Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2012

Αναζητήστε τους άχρηστους!!!

Παρουσιάζουμε με ιδιαίτερη ανησυχία ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του φίλου κ. Περικλή Δεμεντή, στο οποίο πέρα από τον κίνδυνο που περιγράφεται να χαθεί η ευκαιρία ανέγερσης ενός Παιδικού Σταθμού που τόσο χρειάζεται το Μοσχάτο, θίγει τα κακώς κείμενα των Υπηρεσιών του Δήμου, τα οποία εφόσον υπάρχουν και δεν αντιμετωπιστούν θα θέσουν σε κίνδυνο το ήδη προβληματικό Τεχνικό Πρόγραμμα για το 2012.
..............................................................

Να τρεις (3) ημερομηνίες, καθοριστικές για την ανέγερση παιδικού σταθμού στην οδό Πάρνηθας στο Μοσχάτο. 

29 Σεπτέμβρη 2011: Δημοσίευση της Πρόσκλησης (κωδ.33) της Περιφέρειας Αττικής στο διαδίκτυο για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ «Κατασκευής Παιδικών Σταθμών σε Δήμους της Αττικής» με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης πλήρους φακέλου στις 31 Γενάρη του 2012. 
25 Γενάρη 2012: Δημοσίευση στο website του Δήμου ανακοίνωσης με θέμα, «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΣΤΟ ΜΟΣΧΑΤΟ», με την οποία ενημερώνονται οι πολίτες ότι η Τεχνική Υπηρεσία συνέταξε την ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ και ότι η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ εκδίδει την άδεια ανέγερσης. 
30 Γενάρη 2012: Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για «Λήψη απόφασης για την αποδοχή των όρων της πρόσκλησης, προκειμένου ο Δήμος να υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης για την κατασκευή του παιδικού σταθμού» 

Ας εξηγήσουμε τι σημαίνουν όλα αυτά και ας διερευνήσουμε τις κινήσεις του Δήμου μας προκειμένου να εκμεταλλευτεί χρήματα προερχόμενα από το ΕΣΠΑ για να αναγείρει ένα Παιδικό Σταθμό σύμφωνα με το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011. 

Η Περιφέρεια Αττικής χειριζόμενη κονδύλια του ΕΣΠΑ, βγάζει μια πρόσκληση στις 29 Σεπτέμβρη 2011 συνολικού προϋπολογισμού 12.000.000 € απευθυνόμενη στους 66 Δήμους της Περιφέρειας για να καταθέσουν υποχρεωτικά πλήρη φάκελο (δηλαδή πλήρη οριστική μελέτη δημοπράτησης συνοδευόμενη από οικοδομική άδεια) μέσα στο χρονικό περιθώριο από 20 Οκτώβρη του 2011 μέχρι τις 31 Γενάρη του 2012
Με άλλα λόγια τι μας λέει? 
Ότι σε διάστημα τρεισήμισι μηνών όποιος ήταν έτοιμος μπορούσε να καταθέσει, να αξιολογηθεί άμεσα (περίπου σε 15 έως 20 ημερών από την κατάθεση) και να πάρει την χρηματοδότηση, εάν προφανώς έχει προλάβει και δεν πήραν τα χρήματα άλλοι Δήμοι. 
Δηλαδή, όποιος προλάβει (και αφού είναι πανέτοιμος) θα δει τον Κύριο. 

Από πληροφορίες ήδη πολλοί Δήμοι έχουν καταθέσει, αξιολογήθηκαν θετικά και εγκρίθηκε η χρηματοδότησή τους, με συνέπεια κάθε μέρα που περνάει να μειώνεται μέχρι εξαντλήσεως του το διαθέσιμο ποσό προς τους αργοπορημένους. 

Ρωτάμε καλόπιστα, τι κάνει τόσο καιρό ο Δήμος και ή Δημοτική Αρχή

Ο Δήμος βγάζει ανακοίνωση στις 25 του Γενάρη 2012, δηλαδή έξι (6) ημέρες πριν εκπνεύσει η τελική ημερομηνία κατάθεσης, να μας πει, ότι δεν έχει ακόμη οριστική μελέτη δημοπράτησης (έχει προμελέτη) και προφανώς δεν έχει οικοδομική άδεια. 
Δηλαδή δεν έχει ακόμη τα δύο βασικά εργαλεία για να καταθέσει την αίτηση. 
Και τίθεται η ερώτηση, θα τα έχει άραγε την Δευτέρα 30 Γενάρη του 2012, όπου θα παρθεί η απόφαση για κατάθεση αίτησης από το Δημοτικό Συμβούλιο? 
Ή θα πάμε άπατοι στις 31 Γενάρη (τελευταία ημέρα κατάθεσης της αίτησης)? 

Κύριοι της Δημοτικής Αρχής πρέπει πια να αντιληφθείτε ότι βρισκόμαστε στην εποχή της ετοιμότητας και της ανταγωνιστικότητας και πρέπει ανάλογα να προσαρμοστείτε, εάν φυσικά σας ενδιαφέρει να αφήσετε έργο για τον τόπο, αλλιώς εάν δεν είστε ικανοί να προωθήσετε τα θέματα του τόπου, πείτε το ευθαρσώς και αναζητήστε επιτέλους τους άχρηστους μεταξύ σας. 
Όταν σε διάστημα τεσσάρων (4) μηνών δεν μπορείς να παράξεις έγκαιρα μια απλή μελέτη, την στιγμή που έχεις πληρώσει και 20.000 € σε εξωτερικούς μελετητές για να διεκδικήσεις αξιοπρεπώς μια χρηματοδότηση για να βοηθήσεις εργαζόμενες μητέρες, έ τότε συγνώμη αλλά είσαστε για τα μπάζα στα μάτια τα δικά μου.

Περικλής Δεμεντής

Υ.Γ. 
Να γνωρίζετε κύριοι της Δημοτικής Αρχής, ότι τα παρακάλια σας προς την χρηματοδοτούσα αρχή, για παράταση του χρόνου κατάθεσης της αίτησης, μπορεί να πιάσουν τόπο, όμως αυτό ουσιαστικά δεν σας βοηθάει, διότι θα είστε από τους τελευταίους αιτήσαντες, όπου ενδεχομένως να μην υπάρχει ούτε λέπι από χρηματοδότηση.

18 σχόλια:

 1. Ενδιαφέρον άρθρο ,δίνει το στίγμα της …αδράνειας των Υπηρεσιών του Δήμου μας.

  Όμως , η αλήθεια ,όσο σκληρή κι αν είναι πρέπει να λέγεται ,για να μη χαϊδεύονται αυτιά ,μήπως κι αλλάξουν κάποιων τα μυαλά κι επιτέλους γίνει και κάτι θετικό στη μικρή μας πόλη.

  Υ.Γ. Στο τεχνικό πρόγραμμα του 2011 ,σελ 4, προβλεπόταν η ολοκλήρωση της μελέτης ( και όχι η προμελέτη ) εντός του Δ΄ τριμήνου του ΄11

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παρακηφίσσιος σκοπευτής30 Ιανουαρίου 2012 - 11:34 π.μ.

  Αν όσα ενυπόγραφα μας λέει ο κ. Δεμέντης είναι έτσι, τότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Ο Δήμαρχος δεν τόνιζε ότι έχουμε έτοιμες ένα σωρό μελέτες που είναι έτοιμες να τρέξουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. E;imai periergos na dw ti 8a xefournisei pali i fantasia tou dimarxou. Idia periergos na dw ti stasi tou Kremida pou psifise to texniko. Ektos kai mesa se xrono miden i promeleti egine meleti.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πιθανότατα οι Τεχνικές Υπηρεσίες μας οδηγούν σε ναυάγιο.
  Αν και αυτό οριστικοποιηθεί τότε κάποιος να πει στο Δήμαρχο : VADA A BORDO , CAZZO !!!
  Ελευθ.μετάφραση:Ανέβα στο πλοίο ρε γαμώτο!!!
  Λόγια ειπωμένα απο τον Λιμενικό Γκρεγκόριο ντε Φάλκο
  στον καπετάνιο του COSTA CONCORDIA, Σκετίνιο. Λόγια που
  "ταξιδεψαν" και κατέκτησαν όλο τον πλανήτη.
  Επικουρικά ας ανέβει και ο κ. Γενικός(β καπετάνιος).
  Εκει στα Βάτικα λέγεται πως έχουν μεγάλη ναυτική
  παράδοση.Οψόμεθα.
  Οπως και νάχει το πράγμα πρέπει να αντληθούν πάραυτα
  τα σεντινόνερα γιά να έρθει το καράβι στα ίσια του και
  το κυριότερο να εκδιωχθούν οι ποντικοί γιατί η επί μακρόν παραμονή τους στο σκάφος ενδέχεται να επιφέρει
  ευρεία διάδοση μεταδοτικών ασθενειών.
  Ξέροντας οτι βιάζεσθε πολύ... εύχομαι: Καλή τύχη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. καινούργιος που είναι παλιός30 Ιανουαρίου 2012 - 5:03 μ.μ.

  Έκανα μιά έρευνα στο θέμα γιατί μου φανηκε πολύ χοντρό να πάει ο δήμος με προμελέτη να διεκδικήσει το έργο.
  Κύριε Δεμεντή πήγα λοιπόν στο website του δήμου και συγκεκριμένα στην εισήγηση που μιλάει για τον παιδικό σταθμό της οδού Πάρνηθος.
  Εκεί γίνεται νύξη για ΜΕΛΕΤΗ και όχι προμελέτη. (http://www.dimosmoschatou-tavrou.gr/images/stories/eisigiseis/ds/5_ds.pdf)
  Γράφει: «Σχετικά με το θέμα σας γνωρίζουμε ότι ο δήμος Μοσχάτου – Ταύρου προτίθεται να συμμετάσχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττική 2007-2013 …μπλα-μπλα-μπλα … υποβάλλοντας τη μελέτη του έργου: Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού οδός Πάρνηθας …κλπ κλπ…»
  Τι ισχύει τελικά;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Bιαστήκατε μάλλον κύριε Δεμεντή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ανωνυμε 7.ο5
   Προσεχε γιατι :Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά

   Διαγραφή
 7. Αφορμή στην παρανόηση (;) για το αν υπάρχει Προμελέτη ή Μελέτη που θα κατατεθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο για το έργο του Παιδικού Σταθμού στην οδό Πάρνηθας, έδωσε το Δελτίο Τύπου που έβγαλε το …Γραφείο Τύπου του Δήμου στις 25/1/12 και χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου.
  Σας το μεταφέρουμε αυτούσιο εδώ:
  «Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου συνέταξε την ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ για την ανέγερση παιδικού σταθμού στο Μοσχάτο, στην οδό Πάρνηθος. Η πολεοδομία εκδίδει την άδεια, ενώ ολοκληρώνονται οι εργασίες προκειμένου να υποβληθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.»
  Το ολοκληρώνονται οι εργασίες εμείς το ερμηνεύουμε ότι κάνουμε αγώνα ταχύτητας ώστε η προμελέτη να πάρει την μορφή Μελέτης!
  Από τα μαλλιά δηλαδή…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Εξωτερικός συνεργάτης30 Ιανουαρίου 2012 - 6:48 μ.μ.

  H Τεχνική Υπηρεσία συνέταξε την ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ....
  αλλά για την ίδια δουλειά πήραν 20.000,00 ευρώ κάποιοι
  εξωτερικοί συνεργάτες???????????
  Τελικά ποιός ρε παλληκάρια κάνει τη δουλειά και ποιοί
  κοροιδεύουν ποιόν???????????
  Αν ισχύει το : "η ισχύς εν τη ενώσει" τότε γιατί ενώ
  πέρασαν 4 ολόκληροι μήνες, αυτή η ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ η ρημάδα
  δεν αξιώθηκε να γίνει επιτέλους ΜΕΛΕΤΗ ?
  Και μία αδιάκριτη ερώτηση:Ποιός ο λόγος να δώσετε τη
  δουλειά "έξω"? Πείτε μου γιατί στερηθήκαμε αυτά τα 20 "ψωροχιλιάρικα" σε εποχή πείνας ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΤΙ 20.000 ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΙΣΧΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Το λέω και καμαρώνω ότι είμαι Κρεμμυδικιά. Γιατί ρε φίλε ότι φταίμε εμείς που έσκασε τα 20 χιλιάρικα ο Ευθυμίου για μελέτη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Εφαγα απο βιασύνη και τσαντίλα το ΛΕΣ. Διορθώνω λοιπόν:
  Το λέω και καμαρώνω ότι είμαι Κρεμμυδικιά. Γιατί ρε φίλε λες ότι φταίμε εμείς που έσκασε τα 20 χιλιάρικα ο Ευθυμίου για μελέτη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΗΡΕΜΑ ΑΔΕΛΦΙΑ,ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. τι έγινε τελικά στο δημοτικό? πέρασε το θέμα με μελέτη ή με προμελέτη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Αkoy Kremudikia? Ton Arh ton rothses?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. "εξωτερικός μελετητής"31 Ιανουαρίου 2012 - 10:50 π.μ.

  Εντάξει ρε παιδιά
  Πως κάνετε έτσι?
  20 ψωροχιλιάρικα πήρα
  Και δεν είναι όλα δικά μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εσυ μας κάνεις εξωτερικά μελετημένο δούλεμα!

   Διαγραφή
  2. Και ομως,περιέχει μήνυμα.
   Μην τα θέλεις όλα δικά σου!

   Διαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια