Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Φρουροί αλιγάτορες

Ακούγονται συχνά αυτές οι συμβουλές:
Μακριά από την νεολαία.
Άστε αμόλυντη την νεολαία.
Μην κομματικοποιείτε την νεολαία.

Με τις παραινέσεις αυτές, διαφωνώ πλήρως.
Γιατί, αν οι νέες και οι νέοι αναμιγνυόντουσαν στα πράγματα με τρόπο πραγματικά πολιτικό και ιδεολογικό, όπως θα όφειλαν, ή όπως η κοινωνική ιστορία μας διδάσκει ότι έτσι πρέπει συμβαίνει, δεν θα είχαμε φτάσει στο χάλι που ζούμε.
Συνεπώς ας σταματήσουν οι πονηρές φωνές να ενδιαφέρονται για τον απομονωτισμό της Νεολαίας.

Εκ του πονηρού, κατά συνέπεια, η περιχαράκωση και η «εξορία» του πλέον αγωνιστικού και έντιμου ανθρώπινου δυναμικού, για να μπορούν να αλωνίζουν τα λαμόγια.
Γηραιότερα ή συνομήλικα!

Είμαι κατηγορηματικός στο ότι οι νέοι έχουν την απόλυτη πνευματική επάρκεια και την ικανότητα για να διακρίνουν, τι είναι καλό και τι είναι κακό.
Το κάνουν κάθε φορά που στρέψουν την προσοχή τους στα γενικότερα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα.

Απλά οι εθνικού ή τοπικού επιπέδου αλιγάτορες, σαν γνήσιοι προαγωγοί και μεταπράτες του συστήματος, αρέσκονται κλαυθμηρίζοντας να προάγουν την φυσική ροπή των νέων προς την διασκέδαση, μεγεθύνοντας την δήθεν προδοσία των μεγαλύτερων εναντίον του μέλλοντος τους, ώστε να μηδενίσουν την όποια επιθυμία και την κάθε ανάγκη συμμετοχής τους στα κοινά.
Η προπαγανδιστική καμπάνια τους είναι ανεξάντλητη αλλά και απροκάλυπτη.

Το αστείο στην τοπική μας περίπτωση, είναι ότι τις υποκριτικές παροτρύνσεις τους τις αναπέμπουν νέοι άνθρωποι (αν και η άποψη μου είναι ότι πρόκειται για πιο γέρους κι από γέρους), οι οποίοι διαθέτουν αυτό ακριβώς που οι άλλοι νέοι πρέπει να αποκηρύσσουν.
Έχουν και κομματικές ταυτότητες, και δημοτικοπαραταξιακές εξαρτήσεις.
Τα κατάλληλα διαβατήρια δηλαδή για να κατοικοεδρεύουν στα λεγόμενα τοπικά συμβούλια για να τα ελέγχουν και να τα κακοποιούν όταν ενοχλούνται (ασχημονώντας φυσικά και σε κάθε φυσικό πρόσωπο που σηκώνει ανάστημα).

Συνεπώς η παρότρυνση «αφήστε έξω από το Συμβούλιο Νέων τις παραταξιακές σας προτιμήσεις» είναι μόνο καπνός στο μάτια των συνομηλίκων και αντιπερισπασμός σε όσους τους πήρανε χαμπάρι.

Υπάρχουν όμως υπεύθυνοι για την δράση αυτών των τύπων.
Πρέπει και αυτοί να καταλάβουν τι συμβαίνει…
Γιατί είναι ώρα να τους σταματήσουν. 

Στέφανος Μπιζάνης

18 σχόλια:

 1. ΑΣΕ ΡΕ ΜΠΙΖΑΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΕ. ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΣΥΧΟΥΣ. ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ.6 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΜΟΥ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΥΒΕΛΗ. ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΕΛΙΚΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καταρχάς απορώ γιατί σου αφήσανε το σχόλιο σου. Σε ένα τόσο καλό άρθρο που έτυχε και καλών σχολιασμών απότι βλέπω, τι μπορεί να προσθέσει μια συμπεριφορά σαν τη δική σου? Αντί να πεις την γνώμη σου κάνεις κολπάκια προβοκατόρικα και λασπολογείς. Ξερενομαστε στο Μοσχάτο, οπότε? Πάντως για να χαλιέσαι με το πόστερ του Κουβέλη μόνο Πασόκος μπορεί να είσαι που επιμένει στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, του Βενιζέλου, της Αννούλας του Βορηά, του Παπουτσή, της πτώχευσης και του Μνημονίου.

   Διαγραφή
  2. Ωραίος δημοκράτης κι αριστερός είσαι κι εσύ που ζητάς λογοκρισίες.

   Διαγραφή
  3. Εγώ ζήτησα από τον @ΑνώνυμοςJan 28, 2012 06:12 PM να μας δώσει τον ορισμό του Δημοκράτη και του Αριστερου.
   Την μη δημοσίευση σχόλιου ζήτησε ο @ΑνώνυμοςJan 29, 2012 01:47 AM πάνω στο σχόλιο του φίλου με τα κεφαλαία.
   Αλλά αν θέλεις την γνώμη μου συμφωνώ με την πρόταση λογοκρισίας γιατί άλλο η κριτική κι άλλο η λασπολογία που καταντάει ανώνυμη αγυρτεία και μάλιστα εκτός θέματος.

   Διαγραφή
 2. Αχ ρε Στέφανε ΑΡΙΣΤΕΡΕ. Να την χέσω τέτοια αριστερά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δηλαδή εσυ φίλε που κάνεις και "αχ" αναστεναγμού, για να είναι κάποιος αριστερός πρέπει να λέει Μπράβο ρε Οικονόμου με τον αμοραλισμό σου; μετά τον διορισμό σου σαν ειδικός σύμβουλος του δήμαρχου νοιώσε δυνατός και διάλυσε το ΤΟ+; Γράφε στο μπλόγκ σου ψευτικές δηλώσεις καποιου ανύπαρκτου συμβούλου του ΤΟ+; Για πες μας να μάθουμε κι εμείς πως είναι ο Αριστερός και ο Δημοκράτης.

   Διαγραφή
 3. Να ξεκαθαρίσω χαμογελώντας ότι ηλικιακά δεν εμπίπτω στα όρια εκείνα που θα με κάνανε μέλος του Τοπικού Συμβούλιου Νέων.
  Αυτό όμως δεν περιορίζει το ενδιαφέρον μου και το δικαίωμα μου να μιλάω γι αυτό, καθώς είμαι πατέρας και καθώς θεωρώ την δράση του Συμβούλιου Νέων μέρος της κοινωνικής ζωής της πόλης και άρα σημείου ενός ακόμη αλληλοεπηρεασμού ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών ηλικιών, και όχι μόνο.
  Τα γεγονότα είναι γνωστά, όπως και η αλήθεια των γεγονότων, αν κανείς φέρει ένα γύρω τα τοπικά blogs, τα οποία θέλω να παρατηρήσω ότι διαδραματίζουν στο Μοσχάτο έναν καθοριστικό και σχεδόν αποκλειστικό ρόλο στην όλη ιστορία.
  Κατευθείαν παρατηρώ ότι αυτό είναι κακό (άσχετα με τον ρόλο του κάθε blog, σε μερικά των οποίων οι ιδιοκτήτες είναι και εν θερμώ πρωταγωνιστές των γεγονότων που ταλανίζουν το Συμβούλιο Νέων!) και προέρχεται από την σιωπή αυτών που έχουν μια γενικότερη ευθύνη στα πολιτικά δρώμενα του Δήμου, όπως π.χ. η Δημοτική Αρχή, οι δημοτικές παρατάξεις, οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, κ.ο.κ.
  Είναι ωσάν στην χώρα να ορίζει πρωθυπουργό και κυβέρνηση η Καθημερινή ή τα Νέα και να σιωπούν τα κόμματα ή οι βουλευτές.
  Θα συμφωνήσω, άρα με τον αρθρογράφο, ότι είναι ώρα κάποιοι να μιλήσουν και να φέρουν σε τάξη ευπρέπειας τα πράγματα – όχι απαραίτητα διοικητικά, αλλά πολιτικά.
  Γιατί τελικά ίσως κάποιοι να μην αντιλαμβάνονται τι ακριβώς κάνουν μέσα από το διαρκές «μανιπιουλάρισμα» του Συμβούλιο των Νέων.
  Και όπως λέει ο περίφημος Thomas Nagel στο βιβλίο του What does it all mean? (που είναι ένα είδος εισαγωγής στην φιλοσοφία):
  «Τα ηθικά επιχειρήματα (όπως τα δικά σας στο Μοσχατουπολις) προσπαθούν να απευθυνθούν στην ικανότητα μιας αμερόληπτης δραστηριοποίησης που προϋποτίθεται ότι ενυπάρχει σε όλους μας. Δυστυχώς είναι μάλλον βαθιά θαμμένη και, σε μερικές περιπτώσεις, μάλλον δεν υπάρχει καθόλου».
  Δυστυχώς «η δυσχέρεια στη δικαίωση της ηθικής δεν οφείλεται στην ύπαρξη ενός μόνο κινήτρου της ανθρώπινης δράσης, αλλά στην ύπαρξη πάρα πολλών».

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εξαιρετικό σχόλιο σε ένα πολύ καλό άρθρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραίος δημοκράτης αριστερός είσαι κι εσύ που ζητάς λογοκρισίες..

   Διαγραφή
 5. ΠΑΜΚΙΤΗΣ Κάποτε29 Ιανουαρίου 2012 - 10:24 π.μ.

  Συμφωνώ ότι η Νεολαία δεν μπορεί να είναι μη μου άπτου και να συμπεριφέρεται περίπου σαν ούφο. Οι νέοι είναι φυσιολογικό από μόνοι τους - σαν μυαλά και προσωπικότητες - να έχουν πολιτικούς προσανατολισμούς. Η Δεξιά με τη γενική άποψη του όρου έχει συμφέρον να τους βλέπει μακριά από τα πολιτικά δρώμενα. Καφέ, ιντερνετ, κλπ. Το θέμα στο ΤΟΣΥΝ Μοσχάτου δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ η πολιτικοποίηση ή η κομματικοποίηση. Ήτανε οι προσωπικές φιλοδοξίες και οι προσωπικές διαφορές ορισμένων που θέλανε να το παίξουνε γιδοβοσκοί του Ευθυμιου (όχι με την έγκρισή του, υποθέτω) και του Σιώκα (με αυτόν είναι ταγμένοι στο όραμα να τον δουν κάποτε υποψήφιο δήμαρχο ή και δήμαρχο).
  ΤΟΣΥΝ με πολιτικές απόψεις και διαπάλη ΝΑΙ
  ΤΟΣΥΝ μπλεγμένο στην διαπλοκή ΟΧΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Η σημερινή νεολαία δεν έχει τις παραστάσεις και τις εμπειρίες του 60 του 70 και του 80 που ήταν τελείως διαφοερετκές από αυτές του 90 και του 2000 και επομένως είναι λάθος να την κρίνουμε με βάση αυτά που εμείς ζήσαμε.Οι νέοι ακούν σήμερα για τη γεννιά του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ και αναθεματίζουν γιατί έτσι κάποιους συμφέρει.Είναι τυχαίο ότι το ΤΟΣΥΝ δεν πραγματοποίησε καμμιά εκδήλωση όλα αυτά τα χρόνια για αυτό το γεγονός το οποίο πραγματικά είχε πολεμικό χαρακτήρα εναντίον της ξενόφερτης χούντας;Τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν με ΙΝΤΕΡΝΕΤ και καφέ όπως εμείς με πάρτυ - βερμούτ αλλά και πολιτική γιατί το υπαγόρευαν οι καιροί.Όταν στους νέους αυτούς κάποιοι υπόσχονταν χρυσό μέλλον με την είσοδό μας στο ΕΥΡΩ και σημερα βλέπουν τη σκληρή πραγματικότητα η αντίδρασή τους ποια πρέπει να είναι;Να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.Αντ αυτού όμως πολύ λανθασμένα απαξιώνουν την πολιτική και τους πολιτικούς και έτσι μοιραία βρίσκουν την ευκαιρία οι επιτήδειοι σε τέτοιες καταστάσεις χαρακτήρες νεολαίων να επιπλέουν και να εκμεταλεύονται.Όταν μιλάμε για ΤΟΣΥΝ ευτυχώς αλλά και δυστυχώς ταυτόχρονα δε μιλάμε για τριακόσιους πεντακόσιους νεολαίους αλλά για καμμιά δεκαριά που μόνο στόχο έχουν τις προσωπικές του φιλοδοξίες με επιστέγασμα το προσωπικό τους όφελος.Μέσα σε αυτόν τον αόρατο ΤΟΣΥΝ όταν κάποιος διαφωνεί με τις λογικές αυτές δεν έχει καμμιά τύχη να επιβιώσει.Το ευχάριστο της όλης υπόθεσης είναι ότι ο Παναγιώτης που μόλις εκλέχτηκε πρόεδρος έδειξε την τάση να συγκρουστεί με όλα αυτά βγάζοντας μια ανακοίνωση που εμμέσως πλην σαφώς καταδικάζει τα γραφόμενα από το ΜΟΣΧΑΤΟ LIVE για μέλος του ΤΟΣΥΝ και μάλιστα με υπογραφή και του διαχειριστή του συγκεκριμένου ΜΠΛΟΚ.Αν ο Παναγιώτης καταφέρει να φέρει κοντα στο ΤΟΣΥΝ πολλούς νεολαίους ανεξαρτήτως πολιτικής και δημοτικής τοποθέτησης και δεν μείνει σε αυτά τα πέντε έξι άτομα τότε θα έχει επιτύχει.Αν όμως ακολουθήσει την πεπατημένη για ίδιον όφελος τότε θα έχει προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες τόσο στη νεολαία όσο και στο δήμο.Σήμερα είναι επιτακτική η ανάγκη να εμφανιστεί το υγιές αλλά κατακερματισμένο ΜΠΛΟΚ της νεολαίας που είναι και η απόλυτη πλειοψηφία και να μπει ενεργά στη μάχη για όλα τα ζητήματα που δυστυχώς είναι πάρα πολλά.Η απαξίωση της νεολαίας για τα κοινά το μόνο που κάνει είναι να δίνει ευκαιρίες σε κάποιους να ηγούνται με αποτέλεσμα να χάνουμε όλοι.Η μόνη ελπίδα σε αυτόν το τόπο είναι οι υγιείς και καθαροί νέοι.Όταν αυτοί αυτοί το καταλάβουν,συνασπιζόμενοι και συνεργαζόμενοι έχει μέλλον ο τόπος μας.Όσο αυτοί αργούν και απέχουν τόσο και θα σαπίζει το όλο σύστημα και δυστυχώς η σαπίλα αυτή θα συμπαρασύρει και αυτούς όπως όλους μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Διαφωνώ. Ο νέος πρόεδρος του ΤοΣυΝ με κανένα δεν συγκρούστηκε. Στο ζήτημα που αναφέρει και ο @ In formaldeide σχετικά με το πλαστό μήνυμα κάποιου και καλά μου ανώνυμου που ανέβασε ο Οικονόμου στο μπλόγκ του, πέρασε στα μαλακά. Αυτό μου λέει εμένα η απόφαση της διοίκησης του ΤοΣυΝ που διάβασα στο "Ζούμε". Γενικά και αόριστα πράγματα

   Διαγραφή
 7. To θέμα με την ανακοίνωση του ΤΟΣΥΝ, που κατακρίνει το moschato live και τα συναφη προπαρασκευάσματα το πρότεινε με επιμονή ιδιαίτερη ο Πατσουράκης!
  Ολα τα αλλα ειναι παραμυθια που γραφτηκαν πιο πανω και μου μυριζουν γνωστη μετριοπαθη στα ορια του αστειου πενα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολλά λόγια...εμένα ένα πράγμα μου έμεινε: Αντί να εξαφανίσουμε τα κομματόσκυλα λαμόγια που έχουν ξεσκίσει τον τόπο ακολουθώντας το συμφέρον τους τόσα χρόνια, να δημιουργήσουμε νέα κομματικά πιόνια για να τους καταπολεμήσουν !!!!! Φοβερή έμπνευση ! Μπράβο ρε παιδιά ! Όποιος κυκλοφορεί χώρις σημαιούλα να μπάινει και φυλακή....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εδώ που τα λέμε Φίδι μου υπάρχει ένα δίδυμο στο ΤΟ+ με κάτι σημαιάρες ΝΑ...
  Ίσαμε το ύψος του 3ου ορόφου του δημαρχείου φτάνουν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ναι αλλά αυτοί με τις σημαιάρες ΝΑ σας έχουν τρελάνει και θα συνεχίσουν να σας τρελένουν.. ΒΡΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σιγά την τρέλλα που θα μας κολλήσουν. nerts.

   Διαγραφή

Τα σχόλια αναγνωστών γίνονται με δική τους ευθύνη!!!
Παρακαλούμε αποφεύγετε τις οξύτητες και τα εκτός θέματος σχόλια