Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Fa-Ca-D-oro ρε Πάρι


Αφού το συγύρισαν το μαγαζί και μας κάνανε νεόπτωχους και ραγιάδες (ή μπας gastarbeiter μέσα στην ίδια μας την πατρίδα), τώρα μιλάνε για το Κίνημα.
Ξαμολιούνται στα κανάλια και μιλάνε για την εσωκομματική κρίση του ΠΑΣΟΚ.
Μην φανταστείτε ότι θέτουν τίποτα ζητήματα πολιτικής κατεύθυνσης ή ιδεολογίας.
Για το ποιος θα ελέγχει την Ιπποκράτους και πως οι ίδιοι θα μείνουν στα πράγματα, καίγονται.
Βέβαια πετάνε και μερικά δακρύβρεχτα (όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος - χθες Πέμπτη 5/1 - στην Κοσιώνη του ΣΚΑΪ) ότι το παν σε ένα κόμμα είναι να λειτουργούν τα όργανα και οι διαδικασίες.
Τώρα τα θυμηθήκατε αυτά υπουργάκο μου;
Δύο χρόνια τι κάνατε… τρώγατε φρούτα στην χώρα των λωτοφάγων;
Παράλληλα – καθότι ανασφαλείς και αβέβαιοι για το αν τέλειωσε η περίοδος των γιούχα και των γιαουρτωμάτων - θέλουν ταυτόχρονα με το Πασοκικό δράμα και την υποστήριξη της κυβέρνησης του ρομποτικού πρωθυπουργού, που είναι εμβρυουλκός κατά τον κύριο Πάρι.
Γιατί σου λέει άντε και την βρήκαμε την άκρη στο μπατιροΠασόκ, αν ο Παπαδήμος δεν πετύχει να βγάλει με την βεντούζα το μωρό της σωτηρίας, την βάψαμε όσοι βάλαμε το δάχτυλο στην μούργα του Μνημονίου και συμφάγαμε με τους ασεβείς στο νεοδεξιό κυβερνητικό τραπέζωμα.
Απορώ που βρίσκουν το κουράγιο να λένε όλα αυτά…
Κι επειδή η κυρία Σία του ΣΚΑΪ δεν με ξέρει και έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να μου δώσει τον λόγο, σου στέλνω χαιρετίσματα από τη Μοσχατούπολη!
Fa-Ca-D-oro ρε Πάρι
(και για κάθε παπάρι… από σας)

5 σχόλια:

 1. ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ6 Ιανουαρίου 2012 - 2:42 μ.μ.

  Μετά και το δεύτερο σχόλιο με ιταλικές λέξεις Ο Μαγκάκος ανακράζει.
  Γλωσσομαθή μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
  Ελληναρααααά μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ
  ΟΜΟΡΦΑΝΤΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΜΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλησπέρα με ευχές για ένα γεμάτο αγώνες 2012 και γρήγορη ανατροπή της αντιλαϊκής κυβέρνησης των τραπεζών και της ακροδεξιάς.
  Είναι καιρός να βγούμε στους δρόμους ώστε να καταλάβουν όλοι όσοι απαρτίζουν αυτή την παράνομη κυβέρνηση και οι υποστηρικτές τους ότι δεν έχουν αύριο. Η Κυριακή 8/1/2012 ας γίνει η αρχή και με αφορμή την εκδήλωση αλληλεγγύης στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ 12 το πρωί με 4 για την ανατροπή.
  Με ευχές για δυναμικούς αγώνες ΚΟΡΟΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ.
  Σημ. από τον καναπέ αγώνας δεν γίνεται.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αγαπητέ Στέφανε ,σου πρωτείνω να διαβάσεις το τελευταίο βιβλίο του Στέλιου Ράμφου "ΤΟ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΤΙΠΟΤΑ".Σε μια εποχή που όλοι ψάχνουν για φταίχτες αυτός δείχνει ένδον.Και όπως λέει και ο Νίκος Δήμου μέσα από το blog του για το βιβλίο του Ράμφου -το τρίπτυχο διαδήλωση ,ταβέρνα ,τραγούδι,μας εκτονώνει συναισθηματικά και μας τρεφειψυχικά-.Συναισθηματική ειναι η επίβεβαιώση που ζητάει ο Νεοέλληνας.Συνοδεύεται από απέχθεια για την εργασία,ροπή στην άνετη ζωή αδιαφορία για τους κανόνες(εξ ου και η κυριαρχία της διαφθορας).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. εΔω ΠοΥ τα ΛέΜε τι ΕΝΔΟΝ και σΑΧλαΜΑρεΣ. ειΝΑΙ ΑΣκοπο νΑ ΕΝΔΟσκοπήσουμΕ Οταν μΑς έχΟΥΝ δΩσει τα σκΩτια σΤΟ χΕΡΙ. Και τΟ 3πτΥΧΟ δεν παιΖΕΙ αφΟΥ με τον ΠΑΠΑδημο μΑΣ χΩΣανε στΟΝ ΚΑΝΑΠΕ. Και η ταβΕΡΝΑ δεν παιΖΕΙ αφΟΥ πΑΡΑΔΕΣ γιΟΚ. Και τΟ ΤΡΑΓΟΥδι δεν παιΖΕΙ αφΟΥ ισΧύουν τΑ 2 πρΩΤΑ.
  $Ζ$

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γράφετε τελικά πολύ όμορφα και το κυριότερο με ουσία. Με αφορμή τον Πάρι κλπ, θέλω να πω μερικά πράγματα. Δεν υπήρξα ποτέ μέλος του ΠΑΣΟΚ, αλλά 2 φορές στο παρελθόν το ψήφισα. Παρακολουθώ όπως όλος ο κόσμος αυτά τα πρωτοφανή πράγματα που κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν πιστεύω ότι ένα τόσο μεγάλο στο παρελθόν κόμμα σέρνεται σε τέτοιο πολιτικό εξευτελισμό. Αυτό όμως που είναι το χειρότερο αφορά τα μέλη και όσους παραμένουν ακόμη φίλοι του. Πως ανέχονται όλο αυτό το πράγμα? Και φέρνω στο μυαλό μου όλες τις τοπικές κοινωνίες της χώρας όπου υπάρχουν οπαδοί του Πασόκ και φυσικά κάποια γραφεία και πολιτικές οργανώσεις. Αυτοί οι άνθρωποι τι κάνουν? Δεν έχουν λόγο? Κι αν δεν τους τον δίνουν τα μεγαλοστελέχη του κόμματος αυτοί τι κάνουν? Διαβάζω πολλά στο Μοσχατούπολης από πολύ καιρό, αλλά και ακούω γύρω μου σχόλια και κουβέντες για τους ντόπιους Πασοκτζήδες και λέω αυτοί οι επικεφαλής που όλοι βολεύτηκαν σε θέσεις στο δήμο δεν έχουν να πουν κάτι ή απλά περιμένουνε ένα νέο αφεντικό για να το δοξάσουνε? Αλλά αφού αποφάσισα για να γράψω, που είναι οι δυνάμεις της αριστεράς και οι δημοκρατικές κινήσεις για να εμπνεύσουν τον κόσμο και να παλέψουν σε όσα τραβάμε και θα πάθουμε? Ήδη ο μισθός μου έπεσε κάτω από τα 1000 ευρώ και μας ζητάνε κι άλλα. Αλλά και ο δήμος τι κάνει? Απλά κάνει το μάζεμα των σκουπιδιών και το καρναβάλι? Διαχειριστές είναι ή πρωτοβάθμια κύτταρα δημοκρατίας και αυτοδιοίκησης που στο παρελθόν παίξανε ρόλο στους αγώνες αυτής της χώρας, βλέπε τουρκοκρατία κλπ? Εγώ αυτά διδάχτηκα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια που πήγα. Νοιώθω τόσο απογοήτευση.
  Μια φίλη

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια