίνονται ρόμπες είναι αυτοί που θα τα δεχτούνε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ρε παιδιά, ακούω για ποσά που δεν τα ήξερα!! Υποκριτές, μπράβο mosxatoupolis...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτό είναι το πρόβλημα που λέει ο "Δημότης". Δεν ξέρει ο κόσμος τι τρέχει. Δηλαδή με συγχωρείτε, θα τολμούσε ο Ευθυμίου να ρίχνει παραδάκι στους 'δικούς' του αν ήξερε ότι όλα αυτά θα τα μάθει ο κόσμος; Ασφαλώς και όχι.

   Διαγραφή
 21. Λυπηρά πράγματα. Σε μια χώρα που η κυβέρνηση της τιμωράει τον λαό κάπου κάποιοι ψάχνουν ένα αποκούμπι. Λες στον δήμο μου θα δω κάτι διαφορετικό και φιλολαϊκό. Και βλέπεις χοντροπετσιά και γομαριά όπως και στη βουλή. Και επειδή δεν είμαι αφελής, καταλαβαίνω ότι για κάποιο λόγο πάει να τους δώσει λεφτά. Αυτόν δεν τον ξέρω και οι υποψίες μου δεν είναι αρκετές ώστε να απαντήσουν με επιτυχία στην απορία μου - γιατί τολμάει να προκαλέσει ο δήμαρχος αφού ξέρει ότι θα δεχτεί κριτική. Θα είναι μάλιστα αστείο να εμφανιστούν σήμερα στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει γούστο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Βεβαίως θα έρθουν,αμφιβάλει κανείς ότι παίζουν σε πολλά ταμπλώ;Κανονικά οι Συριζάδες πρέπει να τους πετάξουν έξω.Αλλά και στις 4/3 έχει κάτι ανάλογο το ΚΚΕ,θα πάνε κι εκεί για κανένα ψηφαλάκι που θα ξεστρατίσει....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. ΝΑ ΜΗΝ ΚΕΝΤΡΑΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ. ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΤΡΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΩΡΑ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΟΛΙΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ.
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Επειδή το θέμα έχει παρελθόν, ο Ντερέκας και ο Τουφεξίδης τι λένε?

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια