Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

"Έφυγε" καταγγέλοντας

Παραιτήθηκε από Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ (Τοπικό Συμβούλιο Νέων) ο Πολύδωρος Πατσουράκης. Απευθυνόμενος προς τα μέλη του ΤΟΣΥΝ, τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου, αλλά και προς το Υπουργείο Εσωτερικών και την Γενική Γραμματεία της Νέας Γενιάς, γράφει:


Το ΤΟΣΥΝ αντιπροσωπεύοντας κατά έγκυρο και θεσμικό τρόπο τους νέους από 15 μέχρι 28 ετών, υποτίθεται ότι έχει σαν σκοπό να αφουγκράζεται, να οργανώνει, να προβάλει και να προωθεί τα ζητήματα που αφορούν την Νεολαία, είτε αυτά έχουν σχέση με την πόλη μας, είτε άπτονται του γενικότερου κοινωνικού συνόλου.
 

Ανέλαβα τα καθήκοντα του Προέδρου με όρεξη για δημιουργία, που θα την χαρακτήριζε η κοινή και ενωτική δράση των Μελών του Δ.Σ., με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση του θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων και την μεγαλύτερη συμμετοχή των νέων του Μοσχάτου σε εκδηλώσεις και δράσεις του ΤΟΣΥΝ ανεξαρτήτως πολιτικών θέσεων .
 

Δυστυχώς η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αυτή την στιγμή στο ΤΟ.ΣΥ.Ν δεν μου δίνει περιθώρια δράσης.
Είναι γνωστά τα γεγονότα αμφισβήτησης, σπίλωσης, λάσπης και ψευδών κατηγοριών στο πρόσωπο μου ως Προέδρου του ΤΟΣΥΝ στο παρελθόν.
Παρόλο που είχα την πλήρη στήριξη των μελών της Γενικής Συνέλευσης του ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου, δηλαδή της βάσης των ατόμων που επέλεξαν να είμαστε σήμερα εδω, μετά από ένα χρόνο μη εύρρυθμης λειτουργίας του οργάνου, 

καταγγέλω:


1.
Τα άτομα-μέλη που με κάθε τρόπο, βγάζοντας προσωπικό ή πολιτικό μένος, σαμποτάρουν κάθε προσπάθεια του οργάνου για εύρρυθμη λειτουργία.
Ειδικά συγκεκριμένο μέλος, που όντας ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου επ' αμοιβή και έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ τα όρια ηλικίας που ορίζει ο νόμος, βασιζόμενος της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών περί παράτασης της λειτουργίας των Τοπικών Συμβουλίων Νέων έχει την απαίτηση να εκπροσωπήσει το Συμβούλιο στην Επιτροπή Διαβούλευσης. 

Ρωτώ: μπορεί αιρετό πρόσωπο να έχει και έμμισθη σχέση με το Δήμο; 
(αν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος θα μπορούσε να ήταν και ειδικός σύμβουλος;) 
Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αλλά σίγουρα δεν είναι ηθικό.
 

2
Την Δημοτική Αρχή για την πλήρη εγκατάλειψη του οργάνου και την παντελή συνεργασία σε θέματα που αφορούν την Νεολαία . 

Ηθική ευθύνη έχει ο ίδιος ο Δήμαρχος, που αφήνει ή μπορεί και να συνενεί με τις ενέργειες του ειδικού συμβούλου του, που δυναμιτίζουν την κατάσταση στο συμβούλιο. 
Επίσης είναι  χαρακτηριστικό, που, ενώ ομόφωνα αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στο Καραβάνι Αλληλεγγύης της κοινότητας Μοσχάτου δεν ήρθε κανένας από την Κοινότητα, πλην του κύριου Ζώταλη, να μας ενημέρωσει σχετικά, ούτε φυσικά έγινε ποτέ γνωστή η απόφαση μας ή υπήρξε περαιτέρω επικοινωνία.
 

3
Το Υπουργείο Εσωτερικών που έφτιαξε ένα νόμο, δημιούργησε τα ΤΟΣΥΝ και εδώ και αρκετό καιρό, ακόμα και το ίδιο, τα έχει απαξιώσει μην έχοντας καν πυξίδα για το τι μέλλει γενέσθαι. (τελευταία επικοινωνία ήταν τον Ιανουάριο του 2011 με την εγκύκλιο πέρι παράτασης της λειτουργίας των ΤΟΣΥΝ)

Κάποιοι θέλουν ένα όργανο – μαγαζάκι, δεν θέλουν την κριτική, ούτε την δράση του, για διαφόρους λόγους. 

Εγώ προσωπικά δεν θα γίνω αυλοκόλακας για να κερδίσω κάτι, ούτε πλέον μπορώ να ανεχθώ παραπάνω συμπεριφορές και να εργαστώ υπό αυτές τις συνθήκες.
Kαι επειδή αυτή η κατάσταση είναι φανερό πως δεν μπορεί να συνεχιστεί - και όπως έχω πει ούτε Αιχμάλωτος Πρόεδρος θέλω να είμαι, ούτε γυψαρισμένο ΤΟΣΥΝ να υφίσταται - θέλω να δηλώσω την παραίτηση μου από Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ και έτσι να εκφράσω την πλήρη διαφωνία μου για όλα τα παραπάνω.
Θα παραμείνω απλό μέλος για ένα και μόνο λόγο
(γιατί ουσιαστικό έργο με τις παραπάνω νοοτροπίες δεν μπορεί να γίνει )
για να είμαι παρατηρητής πιθανόν εκτρωπών που μπορούν να συμβούν εις βάρος των συμφερόντων της πόλης μας και να μπορώ ελεύθερα να κρίνω τις εξελίξεις ενός θεσμού που τόσο εύκολα κάποιοι ξέχασαν, απαξίωσαν και υπονόμευσαν.
 

Πατσουράκης Πολύδωρος
Μέλος ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου

17 σχόλια:

 1. Τους τα ειπε κανονικα ο πιτσιρικάς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αλλά αυτή η φώτο που βαλατε φέρνει λίγο από terminator και κάτι απο Τaxidriver

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σοβαρά τώρα,,, κάτι στραβό γίνεται και πρέπει να κοιτάξουν κάποιοι και την νεολαία.Αυτό αφορά όλες τις παρατάξεις!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. χαχααχα κλαίω με την φωτο αλλά είναι σημαντικές και οι κατηγορίες που τον ξέρουμε μετρημένο και ήπιο. Που βρήκατε αυτή την φωτό.Καθότανε και ασχολιότανε με τους αργόσχολους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Τα σχόλια γίνονται ανοιχτά και χωρίς προέλεγχο. Ελπίζω να το εκτιμήσετε και να γράφετε με ευπρέπεια και κυρίως για πράγματα που "προσθέτουν"...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. καλοκαιράκι βρε είναι και αντηλιά έχει, τι θέλετε να φοράει, φερετζέ? κοιτάχτε εγώ πάντα λέω τα στερνά τιμούν τα πρώτα. μπράβο βρε πολ. που την ειπες του δήμαρχου και του ειδικού σύμβουλου. όσο για το ΤΟ+ απορώ τι χρειάζεται όταν είναι σε αυτό το χάλι και όταν ο δήμος το κρατάει φυλακισμένο στον πάτο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. σοβαρές καταγγελίες θα έχουμε απάντηση; Κάποιοι προβλέπω να χάνουν τον ύπνο απόψε αλλά από αύριο μια νέα μέρα ξεκινά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Οι νουθεσίες της mosxatoupolis είναι όλα τα λεφτά.
  Μπράβο στο Λεβέντη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. οποιος βιαζεται σκονταφτει24 Ιανουαρίου 2012 - 11:09 π.μ.

  Kακοσχεδιασμενη δουλεια.Το μεσημερι η Μοσχατουπολη
  ζηταει παραιτηση και το βραδυ νατη η παραιτηση.
  Καποιοι θα πουν για πολιτικη χειραγωγηση
  καποιοι για ανωριμοτητα
  καποιοι για κοντρες των bloggers κ.λ.π,κ.λ.π
  Οπως και ναναι ειναι μεγαλο λαθος.
  κυριε Στεφανε και οι κρινοντες κρινονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. μπορεί αιρετό πρόσωπο να έχει και έμμισθη σχέση με το Δήμο;
  (αν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος θα μπορούσε να ήταν και ειδικός σύμβουλος;)
  Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο αλλά σίγουρα δεν είναι ηθικό.

  για αυτό 01:09 μιλιά; γιατί δεν παίρνεις θέση, ποιά είναι η γνώμη σου?
  ειναι ηθικό?

  το γοργόν και χάριν έχει οσοαναφορά τη σαπίλα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. η απάντηση θαναι σκληρή. Θα πληρώσει τις νουθεσίες του μπιζάνη τουφεξίδη και ζώταλη και τότε θα τον αφήσουν μόνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @"οποιος κρύβεται" κλπ
  Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει κανένας προσχεδιασμός. Ο διάλογος μου με τον Πολύδωρο Πατσουράκη διαρκεί πολύ καιρό και για διάφορα πράγματα. Αυτό σημαίνει συμπάθεια για τον χαρακτήρα του και εκτίμηση προς το πρόσωπό του γιατί δεν χαλαλίζω κουβέντες με αυτούς που μου είναι αδιάφοροι. Δεν σου κρύβω ότι από το καλοκαίρι είχα πει ότι δεν ταιριάζει ως άνθρωπος με το συνασπισθέν τριολέ στο ΤΟΣΥΝ και ότι το ΤΟΣΥΝ είναι ένα νεκροταφείο και όχι χώρος για να αναπτυχθούν νεολαιϊστικες δράσεις. Μικρομέγαλα πήγανε να φτιάξουνε οι "νομοθέτες" κατ εικόνα και ομοίωση των καραγκιόζηδων που με συντριπτική πλειοψηφία κυριαρχούν στην βουλή και την πολιτική ζωή.
  Ως προς τα άλλα (κακοσχεδιασμένη δουλειά, χειραγώγηση, κόντρες με bloggers) είναι δικό σου θέμα να πιστεύεις ότι θέλεις, γιατί προφανώς δεν με ξέρεις, παρά το γεγονός ότι ζω την ζωή μου στην πόλη, πολιτεύτηκα παλαιότερα, και διατυπώνω τις κοινωνικές μου ανησυχίες πάντα καθαρά.
  Στον Πολύδωρο στέλνω τα συγχαρητήρια μου για την επιλογή του γιατί επιτέλους έπαψε να παγιδεύεται από παιδικές αρρώστιες και μικροαστισμούς περί την εξουσία (για την εξουσία).
  Την ουσία απ' εδώ και πέρα Πολύδωρε, μέσα από έντιμους δρόμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΝΕΟΛΑΙΟΣ. ΕΙΜΑΙ 55ΑΡΗΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΤΩ ΛΙΓΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΛΑΙΑΣ. ΚΑΙ ΡΩΤΑΩ. ΠΟΙΟ ΠΤΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ? ΑΥΤΟΣ Ο ΒΛΑΚΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ {ΑνώνυμοςJan 24, 2012 02:34 AM} ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΤΙ ΡΕ ΣΑΛΙΟ ΟΧΙΑΣ - ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΕ ΝΟΥΘΕΤΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΕ ΑΠΕΙΛΟΥΝ. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΑΝΤΡΑΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΑΠΌ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣΗΣΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ? ΑΥΤΑ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.
  Τ.Κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Καμμιά νουθεσία προς το νεαρό φύλλο Πολύδωρα από μένα.
  Ο Πολύδωρας έχει και το μυαλό και την κρίση για να αποφασίσει.Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
  Ανταλλαγή απόψεων κάνω όπως με όλους που έχουν κάτι να πουν και δεν μετρούν τα πάντα μέσα από ίδιον συμφέρον.
  Αν κάποιοι ζουν μόνο για οφίτσια και κέρδος είναι προσωπική τους επιλογή χωρίς καμμιά διάθεση για προσφορά παρά μόνο προς τον ευατό τους.
  Αυτό σίγουρα δεν είναι ο Πολύδωρας και ως εκ τούτου πολύ σωστά έκανε και παραιτήθηκε από πρόεδρος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ο Λάιφ εκανε δηλώσεις στο μπλογγκάκι του. Και μας λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο Πολύδωρος ήταν ένας Πρόεδρός μη κοινής αποδοχής από τα μέλη του. Τότε ρε φίλε Μάκη γιατί τον βάλατε στη θέση του Σιώκα στην θέση του πρόεδρου; Τι σόϊ τύπος ήταν τότε ο Πατσουράκης, και τι τώρα; Μήπως γιατί δεν ήταν τόσο υπάκουος όσο θα περιμένατε ή μπας και σας πήρε χαμπάρι για τα καλά; Διαβάστε εδώ, γιατί γράφει κι άλλα γελοία: http://moschato-tauros-life.blogspot.com/2012/01/blog-post_24.html  ( Μετά από ψηφοφορία των μελών με ψήφους 1-4), ένας Γραμματέας να ακουμπάει πλέον τα 30 με τον νόμο να του επιτρέπει να μένει στην θέση του, μέλη να πηγαίνουν φαντάροι, άλλοι να μην εμφανίζονται στις συνεδριάσεις και η μόνη ελπίδα ένας Αντιπρόεδρος 18 χρόνων που κατά την ταπεινή μας γνώμη είναι και ο μόνος που μπορεί να δώσει την ανανέωση που χρειάζεται ο θεσμός.

  Η Ανακοίνωση – Παραίτηση του Προέδρου πήγε στο φιλικό (δικό) του site άρα εμείς δεν την έχουμε για να την δημοσιεύσουμε και ούτε πρόκειται να την αναδημοσιεύσουμε αφού δεν καταδέχθηκε να μας την στείλει.

  Το ΤΟΣΥΝ πρέπει να ανασάνει. Ας παραιτηθούν όποιοι δεν μπορούν ή βαρέθηκαν να προσφέρουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα,
  περιμένω τις προτάσεις όλων των μελών του Το.Συ.Ν για το τι μέλει γενναίσθε.
  Η δική παρέμβαση στο http://moschato.blogspot.com/2012/01/blog-post_5208.html
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. @Ανώνυμος 25/1…
  Φίλε μας, το σχόλιο σου δεν μπορεί να δημοσιευθεί. Λυπούμαστε.
  [ΔΕΝ ΠΕΙΡΆΖΕΙ ΝΑ ΣΟΥ (……) ΟΜΟΡΦΆΝΤΡΑΑΑΑ ΜΟΥ. ΠΟΛΎΔΩΡΑ]

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια